Terug

Deel deze pagina:

Gedeeld positivisme

Door Doeman 5 reacties

Ondanks dat slechts ene punt van afgelopen zondag, laat ik me dit keer inspireren door Wendy van Dijk. Normaal is er niet direct een link te leggen tussen Wendy en voetbal: alleen de doellat zou daarvoor in aanmerking komen. Wendy predikt tegenwoordig positivisme en denkt er een glossy mee te kunnen vullen. Dat moet mij dan toch lukken in een paar honderd woorden met als onderwerp de FC?

Zo tegen het eind van het jaar zien we onze jongens in het linker rijtje en hebben we goede hoop dat we gaan overwinteren in de Nederlandse beker. Europees voetbal en een bezoekje in mei aan de Kuip zijn nog steeds reële opties. Ik heb de ploeg afgelopen zondag ook al meer op het doel zien schieten dan in voorgaande wedstrijden. Ondanks een verkeerd terugspeelballetje was Botteghin weer heer en meester in de verdediging en wist deze linie zich aardig te weren tegen het vroeg storende Vitesse. Het elftal wordt wat meer herkenbaar en Chery laat zich niet kisten door wat tegenslag, houdt vol en zorgt ervoor dat we de ongeslagen status in de Euroborg handhaven. Met Volendam en Dordt nog op de rol, lijken we dit jaar sportief heel positief te kunnen afsluiten.

Het was een goed jaar. De afstand tussen business seats en gewoon volk lijkt ook al te verminderen. Op beide plaatsen wordt voldoende ruimte gehouden voor nieuwe aanwas. Hoewel er nog wel strenge suppoosten verhinderen dat vermenging plaats kan vinden, blijven beide groepen op hun eigen wijze proberen sfeer te creëren tijdens de wedstrijd. De Ommelanders geïnspireerd door de Fanatics, door wat te zwaaien, klappen en schreeuwen; de gegoede kant van Villa Cruoninga door Sinterkerst&Nieuw onder gelijken aan de bar in te zetten. Allemaal vasthoudend aan die specifieke invulling van de clubcultuur, waar beide uitersten toch echt deel van uit zijn gaan maken. Na de wedstrijd huldigt en bedankt de ene groep het elftal; de andere groep spekt de kas en dankt het bestuur. Een harmoniemodel.

Inzet van belastinggeld door politie-inzet is in en rond de Euroborg tot een minimum beperkt. De logistieke afhandeling van supporters van de bezoekende club is op orde en de politie te paard is meer een bewaard relikwie om jonge kinderen te vermaken. Vrijwilligers en andere ordehandhavers zetten zich in om op de piektijden voetgangers en autoverkeer vlot af te handelen. Tegen de tijd dat de meesten al vertrokken zijn, komen de eerste bobo’s uit de kantine rollen en kunnen met hetzelfde personeel alcoholfuiken worden opgezet. Zo waar efficiënt geregeld en je kunt je met vrouw en kinderen nog eens veilig de straat op begeven. Overigens toont onderzoek aan dat het gevoel van veiligheid in het stadion groot is. Er zijn wel eens andere tijden geweest.

 

Nou dat viel helemaal niet tegen. Ik heb inmiddels zoveel vertrouwen gekregen in het positivistische binnen Grunn dat Wendy me zou kunnen vragen om iedere maand een bijdrage te leveren. Het is overduidelijk dat we positivisme ook hier kunnen vermenigvuldigen door het te delen.

 

Reacties:
15-12-2014 om 17:36

Mooi collumn! Met gek*nker is nog niemand verder gekomen... Er is wel iets onvermeld gebleven: de aftakeling van het voetbal bij FC Groningen van de laatste 3 jaar. Geen item om nu door te ploegen, maar het heeft een hoop mensen teleurgesteld van het stadion zien gaan, en evenzo sceptisch over de kansen en mogelijkheden van dit FC Groningen... De oorzaak hiervan: Nee: ik zou er nuiks over zeggen- doen ze maar verderop op een symposium over voetbal in Nederland! Maar één opmerkinkje: wat heb je eraan als je sterspelers (Berg, Suarez,Tadic, Kostic) telkens goed verkocht worden, en het elftal daardoor niet beter maar eerder slechter wordt? dus: Volgens mij blijft Chery nog, hoeft Rusnák nu nog niet te komen en breken er twee spelers door de komende seizoenshelft. :thumbsup:

opa16-12-2014 om 12:30

laat Rusnak maar komen, ik vind dat een echte aanwinst en een totaal andere speler als Chery, ik vind hem zelfs balvaster en hij ziet het spelletje goed, ook kan er dan van alle kanten op doel geschoten worden:D:D

17-12-2014 om 02:15

Chery is zeker nog niet weg, en Rusnák officieel nog niet bij Groningen; wat is dat toch vreemd dat Groningen zo geheimzinnig blijft doen over die spelers. Enige echte nieuws op dinsdagavond was dat Robben verkozen was tot sportman van het jaar...nou ja behalve die tweet van H. Nijland dat voormalig FCG trainer R. Maaskant tegen Volendam erbij is, op de tribune uiteraard...misschien kan hij opheldering geven over de transfers:)

ties17-12-2014 om 11:06

nou maar hopen dat chery blijft en dan rusnak een half jaar huren zag hansie net lopen bij mijn school

17-12-2014 om 11:27

Ties± ik weet niet waar jouw school staat, en overigens moet je opletten in de klas en niet aan voetbal denken!, maar dit terzijde... als je een Grunn fan bent / ga ik vanuit, want waarom zou je anders hier posten, dan zal het toch om VERhuren voor een half jaar van Rusnák gaan (aan Cambuur). Verwacht binnenkort- voor laatste competitiewedstrijd meer duidelijkheid. Vanavond moet Groningen z´n ware gezicht laten zien :fc: en gewoon regelementair die wijdbroeken met lege handen naar huis sturen!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!