Terug

Deel deze pagina:

Jong FC Groningen vanaf seizoen 2016/2017 in een nieuw te vormen competitie

Door Lukas van der Wal 1 reactie

Vanaf het seizoen 2016/2017 spelen de beloften van FC Groningen in een nieuw te vormen competitie. Met ingang van dat seizoen komt er een tweede divisie. Deze divisie komt onder de Jupiler League en boven de Topklasse.

Vandaag stemden de betaald voetbalclubs in met het plan, nadat afgelopen zaterdag de amateurclubs al akkoord waren gegaan. De huidige beloftencompetitie zal met het invoeren van de tweede divisie gaan verdwijnen.

Nadat zaterdag de amateurclubs akkoord waren gegaan, stemden de betaald voetbalclubs dinsdag in met deze plannen. Met de invoering van de piramide zal dit de volgende consequenties gaan hebben voor het voetbal in Nederland.

Vanaf het seizoen 2016/2017 ziet het als volgt uit:

- Drie beloftenploegen in de Jupiler League blijven spelen (momenteel: Ajax, PSV en Twente).

- Vier beloftenploegen uitkomen in de nieuw te vormen Tweede Divisie (aangevuld met veertien huidige Topklassers).

- Acht beloftenploegen (twee keer vier) worden verspreid over twee Topklassen (aangevuld met huidige Topklassers en Hoofdklassers).

- De overige beloftenploegen zullen uitkomen in de Hoofdklasse.

Tevens komt er een verplichte promotie/degradatie van en naar de Tweede Divisie en Jupiler League. Doorstroming wordt hierdoor gewaarborgd.

Hans Nijland is in zijn nopjes met dit besluit laat hij op Twitter weten; "Prima bijeenkomst in Zeist. Nieuwe Voetbalpyramide een feit. Onze ambitie is met de beloften zo hoog mogelijk in te stromen"

Reacties:
pall mall02-12-2014 om 22:27

:agreed:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!