Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen speelt met 1-1 gelijk tegen Heerenveen en mag daarmee de handen dichtknijpen

Door Redactie 39 reacties

De trots van het noorden heeft vanmiddag teleurstellend gelijk gespeeld tegen de Feaners. Grunn kwam in de 7e minuut snel op een 1-0 voorsprong dankzij Michael de Leeuw, op aangeven van Maikel Kieftenbeld. Wie gedacht had aan een groen/wit doelpuntenfestijn kwam bedrogen uit. Ruim halverwege de eerste helft kwamen de gasten via Uth op gelijke hoogte. Een corner die leek te worden uitverdedigd, ging hieraan vooraf. Slagveer kon de bal opnieuw inbrengen met alle gevolgen van dien. Niet leuk om te constateren maar de beste kansen waren vandaag voor de gasten. Sinkgraven, Larsson, Uth en Otigba verprutsten (tot onze grote opluchting) de mooiste kansen. In de slotfase van de eerste helft had de bal ook nog zo op de stip gekund nadat Chery aanvaller Slagveer binnen de eigen zestien meter iets te enthousiast onderuit liep.

Johan Kappelhof leek na een uur Groningen op een 2-1 voorsprong te zetten, het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding. Een minuut of tien voor tijd kopte Botteghin een hoekschop bijna in eigen doel, de paal bood redding. Doelman Padt moest kort daarna handelend optreden op inzetten van Uth en Slagveer. Kort voor tijd zagen we van den Berg onderuit gaan in het Groninger zestienmeter gebied, scheidsrechter Nijhuis wuifde het (gelukkig) weg. Met het gelijke spel zijn beide teams weinig opgeschoten. FC Groningen blijft zevende en ontvangt volgende week zondagmiddag Vitesse.

Van de Looi kan leven met gelijkpel - beeldmateriaal FOX SPORTS

Kieftenbeld over het doelpunt van de Leeuw - beeldmateriaal FOX SPORTS

Opstelling FC Groningen (statsitieken met dank aan de clubsite)
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van der Laan; Antonia, Hiariej, Kieftenbeld (76’ Mahi), Chery; De Leeuw (87’ Lindgren), Arias (72’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Bijl, Burnet, Islamovic.

Opstelling sc Heerenveen
Nordfeldt; Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt; De Roon (75’ Schmidt), Sinkgraven, Slagveer; Van den Berg, Uth, Larsson
Rest bank: De Fockert, Thorsby, Dalgaard, Streutker, Raitala, Van Amersfoort.

Toeschouwers: 20.705

Scores: 7’ De Leeuw (Kieftenbeld) 1-0, 25’ Uth (Slagveer) 1-1

Scheidsrechter: Nijhuis

Overige official: Van de Ven, Schaap en Pérez

Gele kaarten: 41’ Otigba, 52’ Van den Berg, 87’ Hateboer, 92’ Antonia

Reacties:
Marco07-12-2014 om 17:14

Doelpunt Arias ten onrechte afgekeurd. In die situatie stond rechts een speler van Groningen buitenspel, die speler werd echter niet aangespeeld. De bal ging naar links, naar Arias. Arias stond geen buitenspel en maakte een geldig doelpunt. Speler die buitenspel stond ook niet in de weg of zo. Grens- en scheidsrechter hebben die situatie onjuist beoordeeld. Arbitrage-fout kost Groningen de overwinning en 2 punten.

Lumphie07-12-2014 om 17:47

Als je het gelijkspel aan de arbitrage geeft ben je verkeerd bezig. Ze hebben ook 2 penals voor h'veen niet gegeven ;-) We mogen best blij zijn met een puntje.

07-12-2014 om 18:53

Slagveer was geen pingel Vd Berg twijfel Desalniettemin een zwakke pot van de FCG! Padt, Botteghin sterk! Hiariej ook prima, een vechter!

Marco07-12-2014 om 19:00

Vind dat de scheidsrechters de regels moeten toepassen. Op basis daarvan zeg ik geldig doelpunt ten onrechte afgekeurd. Oud-FC coach Lodeweges heeft de integriteit van een scheidsrechters in twijfel getrokken. Dat doe ik niet, wanneer je als scheidsrechter de regels niet toepast, buitenspel is met de huidige techniek goed te beoordelen, dan maak je je als KNVB voor zulke aantijgingen.

Hendrik07-12-2014 om 19:42

Heerenveen had over de hele wedstrijd het betere van het spel en de beste kansen dus is een punt prima.

Cantona07-12-2014 om 19:53

Heerenveen was helaas beter en met een punt komen we goed weg. Arias bleek nog niet rijp te zijn voor een basisplek maar waarom Van der Velden er in kwam is mij een raadsel.

Hendrik07-12-2014 om 20:06

Schijnt dat Mahi niet een volle wedstrijd kon spelen.

07-12-2014 om 20:37

was weer een wedstrijd waar bij FC Groningen veel te veel spanning op stond: heel veel balverlies door verkeerde (eind) passes... Verbaas mij erover dat spelers als Uth niet konden doordrukken...ze waren voetballend beter/overtuigender. Maar goed: deze vechtpot op inzet overleefd, zullen we maar zeggen! ps: de kwaliteitsimpuls die Nijland ons beloofde in de winter, zal gezien bepaalde posities geen overbodige luxe zijn: Mannen als Lindgren, Van de Velden en Kieftenbeld en die aanvallers (behalve de leeuw) kwamen (weer) tekort op dit niveau.

07-12-2014 om 20:47

Ik vond arias het niet verkeerd doen voor de eerste keer. Is alleen beter als we diep op de helft van de tegenstander spelen. Hij heeft helaas niet het loopvermogen en de bewegelijkheid van hoesen.

brummie08-12-2014 om 09:55

het was een echt voetbalgevecht. Matig voetbal en veel balverlies aan beide zijden. Heerenveen speelde makkelijker en had de beste kansen. Vond kieftenbeld wel goed spelen trouwens. Botteghin, Hiariej , kappelhof en padt uitblinkers in mijn ogen. We zijn nog ongeslagen thuis, dat kunnen niet veel clubs zeggen. Volgende week weer een technisch vaardige tegenstander, ben benieuwd hoe het strijdplan weer gaat worden! Come on FC!

FCGmijnclub08-12-2014 om 15:06

Katergevoel overheerst:(

08-12-2014 om 16:04

Wallace en prupper zijn er gelukkig niet bij, dat zijn 2 belangrijke spelers voor vitesse:thumbsup:

appie happie08-12-2014 om 16:08

1-1 komen wij goed mee weg..we hadden zomaar 2x strafschop tegen kunnen krijgen...je moet daarom dus tevreden zijn temeer heerenveennook makkelijker speelde. Volgende week zou je 3 punten kunnen halen tegen vitesse en dordt uit ook..draaien we mooi mee in subtop..ik klaag niet... Ik klaag alleen over het weer...

Hoekie08-12-2014 om 17:53

Komen met 1-1 goed weg. Begrijp het katergevoel van fcgmijnclub niet helemaal. Had hij anders verwacht? Ik niet. De druk lag bij Groningen die aan een goede serie bezig is. Het voetbal is dan vaak minder. Weinig reacties op dit forum valt mij op.

FCGmijnclub08-12-2014 om 18:13

Jazeker! :) En dat op basis van de goede resultaten tegen de lampen en tukkers.... Ik had goede hoop dat onze FC op tijd was "warmgedraaid" voor de kraker van het jaar...

Hoekie08-12-2014 om 18:46

Ik had je kunnen waarschuwen maar vond het jammer tussen al die positieve reacties een kritische noot te plaatsen. Een paar week geleden werden de spelers, trainers en staf nog voor alles en nog wat uitgemaakt. Nu valt het kwartje ook een paar keer de goede kant op.

08-12-2014 om 19:02

kwartje? bestaat dat nog, Hoekie... of bedoel je een (€)dubbeltje... Geluk is met de domme, toch. Maar altijd geluk hebben is niet realistisch: wordt een moeilijke wedstrijd tegen Vites, als er voorin geen progressie wordt gemaakt.. Lijkt me ook een mentale zaak, waar de routiniers het voortouw in moeten nemen!.trainen met de muts en hadschoenen en eindeloos afwerken op doel :fc: met die aanvallende middenvelders. .

Hoekie08-12-2014 om 20:55

Een paar antwoorden Mourinho heeft supersubs op de bank. Van de Velde viel in maar als ik de reacties om mij heen hoorde zou hij eigenlijk al weer teruggewisseld moeten worden. Verguisde Hoesen wordt gemist. Goed te horen zo slecht is hij ook niet. Wissels pakten niet goed uit deze keer. Wisselen positie vd laan kappelhof was wel goed. Volledige mandekking zit niet in het spel van de fc. Daar moeten we nog veel in verbeteren. Heerenveen is daar veel verder in. Het GPV in de tijd van nevland is niet meer. Helaas.

Hoekie08-12-2014 om 21:02

Huilen om ongunstig competitie programma is gejammer dat ik ook vaak hoor bij clubs zoals Ajax. niet doen dus.

08-12-2014 om 23:17

Bokko, Hoekie: veel goede vragen (met één flutopmerking: over die terugkerende competitievervalsing, enz). Geef mijn mening: FC Groningen zit nu zichtbaar aan z'n top met deze selectie-of je het leuk vind of niet! Het zijn stuk voor stuk voetballers die presteren cf. de verwachtingen toen ze werden gehaald, maar samen n i e t in staat zijn (helaas) om in een offensieve spelopvatting te voetballen; vaak is Barcelona of Ajax als voorbeeld gesteld, maar dichter bij huis zijn er teams die met hun trainer wel groeien tot een eenheid: PECZwolle, Cambuur, AZ. Ik moet maar denken aan een stomme vergelijking`...als ik de achterdeursleutel gebruik op mijn voordeur, keer op keer, kom ik nog steeds niet binnen...begrijp je ´m! Ben ook bezorgd dat het niet in de voetbalkennis zit, maar in de mentaliteit genoegen te willen nemen met een plaats 8 in de eindklassering. Zit ik nog te hopen op een mirakel tegen Vitesse: niet willen verliezen leidt gegarandeerd tot nóg meer los zand voorin. En dat kan ik moeilijk accepteren(L)

appie happie09-12-2014 om 06:10

Bokko...heerenveen verlor anders wel zijn eerste thuis wedstrijd..tegen ja dordrecht..weet je nog...

brummie09-12-2014 om 07:24

Kees, het groeiproces bij cambuur na 4 thuisnederlagen is op dit moment ook erg ver te zoeken. Denk dat er in huidige selectie van fc nog rek zit. Het is een jonge selectie waarin zowel mentaal als technisch groei in zit lijkt me.

Hoekie09-12-2014 om 07:52

appie happie, :agreed: kees, Wat probeer je nu te zeggen? Aan de ene kant heb je het over onze voetballers die niet in staat zijn te spelen zoals PEC Zwolle, AZ en Heerenveen. Dat klopt, maar dat roep ik al tijden. Deze clubs hebben meer voetballers met technische kwaliteiten, spelen ook net wat slimmer en zetten ook druk op de juiste momenten en met zijn allen. Gelukkig zijn Mahi en Tjibbling aangetrokken. Het is de ambitie om te gaan voor het linkerrijte en regelmatig europees voetbal te halen. Daar is niets mis mee. Als Groningen 6, 7 of 8 wordt dan hebben ze het goed gedaan. Genoegen nemen met een van deze plekken is niet een mentaliteitskwestie maar een kwaliteitskwestie. Een uitschieter daargelaten wordt de eindstand op de ranglijst immers bepaald door de kwaliteit van de selectie.

09-12-2014 om 07:56

Brummie: ik help het je hopen! maar de jonge spelers ( Van Nieff, Hagenau, Mahi, Hateboer, Arias, Baas ) vind ik -:( is gezeur natuurlijk van mij!- modaal...en er gaat geheid ingeleverd worden met het mogelijke vertrek /nu of in de zomer/ van Chery en/of Botteghin en/of de Leeuw?. Natuurlijk komt er met Tibbling en nog een paar Zweden wel weer wat voor terug, maar toch...een "dreamteam" :bowdown: zoals in begin jaren tachtig ??? kan Van de Looi zoiets in elkaar smeden...zeg het maar

09-12-2014 om 08:07

Hoekie: inderdaad: Groningen mikt en speelt om die onderste Play off plaatsen...op zich niks mis mee, maar kan jij mij uitleggen waarin het verschil ( qua ambitie, niet qua geld) zit met de clubs erboven? Ten tijde van Suarez en Berg en Nevland dacht ik namelijk dat ze het op die manier wél konden waarmaken - die jump naar boven - , maar sinds de terugval met Huistra is er gemikt op een ander type spelers en systeem.... "niet verliezen, weinig kansen en wel een keer scoren", dat lijkt wel een Bijbeltekst bij FC Groningen geworden . :$ toch?

Hoekie09-12-2014 om 08:16

Offensief spel begint m.i. met het vermogen om onder druk uit te kunnen voetballen. Benodigde ingredienten: goede technische vaardigheden, veel en slim bewegen en strijd. Bij balverlies hoog druk zetten en ook met zijn allen. Het leveren van strijd kun je de spelers niet verwijten. De technische vaardigheden is niet het sterkste punt van Groningen. Kan je de spelers niet kwalijk nemen. Je kunt niet groeien in de wedstrijd als er onder druk balletjes over 5 meter telkens misgaan zoals afgelopen zondag. Het gezamenlijk druk zetten moet beter kunnen. Begrijp ook niet dat we daar geen verbetering in zien.

brummie09-12-2014 om 08:18

Kees, ik denk dat de gehele eredivisie modaal aan het worden is. Begin jaren 80 is lang geleden hoor.... we zijn een een subtopper, niet meer en niet minder. Om een sprong naar boven te maken moet je gewoon meer geld hebben, en wat financien betreft zit fc zo langzamerhand aan haar plafond. Kijk naar vitesse, een club met behoorlijke begroting en goede spelers, maakt ook niet de jump naar boven. Az heeft de afgelopen jaren ook in moeten leveren. Twente is na haar kampioenschap er ook niet in geslaagd om echt bovenin aan te haken. Moeilijk hoor!

Hoekie09-12-2014 om 08:46

Kees: Elke club heeft perioden van voorspoed en soms zijn er superlichtingen. Zoals jij hierboven aanhaalt hebben we inderdaad even mogen dromen van een topklassering. Willem II bijvoorbeeld heeft ook een keer zo'n lichting gehad. Je kunt wel ambitie hebben voor een top 4 plaats maar dan ben je jezelf voor de gek aan het houden. Immers de concurrentie koopt gewoon voor miljoenen bedragen je beste spelers (Nevland, Suarez, Robben enz.) weg. Niet verkopen is ook geen optie omdat Groningen toen en op dit moment in leven bleef/blijft door de transfergelden. Ajax , PSV, Twenthe en Feijenoord, Vitesse en ook AZ hebben een vijf- ,vier-, drievoud aan financien. Geef Veldmate elk jaar € 10 miljoen meer dan hij nu te besteden heeft en vraag maar eens met welke spelers hij dan kan thuiskomen.

09-12-2014 om 09:41

Hoekie: :agreed: terechte constatering van jou . Ik kijk een beetje met het sentiment van de clubsupporter, die altijd (stilletjes) hoopt op iets bijzonders... Veldmate (zelf) heeft mij eens in een gtelefoongesprek uitgelegd, dat bij het profvoetbal, het geld een belangrijke (!!) rol speelt. Geef je hem 10 miljoen...dan denk ik eerst: Oei: as dat maar niet weggesluisd wordt... zonder aan personen te denken hoor...maar dat er persoonlijke ambities en geldelijk gewin bij iedere club zit, dat is evident- is in principe niet verkeerd. En tot slot: als ik n aar het rechter rijtje kijk, en die gedegradeerde clubs van vorige jaar, dan is de financiële huishouding met steun van gemeenten enz. beroerder dan bij Groningen...en ze slagen er niet in om qua selectie en trainers het verschil te maken...dus zo ingewikkeld is het wel.

Hoekie09-12-2014 om 09:51

Kees: :agreed:

Hoekie09-12-2014 om 10:04

Als ik naar de langere termijn kijk, dan ben ik aardig positief. Nijland en co zijn kalm gebleven en hebben ze geen paniekaankopen gedaan toen in de zomer om diverse redenen ze er met een aantal spelers/cubs niet uit kwamen. Vaak is er niet zo heel veel nodig om een elftal beter te laten spelen, Eén of twee cruciale spelers kunnen dan het verschil maken. Blij te horen dat de Juninho Bacuna het zo goed doet.

09-12-2014 om 10:26

Het lijkt inderdaad los te lopen met het te behalen punten. Maar het seizoen is nog lang: in Augustus waren Utrecht en AZ concreet geïnteresseerd in De leeuw, omdat hij geen basisplaats had...het kan verkeren: de Leeuw speelt sterker en scoort, mede omdat Hoesen beter ging voetballen. Maar als er serieus op hem geboden wordt (zijn marktwaarde volgens Transfermarkt is boven de 1,75 milj) en hij kan zelf elders echt meer verdienen, dan weet ik het zo net niet, wat er gaat gebeuren. Ik bedoel maar: zonder Chery en De Leeuw is de clubkas versterkt maar de aanval bij de FC sterk verzwakt, ...en moet de club wel snelle aankopen doen...In bovenstaand scenario komt er dan weer een heel ander team op het veld te staan...tijd om vastigheid te krijgen is er niet. Gegroet.

Hoekie09-12-2014 om 10:54

Geen vastigheden krijgen door verkoop van spelers is het lot van bijna elke club. Als het effe kan moeten er geen spelers in de winterstop worden verkocht. Dat Chery en Botteghin hun langste tijd bij groningen hebben gespeeld en binnenkort gaan vertrekken staat voor mij vast. A.u.b. niet in de winterstop of er moeten absurde bedragen geboden worden.

brummie09-12-2014 om 10:56

iets off topic, simon thern schijnt naar Heerenveen te gaan.

09-12-2014 om 11:05

brummie waren ze al "eeuwen" mee bezig..hij zal een forse duit hebben gekost -ik denk 2,5 miljoen; hiermee wordt de toekomstige derby/beker door al die Zweden nog interessanter:)

09-12-2014 om 11:15

correctie: foutje van mij!:bowdown:: Thern is na de CL wedstrijd volgende week tegen Olympiakos, transfervrij, gaat een 3,5 jarig contract bij SCH krijgen en Hans Vonk schrijft in de LC dat ze voor het weekend alles rond willen hebben. Verder stond er ook iets over de Macedonische speler Ahmadi, die in Heerenveen zou zijn ( en waar Groningen ook naar keek )

brummie09-12-2014 om 11:23

tis je vergeven kees haha. Onze FC heeft hem ook lang gevolgd, ben benieuwd hoe hij het gaat doen in Fryslan.

Marja170109-12-2014 om 20:05

Hehe eindelijk even weer tijd voor de Boerenmacht.. Toch aardige analyserend vermogen op het forum en toch altijd knap dat er verbeterpunten cq negatieve punten besproken worden waar alle reden voor is. Ik heb mij af en toe weer verschrikkelijk verbaasd waarom meerdere passes toch niet goed aankomen. Zat al te geinen dat ik zelf maar het veld in ga (ik kan niet voetballen), niemand die het op zou vallen op mn lange haren na ;-) maar gewoon zulke beginners fouten.... Wel wil ik kwijt dat de sfeeractie en sfeer top was aan de Z-zide kant, daar was niets mis mee, daar heeft het dit keer niet aangelegen :clap:

Marja170112-12-2014 om 21:53

Mijn talent ligt ook zeker niet op t veld :-) Tuurlijk hebben we aan de kant ook makkelijk praten maar goed, als ik mijn werk niet goed doe dan zal ik dat ook te horen krijgen alleen kijken er bij mij niet zoveel op mn vingers ;-) Heb iig zin in zondag, hopelijk wordt het een knaller van een wedstrijd, deze laatste keer thuis voor de winterstop. Ik zal ze weer aanmoedigen :clap:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!