Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen bekert op halve kracht door ten koste van FC Volendam 3-0

Door Lukas van der Wal 13 reacties

FC Groningen heeft vanavond in een slecht gevulde Euroborg gewonnen FC Volendam. In een slechte wedstrijd weinig tegenstand gehad van het andere "Oranje". Door de overwinning heeft de Trots van het Noorden zich gekwalificeerd voor de kwartfinale. Donderdag wacht voor groenwit de loting voor de volgende ronde.

Hoogtepunt was in de eerste helft het betreden van een man met een FC Groningen-vlag. Dit incident en het vuurwerk zal de FC weer geld gaan kosten. Kleine kansen zagen we voor onder andere van Hoesen en De Leeuw, zonder het gewenste resultaat. Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan toch op een 1-0 voorsprong. Mimoun Mahi had de bedoeling om van de achterlijn voor te zetten, maar zag deze achter Zwarthoed in het net verdwijnen.

Tweede helft
FC Groningen poogde om in het tweede bedrijf een betere wedstrijd van te maken. Er werd meer energie in de duels gestopt, dit kwam de sfeer dan ook ten goede. In de zeventigste minuut besliste Nick van der Velden de bekerwedstrijd. Na een overtreding op Mimoun Mahi mocht Van der Velden van elfmeter de trekker over halen, 2-0.

Het slotakkoord was voor aanvaller Michael de Leeuw. Na een fout van keeper Zwarthoed krulde De Leeuw beheerst over de keeper heen. De wedstrijd was niet best, maar het belangrijkste is dat de Trots van het Noorden in de koker zit voor de kwartfinale. Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen de laatste wedstrijd van 2014. In Dordrecht wacht de plaatste trots voor de competitie.
 


Statistieken ( via clubsite FC Groningen )

Opstelling FC Groningen
Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia (66’ Van der Velden), Chery, Kieftenbeld, Mahi (76’ Lindgren); De Leeuw, Hoesen.
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Islamovic, Payne, Arias.

Opstelling FC Volendam
Zwarthoed, Akouili, Schilder, Luirink (77’ Esseboom), Lo Fo Sang, Evers, Brands, Fafiani (77’ Van Kippersluis), Kuwas, Veerman (64’ Philips), Marengo.
Rest bank: Timmermans, Wilffert, Schouten, Steltenpool.

Toeschouwers: 8.315
Scores: 44’ Mahi 1-0; 71’ Van der Velden (strafschop) 2-0, 89’ De Leeuw 3-0

Scheidsrechter: Liesveld
Overige officials: Janson, Hoksbergen, Dieperink

Reacties:
17-12-2014 om 21:54

Na die 3-0, die weinig tot de verbeelding sprak voor de beperkt aantal aanwezigen (RTVNoord sprak in het radioverslag over "goed gevuld", Van de Looi voor de wedstrijd van"dat er veel kaarten verkocht zijn"...en hier lees ik: slecht gevulde Euroborg... En dan na dat veelzeggende item hieronder met die :). Positief denken dus: Groningen bekert door, maar die trainer verschuilt zich altijd achter z'n tegenstander, met die rare tactische plaatsen: Maaskant heeft de wedstrijd bijgewoond en kon tev reden zijn over zijn pupil. Niet verliezen/Chery op de middenstip, en een absoluut niet ingespeelde aanval... waar is het samenspel, trainer?: De punten zijn mij te Heilig in de groene kathedraal...zo doe je niet aan klantenbinding :(

17-12-2014 om 22:50

Ik sta er steeds weer versteld van hoe deze fluttrainer steeds weer aan zulke "tactische" vondsten komt. Elke keer weet hij er weer een rotzooi van te maken zodat er nu, halverwege de competitie, nog steeds geen automatismen in dit elftal te bespeuren zijn. Tegen een heel matig Volendam was het weer eens niet om aan te gluren, zo slecht presteert dit elftal. In plaats dit ongeregeld zooitje met 10-0 op te rollen is het weer vechten tegen de bierkaai en mag je van geluk spreken dat er nog is gewonnen.Zo jaag je nog meer mensen van de tribunes.Een bekerwedstrijd van FC-Groningen, thuis, met ruim 8000 mensen op de tribune ,waar er normaliter 21.000 zitten. belachelijk gewoon. Ergo conclusio: Trainer.......opsodemieteren, en zo snel mogelijk.:(:(:(

houkuhs17-12-2014 om 22:56

Ik weet niet maar heb een leuk combinerend groningen gezien die speelde tegen een zeer verdedigend volendam speelde. Heb mooie goals gezien in een naar mijn idee goed gevulde euroborg. (als je kijkt naar het affiche)

17-12-2014 om 23:08

Een kinderhand is gauw gevuld.(L)

18-12-2014 om 00:48

FC Groningenbeleid: wij hadden vandaag acties om de hoofdtribune te vullen; we hebben sfeeracties op Noord bij de competitiewedstrijden, compleet met trommel, en ondanks de kritiek van trouwe aanhangers op RTVNoord, de "hele goeie trainer" (toekomstige langstzittende, misschien langer dan R.Jans), die zelf tevreden was na de wedstrijd, maar in de eerste helft een heel ander spelend Volendam zag.."De show must go on", punten pakken en vooral :). Ik had nou net de hoop gekregen dat het ook met het FCGroningen spel beter zou gaan, dat er goede combinaties :bowdown:te zien zouden zijn..maar nee hoor: het is meest schijn, helaas, met beste sportieve(!) wensen voor 2015..te wensen valt er nog genoeg!

18-12-2014 om 06:31

Geen klantenbinding, paar positieve uitschieters Zoals gewoonlijk Bottegin en ik moet zeggen dat ik van Nieff de laatste weken ook beter vind worden. Zat verder totaal geen concentratie in het elftal, Hoessen....., heeft niets meer toe te voegen als Zeefuik. Al met al weer een miskoop van een spits . Heeft totaal geen duelkracht en kan ook geen man uitspelen.. En vraag me steeds af hoe het kan dat bij een cambuur/zwolle en zelfs excelsior de spelers elkaar veel makkelijker vinden als bij onze FC. Zitten maar weinig vaste patronen in het elftal. Gisteren Hiraije weer op rechtsback, we weten toch allemaal dat die jongen daar niet hoort... Hoe verpest je iemand die op het middenveld net een beetje beter begint te spelen daar weer neer te zetten,

brummie18-12-2014 om 08:44

Het was eenrichtingsverkeer in de euroborg. Als volendam 5 of 6 keer over de middellijn is geweest is dat veel. Als een team zo compact staat is het gewoon lastiger voetballen en omdat alleen fc voetbalde werd het nooit een wedstrijd die op en neer golfde. fc speelde met 1 controleur en had aanvallende intenties met druk naar voren. Toch heb ik naast wat foute passes ook veel goede dingen gezien. 8000 toeschouwers vind ik geen slechte opkomst gezien de tegenstander. Daarnaast speelde waarschijnlijk mee dat het de 3e thuiswedstrijd in anderhalve week was. ik vond chery, kappelhof en botteghin erg goed. Met 3 goals, niet al te koud weer en prima sfeer in de euroborg gister niet verveeld. En we zijn zonder enig probleem door naar de volgende ronde. Op naar dordrecht uit!

brummie18-12-2014 om 08:46

Duufke hiariej speelde back omdat hateboer niet kon spelen. Wie had je anders op die positie willen neerzetten?

Hoekie18-12-2014 om 08:49

Helaas door verplichtingen elders de wedstrijd niet kunnen zien.slechte wedstrijd begrijp ik uit de krant en reacties hier. Belangrijk is dan je slechte wedstrijden winnend afsluit. Volendam kreeg het vorig jaar ook voor elkaar Ajax slecht te laten spelen. Kwam een verlenging aan te pas waar Volendam zelfs nog voor kwam. Lees dat de fc concurrentie heeft gekregen van Heerenveen voor Rusnak. Dat zou mooi balen zijn.

18-12-2014 om 11:09

brummie Kappelhof en dan veendorp of eventueel lindgren centraal achterin. Ik vind hiariej geen goede vervanger voor de rechtsback plek en nu ik dit opschrijf begrijp ik nog steeds niet het lozen van magnasco. Maakte ook wel eens een fout maar met de speelwijze die Grunn wil paste hij er heel erg goed. en Hateboer is eigenlijk net als Kappelhof een centrale verdediger...

brummie18-12-2014 om 11:23

Kappelhof en botteghin zijn het centrale dit seizoen. Volgens mij kun je beter een gelegenheidsback hebben dan iemand wisselen in cv. hiariej heeft eerder op die positie gespeeld voorheen. Natuurlijk is zijn positie middenvelder, maar ik vond het de meest logische oplossing. Ook aangezien van der laan nog niet zoveel kan wedstrijden achterelkaar kan spelen. en kappelhof speelde een erg goed partij!

18-12-2014 om 11:33

Magnasco verkopen en dan Hieraojee op rechtsback zetten. Kan je zien hoe chaotisch dit beleid van de club is.:(:(:(:(:(

brummie18-12-2014 om 13:30

ja hoor Rob Roy, Hiariej speelt dit seizoen wegens een blessure van Hateboer 1x op rb positie en het beleid is chaotisch. makkelijk scoren.... En als jij nog denkt dat je in deze tijd een jupiler league team met 10 nul van het veld kan blazen.... dat is toch niet meer realistisch? Kijk hoe moielijk Twente en az en zwolle het hadden in de beker.... ook allemaal prutsteams zeker!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!