Terug

Deel deze pagina:

Topsport voor kerels

Door Doeman 29 reacties

En toen was daar als een duveltje uit een doosje schaatsgrootmeester Kemkers die toetrad tot het management van Grunn met als doel om nog een extra duwtje te geven in de ontwikkeling naar topsport. Nu de grappen over het nemen van de juiste bocht gemaakt zijn, gaan we op zoek naar het waarom. Dient onze FC daadwerkelijk nog zo’n grote stap te maken naar echte topsport óf haken we nu al reeds aan en komen we, zoals AZ en Twente, haast vanzelf nog wel een keer met die schaal te staan. Is de intentie om de jeugdopleiding uit A’dam te kopiëren voldoende om aan te sluiten bij de traditionele top 3? Zijn we straks deel van het dominerende kwartet in de landelijke voetbalcompetitie?

 

Natuurlijk had het ook anders gekund. Kijk naar Arnhem en in de nabije toekomst ook naar Den Haag en bedenk dat je met een zak geld waarschijnlijk ook grote stappen kunt maken. Niets is echter minder waar. De ontwikkeling van een topsportcultuur, zo blijkt in de Gelderse hoofdstad, is simpelweg niet met geld te koop. Het blijkt van groot belang dat er van onderuit gewerkt wordt en in de Euroborg doen ze dat door naar nuchter noordelijk gebruik, te gaan kiezen voor de Hollandsche Jongens. Daar moet althans over enige jaren meer dan de helft van de selectie uit bestaan én hopelijk met succes. Overigens is het net de naam van het team van het motorsportteam van Rintje Ritsma, die in de Superbike -klasse probeert z’n topsport een tweede leven te geven. Voor het lopende seizoen hebben we er allemaal nog weinig aan. We zijn door een puike overwinning bij de Angstgegner uit Enschede wel weer in het linker rijtje beland. Een overwinning op de Friesche Jongens uit Heerenveen zou ons met bravoure weer naar de top laten kijken en de superlatieven op dit forum snel doen opkweken. Nu Facebook in het Fries vertaald schijnt te zijn, een mooi moment om op dat platform klaagzangen in het Fries te kunnen lezen. Het vertrouwen aan onze kant is door de rotsvaste Braziliaanse jongen in de verdediging weer hervonden. Zulke kunnen we als topsportrolmodel wel gebruiken. Je moet een flinke Hollandsche vent zijn om die uit het elftal te spelen.

Als echte kerels hebben we de FC weer de punten op vreemde bodem weg zien slepen. Vergeten zijn de wanvertoningen in De Kuip, in Leeuwarden en Zwolle. We doen (weer) aan topsport.

Reacties:
Hoekie02-12-2014 om 19:39

Het is goed dat de fc aan de weg timmert met een topsportcentrum. Pure noodzaak om de concurrenten partij te bieden en voorbij te streven. De opleiding van sparta heeft jarenlang een hoog aanzien en veel spelers kiezen en kozen voor Sparta. Inmiddels zijn er een achttal clubs die echt nog een voorsprong hebben schat ik zo in. jeugdspelers kijken naar de club waar zij de beste mogelijkheden hebben zich te ontwikkelen. Een boegbeeld als Gerard Kemkers kan net een veelbelovend talent over de streep halen als hij moet kiezen tussen Heerenveen en g Groningen. Zeer goede zaak dus.

Hoekie02-12-2014 om 19:50

Topsport bedrijven en een topsportcentrum hebben is meer dan het kopiëren van een jeugdopleiding zoals hier wordt gesuggereerd. Fc Groningen probeert het denk ik veel breder te trekken dan voetbal en straalt uit dat er een topsportcentrum in Groningen komt waar heel topsport Groningen van kan profiteren. Het moet een begrip worden waar sporters naar toe willen en nadien zeggen naar groningen moet je gaan. Net als de Zweedse spelers nu al zeggen die voor Groningen gespeeld hebben. Perfecte club.

grunnfan02-12-2014 om 22:15

Wat een geneuzel zeg...pppff we lijken op ajax en nu weer op az. .. snap er niks meer van. ... allen met 442 kun je spelers opleiden???? .... Dat heb ik nog nooit gehoord. ..Maar zal wel als jij het zegt.. Ben geen ajax fan hoor maar volgens mij wonnen ze in 94 de champions leaque met veel eigen jeugd....( niet dat ik mijn fc ook maar asocieer met ajax) Ik snap nooit iets van dat ajax en az gelul.....wij zijn fc groningen en blijven fc groningen en blijf mij altijd een fc groningen fan voelen ongeacht speelstijl, kemkers, topsportcentrum of wat dan ook! !!

grunnfan02-12-2014 om 22:28

En trouwens. ...wij doen niemand na!!! Wij zijn fc Groningen en blijven fc groningen!!!! Forca Grunn!!!!!!!!!! Alsof ze in Duitsland en of België gerard kemkers moeten kennen!! belangrijker is...in nederland kent iedereen hem.... Man uit de provincie met topsport ervaring ... mooier kan niet!!!!!

FCGmijnclub02-12-2014 om 22:31

:agreed:

grunnfan02-12-2014 om 22:58

Als ik je zou snappen zou ik reageren....maar duidelijk voor mij?? Nee sorry... zo kun je alles wat ze beslissen wel gaan vergelijken met een andere club. en cijntje speelt nu bij acv bij ons in assen....prima kerel..mooi niveau voor hem maar niet eredivisie waardig.. sorry bokko... Maar kan het totaal niet vinden in jouw vergelijkingen... Als we straks een franse linksbuiten halen zijn we dan bayern aan het immiteren?? of als robben hier op den duur directeur wordt immiteren we dan weer ajax?? Enz enz enz...

grunnfan02-12-2014 om 23:31

Daar valt over te twisten.... maar dat wil niet zeggen dat wij iets of iemand imiteren.... want dat is datgene wat steeds weer bij jou terugkomt.... Maar wat compleet de plank en de headline van de Blog mis slaat....en op den duur een beetje begint te irriteren.. ongeacht de blog gaat jou verhaal constant over immiteren en zeefuik....das niet leuk meer. .. we staan goed op de ranglijst en mooie thuiswedstrijden voor de boeg... En een goede jeugdopleiding ( die nog meer aandacht gaat krijgen ) En een super topsport centrum met een top manager. ... what's the problem!!! Groningen fan zijn zit in je bloed en je aderen....niet in het denken van wie we nu weer immiteren.. Ps. We zijn geen clubje maar een club... En wel de trots van het noorden!!!!!!

Hoekie03-12-2014 om 08:08

grunnfan: agreed: Ik ben het met je eens dat Bokko eens moet ophouden met dat geneuzel. Vindt het ook een beetje zielig gedoe dat hij niet verder komt dan voor 254 ste keer weer over zijn afkeer van Jeltema te beginnen om dan weer te eindigen met een 020 lulverhaal. Een mening hebben is prima maar dit forum gebruiken als vuilstortplaats voor zijn afkeer gaat mij toch te ver.

03-12-2014 om 10:41

Bokko...................:agreed:

FCGmijnclub03-12-2014 om 11:51

@Bokko, hoe kun je Jeltema afbranden die vanaf 1 sept hoofd TS is? Onder Jeltema zijn verantwoording is Tibbling als 1e aankoop gepresenteerd.... Niemand weet op dit moment hoe Tibbling zich bij FCgaat ontwikkelen... Jeltema afbranden staat in mijn belevenis gelijk dat Tibbling op voorhand wordt afgebrand. Ik begrijp werkelijk niet waar jij het allemaal vandaan haalt.....:(

Hoekie03-12-2014 om 13:16

Gaap Gaap

FCGmijnclub03-12-2014 om 17:10

Mij niet. Jeltema is een persoonlijkheid die organisatorisch zeer sterk is en het beleid zowel in als extern goed kan verwoorden. Hij kent de club inmiddels door en door en weet waar die over praat. Helaas voor jou Bokko, je kunt mij helaas niet overtuigen. Wat mij het meest verbaasd is dat jij Henk Veldmate t.o.v. Jeltema zo hoog hebt zitten, want ondanks een paar leuke voetballers die Henkie heeft aangetrokken staan tientallen miskopen en verloren miljoenen tegenover.... Beetje haaks, vind je ook niet Bokko? Om dit iedere keer op het bordje te leggen van Jeltema, die in jouw belevenis op voorhand nooit goed zal kunnen doen......

FCGmijnclub03-12-2014 om 17:14

O ja en nog wat, schaatsen is topsport, de gemiddelde conditie bij een topschaatser ligt hoger dan bij een topvoetballer. En last but not least, lengte van een voetballer zegt niets, kijk maar naar klasbak Chery....

grunnfan03-12-2014 om 18:42

Ik vond cruyff altijd vermakelijk. ..maar deze persoon weet als Nog beter.... Ik haak ff af.....

Thijs_Faber03-12-2014 om 20:28

@Bokko Ben je nu fan van FC Groningen of van dat zooitje uit 020. Kan me weinig gevallen herinneren waarbij jij niet 020 in je argument gebruikte...

Hoekie03-12-2014 om 21:26

Ja die spitsen die maken we zelf volgens Bokko. Matavz. Berg, Teixeira, Nevland, Mac Donald die hebben we zeker zelf opgeleid? Goh laat ik nou denken dat we daar centjes voor betaald hebben.

Hoekie03-12-2014 om 21:45

Zit er een uit-knop op de grammofoonplaat van Bokko of moeten we de redactie vragen of dat 020 gezeik kan ophouden. ik dacht dat dit een forum is voor onderwerpen over de fc en niet een ziekelijke belangstelling of er al dan niet overeenkomsten zijn met een andere club.

03-12-2014 om 22:30

Bokko: het zit je kennelijk hoog, met die herhalingen, of je voelt je niet gewaardeerd of begrepen...? Ondanks alle argumenten die je aandraagt, ga je toch weer in frontale aanval met mensen binnen de club...zal je niks mee bereiken. Ik heb voor mijzelf een manier gevonden om met kritiek om te gaan ( en dan ging het over mijn onvrede over het transferbeleid van de laatste jaren uitgedragen door Nijland/Veldmate: ) 1. Bekijk ieder volgende wedstrijd alsof het beleid ten gunste is bijgesteld, de trainer "het licht heeft gezien" en de spelers opeens wel gaan voetballen en scoren. Dus iedere wedstrijd is een begin :fc: ! 2. Ga niet alle zwakke kanten van clubmensen nóg eens etaleren..Neem gewoon zoals het is, en accepteer desnoods leugentjes en halve waarheden. 3. probeer van andere fans te leren/af te kijken: het verrijkt je voetbalvisie. Kappelhof wordt hier vaak weggezet...maar tegen Twente speelde hij prima. Hoesen was net in stijgende vorm, werd per wedstrijd beter, komt geheid weer terug in de basis.enz

FCGmijnclub03-12-2014 om 22:46

Wat is er mis met de ambitie van onze FC, dat in 2018 de helft van het eerste elftal uit zelf opgeleide spelers bestaat? Dat is toch een fantastische zet die onze FC ambieert en wil doorvoeren met een TOP groen/witte jeugdopleiding. Zou dit kunnen bijdragen dat onze supporters wellicht nog meer binding krijgen met jongens uit onze eigen regio? Redt dit op termijn de clubkas? Kap daarom a.u.b. met die ongefundeerde negatieve stemmingmakerij dat we zeist, 020 en barca als voorbeeld hebben. Is nergens op gestoelt...Wij zijn FC! De jeugdopleiding beschikt over nuchtere jeugdtrainers met een noordelijke mentaliteit die zowel de identiteit van onze trots van het noorden bewaken en daarbij nog meer de focus op de ontwikkelingen van onze talenten gaan leggen met als doel om spelers klaar te stomen voor het eerste. Daarbij zul je als trainer(s) de jongens altijd een systeem moeten aanleren. En of dat nou 4-3-3 is, of 4-2-2-2 of 4-4-2 of 4-2-3-1 is onzinnig om daarover tot in den treure te lopen trollen...

FCGmijnclub04-12-2014 om 05:56

1) Neem voor sfeer een plek op Noord 2) Dat schitterende voetbalsfeertje kan zeker over alle vakken terugkomen als onze FC het G.T.P.V speelt. Tegen PSV ging dit bij vlagen erg goed.... 3) Een systeem is een hulpmiddel voor een elftal en geen doel op zich

Hoekie04-12-2014 om 08:38

Bokko. Het is goed als mensen een afwijkende mening hebben en die ook uitdragen. Dat maakt een forum leuk. Ik heb nooit geschreven dat op jouw bijdragen een verbod moet komen en dat je niet mag reageren. Gewoon lekker doorgaan. Maar veel lezers van dit forum zijn een beetje uitgekeken elke keer hetzelfde verhaal te lezen over 020 en Jeltema. Ben met mezelf overeengekomen dat als ik van jou in stukjes 020 en Jeltema zie staan ze voortaan niet meer te lezen. Van mij heb je vanaf nu geen last meer.

brummie04-12-2014 om 09:49

Bokko, jeugd van tegenwoordig is gewoon veel met de smartphone bezig. In de bios, concert en ook bij voetbal. Dit maakt onderdeel uit van hun sociale activiteiten. Typisch geval van generatiekloofje lijkt het als ik je pleidooi lees. De maatschappij veranderd nu eenmaal, en ook voetbalbeleving. vroeger vlogen bij wijze de klinkers je om de oren bij rellen parkzijde en piste je in aftandse pisbakken. Ben blij dat tegenwoordig op een enkele incident na normaal naar het stadion kan gaan en het comfort sterk verbeterd is. Ieder support zijn of haar club op eigen manier. Ik zit zelf op de koemantribune achter de goal. Prima sfeertje kan ik je melden. Aangezien hier veel kids zitten, die ik wel actief mee zie doen.

Hoekie04-12-2014 om 10:12

Brummie :agreed: Mijmeren ..... Over vroeger toen geluk nog heel gewoon was. Met staantribunes, 2 friettentjes en inderdaad een paar pisbakken maar meestal tegen het gaas aan. Zwart wit tv of nog eerder luisteren voor de radio naar de eindstanden door Frits van Turenhout . Er waren toen weet ik nog grote groepen supporters fel tegen verplaatsing naar de Euroborg. Ik vind het prima zo. Trouwens als dat niet was gebeurd had de FC niet meer in de eredivisie gespeeld. En wat die smartphones betreft, ik heb er weinig mee maar ik maak mij daar ook niet druk om.

Hoekie04-12-2014 om 12:23

Ik vind het ook van moed getuigen in tijden van economische schaarste een nieuw topsportcentrum op te bouwen. Om mee te gaan in de vaart der volkeren moet je je onderscheiden van je concurrenten.Ik heb destijds mijn sentiment voor de Oosterpark als 25 jaarkaarthouder aan de kant gezet en dat is niet voor niets geweest. Ik lees net in de VI dat het cluppie even verder op financieel er erg beroerd voor staat. Trouwens de huisvestinglasten van fc groningen behoort tot de hoogsten van de eredivisie las ik. Ik ga hier niet de discussie opnieuw starten maar ik hoop dat ze er uit gaan komen, .

brummie04-12-2014 om 13:35

Hoekie, inderdaad behoort fc tot de top 3 hoogste huurders. Elke 80 euro per seizoenkaart, uitgaande van 22.500 vaste plekken!, gaat direct naar afdracht huur. zoals je ook ziet in de retail dat huurprijzen lager worden onderhandeld vanwege de mindere jaren, doet Nijland er goed aan huurkosten naar beneden te brengen.

Hoekie04-12-2014 om 13:55

Brummie, :agreed: Eigenlijk staan we op de 2e plek van Nederland met de stadionlasten. Heb het op dit forum al eerder aangegeven maar kreeg toen reacties van eigen schuld dikke bult.Nijland was er zelf bij toen hij akkoord ging enz. enz. Natuurlijk was hij er zelf bij maar zij onderhandelingspositie was toen nog slechter dan het nu is. Dat de gemeente aan FC Groningen geld wil verdienen is vrij logisch maar over het gehele land zijn de hoge huurprijzen onderwerp van gesprek. Kijk maar naar het artikel in de VI. Nijland loopt zoals veel vaker wat voor op de muziek. Getuigt van goed ondernemerschap. Bij Akkrum hebben ze 10 jaar aan potverteren gedaan m.b.t. stadionlasten. begrijp ik. Ze zitten met een wurgconstructie. Hé vervelend nou...

04-12-2014 om 16:27

Ja, erg vervelend....................hahaha!!!!!:lol::lol::lol:

04-12-2014 om 16:31

Beste Hoekie: komt dat even goed uit: een wurgconstructie...tjonge jong! Kan er mooi een nederlaag voor de friezen overheen :clap:. Die dromen van de Elfstedentocht, maar zondag gewoon maar het onderspit delven bij de voetbalwedstrijd in Euroborg! :) of ben ik nou te chauvinistisch? ( bet-sites geven meest een overwinning voor Grunn op, en beschrijven SCH als "niet in vorm"

ties05-12-2014 om 09:20

jongens zal dit niet de vervanger zijn van Chery ik denk het wel.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!