Terug

Deel deze pagina:

Wedstrijdbeelden oefenwedstrijd FC Groningen - MC Alger / FC verliest oefenwedstrijd met 1-0

Door Redactie 28 reacties

FC Groningen verloor vanmiddag de eerste oefenwedstrijd met 1-0 van MC Alger. Het doelpunt werd in de 40e minuut gemaakt door Djalit. De wedstrijd werd (gefragmenteerd) uitgezonden via Bambuser.com. Onze dank gaat in het bijzonder uit naar Merijn Slagter die na enig speurwerk de juiste link wist te vinden. Doelman Sergio Padt, verdedigers Eric Botteghin en Johan Kappelhof kwamen niet in actie bericht de clubsite. Jan Mennega (DvhN) twitterde voor de wedstrijd al dat Kappelhof en Botteghin ontbraken wegens lichte fysieke ongemakken.

De wedstrijd had niet veel om het lijf. FC had het meeste balbezit en Michael de Leeuw was in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Hoesen schoot de Leeuw op de paal. Aankomende vrijdag om 15.00 uur is in Oliva het Belgische KAA Gent, de volgende en tevens laatste oefen tegenstander.

Opstelling FC Groningen (statistieken met dank aan de clubsite)
Basis: Van der Vlag; Payne, Hateboer, Van der Laan, Burnet; Antonia, Bos, Kieftenbeld, Chery, Rusnak en Islamovic.
Invallers: Sietsma, Baas, Van Nieff, Van der Velden, Tibbling, Lindgren, Mahi, De Leeuw, Hoesen.

Opstelling MC Alger
Basis: Djamili, Hakhout, Zechdang, Berchiche, Barchili, Djalit, Ouali, Ben Braham, Gourmi, Karaoui, Handou.

Score: 40’ Djalit 0-1

Beeldmateriaal onderstaande links met dank aan Bambuser.com.

aanvang

fragment 2

fragment 3

fragment 4

fragment 5

fragment 6

TWEEDE HELFT

fragment 1

fragment 2

fragment 3

fragment 4

fragment 5

fragment 6

fragment 7

fragment 8

Reacties:
appie happie06-01-2015 om 16:46

byzonder...ik hoopte dat het scorend vermogen omhoog zou gaan met de nieuwkomers,ach ik weet het al,ze moeten nog even wennen. of speelde vd looi met 9 man achter de bal..zou ook kunnen natuurlijk.

06-01-2015 om 16:58

ze speelden met hetzelfde tenue: dus groen tegen groen...hoe bedenk je het....dan mag je die 0-1 ook gerust een 1-0 overwinning noemen.

campesino06-01-2015 om 17:56

ik was vanmiddag bij de wedstrijd aanwezig. het weer was lekker, maar dat was dan ook het enige. de eerste helft was bar en boos, de tweede helft iets beter. vooral doordat er met hoesen, de leeuw en vd velde iets meer power in de ploeg kwam. tibbling maakte een goede indruk op me, rusnak liep er nog verloren bij. vd laan kon geen indruk op mij maken, zie ik persoonlijk liever kappelhof en van nieff maakt op dit moment een betere indruk dan burnet. maar goed , het was maar een gezapig oefenpotje. almet al een leuke puzzle voor vd looi.

appie happie06-01-2015 om 18:12

Als het weer maar goed is natuurlijk.schoolreisje met de boys...hoe kan dat nu ooit iets worden..man o man,instelling is alles... Ik snapte eigenlijk ook al niet waarom we ineens vd laan nodig hadden..ik kabouterland op zijn best.fc wordt zo langzamerhand kleiner,nu mag je niks zeggen over kleine mensen,ik bedoel er verder ook helemaal niks mee....maar waar zijn dan die **** kerels...die de mouwen opstroopten? Tell me...ik hoop dat ik het mis heb vrienden,maar ik denk dat het allemaal opdezefde voet doorgaat zo,tibbling rusnak...of weet ik wie,ze worden beknot door ja die die ja... Zijn naam mag niet genoemd maar mag van mij verdwijnen...

Milko06-01-2015 om 18:38

Nou.... verliezen van de nummer laatst uit de Algerijnse competitie is natuurlijk geen schande. Niveau is vergelijkbaar met....een eerste/tweede klasser. Tel daarbij op dat ze al drie dagen zijn afgebeuld door v/d Looi om het tikkie-breed systeem er in te slijpen en de nederlaag is verklaard. Volgend jaar op trainingskamp naar Nijlands geliefde Ameland, zweep er over :o

06-01-2015 om 19:11

Appie je mag zijn naam gerust noemen hoor, verketterd worden diegene toch die v.d Looi liever vandaag dan morgen zien verdwijnen. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat dit figuur nog steeds aan het roer staat. Hopelijk komen mijn gebeden uit en gebeurd er net zoiets als een paar jaar geleden met Huistra. Eerst z'n contract verlengen in januari en een paar maanden later werd de man op straat gezet. Een prima scenario, ook voor deze trainer.:(:(:(

FCGmijnclub06-01-2015 om 19:45

En wie moet de volgende kop van jut worden? Henk de Jong blijkt al niet haalbaar. die zegt in het premium interview VI dat hij raar bij FC is weggekomen, blijkt zelfs uit eigen beweging te zijn opgestapt..... Maaskant zit bij NAC:). Meester Jans bij PEC:). Dwightje bij Hahaveen :D Wie owie moet de volgende pispaal worden??(L)

06-01-2015 om 20:07

Klopt Klaas, De Jonge is in 2007 op eigen verzoek bij de FC-Groningen weggegaan. Hij was hier assistent en kon bij Harkemase Boys hoofdtrainer worden. Dat hij "raar" bij ons weg is gegaan is niets van bekend. Volgens de lezing van de FCG heeft De Jonge met wederzijds goedvinden z'n contract ontbonden. Verder vind ik het een weinig vreemd dat mensen hier op dit forum niet eerlijk voor hun mening durven uit te komen. Een goed verstaander heeft over het algemeen maar een half woord nodig en tussen de regels door kan je peilen dat hier meer mensen denken dat de huidige trainer z'n langste tijd hier heeft gehad, maar schijnbaar niet hardop te durven zeggen.(L)(L)(L)

FCGmijnclub06-01-2015 om 20:32

Lees trouwens a.u.b. nog ff dat premium stuk op internet van VI. Interview met Verbeek en zijn kameraad Henkie..... Dat van de Looi in vele ogen geen uitstraling heeft, zegt mij persoonlijk vrij weinig. De resultaten zijn bv) volgens FCG stats prima! Als ik in het FC bestuur had gezeten zou ik nog even wachten met contractverlenging. Dit om de simpele reden, nu de kwaliteit binnen de selectie bijna op peil is gebracht, gaat van de Looi hierdoor nog beter presteren in samenhang met goed combi en aanvalsspel? Want stel dat we weer in de traditionele voorjaarsdip terechtkomen, met een piet pakdeleuning uitvoering, en je hebt net het contract verlengd, kan dit een hoop centjes gaan kosten...... Ik hoop dat het gaat uitkomen wat het bestuur beoogd. M.i is onze doelman, de achterhoede en het middenveld op peil. Ik sluit niet uit als Hoesen geen krachtige progressie gaat tonen dat we eertijds J. Bacuna nog in de spits gaan zien. Over de spitspositie maak ik me op dit moment het meeste zorgen....

JJ-050-06-01-2015 om 20:34

:agreed:

JJ-050-06-01-2015 om 20:38

Kan maar zo zijn dat Juninho Bacuna zijn eerste wedstrijd in de Arena gaat spelen! Ik zie et al gebeuren...

campesino06-01-2015 om 21:52

he jongens, het is zinloos konklusies uit deze nederlaag te trekken. dit is gewoon een trainingswedstrijd . meer niet. het was ook niet de basiself die speelde. dat zou ik vrijdag wel graag zien. na het zien van deze wedstrijd en uitgaande van 4-4-2 zou ik tegen ajax de volgende elf de wei insturen: padt, hateboer, bothegin, kappelfhof, nief;antonia, tibbling, kieftenbeld, chery; hoesen en de leeuw. met een v.d velde die zwaar aan de deur klopt, een rusnak die na ajax ingepast moet worden en een mahi die beetje bij beetje gebracht moet worden.

Hoekie07-01-2015 om 10:06

Bokko Ik ben zo bang voor v.d. Looi dat ik met keiharde cijfers maar probeer aan te tonen dat hij wat resultaten betreft een van de beste trainers is die de FC heeft gehad. Een cijfers liegen niet. Ik kan er mee leven dat andere supporters liever een brulaap als Maaskant hadden gehad maar ik ben er van overtuigd dat nog 1 jaar Maaskant ons 6 miljoen euro had gekost. Hij heeft toch mooi Kostic en ook Johansson kapot gemaakt.

Hoekie07-01-2015 om 10:20

Ik vermaak mij altijd prima op dit forum. Vind het wel vreemd dat inhoudelijke argumenten vaak ontbreken. ik merk ook dat de stand van de ranglijst bepaalt wie er op dat moment (Betty, Geronimo e.a.) op dit forum verschijnt. Een paar maanden geleden was het rot op Nijland, degradatie is onontkoombaar en noem maar op. Nu is v.d. Looi aan de beurt. Bij een paar zit de haat heel diep merk ik. Ook al wordt v.d. Looi 4 e of 5e met de FC dan nog zal hij het bij sommigen niet goed hebben gedaan.

07-01-2015 om 10:45

Het is jammer Hoekie dat het jou aan parate kennis ontbreekt. Was dat wel het geval dan had je kunnen weten dat deze trainer in zijn hele periode als hoofdtrainer tot nu toe slecht heeft gepresteerd net als zijn voorgangers, de heren Huistra en Maaskant. Ik kijk liever naar een langere periode van presteren en kijk niet naar die één of twee periodes dat het goed ging onder dit figuur. Het einde van het vorig seizoen met als resultaat EV en later een serie van acht wedstrijden waren goed maar de rest van vorig seizoen en het huidige is niet om over naar huis te schrijven. Als trainer van FC-Groningen dien je elke wedstrijd goed geanalyseerd en met vertrouwen in te gaan. Beide items ontbreken bij deze figuur zodat je het angsthazen voetbal krijgt zoals je de laatste heb kunnen zien.Hij heeft in de bina twee jaar dat hij nu trainer is geen enkele speler beter gemaakt, iets wat óók een taak van de trainer is. En als de wedstrijd gespeeld is komt er een lulverhaal los waar de honden geen brood van lusten.>>>>>>:(

07-01-2015 om 10:47

>>>>>>het moge duidelijk zijn dat deze trainer voor mij heeft agfedaan en als jij het daar moeilijk ,mee hebt is dat jouw probleem, niet de mijne.Ik zeg alleen mijn mening en "that's it" (L)(L)

Hoekie07-01-2015 om 11:27

Iedereen zijn mening toch? Ik ben het alleen niet met je eens en probeer net als Bokko dat te onderbouwen met feiten. Ik noem gemakshalve Kostic die was afgeschreven door Maaskant. De hele linkerkant die geblesseerd was. Dat jij daar anders over denkt prima toch?

07-01-2015 om 11:31

Jongens, Jongens, het jaar is pas net begonnen, zonnetje schijnt en ze geven nog vorst op voor volgende week: Dat FC Groningen op die twee trainings wedstrijdjes in Oliva niet wint (net als vorige jaar) en het presteren van spelers héél verschillend wordt beoordeeld, volgens de verslaglegging van verschillende aanwezigen..(!), niet in de laatste plaats de trainer VdL, die zegt dat hij wil winnen(?), maar die laatste doet mij meer aan een bezigheidstherapeut denken....tô moar :fc:

appie happie07-01-2015 om 11:41

ik snap rr wel..ik heb zelf ook geen fijn gevoel bij vd looi.ligt m gewon aan hoe die doet,saai dus..geen emotie langs de lijn ik wil dat zien..zulke dingen..en eerder en aanvallender wissellen wanneer het moet en niet in 85 ste minuut een aanvaller voor een aanvaller nee..vol dr op en alles of niets,dat heb ik alleen tegen psv gezien dit jaar..ik mis dat soort dingen,met publiek er achter enzo..

07-01-2015 om 11:43

Rob Roy: FC Groningen heeft te veel gelijkwaardige spelers (met hun beperkingen). Kom je langs de selectiepoort van de FC, dan sta je vooraan als je de tactische opdrachten van de trainer precies navolgt...dat zie je vaak terug op het veld. De supporters zijn niet gek, en hebben dat door. Dat gescherm met prestaties van dit team vind ik dan ook onzin: kijk naar het doelsaldo, twee wedstrijden verliezen en je staat bij de laatste 5, en kijk naar spelers die matig uit de verf komen: je kan de namen zelf bedenken. Spelers moeten vertrouwen krijgen in hun eigen voetbalkunsten, en ze kunnen allemaal voetballen, maar daar moeten ze wel de kans voor krijgen. Laat VdL een voorbeeld nemen aan PEC dat 5 maal achtereen Ajax zo succesvol heeft bestreden! Dat zegt wat over het :fc:

Hoekie07-01-2015 om 18:27

Ben het met je eens dat de fc te veel dezelfde spelers had. Gelukkig is daar nu verandering in aangebracht en hebben we voetballers als rusnak en tjibbling en een mahi die er aan komt. Het doelsaldo is niet om aan te zien. Je kunt naar onderen kijken maar ook naar boven kijken. Ik kijk naar boven en zie een mooie 2e helft.

07-01-2015 om 18:48

@ Hoekie: ik ben het zo met je eens, althans ik kijk er op dezelfde manier naar...dat ik een -trouwens niet seksistisch bedoeld-grapje erover wil maken.... Jouw laatste zin: "je kunt naar onderen kijken maar ook naar boven...en zie een mooie 2e helft"....verd*md Hoekie..nu je het zegt...ik zie 2 mooie borsten..:lol: Waar het voetbal al niet toe kan leiden, toch?

JJ-050-07-01-2015 om 18:53

Preciess Hoekie we gaan een mooie 2e helft tegemoet...En met Tibbling en Rusnak is er cker wat verandering gebracht! Laten we hopen op et beste! En natuurlijk dat we onze sterkhouders(Chery en Botteghin)Kunnen behouden in de 2e helft...Kan niet wachten op Ajax uit...

Marco07-01-2015 om 20:04

Er zijn meer wedstrijden dan de uitwedstrijd in de Arena. Die ploeg heeft 5 keer meer te besteden, daar zou ik in het geheel geen conclusies aan verbinden. Play-offs halen en ronde verder beker. Wel zie ik liever dat er spelpatronen worden ingeslepen de komende dagen. Het spel is te afhankelijk van een toevallige creatieve ingeving. Alle spelers weten niet of nauwelijks naar welke positie ze de bal het beste kunnen spelen en of ze dan moeten blijven staan of zich elders moeten aanwijzen. Frank de Boer heeft dat zijn ploeg goed en eindeloos bijgebracht. Bij Groningen doen ze maar wat, hierdoor ook vaak weinig kansen etc. Koeman zette bij Feyenoord als eerste de verdediging goed neer. De verdediging van Groningen is nog steeds een gatenkaas. Ballen wegwerken door het midden, eindeloos naar achteren lopen etc. Maaskant is niet geliefd op deze site. In de uitwedstrijd in de Arena liet hij het elftal wel zeer goed op lijn verdedigen. Vd Looi kan nog eens kijken in zijn aantekeningen wat ze toen hadden getraind

no guts no glory07-01-2015 om 20:26

ik ben er bij in de Arena net als de laatste 4 jaren. Ik hoop echter niet dat ze zo gaan spelen als onder Maaskant daar. We hebben ons daar gewoon ingegraven en hoopten op een bevlieging van Tadic. Leuk gedisciplineerd verdedigd hoor niets mis mee maar als je je ingraaft krijg je toch wel een ongelukkige goal of penal tegen. Gewoon met 2-0 verliezen dus. Nee mijn voorkeur gaat uit na wat meer met lef spelen. Juist tegen Ajax moet dat kunnen, de meeste mensen in Nederland rekenen op verlies van Groningen dus wat heb je te verliezen? Je weet dat je tegen Ajax ook de ruimte krijgt om te voetballen en met betere middenvelders als Tibbling en Rusnak is er misschien wel meer te halen. Kijk ook maar naar Vitesse in de beker tegen Ajax,ze waren zelfs heer en meester in de Arena zonder zich ook maar 1 moment in te graven. Ook Hoerenveen speelde een geweldige eerste helft daar en als ze niet met 10 man verder moesten waren ze misschien ook wel in staat geweest om te stunten.

no guts no glory07-01-2015 om 20:30

Alles is beter dan weer behoudend spelen met bijvoorbeeld Kieftenbelt en Lindgren op het middenveld. Lekker met lef spelen en dan maar een keer met 0-4 verliezen . Ingraven bij Fnoord eindigde ook in 0-4 dus wat heb je te verliezen.

Marco07-01-2015 om 20:58

Van mij mogen we zowel Ajax als H'veen uit alles of niets spelen. Blijft wel staan dat de behoudende aanpak wel een winst in Enschede en een gelijkspel bij AZ heeft opgeleverd. Ajax is twee maatjes te groot, die mag je van mij altijd wel vergokken, als je maar met een idee voetbalt. Feyenoord uit was aan alle kanten waardeloos.

08-01-2015 om 08:40

op het andere item ("Met welke spelers start FC tegen Ajax") wordt je uitgenodigd om een opstelling te geven!~:)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!