Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen levert een wanprestatie. FC Dordrecht juicht en heeft eerste punt in eigen huis beet (1-1)

Door Lukas van der Wal 24 reacties

FC Groningen heeft vanavond een wanprestatie geleverd. In Dordrecht kwamen de mannen van Erwin van de Looi niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Trots van het Noorden sluit 2014 in een mineur af. FC Dordrecht pakt over 17 wedstrijden het eerste puntje thuis.

Groen/wit begon de wedstrijd goed en greep het initiatief. Antonia kon een goede voorzet van Hiariej niet op waarde schatten. Chery dacht een geweldig doelpunt te scoren. Kurto stond te ver voor zijn goal en de middenvelder nam vanaf veertig meter het doel onder vuur. De poging van Chery eindigde op het dak van de goal. Hiariej was in de vijftiende minuut dicht bij een treffer maar zag zijn inzet gekeerd worden voor de lijn.

Op slag van rust wist Groningen dan toch op voorsprong te komen. Een goede aanval werd koppend afgerond door De Leeuw. Een afgemeten voorzet van Antonia ging hieraan vooraf, 0-1.

Tweede helft
Groningen kwam redelijk uit de kleedkamers. De Groningers probeerde de voorsprong te behouden, door het veldspel te vertragen. De thuisploeg was niet bij machte om grote kansen te creëren. De Trots van het Noorden vergat zichzelf te belonen. Invaller Mahi had moeten scoren. Een goede pass van Kieftenbeld kwam terecht bij de vleugelspeler die een vrije doorgang had. De poging (stift) ging over Kurto maar naast de goal. Zeven minuten voor tijd kreeg FC Groningen de deksel op de neus.

Na wat kansen over en weer werd er gescoord in Dordrecht. FC Groningen kreeg een corner niet goed weg. Invaller Robin Gosens liet het thuispubliek uit haar dak gaan. Zijn inzet via Mahi was Sergio Padt te machtig, 1-1. Beide ploegen gingen op zoek naar de winst, maar dit mocht niet baten. Door het gelijke spel staat Groningen nu achtste met 24 punten. Op vrijdag 16 januari hervat de FC de competitie met uitwedstrijd bij Ajax.

Een extra smet op deze wedstrijd is het uitvallen van Tom Hiariej. De middenvelder ging onderuit in een duel en landde verkeerd. Tommie hoorde wat kraken bij zijn elleboog. De ernst van zijn blessure is nog niet bekend.

Interview Erwin van de Looi - we hebben het over onszelf afgeroepen - beeldmateriaal FOX-SPORTS

interview Maikel Kieftenbeld - met zuur gevoel de winterstop in - beeldmateriaal FOX-SPORTS

Opstelling FC Groningen (statistieken www.FC Groningen)
Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia (86’ Van der Velden), Hiariej (44’ Lindgren), Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Hoesen (66’ Mahi).
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Islamovic, Payne.

Opstelling FC Dordrecht
Kurto, Fortes, Haddad, Peersman, Ojo, Lieder (66’ Meulens), Ten Voorde, Van Overeem, Van Haaren (82’ Ekong), Koolwijk (46’ Gosens), Lima.
Rest bank: Te Loeke, Alesic, Vet, Touré.

Toeschouwers: 4.500

Scores: 45’ De Leeuw (Antonia) 0-1; 83’ Gosens (afstandsschot) 1-1

Scheidsrechter: Van Boekel

Overige official: Steegstra, Strijker, Berben

Gele kaarten: 31’ Hiariej, 61’ Kieftenbeld, 78’ Mahi

Reacties:
fc groningen!!20-12-2014 om 21:13

Kan er maar 1 positief ding uithalen, slechter kan het niet!!!

Willem20-12-2014 om 21:24

Het was na het uitvallen van Tom nog alleen maar bagger, steeds maar weer dat balletje breed en terug, Laten ze Mahi maar naar de A1 sturen hij heeft ons nu al 4 punten gekost. Nijland neem je verantwoordelijkheid en stuur die v/d Looi weg want deze man maakt dit elftal niet beter en wees er snel bij volgens mij is Gert- Jan Verbeek nog vrij.

Tammo20-12-2014 om 21:29

Nee, Gert Jan Verbeek komt vast niet: die gaat binnenkort weer naar die Dorpelingen. Maar ik hoorde dat Nijland kortgeleden al gesproken heeft met Henk de Jong! En inderdaad, vanavond was baggerrrr: tegen de nummer laatst nog wel.... Hadden we voor de winterstop mooi 4 punten komen loskomen van Akkrum Zuid en nou dit.........

20-12-2014 om 21:30

GJVB gaat naar VfL Bochum. Die klaploper hoeft ook niet te komen... Wat een schaamte, tegen Dordt, eredivisie onwaardig, gelijk spelen.. Wat een drama, en wat een arrogantie in de tweede helft! BAH

appie happie20-12-2014 om 21:32

Looi is een belachelijke angsthaas..aan die gast hebben we niks..uitstaling van een mol..wissel hem maar in de winterstop..

Marco20-12-2014 om 21:34

Helaas iets waar Groningen in uitblinkt. Als we iets kunnen bereiken dan verprutsen we het weer. Al sinds jaar en dag zo. Dit jaar thuis tegen Aberdeen het weggegeven. Deze 2 punten kunnen ons op het eind lelijk opbreken met H'veen, Utrecht en Vitesse in de nek voor een plek in de play-offs. Gebrek aan scorend vermogen. Anders schop je er 3 in, en dan is het ook klaar.

Willem20-12-2014 om 21:36

Nou ja Henk de Jong lijkt mij ook snel beter dan die dooddiener die nu op de bank zit. Ze moeten ook eens ophouden met het halen van al die knaapjes die de rand van de pispot nog op de billen hebben staan, kerels als een Stenman moeten weer hebben.

appie happie20-12-2014 om 21:39

Willem wel heel actief;)

20-12-2014 om 23:22

Appie (in antwoord op jouw post van 22.32) Ben jij niet evenzo benieuwd hoe die twee assistent trainers over het optreden van Van de Looi denken ??:$; eigenlijk zeg ik hiermee dat ik wel eens wat anders wil zien dan "niets weggeven of kansen gehad maar niet benut". De avond is voorbij: één keuze rest er nog of het de troost van het doorzichtige ondergoed van mijn vrouw wordt of toch de fles.

loekie6821-12-2014 om 07:44

Laat hij nu eens een elftal opstellen die aan elkaar gewent zijn, gewoon een vaste opstelling en niet elke wedstrijd aan het jojoën met de spelers, misschien weten ze dan hoe se elkaar kunnen bereiken.hoesen kan terug naar 020, en mahi een vaste waarde in het elftal er gaat bij mahi in elk geval meer dreiging vanuit om naar voren te spelen.en hij heeft wel de wil om voor de bal te gaan.vd looi en lukkien naar het uwv na de winterstop ze zijn nog erger als maaskantje met de opstelling en wissels kortom.opzouten en bezem door de club..

21-12-2014 om 07:56

Natuurlijk wordt Vd Looi niet ontslagen, dat past niet in het 'feelgoodbeleid' van de club. Maar het zou wel verstandig zijn. Vd Looi is ook niet gek natuurlijk. Hij kent de doelstelling (attractief spelen) maar weet natuurlijk ook dat de strop om zijn nek hangt na drie nederlagen. Dus speelt hij (steeds vaker) behoudend en controlerend. Het kan ook niet anders dan dat hij voorstander is geweest (wellicht zelfs heeft aangedrongen) van de komst van Hoessen. Geen trainer haalt het in zijn hoofd om zo'n slecht presterende speler tegen beter weten in te blijven opstellen. Hoessen kan best een keer of drie per wedstrijd een balletje kaatsen, maar daar is alles mee gezegd. Ik denk ook niet dat een voorstopper bij de tegenpartij er bij voorbaat al vanuit gaat een 'lastig avondje' te krijgen als Hoessen op bezoek komt. Als je tegen Dordrecht, verreweg de slechtste club uit de Eredivisie, een zo behoudend team opstelt en ook nog eens dramatisch wisselt dan zou ik, als ik Nijland was, twee afkoopsommen betalen. HdJ.

fc groningen!!21-12-2014 om 09:02

Als we gewoon hadden gewonnen stonde we zesde met 2 punten verschil met nr 5,4. Maar wat doen we gelijkspelen tegen dort!!!!!!

FCGmijnclub21-12-2014 om 10:12

Laten we het er maar op houden dat de uitvoerenden in het veld reeds in gedachten waren bij de kerstkalkoen etc. Een trainer kan nog zo goed of slecht zijn, maar als onze spelers gewoon dat brengen, 100% geven wat ze bv. ook tegen Twente deden, sta je in de rust al voor met 0-3... Wellicht dat voetballen op kunstgras niet ons ding is....:(

ties21-12-2014 om 10:28

jongens wel positief blijven ons eerste punt op kunstgras

Milko21-12-2014 om 11:20

Welke idioot heeft bedacht dat de FC moet spelen in een mix van het uit en thuis tenue? Dit lijkt toch helemaal nergens op :o Waarom niet groene broeken en sokken? Verder jammer dat Hiariej zijn arm heeft gebroken, een positieve jongen dit seizoen. Sterkte Tom :thumbsup:

Hertog21-12-2014 om 11:36

Ik heb Hoesen een hele tijd gesteund maar dat is voorbij. Technisch is hij bepaald niet slecht. Hij werkt ook hard. Hij krijgt ook niet veel bruikbare ballen. Maar het punt is: ER GAAT AL EEN HEEL SEIZOEN GEEN ENKELE DREIGING VAN HEM UIT.RICHTING HET DOEL! En dat voor een spits.Leuk hoor als je door je loopacties verdedigers meeneemt zodat anderen kans krijgen om te scoren. Maar doe zelf ook je spitsending en jaag de keeper van de tegenpartij de stuipen op het lijf! Nauwelijks gezien dit seizoen. Ik heb het laatste half uur van de wedstrijd niet gezien maar las dat Mahi ons punten heeft gekost. Maar ik heb 1000x liever Mahi met zijn drang naar voren. met de wil om aan te vallen. Met zijn enthousiasme en z'n mooie acties. Wat een wereldgoal afgelopen woensdag. Ik vind het ondertussen onbegrijpelijk dat Hoesen elke wedstrijd nog weer wordt opgesteld. Dan nog liever Zeefuik!

21-12-2014 om 12:19

Eindelijk komen nu de reacties los waarop ik al de hele tijd op hamer. Die trainer is voor de keutel te duur en die Hoesen kan absoluut niet asl spits voetballen. SCHOP ZE BEIDEN MAAR ZO SNEL MOGELIJK OP DE KEIEN!!!!! Joop Gall zit op het puntje van z'n stoel en wil morgen al wel als de nieuwe trainer beginnen.

Hendrik21-12-2014 om 12:41

Ik begin me steeds meer te ergeren aan die Kieftenbeld wat een drama is dat zeg die vent kan gewoon niet voetballen. Met geknoei achterin begint vaak bij hem. Altijd te laat dan maar weer een lompe overtreding zoals gisteren had ook rood kunnen zijn. En dan komt Lindgren er in dat is net zo n drama naast Kieftenbeld . Zo win je toch nooit een wedstrijd:(

campesino21-12-2014 om 12:48

dit puntverlies is gewoon de schuld van vd looi. groningen was heer en meester in de tweede helft maar in plaats dat jedan gaat doordrukken , geloofden ze het wel. en de trainer gaat met zijn wissels daar in mee. ipv hoesen had kieftenbeld eraf gemoeten, of eigenlijk lindgren, en dan mahi op link en antonia op recht. lekkere voorzetten op de kop vd leeuw. nu wa het een dejavu gevoel van vorig jaar voor de winterstop:kappelhof als rechtsback die nooit eens tot de achterlijn doorgaar of de combinatie aan gaat maar alleen maar terugspeelt of vanaf de middenlijn vuurpijlen afvuurt naar het strafschop gebied waar mahi en de leeuw nik mee konden. jammer:(:(

Tammo21-12-2014 om 13:32

Jaaaaa, goed idee: Jopie Gall hoofdtrainer! En dan stel ik voor om Rob Roy en Campesino als zijn assistenten aan te stellen. Dan komt het dik voor mekaar!!

appie happie21-12-2014 om 14:16

Kees..hoe is het afgelopen..welke keuze heb je gemaakt;)ik schat je vrouw;) fles kan altijd nog. Maar je hebt wel een punt,want vinden de co.coaches ervan..en wat vind jbnijland ervan,want die bemoeid zich er zeker mee..let maar op. Vd Looi kontrakt loopt af dacht ik.ze verlengen niet..volgens mij..

21-12-2014 om 15:31

Ja Tammo, goed idee. En dan jij nog een ban op dit forum en we zijn weer helemaal bij de tijd.:(:(:(:

Tammo21-12-2014 om 15:50

Schitterend: daar spreekt een echte FC fan: 'als het me niet aanstaat moet die ander maar worden verbannen!' Lekkere mentaliteit!

22-12-2014 om 06:13

Appie: hetr speelkwartier voor Van de Looi is voorbij...eerste wedstrijd in 2015 wordt Ajax-uit (met een scorende Zivkovic)- Of de man het in zich heeft om weer een stunt uit te halen met het halen van veel punten net als in 2014 tussen maart en mei? Joop Gall of de Jong van Cambuur komen nu niet in aanmerking....Van de Looi krijgt er vast nog een jaar(contractverlenging) bij. Als de spelers het kunnen waarmaken, 7e plaats/PO's of de beker winnen, dan neem ik mijn hoed af voor de twee assistent trainers bij Groningen... En dan hoop ik - tegen beter weten in- dat Chery eerst nog blijft.. Maar je kent het gezegde: "zaken gaan voor het meisje" .

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!