Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen sluit trainingskamp in Spanje slecht af, KAA Gent wint met 2-0

Door Lukas van der Wal 9 reacties

FC Groningen heeft het trainingskamp in Spanje slecht afgesloten. Ook de tweede oefenwedstrijd werd verloren, ditmaal van KAA Gent met 2-0. Eerder verloor de FC met 1-0 van MC Alger, dat vandaag met 4-1 verloor van NAC Breda.

Interviews na afloop van de wedstrijd - Beeldmateriaal FC-Groningen TV

Samenvatting FC Groningen - KAA Gent -  Beeldmateriaal FC Groningen TV

De nummer vier van de hoogste Belgische klasse besliste de oefenpot al voor de theepauze. Simon Moses Daddy en Pollet wisten het net te vinden tegen de mannen van Erwin van de Looi. Het was een evenwichten partij met weinig kansen. Invaller Dino Islamovic was met een vrije trap inde tweede helft dicht bij een doelpunt. Zijn inzet verdween via de lat over de goal Juninho Bacuna mocht vandaag invallen en maakte zo debuut in een wedstrijd van de FC.

Michael de Leeuw bleef aan de kant, de aanvaller staat in de belangstelling van de Chinese club Jiangsu. De Leeuw heeft aangegeven dat hij hier wel oren naar heeft. Groningen heeft aangeven dat hij weg mag, mits de juiste prijs wordt geboden. Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen Ajax in Amsterdam. Is de FC klaar voor deze wedstrijd? Zaterdag vliegen de Groningers weer naar Nederland en maandag begint dan de voorbereiding voor de aankomende uitwedstrijd.

Statistieken (Via de FC-Site)

Opstelling FC Groningen : Padt; Hateboer, Botteghin (46’ Kappelhof), Baas (71’ Van der Laan), Burnet; Antonia (71’ Bacuna), Kieftenbeld, Tibbling (46’ Lindgren), Chery (46’ Mahi); Rusnak (71’ Islamovic), Hoesen (46’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Bos.

Opstelling KAA Gent : Sels (66’ Shishkovski); Rafinha (66’ Nielsen), Vitas (66’ Gershon), Oussalah (46’ Asare); Locigno (66’ Foket), Belhocine (66’ Dejaegere), Zolotic (66’ Van Der Bruggen), Soumahoro (66’ Hajradinovic), Lepoint (66’ Saief); Pollet (66’ Depoitre), Simon (66’ Raman).
Rest bank: Cardoso.

Scores: 15’ Simon 0-1, 28’ Pollet 0-2

 

Reacties:
Roelofsky09-01-2015 om 17:31

Het zijn natuurlijk oefenwedstrijden. Maar ik hou er toch een nare smaak aan over. Eigenlijk vindt ik het een blamage. Hoop dat het contract met Looi niet verlengd wordt. Hij maakt spelers niet beter en is de grip op de groep kwijt. Dit blijkt wel.

brummie09-01-2015 om 18:46

Waarom blamage? Het zijn gewoon oefenwedstrijden, en er moeten 2 nieuwe spelers ingepast worden. Maw op het middenveld moeten keuzes gemaakt worden en oefenwedstrijden zijn ervoor om dingen uit te proberen.

hermanpetra09-01-2015 om 19:45

Scoren blijft moeilijk. En dan je topscorer ook nog verkopen.

brummie09-01-2015 om 20:38

Lees dat fc gelijkwaardig was tegen de belgische nr 4, maar dat gent zorgvuldiger was in de afronding. Dus zo slecht was het allemaal niet en zeker geen blamage. Vorig jaar in winterstop ook alle oefenduels verloren, eind van het seizoen op de grote markt. Het komt allemaal goed!

Marco09-01-2015 om 20:43

Als je niet scoort kun je niet winnen. We hebben voor 10 miljoen spelers verkocht. Wat is is gekomen heeft meer tijd nodig als ze ooit al het niveau halen. Trainer is ok. Gaf al terecht aan dat hoesten eens een doelpunt moet gaan maken. Die mag nog zijn best doen om aan het aantal van Zeefuik te komen.

09-01-2015 om 23:39

:agreed: hij moet meer strijd en felheid tonen, als verdediger zal ik er niet wakker van liggen als ik de volgende dag hoesen als tegenstander heb! Hij moet brutaler worden in zn acties en eens een paar keer op goal schieten want ik weet 100% zeker dat hij het wel in huis heeft

10-01-2015 om 00:45

het ontbreekt Hoesen niet alleen aan felheid, maar in de duels (o.a. op het middenveld) merk je dat hij niet of slecht anticipeert, dus ook aan voetbalinzicht/beslissingen kom je er niet (genoeg) met hem.... voor hemzelf ook triest, want de clubs staan niet in de rij. Wat is dat toch met die spitsen bij FC Groningen??...jarenlang, op rij, net-niet.

Ronnie 10-01-2015 om 09:28

Hoessen mist net de laatste 10%. Doet zijn best maar net niet genoeg. Niet scherp genoeg, balletje valt steeds van de voet bij aanname, speelt de bal net teveel vooruit, schot net niet hard en precies genoeg, kaats net niet zuiver, na inspeelpass Cherry net te laat, bij voorzet net niet op tijd bij eerste of tweede paal. Net allemaal niet. Samengevat: net niet goed gscout, geen spits voor fc want ik zie hem op al die punten de laatste 10% niet bijscoren (scoren is uberhaupt lastig) Maar goed, op de training is hij wel goed. Als we daar toch eens punten voor kunnen krijgen...

10-01-2015 om 22:44

Za-avond wat beelden gezien van oefenwedstrijden in Dubai (Celtic, Van Dijk) en Quatar(Ajax) Veltman viel geblesseerd uit, hamstring rechter been, dus die speelt niet. Volgens De Boeer wordt vd Hoorn de vervanger. Maar WAT EEN INGESPEELDE en EFFICIËNTE AANVAL heeft Ajax uit de counter: Arcadius Milik scoorde: een voorbeeld, want gehuurd van Bayer 04 Leverkusen, is hij een echte scorende(!) topper.. TIP: waarom HUURT FC Groningen niet- ingeval De Leeuw én Chery allebei vertrekken- net zo'n speler uit de Bundesliga??. Dan kunnen de andere middenvelders de bal kwijt Ze gaan het zeker moeilijk krijgen met die Ajax-aanvallers vrijdag...maar ik hoop toch dat de club er wat aan kan doen. brrr. transferwindow

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!