Terug

Deel deze pagina:

Dordrecht-uit, kunstgras en Rusnák

Door Kees 20 reacties

Het is jammer dat de seizoenshelft eind 2014 niet winnend werd afgesloten. “Zuur” noemde aanvoerder Kieftenbeld het. FC Groningen speelde zaterdag in Dordrecht met combinatievoetbal een onrustige eerste helft, kwam op een ideaal moment vlak voor rust op voorsprong door een typische De Leeuw goal, en alles leek mogelijk. In een wedstrijd kan het soms vreemd lopen: de nummer 8 tegen de nummer laatst met het thuisvoordeel en een kunstgrasveld voordeel voor de Dordtenaren. De tweede helft verloopt nog weer minder alsof de spelers al dachten dat het gespeeld was. “Onvolwassen” hoorde ik de trainer zeggen.

Gek genoeg moest ik tijdens de nabeschouwing helemaal niet meer aan die wedstrijd terugdenken, hoewel ik die onfortuinlijke gebroken arm van Hiariej, opgelopen bij een landing, voor een groot deel toeschrijf aan de betonnen ondergrond van het speelveld. Er was weer te weinig gecreëerd, en het op hoop van zegen aandringen van FC Dordrecht diep in de tweede helft resulteerde in de gelijkmaker. Nee, ik dacht toen aan iets anders: die kansloos verloren bekerwedstrijd deze week van Ajax tegen Vitesse: 0-4. Erg?…nou nee. “Dan maar de titel pakken” zei de Boer. Hiermee slaat hij de spijker op z’n kop. Mokumse bluf kan je zeggen…Daar zou Groningen het van moeten hebben!

FOTO - FC Dordrecht

De laatste wedstrijd is gespeeld, FC Groningen gaat eerst een vakantie tegemoet en 3 januari naar Spanje (Oliva) voor een trainingskamp. “We hebben evenveel punten als vorige jaar” echo’de het nog na… het laatste woord in dit voetbaljaar lijkt gepasseerd. Maar het klinkt toch weer wat minder overtuigend dan je zou wensen. Die nabeschouwingen van de FC Groningen-trainer zijn eigenlijk overbodig. Zouteloos en voorspelbaar bijna… Maar er was nog één vraagje te stellen, gelukkig maar; over Albert Rusnák-die speler zelf is in een heel andere wereld opgegroeid: 6 jaar lang bij Manchester City opgeleid, niet doorgedrongen in de PL en bij SC Cambuur is hij een karaktervolle huurling gebleken die in het Nederlandse voetbal goed lijkt te passen - tekent hij nu wel of niet- (Vanavond is alles beklonken) - red BM).

FOTO - Hans Nijland

Onderschat deze Rusnák niet: Lijkt mij een eigenwijs mannetje. Hij zal beslist onder de duim gehouden moeten worden bij Groningen, maar hij kan zeker een meerwaarde zijn voor FC Groningen, op dezelfde lossige manier spelend als Chery toen begon. Ik wens hem alle succes, of is er meer nodig en moeten we in dit verband misschien die culttrainer De Jong van SC Cambuur aanstellen als assistent met Van de Looi? Ja- dát zou mooi zijn! Een ruil met Lukkien/Groninger…niet omdat ze het niet kunnen, integendeel, maar omdat “minder” soms “meer” kan opleveren in sport. En dat kan- fantaseer ik maar even door- net zoveel uitmaken voor de Groningse situatie als die woorden van Frank de Boer na die bekernederlaag. “Wij zijn FC Groningen” en niet “wij zijn pislink over Heerenveen en Rusnák”.

Reacties:
FCGmijnclub22-12-2014 om 00:35

Ach, we hebben een prima samenwerkingsverband met Cambuur. Vraag me wel af of Lukkien/Groninger naar Cambuur wil en of de Jong hier wel assistent wil zijn...of moet Van de Looi assistent van de Jong worden? En als ik FCG stats raadpleeg heeft Erwin van de Looi zelfs een top notering qua winstpercentage (eredivisie) samen met Han Berger. Als Rusnak onze Neymar wordt, moet het na de winterstop helemaal goed komen met onze FC:thumbsup: en voor Erwin van de Looi. Voor de rest leuke column Kees!

Hoekie22-12-2014 om 08:29

Leuke column Kees. Het verbaast me dat je zo snel over die weggegeven punten heen bent. Ik baal daar ontzettend van. Ik begrijp trouwens niets van zo'n uitspraak als je net met 0-4 hebt verloren. Han Berger om maar een te noemen werd dan pislink en Ron Jans trapte een kleedkamerdeur in flarden in zijn amateurtijdperk als trainer. Ik mis bij zowel spelers als trainer de uitstraling van de wil om te winnen. Een spits die oorlog maakt bijvoorbeeld en ze er ook nog eens makkelijk inschiet. Helaas zoekt de hele eredivisie zo'n speler.

Hoekie22-12-2014 om 08:34

Die kleedkamerdeur was bij amicitia. Is bij mijn weten ook keurig vergoed.

22-12-2014 om 10:53

En in Akkrum-zuid zitten ze nog steeds bij hun uitgeholde boomstam te wachten op tam-tam geluiden uit Manchester, inzake Rúsnak.:lol::lol:

22-12-2014 om 14:28

ach ja Bokko: met al die woorden kom je ook aan wijsheid over het woord "boer": boeren-kiespijn, boerenslimheid, boerenbedrog, wat de boer niet kent...enz enz Ik maak me trouwens geen zorgen over ( een verschil van ) die koeien/ de melk aan weerszijde van de Westelijke provinciegrens...maar wel over die grote coöperaties en voetbalsponsors van zuivel aan gene zijde, 70 km verderop...laat ze hun zakken maar 'ns controleren.!

22-12-2014 om 15:37

een "halve broederclub", Bokko, was me niet hele-maal duidelijk...maar je bedoelt er vast iets goeds mee, dus da's OK! Bij rivaliserende clubs zit er wel meer (belang)bij...dat is wat ik bedoel, en dan kom je er met mooie woorden, zoals broederclub, niet....toch? maar daar ging het item duidelijk niet over.

22-12-2014 om 16:22

Ik heb SC-Cambuur tien maal liever in de eredivisie dan die club uit Akkrum-zuid. Dus wat dat betreft moeten we nu verder met de handen van SC-Cambuur afblijven. Ze hebben een leuke ploeg met een goede trainer en een prima bestuur. Anders als dat zooitje even verderop, met die wijsneus van Foppo en dat halfbakken bestuur, onder aanvoering van ook al weer zo'n wijsneus van Riemer van der Velde. SC-Cambuur een "halve broederclub" noemen gaat mij even te ver maar ik heb verder wel veel sympathie voor die club.(L)(L)(L)

22-12-2014 om 16:37

je krijgt het idee dat die spelers, TS en supporters er ALLES voor over hebben om in de Eredivisie te blijven...en daar ziet het wat betreft de 26 punten ook naar uit dat dit lukt. In Groningen is men al jaren niet meer bezorgd over eventuele degradatie ( al was er na Huistra-2e jaar toch wel even paniek ) Met de laatste transferaankopen kunnen we gerustgesteld zijn, maar nog niet helemaal "tevreden". Zo hoop ik nog steeds dat ze bij Grunn meer uit de verf gaan komen als team, en natuurlijk sportieve groei naar de toekomst toe...nu is er erg veel uitval door blessures en het doelsaldo moet omhoog. Hebben we nog wat te wensen voor 2015

22-12-2014 om 18:46

nog even een na-stoot op dit item van mij :bowdown: Ziet iemand de FCG selectie in 215 sterker worden onder Van de Looi? of zitten ze aan hun plafond met die gelijke spelen of wisselvallige optredens?.... denk aan voorbeelden als AZ, FCTwente of Zwolle ;)

22-12-2014 om 19:20

Heb nu al vaak genoeg geopperd hoe ik over v.d.Looi denk. Hoe de leiding van de club z'n best ook doet, nu weer met het aantrekken van naar het schijnt twee prima spelers, als team weet ik niet als ze er beter naar gaan presteren. v.d Looi is geen trainer die spelers beter maakt. Het is bij deze man allemaal te plichtmatig, er zit geen progressie in dit team.Ik zou blij zijn als de leiding op het eind van dit seizoen het contract van deze trainer niet ging verlengen en op zoek zal gaan naar iemand die in staat is dit team naar een hoger plan te tillen. Hierbij denk ik aan Joop Gall en misschien Erwin Koeman. We zullen zien hoe dit afloopt. Eerst maar even een paar weken vakantie en dan op naar het tweede deel van het seizoen.:):)

appie happie22-12-2014 om 20:18

Aub met gall trek je ook geen volle zalen..

22-12-2014 om 23:30

Bokko maar denk je dat hij op jaarwisseling zelf vuurwerk durft aan te steken? Bluf en ego'tjes horen bij sportcompetitie; De eigen club niet opzij laten zetten door die andere, en ondanks tactisch en voetbaltechnisch en strijd, in 90 minuten de ander verslaan! zo kan bijv. PEC Zwolle wel in Amsterdam (de beker) winnen, iets wat FC Groningen niet lukt. Statistisch-over jaren- wint natuurlijk meestal de rijkste club met de beste spelers, wat de ranglijst in de ED voorspelbaar maakt, ook dáár zijn soms uitzonderingen (PEC, Cambuur, W II) door een "bevlogen" sportieve aanpak van clubleiding en karakter van de TS...Naar mijn idee kan en moet er nog meer uit deze FC Groningenselectie te halen zijn: dat is de eerste (!) opdracht voor Van de Looi! :fc:

23-12-2014 om 01:13

Appie Happie: over volle zalen gesproken....Jurgen Streppel nu trainer van Willem II) lijkt mij in dit verband (echt) geschikt voor deze selectie, na dit seizoen...lekker voetbal tot de bodem gaan, een hoge klassering, europaligue en in plaats van het rastakapsel van Gullit voor alle fanatieke supporters op de tribune een kale schedeldek:).

appie happie23-12-2014 om 08:39

:agreed: Kees toch steeds weer een verrassende opmerking..

Ronnie 23-12-2014 om 11:40

Kees, Eens met noodzakelijke evaluatie ts in winterstop. Zelfde aantal punten, ongeveer zelfde plek, minder goals en minder vertier voor publiek. Dus twijfel. Bij twijfel niet oversteken, temeer omdat contract einde seizoen afloopt. Wat dan wel? Niet sentimenteel worden en roepen om Gall. Leuke vent voor in de kroeg, maar dat wordt gedoe (zie dvhn van vandaag waarom hij weg gaat bij Emmen) Geen van Dijk en Koeman zit werkelijk heerlijk naast broer. Die wil niet en is te duur nu. Wil wel een trainer met positieve spelopvatting. Geen extra twee sloten op de deur, maar gezond op de aanval. Die Streppel doet het met zijn ploeg inderdaad niet slecht. Henk de Jong kan ook gewoon hoor. Contract loopt af dus dat gedoe over broeders en zo. Gewoon praktisch zijn en galen. Benieuwd wat Peter Jellema en Nijland gaan doen tijdens evaluatie ts. Kon nog wel eens een hete winterstop worden.

23-12-2014 om 12:01

De namen Gall en Koeman waren maar een schot voor de boeg.(om in Marine-termen te blijven,Kees) Andere ideeën? Prima!!!!! Maar één ding moet duidelijk zijn, met v.d Looi komt deze club echt niet verder als plek 7/8. Om de trainer van SC-Cambuur te halen vind ik persoonlijk niet kies, maar als zijn contract na dit seizoen afloopt is dat natuurlijk ook een optie. En zo zullen er wel meer zijn die het in Groningen beter zullen doen als de huidige trainer. De winterstop is in dit geval een uitgelezen kans voor de leiding van de club zich hierop te oriënteren. We zullen zien wat het wordt, doormodderen met v.d Looi is in ieder geval GEEN optie.:(

23-12-2014 om 17:09

Vonk: "Waren niet bereid alle registers open te trekken" Vonk: "Waren niet bereid alle registers open te trekken" FC Groningen heeft Albert Rusnák na een dagenlange strijd uit handen weten te houden van sc Heerenveen. Vanuit Groningen werden verwijten gemaakt richting de rivaal uit Friesland, maar dat is volgens manager voetbalzaken Hans Vonk ten onrechte. "Inmiddels is zijn komst naar Heerenveen een gepasseerd station", vertelt Vonk in het Friesch Dagblad. "Een tijdje geleden kregen we door dat het mogelijk was Rusnák vast te leggen. We hebben toen netjes contact opgenomen met Manchester City en zijn zaakwaarnemer. Vervolgens kregen we het signaal dat de speler zelf ook openstond voor Heerenveen." Groningen verweet dat Heerenveen zich mengde in de strijd toen deze reeds was beslist. Vonk weerspreekt die lezing. "Dat besluit was er niet van de ene op de andere dag. Maar ik denk wel dat ze daar in Groningen van geschrokken zijn", aldus de oud-doelman. "Het agentschap rondom hem is heen en weer gaan schoppen

23-12-2014 om 17:13

Bovenstaand verhaaltje probeert Hans Vonk de zielige supporters van die club waarvan ik de naam niet door de strot kan krijgen, te vertellen. Ach ja, als je verliest dan moet je toch wat verzinnen om je geloofwaardigheid geen geweld aan te doen. Zielig mannetje. Maar goed, wij hebben Albert en zij niet.:clap::clap::clap:

23-12-2014 om 18:36

"agentschap is heen en weer gaan schoppen" zegt iets maar ook tegelijk weer niets. Als het waar is dat Rusnak in een laat stadium open stond voor een overgang naar de Friezen, dan wentel je dat hele transfercircus af naar die jongen ( dat hij meer kan verdienen enz. ) Zo netjes als Vonk het zegt is het dus niet gegaan, want Heerenveen weet al weken dat Groningen candidaat nr 1 was. Goed, Rusnák is er, en ook weer niet, want hij is in Slowakije Kerst vieren bij de familie. ps: ik acht het zeer wel mogelijk dat er al langer om transfers van middenvelders wordt geruzied tussen Groningen en Heerenveen. Ze vissen in dezelfde vijver (Zweden) en de scouts komen ze daar steeds tegen. Tibbling (FC Groningen) is veel verder in z'n ontwikkeling dan dan Thern (SCH) en deze jRusnák was voor relatief weinig geld te halen ( al zal er wel een forse doorverkoop%regeleing door M City zijn bepaald...maakt niet uit!!: 15% van 7 miljoen is een miljoentje..pippeloentje ...komt weer terug als Van Dijk verhuist, toch:D

24-12-2014 om 03:31

@ Ronnie: een "hete winterstop"? Ik hoorde van een kenner dat er spelers weggaan ( Zeefuik? middenvelder ?....moet ook wel met het grote aantal contractspelers. Jeltema sprak dat ze "uitgewinkeld" zijn. Maar die kan ook liegen hoor ( in de betekenis van niet de hele waarheid vertellen ). Er kan eigenlijk geen kwaliteit meer weg uit de groep die er nu staat. Je mist toch al Hiariej. voor zeker 8 weken denk ik..en de eerste wedstrijd gelijk tegen Ajax, wil je toch ook niet afgaan (tegen Zivkovic). Nijland moet wel even checken of Chery niet een enkeltje Dubai heeft geboekt. Of hij moet er zelf nog achteraan reizen? Kan niet wachten tot het spektakel met nieuwe "voetballende" spelers erbij. Meer aanvoer naar voren levert meer doelpunten op, 1 + 1 = 3 :$ nietwaar!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!