Terug

Deel deze pagina:

Column: Sportieve goede voornemens

Door Doeman 38 reacties

In het voetbal is de start van het nieuwe jaar in de zomer en krijgen we tijdens het officiële nieuwjaar de kans om de balans op te maken over de eerste seizoenhelft. Na de successen van Oranje in Brazilië en het vooruitzicht van een Europese tour door de FC, gingen we er eens lekker voor zitten. Helaas bleek op mijn vakantieadres al dat ik mijn budget voor Europese tickets kon spenderen in de plaatselijke kroeg, toen de eerste beste Schotse tegenstander al een maatje te groot bleek. Op de open dag kregen we nog Kostic gepresenteerd, maar iedereen wist beter.

Wat je de clubleiding nog het meest kan verwijten is dat ze aan het begin van het seizoen een gebrek aan goede voornemens hebben gehad. De supporter neemt zich de komende weken nog voor om minder te roken, minder te eten, meer te bewegen óf vaker de ploeg in het stadion te steunen. Van de clubbestuurders hoor je holle frasen over attractief voetbal en andere vage aspiraties en ondertussen worden trainer, aanvoerder en overige spelers met hetzelfde niets-hoeft-virus geïnfecteerd. Zo erg zelfs dat er van attractief voetbal ook al niets meer overgebleven is.

Op menige site beginnen supporters zich inmiddels te roeren. Die hebben inmiddels door dat het gebrek aan kwaliteit bij de gemiddelde tegenstander de prestaties van de Trots van het Noorden te veel camoufleren. Voor hetzelfde geld hadden we met deze ploeg diep in het rechter rijtje gestaan en was de crises meer zichtbaar geweest. De wedstrijd bij Dordt heeft nog maar eens bewezen dat we boven onze stand leven. Natuurlijk is er hoop op een goede tweede seizoenshelft, zoals we vorig seizoen voorgeschoteld hebben gekregen. De realiteit is echter dat dat heel onwaarschijnlijk is als je niet eens de uitgesproken intentie hebt om Europees voetbal te bereiken.

De moderne goede voornemens in de Euroborg zijn in woord en gebaar ogenschijnlijk gericht op goedkoop inkopen en duur verkopen. De galerij van geld op weg naar het kantoor van de voorzitter is het bewijs daarvan. Ondertussen wordt de sfeer bepaald door het gewauwel van spelers die in de komende transferperiodes hun positie willen verbeteren. Met nietszeggende statements verwijzen ze naar hun spelersmakelaar terwijl ze glimlach en pretoogjes niet kunnen onderdrukken. Niet met het hart, maar hard.

Ondertussen schuiven steeds meer toeschouwers van tribuneplek naar de sofa om daar het door Fox gefaciliteerde ‘live’-voetbal te ‘beleven’. Niet de strijd met weer en wind meer, maar de strijd met vrouw en kinderen om op dat specifieke moment de t.v. op het juiste kanaal te handhaven. Vervolgens kun je dan het plichtmatige rondschuiven van de bal door dit Grunn aanschouwen, omdat de trainer er geen temperament in weet te krijgen. De man-of-the-match is in deze ploeg meestal een verdediger.

Gelukkig is er nog een hoop te verbeteren in deze voetbalwereld. Ik wens u allen veel inspiratie en daadkracht in 2015 om het sportieve Grunninger geluk naar grote hoogtes te stuwen.

Reacties:
Ronnie 24-12-2014 om 13:10

Doeman, spijker op z'n kop. Al eerder aangegeven dat het tijd wordt de balans op te maken ook en wellicht juist mbt trainer/staf. Het is toch te gek voor woorden dat we positiever zijn over het attractieve spel van Cambuur, Willem 2 en Zwolle terwijl we hier iedere 14 dagen zitten te kijken naar een verdedigingslinie (6 man achterin, met keeper 7) die weinig andere elftallen hanteren. En dan ook nog gek staan te kijken dat we maar 19 keer gescoord hebben. Je zal spits zijn. Ach, emotie is betrokkenheid en uiteindelijk zit ik er wel weer in 2015. Kijken of die Rusnack en Tibbling wat swung in het elftal kunnen brengen. Misschien wordt het gewoon nog wel leuk in 2015 en staan we uiteindelijk weer op de grote markt! Mooie dagen allen.

Hoekie24-12-2014 om 13:19

Ik ben het met de heer Doeman eens dat Hans Nijland en co niet hun sterkste periode hebben gekend in zomerperiode. Zoals we allemaal weten hebben de diverse clubs de hoofdprijs gevraagd voor hun spelers. Dat is hun goed recht. Gelukkig is de Fc niet in paniek geraakt en zijn er prima aankopen gedaan en kunnen we met meer vertrouwen 2015 in. Dat toeschouwers wegblijven is natuurlijk jammer maar onontkoombaar op dit moment. Deels door crisis en grotendeels door zeer matig spel van de fc. Ik durf de stelling aan dat we verderven huis waen geweest als de fc had toegegeven aan de roep om versterkingen van supporters die bijvoorbeeld riepen halen die linkerspits Bryan Linssen van Heracles ook al vragen ze 2 miljoen, want over zulke bedragen ging het. Mensen die een beetje in de financiële keuken kunnen kijken begrijpen dat nijland voor een duivels dilemma stond. Scoren op korte termijn of de lange termijn bewaken en de hoon van de supporters voor lief nemen. Ik ben blij dat zijn gezond verstand heeft gezegevierd.

Hoekie24-12-2014 om 13:24

Gelukkig heeft de fc een harde kern supporters die niet omwaaien met tegenwind. Natuurlijk doet het pijn dat je cluppie een zeer matige periode doormaakt. Aan de andere kant hebben de supporters een korte termijn geheugen. Zag je bij Twente de witte zakdoekjes? En 3 minuten laten stonden ze te springen op de banken.

appie happie24-12-2014 om 18:09

Haha hoekie ja Twente. Lachende supporters na de 90 minuten ja daarvoor wast drama...

24-12-2014 om 18:30

Heel goede column van Doeman: de geleverde beschrijving en analyse van de situatie bij FC Groningen, klopt wel; de frustraties knagen soms aan de supporter ( hieronder in reacties ) maar je kan evengoed volhouden dat het clubs als NAC, Utrecht (ook) niet lukt om structureel beter te worden. Maar we maken bij FC Groningen wel vaak pieken (winnen tegen topclubs) en dalen (uitwedstrijden en potjes zonder enige glans) mee...dus voor 2015 hoop ik op meer overtuiging bij de ploeg in het spel, evenals meer ambities van het management...bestaat het nog...een speler van het kaliber Suarez halen of moet je erbij neerleggen dat dit nu het plafond van FC Groningen is? En kan een trainer het verschil maken...Louis van Gaal deed dat wel in Brazilië! Geld op zich is dom en zielloos. Met overwinningen boek je prestige wat veel meer aanspreekt dan geld. Helaas wordt zo'n succes meteen weer in transfers te gelde gemaakt en het lijkt soms een héél lange weg naar de top!...:fc: eerst Ajax bestrijden.

Hoekie25-12-2014 om 08:44

Kees Spelers van het kaliber Suarez is once in a live time. Daar komt naast de kwaliteit die je moet hebben als scout zeer veel geluk bij kijken. Ik vind dat de fc met Tadic en Kostic weer spelers heeft afgeleverd van hoge kwaliteit. Mahi, Rusnak en Tjibbling hebben die potentie ook. Ik begrijp dat je geld op zich dom vindt, maar dat je die factor onderschat. Fc moet zijn spelers op het juiste moment verkopen om het hoofd boven water te houden. Dat was 10 jaar geleden zo, zo gaat het nu en dat is moeilijk te doorbreken. Wellicht dat het topsportcentrum op termijn de positie van de fc kan verbeteren.

25-12-2014 om 11:43

Hoekie, kan je goed volgen hoor, maar de titel van de column was: Sportieve goede voornemens...en als je nog eens naleest, dan zitten er veel haken en ogen aan. Natuurlijk is geld in het profvoetbal steeds nodig om in leven te blijven...de discussie dat rijkere (vooral buitenlandse) clubs al onze spelers wegkopen is niet compleet als je de financiële positie van clubs en sponsoring in Nl bekijkt: "Ons ben zûnig" weet je wel? Maar goed...de vraag of een trainer er nog aan kan bijdragen wordt in het Groningen-model met een TS van drie trainers liever vermeden Een "hele goede trainer" geeft vooral aan dat er- terugkijkend - voldoende punten gehaald, maar het beter maken van de PLOEG is bijna onmogelijk bij zoveel wisselingen van positie en van spelers en het steeds omgooien van spelwijze. Wat dat betreft geeft de selectie die mee op trainingskamp gaat, meer richting welke spelers in de basis (straks gaan) komen. En tot slot: een club heeft niet eeuwig tijd, een seizoen is zó gespeeld, winnaars en verliezer :fc:

25-12-2014 om 12:18

Precies Kees, de leiding van een club kan doen wat het wil en nog zulke goede spelers kopen of opleiden, als een trainer niet datgene doet waarvoor hij is aangenomen, en dat is niet alleen trainen maar ook in z'n algemeenheid spelers beter maken door ze op de goede plek te zetten en in een concept te laten spelen waarin ze het beste uit de verf komen. Als dit allemaal niet goed wordt beheerst door de trainer dan is hij niet geschikt om het team zo rendabel mogelijk te laten functioneren. Je ziet het bij onze club. Steeds spelers op de verkeerde plek laten spelen, andere speelwijze, bang om niet te verliezen en ga zo maar door. De spelers van de FCG kunnen bijna allemaal goed voetballen maar op de één of andere manier komt het er niet uit en dat komt omdat er geen vaste patronen in het elftal zitten. Dat gegeven mag de trainer zich aantrekken. Als de leiding van onze club voor het volgend jaar dan ook maar enige goede voornemens zou hebben dan moet één van die voornemens zijn om het contract van de huidige>>>>>

25-12-2014 om 12:27

>>>>>>trainer niet te verlengen en op zoek te gaan naar iemand die in mijn ogen al de opgenoemde gaven wél heeft. Hoewel ik het niet erg fatsoenlijk zou vinden om de huidige trainer van SC-Cambuur bij die club weg te pikken, lijkt mij dhr.de Jong voor de FC-Groningen wél de geschikte trainer. Iemand met durf, flair en een gezonde kijk op het spelletje. Met Martin Drenth als spitsentrainer en Marcel Groninger als 2e man zou dit een prima drie-eenheid kunnen zijn.(L)(L)(L)

FCGmijnclub25-12-2014 om 15:55

Maar stel dat vd Looi nu eindelijk over het spelersmateriaal beschikt wat hij beoogd en dat het voetbal met Rusnak en Tibbling sprankelender wordt met resultaat, wat dan? Moet vd Looi vanuit jullie perspectief dan nog steeds wieberen?

campesino25-12-2014 om 16:08

ik ben persoonlijk geen fan van vd looi. maar er staat nu wel zijn groep. mahi, tibbling, antonia, hoesen,rusnak, vd laan, padt zijn allemaal het laatste half jaar aangetrokken. dus nu zijn er geen excuses meer. mocht hij er in mei een swingend geheel van hebben gemaakt, dan lijkt het mij terecht dat hij er dan ook de vruchten van mag plukken, zoniet, dan spreekt die drie eenheid van rob roy mij wel aan.

25-12-2014 om 19:17

wij bepalen niet welke trainer er zit, maar los van de probleemstelling, dat de trainer met het materiaal wat er staat, het moet rooien, is het natuurlijk verleidelijk om een veel vlottere prater dan Van de Looi, aan de gang te zien: Die De Jong is een echte Fries: emotioneel als je aan z'n principes komt...hij is bloedserieus, maar eenmaal uitgesproken, trekt ie zo'n grimas van....geloof het maar wel....denkbeeldig betekent dat "is beter voor jou en mij" :) "Wij raken niet van streek als het even minder gaat, staan ook niet te juichen als er een goede serie staat"- uit de mond van deze trainer - is wat mij betreft de grootste dooddoener van 2014.. Groningen gaat presteren in 2015, vast!!...en wij blijven :clap:

25-12-2014 om 22:30

@FCGmijnclub, Mijn persoonlijke mening is dat sprankelend voetbal met deze trainer nooit en te nimmer gaat lukken!!

25-12-2014 om 22:50

rob roy: ik mis ook wel de lef en de wil om er alles uit te halen, bij EvdL, maar wat campesino hierboven (17:08) stelt, daar kan ik mij ook in vinden: In de zomer is er een te smalle selectie gekomen, waar deze trainer niets aan kon doen! Laat de man vanaf januari het "aanvallende voetbal" zien ( wat hij zegt te willen spelen ) en gaan we echt stijgen op de ranglijst, dan hoeft Van de Looi w.m.b. niet te wieberen...Maar eigenlijk vind ik dat hij al genoeg speelkwartier heeft gehad in 1,5 jaar: Nijland riskeert met een contractverlenging over paar maanden wel - als de resultaten tegenvallen - een ontevreden supportersschare en terugloop van sponsorgeld wat de club beslist niet kan gebruiken!!

26-12-2014 om 01:23

Bokko...je bent een volhouder, maar vooruit, ik reageer graag op argumenten: er zijn verschillende constateringen hier vaak besproken waarom er regelmatig zo ondermaats werd gespeeld, zo weinig werd gescoord en zo laf in uitwedstrijden werd gespeeld...met Zivkovic kon er nog een "paasvoetbaltoernooi-opstelling"" worden gehanteerde - je weet wel: alle ballen op hem!, maar na zijn vertrek was het "op". Van Nieff heeft nooit zijn talenten kunnen laten zien, behalve in die paar wedstrijden dat hij in de buurt van "10" mocht spelen. Je zou toch als speler er gek van worden als je wedstrijd op wedstrijd maar een paar "kansen" krijgt als team, soms zo slecht combineert, een vertoning! die trainer, die steeds calculeert over de directe concurrenten (erboven/eronder)op de ranglijst, signalen van fluitende eigen supporters negeert, Kieftenbeld en Lindgren in bescherming neemt, een lange neus trekt met je handen in je zakken voor de camera zoals na Dordrecht?!!...enz.enz. Zó moet het zeker niet, en mag ie van mij...:o

26-12-2014 om 01:59

>>>> ik heb hier eerder als excuus voor het bar tegenvallende doelsaldo (!) genoemd, dat hij door de verkoop van Kostic en Zivkovic niet volwaardige vervanging kreeg, maar Nijland is de baas, basta. Verder is het je misschien opgevallen dat er o.a. tegen PSV-thuis, Ajax-thuis en Twente-uit wél voor de winst werd gevoetbald... met resultaat. De beker hebben ze dit seizoen gelukkig mee geloot. Gun ik hem! Maar het moet jou zijn opgevallen hoe ontstellend onbenullig er van positie werd gewisseld gerommeld met basisspelers Van de Velden en Kieftenbeld en Lindgren (en lange tijd invaller 75'de Leeuw) Als de tegenstander aandringt staan er 11 Groningers op eigen helft, en 7-8 spelers rond de 16...teken van kracht of kwaliteit? Dankzij Padt, Botteghin, Hiariej en nu de scorende Leeuw staan we halverwege waar we staan, plaats 8...juich echter niet te vroeg! Ajax -uit staat voor de deur. In maart komt voor VdL de contractverlenging..of niet-wie weet

26-12-2014 om 09:49

@Bokko, Ik wil v.d.Loo de kredits, waarom jij vraagt, best nog wel een half jaartje geven, niet langer. Als blijkt dat hij de tweede seizoenhelft beter gaat presteren dan de eerste helft, mag hij tot het einde van het seizoen blijven, niet langer. Ben het helemaal met het betoog van Kees eens (post 02:23). Daarom heb ik in een eerdere post ook gesteld dat de winterstop een uitgelezen moment is voor de leiding om zich te oriënteren op hetgeen er op trainersgebied voor handen is. Want laten we eerlijk zijn, we staan op de achtste plek, niet gek zou je zeggen, maar met dit materiaal moet je zeker op de 4/5 plek staan tijdens de winterstop. We zijn de laatste tijd niet echt verwent met oogstrelend voetbal en dat moet drastisch veranderen en dat zie ik v.d Looi niet doen.(L)(L)(L)

Ronnie 26-12-2014 om 11:08

Rob roy, volgens mij is het beschikbare aantal spelers en de kwaliteit juist het probleem om deze trainer te beoordele. Er staat helemaal niet zon goed elftal. Hoewel ik begrijp dat Nijland en co geen miljoen voor Linssen of twee voor van Duinen wilden betalen op het laatste moment, ben ik van mening dat Groningen niet op tijd heeft ingespeeld op vertrek van kostic en zivkovitch. Wat er dan overblijft is Bottegin (baas!) en cherry. De rest is middelmaat of nog erg jong en moeten het nog bewijzen. Gek toch dat in deze selectie Tommetje eerst weg mocht/ moest en nu gewoon niet onder doet voor de rest op het middenveld (kieftenbelt, lindgren, vd velde) dat is erg knap van Tom, maar geeft ook aan waar we tekort komen. Voorin is er weinig keuze. Excuus aan Bokko, maar zowel Hoessen als Zeefuik zijn het niet. Antonia is te wisselvallig nog (kan nog komen) Mahi belofte, maar staat er logisch nog niet. Beide spitsen Islamovitch en Arias, jong, moeilijk te zeggen. De enig spits, de Leeuw die voldoende scoort mocht weg

Ronnie 26-12-2014 om 11:12

Achterhoede solide, met steeds beter wordende Padt, leider Bottegin en de rest een dikke 6. Dus waar moet je de trainer op afrekenen? In hoeverre heeft hij de hand in trasfers en is het zijn elftal? Ik denk dat hij weinig invloed heeft. Trainers zijn passanten immers. Het enige wat je hem kunt verwijten is dat angsthazenvoetbal. Een paar maanden de tijd geven? De beste teainers komen straks los en die moeten we hebben. Vorig jaar weliswaar op grote markt, maar het voetbal was niet geweldig. Tis wel niet de kerstgedachte, maar ik ben toe aan een nieuwe trainer die vooruit wil voetballen en liever 3-3 speelt dan 1-0. Mooie kerst allen.

26-12-2014 om 11:26

@Ronnie, De laatste zin in jouw post zegt alles over het vorige geschrijf over deze trainer.Inderdaad zal een trainer niet de beslissende stem hebben in een transfer, maar die v.d. Looi is hier nu voor het tweede seizoen de hoofdverantwoordelijke voor het eerste team en er is niemand die mij wijs kan maken dat hij niet een stem in het kapittel heeft gehad over het aantrekken van een speler. Chery, van Nieff, Mahi, en ik zal er nog wel een paar vergeten, zijn allemaal onder zijn "bewind" bij de club gekomen. De "makke" van deze trainer is gewoon dat hij de poppetjes geregeld op de verkeerde plek zet en dat hij zich teveel op de tegenstander richt en daarom krijg je dat zgn.angsthazenvoetbal.:(

campesino26-12-2014 om 11:34

met die laatste zin sla je de spijker op zijn kop rob roy. het enige positieve is dat als hij ziet dat het niet loopt , in ieder geval iets anders probeert. en niet star volhoudt aan een bepaalt idee. nadeel is dan wel weer dat er totaal geen automatismen in het elftal zitten of het moet al het tikkie terug en tikkie breed zijn.

Hoekie26-12-2014 om 15:04

Van Gaal was ook hoofdverantwoordelijk bij Az maar bakte er een jaar helemaal niets van met een goede spelersgroep en werd ook bijna uitgekotst. Hij was ook in zijn eerste termijn bij het Nederlands elftal door menig expert uitgekotst met o.a. zijn foute opstelling aan de linkerkant waardoor we uitgeschakeld werden. We vergeten gemakshalve dat we o.a. technisch beperkingen hebben op het middenveld. Tja wat gaan die doen als ze handelingssnelheid tekort komen? Tikkie terug en als ze een keer durf tonen zijn ze de bal vaak kwijt en neemt de onzekerheid toe en het zelfvertrouwen af. Gelukkig komen er goede spelers bij. Ik heb er wel vertrouwen in dat het snel gaat verbeteren.

Hoekie26-12-2014 om 16:56

Wat ik er eigenlijk mee zeggen wil, is dat een trainer bijna altijd als eerste het pispaaltje als het even tegenzit. Argumenten dat de hele linkerkant burnett, vd Laan, Mahi geblesseerd was en Kostic verkocht en vd looi geregeld op de verkeerde plek zet vind ik niet vreemd. Die juiste poppetjes waren er effe niet. Neem dan nog even mee dat van der Velde uit vorm was en vaak geblesseerd. Hateboer een terugslag had, dan blijven er niet veel over, al denken sommigen dat de redder in nood in de beloften liep te voetballen...

FCGmijnclub26-12-2014 om 17:31

@Hoekie, kan me goed in jouw analyse vinden.

Hoekie26-12-2014 om 18:41

Fcgmijnclub In feite hebben we er dus 5 a 6 spelers bij in vergelijking met de eerste maanden van dit voetbalseizoen. Burnett, v.d. Laan, Mahi, Tjibbling en Rusnak. En eigenlijk ook nog van de Velde.

26-12-2014 om 19:13

Hoekie: Islamovic, Arias en Baas vergat je nog ( "voor later bedoeld" en Hoesen was met blessure gekomen, ging inderdaad steeds scherper spelen. ps: "Ligt het nou aan mij dat ik constateer dat Kieftenbeld en Lindgren en Van de Velden steeds slechter zijn gaan spelen? Zo kom je vergelijkenderwijs op een even goed/slecht team. Maar hier zal de trainer wel een paar tactische eisen hebben gesteld: Chery bijvoorbeeld is toch van minder waarde voor het team als hij op de middellijn speelt, en Antonia (nota bene rechteraanvaller) op links achter helpen bij van Nieff....pff Ik moet aan Van Hanegem denken die een paar jaar geleden eens riep: waarom moeten de back de doellijn van de tegenstander halen...het zijn niet voor niks achterhoedespelers? Maar ja...geloof niet dat hij die KNVB trainerscursus heeft doorlopen...was dispensatiespeler evenals Cruyff.

Marco27-12-2014 om 18:36

Kemkers is een kampioenmaker. Laat hij zich er op richten om de spelers mentaal sterker en weerbaarder te maken.

28-12-2014 om 06:10

Kemkers zelf gaf aan de structuur en opzet van het Topsportcentrum te gaan begeleiden, dwz een managementtaak in eerste opzet. Maar er liggen parallellen met een verre geschiedenis (jaren '70): Harm Kuipers ( ex schaatser, artsopleiding in Groningen, en als sportfysioloog heeft hij trainingsmethoden etc zodanig wetenschappelijk ondersteund en begeleid dat hij een vernieuwer bleek. Dat zie ik Kemkers ook wel doen. Tegelijkertijd probeert Groningen naast noeste arbeid aan prof-jeugdspelers, zo hier en daar een natuurtalent-aanvaller te binden: de zoektocht naar ZuidAmerikanen Suarez, Ramos (2009), Flores (2012, en nu weer?). Texeira en Jones haalden het niet, Hoesen is een teamspeler...Natuurtalent-spitsen die scoren zijn grillig, en types als De Leeuw, Chery, en Mahi meer betrouwbaar.voor het team... ik verwacht nog best een exotische killer erbij :bowdown: in januari, ook al verklaart de TD dat FC Groningen is uitgewinkeld,...wat zegt dat?

28-12-2014 om 14:40

Koreanen zijn een meester in het "volgen" Kijk naar hun booming economie en industrie. Hiddink was daar de leider op het WK voetbal, Veel begrijp ik niet van schaatsen: uit de oude doos: een rondje 36 achterin de 10 KM van Kees Verkerk was TOP, nu doen ze dat gemakkelijk 20% sneller over de hele afstand...dus in die sport zat progressie...in het voetbal trouwens ook: het doel is weliswaar nog even groot , maar er wordt sneller gecombineerd en kilometers afgelegd (als ze willen) en de wedstrijd tactisch doodgemaakt (helaas )..gevolg: geen korfbaluitslagen meer, maar 1-1 gelijke spelen is de nieuwe norm. De evt. uitvinder van een nieuw voetbalspel/concept met ouderwetse "helden" op het veld heet ik welkom. Hiariej trouwens ook: zo'n "gebroken armpje" kan wel 8-10 weken duren l

28-12-2014 om 18:26

Bokko, mee eens: hoort bij de goede en sportieve voornemens: Van mij mogen ze Tom 3 extra punten geven in de MOTM verkiezing wegens pech, maar er zijn meer pechvogels in 2014: Bakker (2x) Hagenau, Veendorp, Bos etc. en als ik nou toch ruimhartig ben: laat Zeefuik nu elders een club vinden waar hij het kan laten zien...En het wordt wel dringen voor een basisplaatsje in 2015: Lindgren, Van de Velde, Burnet, Van Nieff, Islamovic..??...wie staat er straks in het veld? En natuurlijk hebben we hier gelijk na Ajax-uit weer voldoende na te beschouwen... grootste verrassing straks : onverwachte aankoop nog erbij, en grootste afknapper: Masita failliet-kledingsponsor pleite. Misschien is Aegon vakant, Robert: benaderen die club! Die kan toch ook wel wat geld vrijspelen, toch...Alle goeds voor '15 :fc:

28-12-2014 om 18:41

Robert moet zijn Robbert Klaver

28-12-2014 om 22:22

Die exotische aankoop zou best eens Edison Flores kunnen zijn. Stond in 2012 al op het vliegveld om naar Groningen te komen maar ging om onduidelijke reden naar Villareal waar hij helemaal is geflopt en daarna terugging naar Peru. FCGOnline maakt melding van het feit dat FC-Groningen op 12 januari bij de huidige club van Flores op de tribune zou zitten, misschien om hem te :)Voor wat het waard is,zullen we maar zeggen. :thumbsup:

29-12-2014 om 08:57

Bokko, RobRoy: ik las deze berichten ook...maar over van Dijk/ Celtic -is in de zomer gebleken - kunnen ze liegen dat ze zwart zien...ehh...veel roddels en meningen. Vond het vreemd dat bij dat elle-lange verhaal wel de minimumprijs voor Van Dijk werd genoemd vanaf 13 miljoen voor de PL...dat is nog eens wat anders dan een referendum over onafhankelijkheid. En dan, RobRoy, die Flores ("oren" zegt mijn vertaalmachine). als het een grillige/niet constante speler is, dan zie ik er niks in. Ik keek nog eens een filmpje van Veldmate uit 2012(FCGOnline), die dacht toen er een koopje aan te hebben. Maar ervaren spitsen met kwaliteit, uit een grote competitie zijn voor Groningen "onbetaalbaar" (nl boven 7 miljoen) :fc:

29-12-2014 om 09:12

Van Dijk's marktwaarde zou volgens die Celtic manager zijn vanaf 13 miljoen GB Pound, bedoel ikdan , dat is in Euro's 16,6 milj (en in dat geval voor /doorverkoop FC Groningen 15% van 13 milj: een kleine € 2 miljoen) geen kattepis als het doorgaat, nu of zomer.

29-12-2014 om 20:02

nieuws maandag 29 dec: TJARRON CHERY door statistieken van Opta Sports gekozen in beste elftal eerste helft seizoen uit Nederland.:clap: ( trouwens géén spelers van H'veen, Cambuur, Zwolle, Twente, GAE, of AZ )

29-12-2014 om 20:05

Tjaronn, gefeliciteerd en verder mooie vakantie in Dubai gewenst

30-12-2014 om 00:22

Bokko: Gudelj staat er niet in...maar er is louter uitgegaan van allerlei statistische gegevens. Dat hoeven die Arabieren van Al Ahli niet precies te begrijpen: gewoon "Chery speelt in Nederlands Elftal" oftewel: جيم يلعب في فريق كرة القدم الوطني الهولندي :D

30-12-2014 om 02:21

De Leeuw en Chery zijn de meest voor de hand liggende transfers, nu! (of ik het leuk vind of niet) Botteghin gaat natuurlijk ook "een keer weg", maar waarschijnlijker in de zomer, Mahio wordt basisspeler en het wordt knallen het komende halfjaar: een beetje "alles of niks". De spelers zijn stuk voor stuk goed genoeg! de durf om gewoon te winnen op ekigen kwaliteit kan de doorslag geven. Helaas gaan er ook een aantal spelers weg, nu: Zeefuik, de Leeuw, Chery, en straks nog "iemand van achterin het middenveld". Islamovic zit in de wacht, Mahi doet het weer goed en en Hoesen blijft een teamspeler die meer waterdrager is dan dat-ie scoort. Zonder de Leeuw en Chery is er natuurlijk wel weer het oude scoringsprobleem, dus komt er (als alles uitkomt wat ik beweer)een ras scorende aanvaller bij: FC Groningen: let op je zaak! zekerheid vóór alles.....die Ajaxwedstrijd mag je verliezen, al het andere wat erná komt NIET! Daar zorgen Tibbling en Rusnák wel voor..ik bedoel maar: FORZA GRUNN :fc:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!