Terug

Deel deze pagina:

Column: Lijnkeeper

Door Doeman 9 reacties

Met mij een te weinig gevuld stadion heeft afgelopen zondag genoten van onze goalie Sergio Padt. Reeds in de rust scandeerde het publiek zijn naam en hoewel niet geheel foutloos bij de enige tegengoal, verkoos de Euroborg hem tot “man of the match”. Padt pakte zondag voor eigen publiek het punt tegen de koploper. Mahi wist zich gelukkig geïnspireerd doordat zijn doelman de schade beperkt had weten te houden.

Een goed middel om je positie op de ranglijst nog enigszins overeind te houden als je zelf weinig scoort, is dus een betrouwbare sluitpost. Het straalde uit op de hele verdediging die in dankbaarheid aanschouwde dat niet elk foutje direct werd afgestraft. Sterker nog: men stond z’n mannetje steeds beter en wist zelfs de ballen van de lijn te werken als Padt eigenlijk al verslagen was. En zo werd het dankzij een teamprestatie van de verdediging dus toch nog een middag genieten in de Euroborg.Uiteindelijk zelfs beloond met een doelpunt ‘uit het jongensboekje’.

Sterkste kwaliteit van Padt vind ik de neiging om het spel vanuit de doellijn te volgen en van daaruit te acteren. Na z’n rol gespeeld te hebben in de opbouw, met onder andere een schitterende uitkapbeweging die Luuk de Jong het bos in stuurde, trekt de keeper terug naar z’n doel en blijft bij dreigend gevaar voornamelijk daar om het beroemde slot op de deur te zijn. Doelmannen die vertrouwen op hun verdediging en de bemanning voor hen eerst hun werk laten doen, zijn in het voordeel omdat ze niet bij voorbaat uitgaan van de fouten van een ander. Ze kijken meer het spelverloop af en grijpen pas in als alle anderen niet meer bij machte zijn om te corrigeren. Hoewel er gesuggereerd werd dat Padt bij de tegengoal de bal had moeten pakken toen die van de zijkant werd voorgezet, geloof ik juist eerder dat ie op z’n doellijn had moeten blijven staan. Ongetwijfeld had de verdediging dan nog niet de kopbal van de Jong kunnen verhinderen, maar Padt had zeker 90 procent kans gehad om ‘m eruit te rammelen. Lijnkeepen dus!

Nu maar hopen dat het allemaal genoeg is om in ieder geval de nul te houden tegen de Angstgegner uit Enschede. Ik kan me de tijd niet meer herinneren dat we daar eens drie punten konden ophalen en eigenlijk moeten we gezien de verhoudingen blij zijn met een puntje. Het duel Castaignos versus Padt zal de wedstrijd domineren.

Reacties:
24-11-2014 om 17:47

Kappelhof ging de fout in bij die tegengoal mi. Er stond maar 1 psv'er en die had hij gewoon moeten afdekken bij een voorzet. Maar dat deed ie net hè...hij deed nada noppes niks... Er is namelijk altijd een kans dat de keeper niet bij de bal kan en dus moet je je directe tegenstander belemmeren in doen en laten.

24-11-2014 om 17:56

Begon al bij Hateboer, die bal mocht niet voorkomen En ik ben van mening dat Padt uit moest komen..... Hij ontwikkelt verder zeer goed

24-11-2014 om 18:21

Klopt helemaal wat je zegt. Echter Kappelhof had zekerheid moeten bieden door de enige speler die kan scoren die dit te belemmeren. De keeper kan dit niet en hateboer ook niet.

mistersnooker24-11-2014 om 19:13

Padt ging in de fout bij de tegengoal en niet Kappelhof. Bal belandde in doelgebied en daar had Padt de bal gemakkelijk kunnen plukken. Moeten plukken. Zou dit Tonnie van Leeuwen ooit zijn overkomen? Dacht het niet...

FCGmijnclub24-11-2014 om 20:04

Padt is m.i. de terechte m.o.t.m, kan terugzien op een fantastische wedstrijd. En of sommigen van mening zijn of hij bij die tegengoal wel of niet fout zat, hij heeft een aantal reddingen verricht die normaal gesproken een tegendoelpunt hadden opgeleverd.

Thijs_Faber24-11-2014 om 21:41

Ach ja, Bizot heeft ons vorig jaar met ongeveer hetzelfde voorval ook punten gekost. Padt is een uitstekende keeper, een type Bizot vind ik.

25-11-2014 om 11:24

:agreed:

0812Patrick25-11-2014 om 12:39

Ik lees op meerdere sites dat het de fout van Sergio Padt was. Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Het begon aan de zijkant waar Willems de bal vrij voor kon zetten. Komt bij dat Kappelhof met andere dingen bezig was dan zijn directe tegenstander. De voorzet was veel te hard en hoog voor Padt om uit te komen. Hij kan helaas niet op 2 plaatsen tegelijk staan. Alhoewel het tijdens de wedstrijd daar meermalen wel op leek.

Marco25-11-2014 om 18:29

Van mij mag hij de verdediging wel 10 meter meer voren coachen. De verdediging kiest niet voor druk naar voren of buitenspel, maar zakt voor het eigen doel in. Link. Voorzetten worden er niet uitgehaald en er hoeft maar een bal van richting te veranderen en het is een doelpunt. Ik weet het nog niet met Padt. Of dat die gelukkig op de goede plaats soms staat, of dat dit zijn kwaliteit is. Bij hoge ballen mag die wel meer gaan heersen in zijn 16. Zijn snelle vervolg is sterk, lange uittrappen dan niet op het hoofd van Hoessen of Antonia maar enkel De Leeuw opzoeken, want die kan een kopduel ook winnen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!