Terug

Deel deze pagina:

Chinees Leeuwenhart

Door Doeman 10 reacties

Zo net na het nieuwjaar is de transferperiode weer geopend en de speculaties over komende en vertrekkende spelers beheersen het nieuws. Voetballoze weekenden worden gevuld met voetbalspeculaties en houden de supporter bezig. Nu het in deze periode echt kan gebeuren, wordt nog nadrukkelijker het internet afgestruind om het actuele nieuws op te pikken. Geld speelt blijkbaar geen rol, als we Van Gaal mogen geloven. Helaas zet 't in Groningen nog altijd deuren op een kier.

Meer opmerkelijk vind ik dat Nijland het VI podium gekozen heeft om eindelijk eens uit te spreken waarvoor we dit seizoen eigenlijk meedoen: de bekerwinst en de 7e plek. Hulde voor die uitgesproken doelstellingen; het werd zo waar eens tijd. Liever had ik ze gezien op de website of bij de Noordelijke media. Niet zeuren echter; we weten nu met welke boodschap het bestuur van de Looi heeft weggestuurd. De FC heeft dit nieuwe jaar nog geen wedstrijd gewonnen, dus zo vanzelfsprekend is het allemaal niet.

Ondertussen heeft de trainer te maken met de openlijke vrijages van spelers met buitenlandse belangstelling. De valkuil is om de energie te verspillen aan het behouden van deze afvalligen. Plan B wordt daarom in de pers gepredikt. Heel doorzichtig is dat van der Looi het alternatieve plan van het bestuur opgedrongen krijgt. Wordt eindelijk eens volwassen!

De Leeuw heeft inmiddels in woord en gebaar al duidelijk gemaakt dat de deur naar zijn buitenlands avontuur open moet blijven. De 28-jarige acht zichzelf op leeftijd en denkt dat een transfer naar een grote competitie om die reden uitgesloten is. Met andere woorden: de Leeuw vindt dat Groningen het beste is wat er in zijn sportieve carrière bereikt kan worden. Het enige wat overblijft is je zakken zo goed mogelijk vullen. Medelijden is hier op z’n plaats. Een speler met zo’n gebrek aan sportieve ambitie, kun je beter kwijt dan rijk zijn.

De spelersgroep dient te bestaan uit spelers met grote ambities: grote clubs, nationale elftallen, Champions League, ..... Dat Grunn dan (tijdelijk) niet in de periode zit om daarbij aan te haken, dient onze spelers te motiveren om de groten der Aarde juist naar de Euroborg te laten komen. De club heeft meer respect verdiend dan gedragen te worden door naar middelmatigheid strevende lieden. Topscorers komen en gaan. Liever één met een Leeuwenhart.

Dus terwijl het Chinees vuurwerk afgestoken wordt en spelers zonder ambitie hun heil zoeken in derdewereldvoetballanden, gaan wij verder!! Van harte gelukgewenst met je keuze voor FC Groningen. Het komt wel goed.

Reacties:
12-01-2015 om 00:03

Chinees Nieuwjaar is op donderdag 19 feb 2015 (2e nieuwe maan na de zonnewende op 21 dec)...dus het Chinese "vuurwerk" door het aantrekken van De Leeuw laat nog even op zich wachten: "De leeuw speelt gewoon vrijdag" zei de directeur. Hij vergat erbij te fluisteren, tot donderdagavond kan dat veranderen, als het wedstrijdformulier moet worden ingevuld. Maar Chery?, wat denkt Doeman daarvan..blijft hij Groninger? Kan best eens net als bij Kostic gaan, destijds: vrijdagochtend"geen nieuws"-zondagochtend"gepresenteerd op de open dag bij VFB Stuttgart"/Gaat Chery voor 3,8 milj naar grotere competitie in Europa? Ach Doeman...niet wanhopen...het begint vrijdag weer :fc:

Hoekie12-01-2015 om 10:23

Ik ben het met de heer Doeman eens dat als je als speler eenmaal vertrekt naar China de voetbalambities plaatsmaken voor financiele zekerheid. Ik heb alleen geen medelijden met de Leeuw. Hij heeft het gezien zijn capaciteiten goed gedaan en constateert nuchter dat hij tekort komt voor een buitenlands avontuur in een sterkere compettie dan de Nederlandse zeker op zijn leeftijd. Hij kiest dus eieren voor zijn geld. Een club als Groningen hoeft daar niet wakker van te liggen. Het is voor de club business as usual om daar weer een goede gemotiveerde vervanger voor aan te trekken. Zo ging het 10 jaar geleden, zo gaat het nu en zo gaat het over 10 jaar nog.

12-01-2015 om 11:21

Bokko: om bij het laatste te beginnen: zo zo maar eens een talent kunnen zijn in het trainersgilde...moet ie niet te lang mee wachten, want een neergang is pijnlijk voor een sportman (en balletjes hooghouden ook). Hij zit in de jonge kinderen, en zal niet eeuwig blijven bij Groningen, maar wie weet perst hij er nog een jaar uit bij een laagvlieger. Ik vond het item van Doeman erg sombertjes, maar het is natuurlijk wild-west...heeft die Chinees maandagochtend (vanavond Nl tijd) goed geslapen, dan kan er zo maar een fax bij Nijland binnenkomen met een akkoord...hij kan ook de voice mail aanzetten: komt er zo'n jengelmuziekje voor Nijland:) Op transfermarkt wordt de waarde van de Leeuw op 1,75 milj gesteld. Ik denk dat die matchfixers in China nu een miljoen bovenop moeten leggen: aanvallertje erbij...

12-01-2015 om 11:33

puntje erbij: het zakendoen met Chinezen is een "geduldige" je moet beetje thuis zijn in die cultuur en denkwijze, en vooral investeren in goodwill. Relatiegeschenken: dan kan die groenwitte shawl die kant op! Gezien Nijland's snel zakendoen-karakter niet de meest passende markt, maar wie weet hoe een koe een haas vangt- lees zelf 40 tips: http://inzaketalen.nl/2014/09/02/40-tips-voor-het-zakendoen-met-china/

Hoekie12-01-2015 om 18:50

Het is nu angstvallig stil. Ik denk dat die chinezen zijn geschrokken van het tegenvoorstel van Nijland. Willen blijkbaar voor een appel en een ei spelers van ons. Het zijn geen echte doorpakkers. Chery en ADO zijn ook twee voorbeelden van traag onderhandelen. Je kunt beter een maandmenu bestellen. Die ligt al klaar als je telefonisch bestelt en na een paar minuten in de zaak staat.

FCGmijnclub12-01-2015 om 19:12

Chinezen willen altijd voor een duppie op de eerste rang..... En nu maar hopen dat ze niet eind januari aan komen kakken, om alsnog de Leeuw te halen.....

Marco12-01-2015 om 21:22

Scoren in de Arena en je krijgt een mooie club. Er zullen genoeg scouts kijken of er bij Ajax nog een talentje te krijgen valt. Scoort een De Leeuw of Chery, dan komen ze huis wel in een boekje terecht, en kan het opeens heel snel gaan. De Leeuw is nu al de spits die Zeefuik uit de basis speelde. Wellicht kan die al wel naar de G. Rangers. Resultaat boeken in de Arena is de kans om je in de kijker te spelen.

12-01-2015 om 21:40

Ach Doeman toch, wat een rare conclusie. Een tikje jaloers dat hij voor een financiële klapper gaat? Daar gaan toch vrijwel alle voetballers voor. En wat als Chery naar een woestijnclub gaat, of een ander naar een of andere Russische club? Ik, als toeschouwer op de tribune, beoordeel met name de ambitie van een speler hoe hij zich 90 minuten inzet voor de FC.

12-01-2015 om 22:59

Doeman zegt meer - zonder hem hier te willen bijvallen, hoor - Hij benoemt aan de hand van de casus De Leeuw dat er fundamenteel in de belangen van de club, de spelers en de trainer tegenstellingen zijn, die met een heel dun vernislaagje van "emoties om de club en de supporters" worden toegedekt met opportunistische praat, maar waaronder vanwege geldbejag/prestige op alle fronten een teleurstellende praktijk bestaat: FC Groningen stelt de ambities behoudend: plaats 7 is in feite middenmoot, nieuwe spelers worden (op een enkele uitzondering)voor steeds kleinere transferbedragen ingekocht, deels vanwege blessures, deels omdat ze de top niet gaan halen, en gezien de beperktheid van groei en beperkte geld, kómt FCG eenvoudigweg niet hoger: spelers willen bij een grotere club, meer verdienen en zélf op een hoger plan spelen. En de club wil die langjarige contracten benutten voor hogere transfers, maar wil voorkomen dat spelers teveel geld kosten en transfervrij vertrekken( vb Femi) >

12-01-2015 om 23:15

>> Wat moet je hiervan denken als supporter? En via uitlatingen van John Schurer (Supportervereniging van FC G) die soms ook kritiek heeft op de trainer of beleid; en wat moeten sponsoren ervan denken als ze te weinig herkennen van de ambities en van Topvoetbal...De trainer kan op een gegeven moment ook niet meer al het kromme rechtpraten; het juk van het geldbejag en belangen van mensen heeft meer van doen met twee honden die aan een kous trekken dan met een optimaal geleid team wat net zo sterk blijkt als het geloof eromheen. Ik heb bij mijzelf gemerkt, dat eindeloos praten/schrijven ook niet helpt. Dan maar net als andere posters, het positieve van het liefhebber vasthouden, en als er wat te juichen valt, desnoods met Chinees geld...dan maar hoera roepen...een rondje met de trekker om de dorpskerk met de sjaal om..jaaa man ...en altijd denken: Ajax pakken we dit keer wel!... Als PECZwolle het kan, waarom Groningen niet? :fc:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!