Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen en Vitesse delen in een koude Euroborg de punten

Door Redactie 39 reacties

De trots van het noorden heeft vanmiddag in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. De gasten kwamen op slag van rust - via Traore (tegen de kansenverhouding in) op een gelukkige 0-1 voorsprong. Na een uur kwam Groningen op gelijke hoogte dankzij Tjaronn Chery. De wedstrijd had vanmiddag zeker anders kunnen lopen als Mahi tijdens het eerste kwartier zijn kansen beter had benut. Het ontbrak de jonge talentvolle aanvaller aan 'killersinstinct' waardoor de thuisploeg niet dat extra zetje in de rug kreeg om comfortabel ruim afstand te nemen. In de tweede helft waren de betere kansen voor de Arnhemmers. Ondanks het meerdere balbezit van de gasten en mogelijkheden was FC nog dichtbij de overwinning. In blessuretijd werd een inzet van de Leeuw voor de doellijn van de Arnhemmers door een Vitesse speler van de lijn gehaald. Het groen/witte feestje ging helaas niet door. Door dit gelijke spel zakt FC Groningen één plek op de ranglijst en staat nu achtste. Aankomende woensdag wacht thuis de bekerwedstrijd tegen FC Volendam, zaterdagavond speelt het de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar - uit tegen FC Dordrecht.

Beeldmateriaal FOX SPORTS

Van de Looi weet niets over de toekomst van Rusnak maar vind hem wel goed - beeldmateriaal FOX SPORTS

Hans Nijland wil niets zeggen over Albert Rusnak en ook niet over toekomst trainer Erwin van de Looi

Van de Looi baalt - beeldmateriaal FOX SPORTS

Interview Mahi na afloop - Beeldmateriaal FOX SPORTS

Opstelling FC Groningen (statistieken met dank aan clubsite)
Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan (86’ Lindgren), Van Nieff; Antonia (82’ Van der Velden), Hiariej, Kieftenbeld, Chery; Mahi (73’ Islamovic), De Leeuw.
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Payne, Arias.

Opstelling Vitesse
Room; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic (91’ Nakamba), Qazaishvili, McEachran; Ibarra, Traoré (74’ Dauda), Oliynyk (62’ Labyad).
Rest bank: Houwen, Kruiswijk, Bosz, Diks.

Toeschouwers: 18.692

Scores: 42’ Traoré (Qazaishvili) 0-1; 61’ Chery (rebound) 1-1

Scheidsrechter: Vink

Overige officials: Simons, Balder en Van den Kerkhof

Gele kaarten: 73’ Vejinovic, 87’ Leerdam

Reacties:
Marco14-12-2014 om 16:10

We kunnen meer willen, Vitesse is net als AZ, H'veen een ploeg die 5 tot 15 miljoen meer te besteden heeft, ieder jaar opnieuw Vitesse werkt met een begroting van 30 mil. dit seizoen, met een shirtsponsor die er alleen al 10 mil voor over heeft. Kansen benutten en anders blij zijn met het resultaat. Komende twee wedstrijden zijn super belangrijk. Beide moeten gewonnen worden om sportief mee te kunnen blijven doen.

FCGmijnclub14-12-2014 om 16:26

:o

brummie14-12-2014 om 16:56

Heb een boeiende wedstrijd gezien. Genoten van de eerste helft met veel diepgang mahi, antonia en chery. 2e helft vitesse bij vlagen sterker, maar op wilskracht fc toch voor volle winst gegaan. Botteghin wisselend spelend. Sterke momenten afgewisseld met zwakke. Kieftenbeld zelfde verhaal. Knap dat we thuis nog steeds ongeslagen zijn. Op naar volendam thuis!

brummie14-12-2014 om 17:09

Het was koud haha. Er was niet zoveel sfeer als tegen heerenveen. Maar dat hoeft toch niet te betekenen dat het een slechte wedstrijd was? ik heb was tot het einde geboeid. Was er na het fluitsignaal in de rust boegeroep? En na de wedstrijd? Nee, er was gewoon applaus. Verder was het koud, misschien was dat de reden wel...

brummie14-12-2014 om 17:15

Misschien heeft het scoreverloop er ook wel mee te maken. Als mahi binnen 15 minuten 2 nul had gemaakt, hadden we wellicht de wave gehad....

brummie14-12-2014 om 17:37

Van der laan moet dan een speler naar je hart zijn bokko.... Je kan veel zeggen over fc vandaag, maar volgens mij was er juist wel strijd in de duels... tja je seizoenkaart wel of niet verlengen dat is een persoonlijke afweging. Prima toch? Ik kom naar het stadion voor spelers als chery, mahi, kostic, hugo, lovre etc. Voetballers die voetballen, geen houthakkers.

FCGmijnclub14-12-2014 om 18:18

Magnasco Lengte 1.75 m Martijn van der Laan 1.75 m Henk de Haan < dan 1.75 m Erik Nevland 1.77m ----------------------------------- Albert Rusnak 1.75 m ;)

brummie14-12-2014 om 18:25

:thumbsup:

brummie14-12-2014 om 18:27

We hebben toch geen klein elftal? Trouwens wat rusnak betreft. Ik ga ervan dat chery in de winterstop of zomer vertrekt en rusnak zijn vervanger is. :thumbsup: was trouwens voor fcgmijnclub

appie happie14-12-2014 om 19:04

Ik vond het een aardige wedstrijd... Bokko heeft met. Beleving werl gelijk..kiefternbelt heeft dat,maar is voetballend dan weer erg onder de maag,lees vandaag..slechtste man van het veld.

Hoekie14-12-2014 om 19:43

Appie :agreed: Het werkvolk waar Bokko elk zijn mond vol van heeft was inderdaad zeer matig. Van.d laan die bij het 2e doelpunt kinderlijk aan het verdedigen en erg slordig speelde en kieftenbeld grossierde in het maken van fouten. Kan je wel elke keer weer die verhalen over jeltema er in zetten maar die stond echt niet in het veld.

Hoekie14-12-2014 om 19:55

Brummie :agreed: Je noemt inderdaad voetballers. Ook ik kom voor zulke spelers naar het stadion. Dat wij dezelfde spelers goedvinden blijkt dat wij een dure smaak hebben. Gelukkig heeft nijland nog wat in kas en haalt hij tjibbling en mogelijk rusnak. Dat anderen mogelijk hun zijn seizoenkaart inleveren zal me een worst wezen. Ze kunnen altijd nog naar Emmen gaan. Wens ze daar veel plezier. Forza grunn.

Hendrik14-12-2014 om 20:31

Ze missen een goede afmaker dat kon je vandaag wel weer zien Mahi is een flankspeler maar geen spits en Islamovic kunnen ze in de winterstop ook weer terug sturen is het ook niet.

Hoekie14-12-2014 om 21:19

Islamovic heeft wel de goede lengte. Vind ik zelf minder belangrijk maar bokko en co zijn gek op centimeters en kilo's.

Hoekie14-12-2014 om 21:24

Over Mahi: Had inderdaad zeker 2 keer moeten scoren of laten scoren. Voor hem pleit dat hij zelf kansen creëert, veel werk verzet, en potentie heeft om in volgende wedstrijd het beter te doen. Debuteerde en ook nog eens op een hem vreemde positie. Gaat zeker goedkomen.

14-12-2014 om 22:53

Bokko...voor het slapen gaan: Albert Rusnák Geboortedatum: 7 jul. 1994 Geboorteplaats: Vyškov Tsjechië Leeftijd: 20 Lengte: 1,80 m :thumbsup: Nationaliteit: Slowakije Slowakije Positie: Middenveld - Aanvallend middenveld :fc: Voet: tweebenig :thumbsup: In het team sinds: 20 jul. 2014 Contract tot: 01.01.2015 Uitgeleend van: Manchester City Contract tot en met: 30.06.2015

no guts no glory14-12-2014 om 22:55

Vond de sfeer op de z-Side ( ik sta op vak F direkt naast de fanatics op vak G ) juist veel beter als de laatste thuiswedstrijden. Voor de wedstrijd was op elk stoeltje een briefje geplakt om de hele !!! wedstrijd ook bij een achterstand achter de ploeg te blijven staan . Dit denk ik omdat met name de laatste tijd de teneur zichtbaar was dat de spelers vrij snel werden uitgefloten. Vandaag stond de z-Side in ieder geval als 1 blok achter de ploeg en daar heb ik in ieder geval van genoten. Vooral ook na de achterstand werd de ploeg continue aangemoedigd. En ik heb stellig de indruk dat de mensen bij ons op de tribune ook meer hebben met Chery dan met Kieftenbelt.Echt jammer dat hij aanvoerder is want hij word op die manier nooit gewisseld terwijl hij ook vandaag de zwakste schakel was. Ontstellend veel balverlies en vooral opbouwend zeer matig. De stelling dat de Groningers graag hard werkende voetballers willen zien die de mouwen opstropen en fysiek sterk zijn valt mijn inziens te betwijfelen.

no guts no glory14-12-2014 om 22:57

Op de Z-Side is Kieftenbelt by far de minst populaire speler.

Hoekie15-12-2014 om 08:25

no guts no glory Op de wedstrijdinstelling van Kieftenbeld is niets aan te merken. Onder druk maakt hij echter zeer veel fouten. Dat geldt trouwens ook voor v.d. Laan. Ze komen beide handelingssnelheid tekort en dat leidt tot knuliig balverlies. Ik verwacht dat v.d. Laan zich nog wel gaat verbeteren omdat hij nu conditioneel nog onder de maat is. Het is een misverstand dat technisch begaafde spelers niet hard willen werken. Kijk maar naar Mahi, Hoesen en Chery.

brummie15-12-2014 om 09:48

Bokko, is meeklappen al een criteria of je een echte support bent? Waarom verhuis je niet naar noord dan? weet niet wat je tegen jeltema hebt, die man is nog maar pas in dienst en mag je pas beoordelen na pakweg 2 of 3 seizoenen lijkt me. Daarnaast beslist jeltema niet alleen, maar het scoutingsteam, nijland en technische staf gezamenlijk. vond het altijd leuk om je posts te lezen, maar je valt wel heel erg in herhaling.

15-12-2014 om 10:25

en...Appie Happie: genoten zondag , op de tribune met z'n vieren? Altijd leuk om met de dochters te zijn, en als ik lees: "het was ijskoud" dan staat daar qua beleving wel iets tegenover toch? Ik heb 2 vragen" 1. Was de Euroborg nou zo schrikbarend slecht gevuld? ...en 2: ga je straks toch weer voor de seizoenkaarten als FC Groningen zich spectaculair versterken gaat... Naast het mogelijke vertrek van Chery en de waarschijnlijke komst van Rusnák misschien nóg een "kanjer" erbij (voor Eredivisiebegrippen dan). Want De Leeuw gaat vast ook weg aan het eind van het seizoen als hij blijft scoren, en die handvol niet-basis spelers ( Bos, Zeefuik, Lindgren, Islamovic, Hagenau, Van de Velden enz ) daar gaan er vast ook van weg. Wordt nog dringen met clubs in de subtop als PEC Zwolle, AZ, Vitesse, H'veen en Cambuur om die plaats 7 ( met recht op spelen PO's )...maar voor jouzelf: hoe was het er?

no guts no glory15-12-2014 om 10:45

@ hoekie Ben het helemaal met je eens hoor.Verwacht ook dat van der Laan zich wel gaat verbeteren als hij conditioneel top fit is en meer minuten heeft gemaakt.Hij zal dan ook ongetwijfeld meer inschuiven wat bij Cambuur zijn specialiteit was. @ bokko Mijn altime favourite player is trouwens ook Nevland ook al ben ik de 50 reeds ruimschoots gepasseerd.Kan daar best met jou in mee gaan.Huidige favoriete speler is Botteghin.Ik wou alleen aangeven dat ook bij de fanatieke aanhangers " echte " voetballers ook populair zijn en dat de harde werker Kieftenbelt niet zo populair is.

appie happie15-12-2014 om 10:52

ha die Kees.bedankt voor je belangstelling. T'was fris idd,maar de wedstrijd was verder niet onaardig.Genoeg lege plekken om ons heen,dat lag natuurlijk niet alleen aan het weer ,maar ook aan de prijs van de losse kaarten..als je 24 euro moet neertellen is dat niet mis. En nee ik neem geen seizoenkaart meer..ik heb het na gisteren wel weer even gezien. Jij had wel gelijk dat een een gelijkspel zou worden. wat het verder allemaal brengt zien we wel met de fc..is toch een komen en gaan zo is het altijd al geweest.zal ook zo blijven.

Hoekie15-12-2014 om 11:04

Bokko Ik heb ook nooit beweerd dat jij enthousiast bent geweest over Islamovic. Geef alleen maar aan dat het type speler groot en sterk is. Aangezien jij het type houthakker belangrijk vindt, komt deze speler dicht in de buurt van wat jij zegt. Nu vind je ook dat ze ook nog eens goed moeten kunnen voetballen? Hé hé het hoge woord is er uit. We hebben technische voetballers nodig. Hard werken is aan te leren maar onder druk kunnen voetballen heb je technische vaardigheden nodig en dat is een stuk lastiger aan te leren. Over Nevland kunnen we heel kort zijn. Hij had namelijk alles wat een goede voetballer nodig heeft. Mentaal ijzersterk, goede techniek, conditioneel top, enorme drive, zeer doelgericht en effectief.

Hoekie15-12-2014 om 11:15

no guts no glory Botteghin speelt al maanden fantastisch. Natuurlijk maakt hij ook wel eens een foutje maar als je ziet hoeveel balveroveringen hij heeft. Klasse speler!

FCGmijnclub15-12-2014 om 15:00

Jeltema gaat vrij uit;) en wij koesteren Arjen Robben.... p:)

Hoekie15-12-2014 om 16:25

Bokko Ik vind het prima dat je zo opkomt voor je vriend Zeefuik. Dat hij goed is in armpje drukken, 1 meter frikadel wegwerken in 3 minuten dat geloof ik allemaal wel. Als er iemand van de patatgeneratie is dan is hij het wel. De benaming chef frituur komt niet zo maar uit de lucht vallen. Maar ach hij doet het best slim. Lacht zich helemaal rot met tussen de 2 en de 3 ton aan salaris en ook nog fanclub Bokko die voor hem opkomt.

campesino15-12-2014 om 16:37

Het is gewoon jammer van die zeefuik, want in potentie was dat natuurlijk een fantastische speler, maar dat is nu eenmaal voorbij. waar ik me wel over verbaas is die islamovic. bokko verkondigde maanden terug al dat ie er weinig van kan en gisteren maakte hij inderdaad een hopeloze indruk. je zou toch zeggen dat als je eindelijk een kans krijgt dat je dan 20 minuten het gras opvreet, maar ik heb niets van hem gezien. vd velde daarentegen kreeg minder dan 10 minuten maar viel wel op zoals de weken daarvoor mahi ook altijd opviel bij invalbeurten. maar islamovic helemaal niks. ik snap dat niet, die gast is gescout, heeft hier een tijdje meegettraint, danmoet de T.S. toch een indruk van zo iemand kunnen krijgen?

Hoekie15-12-2014 om 16:41

bokko Ik heb het even opgezocht. Jouw held zeefuik heeft in de twee en half jaar 4 veld doelpunten gemaakt. Goh goh goh wat een productie. Daar staan clubs om te springen!

Hoekie15-12-2014 om 17:39

campesino Mee eens dat Islamovic niet sterk invalt. Afschrijven doe ik nog niet aan mee. Moet nog wel een eerlijke kans krijgen. De vergelijking met miskoop zeefuik kun je nog niet maken omdat 2 en half jaar niet verrekenkantoor worden met 2en half invalbeurt.

15-12-2014 om 17:51

Bokko- Zit wat in, jouw verhaal...eindelijk eens niet die hosannaverhalen over Genéro Zeefuik, maar een argument erbij... Bekijk je de carrieres van Berg, Elias enz (vul maar in) dan komt het veel vaker voor dat een speler de verwachtingen en dure transfers niet waarmaakt: maar juist bij FC Groningen staan ze open voor de softe kant in de spelersbegeleiding: het inschatten van factoren die invloed hebben op de spelers en vertrouwen geven/ genoeg voorbeelden hiervan...Ik denk zelfs dat ze opgelucht waren dat ze Zivkovic hadden verkocht, om diezelfde reden (grote mond). dus zómaar Zeefuik aan de kant gezet? nee hoor...ze hebben het vaak met hem geprobeerd, maar het hele elftal in dienst van hem te laten spelen is teveel gevraag en gebleken, want hij scoorde bijna niet. Zeefuik zou bij Sparta of RKC best passen...is dat nou zo erg?

campesino15-12-2014 om 17:54

hoekie dat is wel zo, maar gezien zijn weinige invalbeurten lijkt het er niet op dat de TS veel vertrouween in hem heeft. en als je dan eens mag invallen, dan denk je : kom op man laat het zien. wat ik dan niet begrijp is dat je zo slap invalt.

Hoekie15-12-2014 om 17:55

Niet vergeleken kan worden.

Hoekie15-12-2014 om 19:50

Bokko 4 velddoelpunten in 2 en half jaar zegt mij namelijk wel veel, namelijk dat je voor een spits met tig wedstrijden in de benen een zeer matige inbreng hebt in de productie. Daarnaast en dat neem ik hem het meest kwalijk dat hij zijn talent verkwanselt en daardoor ook Groningen dupeert. Bij mij moet je respect verdienen en met het snot voor ogen laten zien dat je fc Groningen waardig bent. En niet met veel poeha onder druk van de media en trainer een maandje privé in de sportschool ga sporten om dan te denken zo nu kan het wel weer. Dat moet uit je zelf komen.

Hoekie15-12-2014 om 20:46

Kees De hosanna-verhalen gaan nu mee naar de fase van berusting en acceptatie. Bokko is aan het genezen en kan dan eindelijk maar dat duurt nog even het hoofdstuk Zeefuik afsluiten. Ik denk dat hij ons daarna gaat bedanken voor de hulp in het genezingsproces.

Hoekie15-12-2014 om 21:03

MODERATOR BM - Geachte heren Hoekie en Bokko, de moderator stelt voor om de onderlinge strijdbijl te begraven want deze discussie leidt tot niets. Wederom reacties verwijderd. Wij als webcrew worden daar niet blij van. Redenen: Hoekie, je oproep aan Zeefuik persoonlijk werkt averechts, s.v.p. niet meer doen. Oproep aan Bokko, stop s.v.p. met het onnodig en ongefundeerd zwartmaken van Peter Jeltema, Kap s.v.p. met die aantijgingen over 020 en Barca imitaties m.b.t. onze ('in beton gegoten') FC jeugdopleiding en houd a.u.b. op over Zeefuik. Eén keer je punt maken is prima, maar het kan natuurlijk niet zo zijn als jij je punt hebt gemaakt, dat onze leden en lezers dag in dag uit met dezelfde stokpaardjes/frustraties worden geconfronteerd. Kunnen we dit afspreken? Kunnen we het s.v.p. gezellig houden? Neem de huisregels in acht! Bij voorbaat onze dank!

15-12-2014 om 23:24

Hoekie: je beschrijft de laatste delen in een rouwproces dat gemiddeld een jaar duurt (in 5 fasen volgens Elizabeth Kübner-Ross)... de eerste 3 fasen: ontkenning, woede& hoop tegen beter weten in, hebben we gehad...ik ook trouwens ;)

15-12-2014 om 23:26

sorry Moderator , dacht dat het een grapje was...vandaar dat ik erop reageerde... groet-

Hoekie16-12-2014 om 14:30

Geachte Moderator, Sorry. Een heel verstandige oproep. Ik herkende net als Kees aangeeft een patroon en maakte uit meligheid daarna ook nog een grapje die ik blijkbaar niet had moeten maken. Boodschap begrepen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!