Terug

Deel deze pagina:

Tijd voor creativiteit

Door Doeman 12 reacties

De voorzitter van de Uefa, Michel Platini, heeft het licht gezien. Onlangs opperde hij om de witte kaart in het voetbal in te voeren om spelers tijdstraffen op te leggen. Op die manier denkt de Fransman het spelletje ingrijpend te kunnen veranderen en de spirit er weer eens in te krijgen. Ik moet zeggen dat de veranderingen in buitenspel dat inderdaad hebben bewerkstelligd, maar een flinke ingreep is nodig om er eindelijk de swung te introduceren.

Koning Voetbal regeert zeer eentonig vandaag de dag. Het spelletje is te voorspelbaar en de besteding van tijd hoort meer bij het tijdperk van wachtende verveling tijdens een tandartsbezoek, dan bij dat van 4G. Te veel tijd gaat verloren met stilliggende ballen als gevolg van spelerswisselingen, treuzelende spelers, scheidsrechteradministratie en ander publiektreiterend geleuter. Als baas van de Europese voetbalorganisatie mag je dat dan wel eens een keer onder ogen zien en wat meer ballen tonen. Zo'n dik Uefa-salaris kan toch wel wat meer opbrengen. Overigens heeft Platini geen tegenkandidaten bij de volgende verkiezingen, dus blijkbaar is creativiteit dun gezaaid onder voetbalbobo's.

Als toeschouwer van andere sporten zoals hockey en American Football, krijg ik de indruk dat daar meer creatieve geesten rondlopen. De sporten ogen sneller en met name de Amerikaanse profsport laat meer eigentijdse beleving tot haar recht komen. Snelheid, dominantie van coach en taktiek en meer actie in de wedstrijd, maakt dat ik het gevoel krijg dat ik het met een Commodore 64 niet meer bij kan benen. Een gemiddelde voetbalwedstrijd daarentegen kan ik op een schaakbord af.

Binnen de FC gaan ze de huidige coach meer tijd geven, terwijl het publiek eigenlijk de voetbalopeningen van deze 'grootmeester' al zat is. Ondertussen wordt gepredikt dat we geen tijd meer wensen te besteden in deze transferperiode en worden Chery, Botteghin en de Leeuw door anderen losgeweekt. Als dat gebeurt, heeft van de Looi z'n langste tijd gehad.

Naast de witte kaart moet er vanuit de bonden meer gebracht gaan worden. Doellijntechnologie bestaat in het tennis al 20 jaar of zo. Inschieten ipv ingooien, wordt al lang over gepraat, maar het blijft hangen op de bestuurstafel. Grotere doelen, videoscheidsrechter, bij een blessurebehandeling buiten het veld ook de overtreder eruit, time-outs voor specifieke coaching, analyse op de schermen in rust en andere stilstandtijd; de lijst van mogelijkheden vraagt nu eindelijk eens besluitvorming. Ik zou de eerste witte kaart aan Platini willen geven, zodat ie de tijd kan nemen om eens door te pakken.

De technische staf van Grunn moet het binnen de huidige spelregels doen. Bovendien gaan we zondag al weer op voor de tweede competitiehelft. Geen tijd tot creativiteit te verliezen dus.

Reacties:
05-01-2015 om 19:25

Creativiteit zal je bij deze zogenaamde "grootmeester" niet tegenkomen. Deze "saaie sul" denk alleen maar...............niet verliezen en stelt daar de speelstijl op aan. Over creativiteit gesproken!!!! PFFFFFFFFFFFFFFFFf.

hermanpetra05-01-2015 om 20:10

Lekker negatief rob

FCGmijnclub05-01-2015 om 20:35

rob roy 05-01-2015 20:16 We zullen zien hoe deze "nono" het aanpakt de komende tweede seizoenhelft. Zelfs met deze twee nieuwelingen moet ik het nog zien. Dames/Heren na beëindiging van het seizoen spreken we elkaar weer over dit item en zien dan wie in de helderste glazen bol heeft gekeken. Afspraak??????(L)(L)(L) FCGmijnclub 05-01-2015 20:22 Afgesproken :thumbsup: Maar dan moet jij je ook aan de afspraak houden, toch?

05-01-2015 om 21:15

FCGmijnclub, Die afspraak staat. 17 mei 2015 staat al in mijn agenda en dan zien we weer!!!

Hoekie05-01-2015 om 22:01

Lekker vage afspraak.

05-01-2015 om 22:06

we komen er wel met de vinger op de zere plek, al is het zwoegen: Hans Nijland heeft een onzer vaste posters een persoonlijke mail geschreven, dat er "een Héle goede trainer bij Groningen werkt" -Nu is dat een rekbaar begrip, want de houdbaarheidsdatum wordt VdL gegeven door het management zelf. Laten we vaststellen dat ze tot dusverre"tevreden"zijn in de burelen van FC G. Kijk ik naar andere clubs die worstelen met hun positie op de ranglijst ( Heerenveen, AZ, Vitesse, Utrecht ) dan zijn er intern genoeg conflicten (o.a. over de trainers)waar je zeker niet jaloers op hoeft te zijn. Ik denk dat FC Groningen een behoudende club is, met een behoudende trainer en een bescheiden en behoudende ambitie (plaats play Offs)...Ze zullen het realisme noemen, en inderdaad:bij Ajax spelen ze nét zo (de bal rond), waarom dan getwijfeld? Maar ik zeg je: FC Groningen zou hóger kunnen en moeten willen reiken!! voorbeeld: die jonge Deense middenvelder( Kasper Dolberg, 17 jaar) die Ajax haalt is geen haar beter dan Tibbling:fc:

05-01-2015 om 22:13

stand halverwege de competitie 6. AZ 17 8 4 5 28 26-25 7. SC Cambuur 17 7 5 5 26 27-25 8. FC Groningen 17 6 6 5 24 19-24 9. FC Utrecht 17 7 2 8 23 30-33 10. Vitesse 17 5 7 5 22 35-27 11. Heerenveen 17 5 7 5 22 21-21

FCGmijnclub05-01-2015 om 22:19

Ik ben nog steeds overtuigd dat het spel van FC nog beter wordt. Maar dan wel met fitte Burnet, vd Laan, selectie dragende spelers bij elkaar houden en een Hoesen die nog beter in stelling wordt gebracht. Een trainer is zo goed als zijn materiaal, ben van mening dat het materiaal meer kan brengen dan voor de winterstop.

05-01-2015 om 22:49

Ben iets minder:bowdown: overtuigd dan FCGmijnclub: ik voorzie bijna nooit de ideale opstelling onder Van de Looi, en bij blessures en wuissels zal hij (weer) terugvallen op Van de Velden, Lindgren, Kieftenbeld en Van Nieff...die gaan heus niet beter voetballen. Alles staat of valt volgens mij met het NU rigoureus inpassen van de nieuwe aankopen en jeugdspelers en gerevalideerden en die tot één elftal smeden/ de tijd geven. Doe je het "halfslachtig" dan krijg je ook maar de helft ;)

Hoekie06-01-2015 om 07:56

@ Kees Het is redelijk normaal dat een trainer bij een club als FC Groningen bijna nooit zijn ideale elftal kan opstellen. Dat hebben we toch gezien in de eerste helft van de competitie toen de hele linkerkant (v.d. Laan, Burnet, Mahi ontbrak door blessureleed. Toch wordt hij op dit forum daar continu op afgerekend. Ik ben van mening dat een trainer een eerlijke kans moet hebben. Nu deze 3 spelers weer fit zijn en ook nog eens Tjibbling en Rusnak zijn toegevoegd kunnen we naar boven kijken. Maar dat denken ook clubs als Heerenveen en Vitesse. Het getuigt niet van realiteitszin om te stellen dat de FC maar even mee moet doen om de bovenste 5 plaatsen, incidenten daar gelaten. Desondanks ben ik zeer positief gestemd over de aangetrokken kwaliteitspelers. Voor een top 5 plaats zul je toch echt een spits moeten hebben die er rond de 20 inlegt. Hoe dichter naar de top des te meer geld nodig is om dat laatste stuk te realiseren. Ook al weet ik dat een zak geld geen doelpunten maakt.

07-01-2015 om 17:19

Hoekie: :agreed: Hoe is de recente geschiedenis gegaan?: Heerenveen en Twente zijn (te) laat op de rem gaan staan met het terugdringen van hun begroting en spelers salarissen: H'veen van 30 naar twintig miljoen en FC Twente,Vitesse : minstens 2x zoveel.... FC Groningen is eerder (2009)op de rem gaan staan en heeft het eerder gezocht in wieberende spelers ( transfervrij, geblesseerd, bankspelers, oudere profvoetballers; en in de toekomst: jeugdspelers eigen kweek ). Binnen die mix is - ik schat - 25 % bespaard op de spelersbegroting, en, de verwachting van Nijland dat die begroting naar op den duur €25 miljoen kan ...moet nog wel (even) ingelost worden: dan heb je een mooie kans op betere spelers en hogere klassering, waar jij het over had.:)

07-01-2015 om 17:22

correctie: besparing spelersbegroting: ik schat 15 %

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!