Terug

Deel deze pagina:

Scorend vermogen nekt Grunn, Ajax geflatteerd naar 2-0

Door Redactie 35 reacties

FC Groningen heeft vanavond in Amsterdam met 2-0 verloren. In de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via Kishna. In de slotfase werd het 2-0 door een eigen doelpunt van Johan Kappelhof. Daarmee kregen de Amsterdammers teveel en FC Groningen te weinig. Ajax domineerde de eerste helft, FC Groningen de tweede. Het gebrek aan scorend vermogen brak de trots van het noorden op. Op de inzet en strijdlust was niets aan te merken.

eerste helft
FC Groningen begon prima aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans op de 0-1. Hans Hateboer gaf een goede voorzet over rechts, Antonia schoot kansrijk over het doel van Cillessen. Kishna leek na een minuut op twaalf te gaan scoren. Doelman Padt leek door de lucht te worden verschalkt en de bal leek in de verre hoek te gaan. De bal kon ternauwernood uit de doelmond worden weggewerkt voordat Klaassen gevaarlijk kon worden.

Even later was het dan toch raak. Hateboer schatte de steekpass van Schöne niet goed in waardoor Kishna vrije doortocht had en met een bekeken schot Padt het nakijken gaf, 1-0. De korte fase die volgde leek FC te worden weggespeeld. Het kwameen korte fase niet onder de druk uit, Schöne kon aanleggen en Padt moest reddend optreden.

Toch wisten de gasten naarmate de wedstrijd vorderde beter in het spel te komen. Antonia kreeg wederom een dot van een kans op aangeven van Chery maar in plaats verwoestend uit te halen richting Cillessen, produceerde hij een slap rollertje.

Niet veel later zou ook Ajax een opgelegde kans krijgen. Uit een corner miste van der Hoorn een vrije kopkans.

tweede helft
Wederom begon FC brutaal aan de opening. Chery kwam twee keer in schietpositie. De eerste keer uit een corner die wonderwel - tussen Cillessen en het doel - voorlangs ging en kort daarna met een afstandschot. Een lange fase na rust domineerde de trots van het noorden, uit de schaarse rood/witte tegenstoten waren Milic en Andersen dreigend.

Mooi om te zien was de strijdlust en de druk waarop de Amsterdammers werden vastgezet. Uit de omschakeling loerden de Mokummers op een goal. Kishna was dichtbij in de korte hoek, Padt keerde diens inzet. De Leeuw had aan de andere kant van het veld nog een mooie volley in gedachten. Zijn uithaal eindigde helaas in de tweede ring.

Ook Antonia was dicht bij de gelijkmaker. Een fantastische groen/witte aanval over meerdere schijven ging hieraan vooraf. Antonia mikte oog in oog met Cillessen tot onze diepe teleurstelling verkeerd en schoot...knullig naast.

Milic kon op afstand Padt onder vuur nemen die stijlvol een redding verrichtte. In de slotfase werd het dan toch 2-0. Een schot richting het doel van Padt werd van richting veranderd door Kappelhof die onbedoeld zijn eigen doelman passeerde. De wedstrijd was gespeeld. De nederlaag is zuur te noemen omdat Groningen de tweede helft de betere ploeg was.

Van de Looi - doelpunten komen vanzelf wel - Beeldmateriaal FOX Sports

Perez - FC Groningen doet zichzelf tekort - Beeldmateriaal FOX Sports

Kieftenbeld - nieuwe jongens passen zich goed aan - Beeldmateriaal FOX Sports

 

Tibbling - wat een fantastische voetballer!

Opstelling FC Groningen (statistieken: website FC Groningen)
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet (72' Van Nieff); Rusnak (71' Mahi), Tibbling, Kieftenbeld (82' Van der Velden), Chery; Antonia, De Leeuw.
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Lindgren, Hoesen.

Opstelling Ajax
Cillessen, Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Riedewald (59' Viergever), Klaassen (61' Bazoer), Serero, Andersen, Schöne, Milik, Kishna (82' El Ghazi).
Rest bank: Boer, Sigthorsson, Tete, Zimling.

Toeschouwers: 50.441

Scores: 15' Kishna (Schöne) 1-0; 90' Kappelhof (eigen doelpunt)

Scheidsrechter: Wiedemeijer

Overige officials: Jansen, Diks en Manschot

Gele kaarten: 81' Hateboer

Reacties:
brummie16-01-2015 om 21:05

Jammer dat fc het goede veldspel niet om heeft kunnen zetten in een goed resultaat tegen ajax. Heb genoten van met name tibbling. Rustig aan de bal en goede voorwaartse pass. Zit nu veel meer voetbal in de ploeg dankzij nieuwe aanwinsten. Vd looi heeft team met prima opstelling en strijdwijze de wei in gestuurd, mag ook weleens gezegd.

grunnfan16-01-2015 om 21:10

Idd...2e helft was om te smullen. ..

Marco16-01-2015 om 21:12

Weer verloren daar. Vandaag hadden we moeten winnen. Wel veel goede dingen gezien, waar de afgelopen tijd op is getraind. Goede strakke inspeelpassen vanuit het middenveld naar spitsen gezien, goede buitenspel val met druk naar voren bij afgekeurd doelpunt schone. Waar we verliezen we op. Over lijk mentaliteit om absoluut te winnen; eindpass of steekpass gaat steeds mis. brutaliteit en slimheid. vrije trap 85 min. leg die bal 10 meter meer naar voren, concentratie Chery trapt de vrijt rap hoog in de tribune. Moet op het hoofd van Botteghin/De Leeuw, kost hem mogelijk een transfer. Vrije trap moet goed zijn, Lenigheid spelers, net te houterig bij balbehandeling, Scorend vermogen. En tot slot en als laatste een scheidsrechter die helaas geïnstrueerd lijkt te zijn om te zorgen dat de competitie spannend blijft en dat veel tv-abonnementen er bij komen. Als Groningen zo blijft spelen, gaan we uit punten pakken en winnen, we speelden tot het laatste moment mee voor een resultaat, dat is lang geleden.

16-01-2015 om 21:14

Zo geflatteerd is dat niet. Het gaat om wie het meest effectief is. Het feit dat Antonia niet scoort is niet pure pech: hij is gewoon (nog?) niet een afmaker. Met een geweldige kopper als de Leeuw moeten er goede voorzetten komen. En dat lukt dus totaal niet, blijkbaar gebrek aan klasse ( of wat kan daar nu de reden van zijn?). Dit speelt al het hele seizoen. Maar het veldspel was erg goed, verheug me op de thuiswedstrijden. Jammer dar er blijkbaar geen geld is voor een scorende spits naast M . De Leeuw.

fc groningen!!16-01-2015 om 21:16

Tibling echt een fzntastische speler antonia kan niet scoren, had er minimaal 1 a 2 moeten maken kappelhof wil te graag scoren chery voldoende rusnak voldoende hateboer prut, geen enkele goede voorzet en een dekfout de leeuw heeft gedn bal gehad mahi erg goed ingevallen, brengt veel meer vostbal voorin padt goed, kon niks aan de goals doen en een aantal goede reddingen burnet goed botteghin goed kieftenbelt voldoende vd velden en van nief te kort gespeeld Vd looi:eindelijk een goede opstellingmet goed veldspel, alleen jammer van al de gemiste kansen. We hebben echt een spits nodig

ties16-01-2015 om 21:22

Ik hoop tegen Utrecht op een experiment je met hagenauw en van de laan ipv kieftenbeld en kappelhof maar ook mahi was vrij goed bezig dus hagenauw en mahi beide een helft laten spelen en hoesen verhuren aan een topklasser ofso

Marco16-01-2015 om 21:23

Antonia scoorde vorig seizoen 9 keer. Vertrouwen geven die jongen. We komen nu al in scoringspositie. Rustig analyseren met hem welke keuzes hij in de afwerking beter had kunnen maken, 2 keer op trainen en zondag knalt hij ze erin. Mahi met een mooi overstapje in de 16 op het slot. Ram die bal, ook met je rechterbeen knalhard op het doel. Ze kunnen best scoren, maar het gaat niet vanzelf. Op oefenen en ze er mee helpen.

appie happie16-01-2015 om 21:29

Idd goeie pot van de fc,vertouwen opgedaan,alleen nog kramer even halen en klaar..

16-01-2015 om 21:30

Marco, Denk ik ook, hij komt inderdaad in scoringspositie en schiet tenminste op doel, weliswaar nog te slap of met teveel onrust maar daar kan op getraind worden.

Papa Werny16-01-2015 om 21:33

Heerlijk middenveld met Tibbling en Ruznak erbij. De beste man van het veld vond ik echter: Wiedemeijer. Veel bekritiseerd door FC achterban. En vaak terecht. Ik herinner nog een schandelijke wedstrijd uit tegen Heracles met twee rode kaarten voor ons. Maar hij floot vandaag een prima wedstrijd vandaag. Dat mag dan ook eens gezegd!

Nachtwacht16-01-2015 om 21:48

Wat een baas die Tibbling. Verreweg de beste speler van het veld. Lijkt ook de andere spelers vertrouwen te geven. Waar de bal eerder steeds weer tikkie terug ging, durfden ze vandaag tegen Ajax vooruit te spelen. Als dit het niveau is voor de tweede seizoenshelft, gaan we nog ver komen.... :lol:

16-01-2015 om 21:55

oefening afronden op het doel, zat dat niet in die trainerscursus? Elftal was niet ingespeeld!, vooral in het laatste deel waren ze niet slim genoeg...Ik geef vandaag niemand de schuld, zelf de trakiner nietr, al had hij misschien met Mahi en Van Nieff moeten beginnen in de basis....maar volgende keer beter, toch?

Ronnie 16-01-2015 om 22:00

Mannen, allemaal positief. Best goed gespeeld, beter dan een aantal wedstrijden eerste helft seizoen. Maarrrr Het gaat om de balletjes in het netje. De aanvoer voor de leeuw had zorgvuldiger gemoeten. Daar gaan we op trainen! Nu nog een spits die er 15 in het mandje legt. Mag best met lullige goals zoals Bombarda vroeger. Alleen de Leeuw is te dun, er moet een spits bij! Wie gaat dat Hans vertellen of leest hij stiekum mee?

Marco16-01-2015 om 22:01

Helaas vond ik Wiedemijer slecht/ongeschikt. Zit hem voor mij in 1 moment. Vlak voor tijd bij 1-0 geeft een Ajax speler, een speler van Groningen een elleboogstoot/arm in het gezicht bij een kopduel op het middenveld. Wiedemeijer ziet het al of niet en maakt de keuze om door te spelen terwijl de speler van Groningen op het veld ligt. Of hij heeft onvoldoende conditie om het te belopen, verkeerde looplijnen, of hij kiest voor snelheid in de wedstrijd houden, of Ajax 2-0 l laten maken. Cruciale fout. Scheidsrechters zijn zo geïnstrueerd op slaande bewegingen bij kopduels., ook de Nl sport pers met elleboog van de week veel aandacht voor. 4de offical stond er boven op, gaf ook geen seintje, of dat Wiedemeijer zelf door wilde. Zijn keuze bracht speler van Groningen mogelijk in gevaar en wedstrijd had beslist kunnen worden door dit moment. Als Scheids die een subtop wedstrijd mag fluiten, moet zulke dingen resoluut voor fluiten. Nu werd die gered omdat Ajax aanval misging en speler verder kon.

Papa Werny16-01-2015 om 22:13

Zout op slakken, Marco. Als hij wel had gefloten, had Groningen die pot niet gewonnen. Wiedemeijer floot een uitstekende partij!

Marco16-01-2015 om 22:24

Vind ik niet. Als scheids moet je altijd eerst spelers beschermen. Dit forum was ontploft met reacties als hier de 2-0 uit was gekomen.

16-01-2015 om 22:34

Wiedemeijer liet zoals altijd veel doorspelen, en floot dit keer duidelijk niet als thuisfluiter, drukte ook geen stempel op de wedstrijd met rare onderbrekingen...da's wel eens anders geweest! Commentaar gezien van Van de Looi op Fox: ik denk wel eens: het probleem voorin is al zo lang bekend, waarom heeft men bij de TS altijd zo de nadruk gelegd op achterin? Goede spitsen zijn duur, maar je speelt om te winnen; systeem Engels voetbal 4-4-2, zet Van Nieff op 10 en laat Chery net als vorige jaar meer zwerven...maar ik weet het ook niet helemaal wat Antonia wel (goed) kan aan de bal. Burnetje heeft een prima 2e helft gespeeld na zijn blessure. Tibbling maakte de schakel naar voren. Is over 2 jaar zeker alweer voor veel geld verkocht. Las ook een interview met Hoesen dat hij teveel heeft mee-gevoetbald in de eerste seizoenshelft...hoe kan dat? maar ik heb natuurlijk geen verstand van :fc:

Thijs_Faber16-01-2015 om 22:50

Ik ga er vanuit dat Tibbling kalmeringsmiddelen neemt voor een wedstrijd, wat een rust gaat er uit van die man! 94% pass nauwkeurigheid las ik net, dat is in je debuut in de ArenA ontzettend goed. Gaan we nog veel plezier van beleven!

grunnfan16-01-2015 om 23:54

Me too

17-01-2015 om 00:41

nog een gedachte....denken jullie (ook) niet dat als FC Groningen in uit en thuiswedstrijden zo speelt, dat er dan vanzelf MEER MENSEN op af komen? Wat een verschil toen Texeira kwam of Jones. Het Groninger publiek moet weer vertrouwen krijgen in de club en de trainer.... :)

BVRoden17-01-2015 om 02:55

Snap niet dat mensen Burnet goed durven te noemen vandaag. Hij is snel. Maar dat is ook alles. Zoals gewoonlijk komt er geen bal van hem aan. Of ben ik de enige die dat op valt. 99 van de 100 ballen van hem komen gewoon niet aan bij een medespeler. Dat is ieder jaar hetzelfde. Zie ik toch liever van nieff daar spelen. Mindere verdediger, maar wel meer voetbal in zich. En natuurlijk is het niet zijn positie. Maar er wel in gegroeid dit jaar. Mooi wedstrijd gezien. Helaas inderdaad missen de doelpunten nog. Maar voetbal is goed en dan komen de doelpunten ook wel. De beide debutanten hebben het goed gedaan. En zeker bij Tibbling kun je zien dat hij het spelletje goed doorheeft en heerlijke ballen kan geven. Zeker een aanwinst. Rusnak gaat binnenkort ook zeker de sterren van de hemel spelen binnenkort. Nu al slimme goede passes. Maar zit er nog niet volledig in in de paar week die hij er is. Brengt desondanks al wel wat extra. Goed om te zien. Ben het wel eens met de fout van Wiedemeijer

BVRoden17-01-2015 om 03:00

Hij had moeten fluiten. Paar minuten later doet hij het wel als 1 van Ajax er ligt met last van het hoofd. Maar verder heeft hij prima gefloten. Ik heb alle vertrouwen in de 2e helft vam het seizoen en zie de doelpunten nog wel komen. Uiteraard is het hopen op een goed spits. Maar denk dat met Rusnak en Tibbling er bij er wel meer aanvoer komt. En dat Hoesen misschien ook de goal wat meer weet te vinden. Van der looi gokte vandaag onnodig op de counter met antonia voorin. Immers voetballend veel gebracht. Waardoor voorin de ruimte ook vaak genoeg ontbrak voor de counter en misschien hoesen beter voorin had kunnen staan. Maar goed. Nogmaald vertrouwen in dit voetballende elftal van vandaag. En als ze zo doorgaan. Komen de punten ook in de 2e helft van het seizoen wel.

campesino17-01-2015 om 08:34

sluit me bij alle positieve rakties aan. alleen jammer dat de leeuw niet verkocht is. met dat geld hadden we misschien een echte spits kunnen halen. want de leeuw is geen spits. hij rendeert alleen met een tweede spits, hoesen, naast zich. maar we hebben dus een spits nodig die in zijn eentje ook doelpunten kan maken. enige minpuntje was dat in dit systeem chery een beetje ondergesneeuwd lijkt. of had hij gewoon een mindere avond? kan niet wachten tot de volgende wedstrijd

17-01-2015 om 09:21

Allemaal heel mooi jongens maar er moet gewoon een spits bij want dit gaat ons veel punten kosten.We kunnen elke wedsstrijd wel zegggen het komt wel maar het gaat nu wel eens een keer tijd worden dat ze er staan

17-01-2015 om 09:43

:agreed:

17-01-2015 om 16:11

Vind de negatieve en paniekerige reacties wat overdreven; perslot is het de eerste keer dat er weer eens voetbal van niveau in het team zit, en dat het ook door de trainer als zodanig gebruikt wordt; Antonia is een flankspeler stijf op rechts, geen centrumspits, maar goed...iets beters hadden we niet vooradig. Zijn jullie die eindeloze tikje breed en terug op eigen helft van FCG vergeten? In het begin-voor de wedstrijd- schrok ik wat toen ik de spelerstunnel zag: al die Anmsterdamse gasten kwamen een kop boven de Groningers uit ( zoals Bokko al zo vaak heeft verzucht) behalve natuurlijk achterin Bottegin, Hateboer Van Nieff en voorin Van de Velde. Daar moet bij Ajax een reden achter zitten: de kopduels worden makkelijk gewonnen! Maar overall ben ik ontroerd (:p) door het goede spel en goede spelers bij Grunn. Chapeau!

17-01-2015 om 23:43

Het is alweer stil geworden hier...het voetbalweekend nog niet teneinde: bovenin (Ajax, PSV) niks veranderd in onderlinge punten; wel verloor Vitesse ( concurrent van Groningen ). Geen enkele wedstrijd is hetzelfde, ook bij de FC niet!, maar als ze zoals vrijdag, in Aberdeen hadden gespeeld, dan waren we verder gekomen in Europa. ps: Maaskant met NAC zien verliezen (4-1 Zwolle): was in een uitgebreid commentaar zeer positief over zijn ploeg. Was tegelijk met dit verhaal benieuwd wat hij van Ajax-Groningen dacht... Wordt nog leuk :thumbsup: die terug-wedstrijd tegen NAC, laatste competitieduel, op 17-05-2015. FC Groningen degradeert i.i.g. niet!

jvantilt18-01-2015 om 09:37

Het spel is in ieder geval hoopgevend met de twee nieuwe spelers.

JJ-050-18-01-2015 om 12:07

:agreed:

Ronnie 18-01-2015 om 21:13

Kees en van Til, Ik ben het met jullie eensdat er meer voetbal in zat vrijdag. Het was zowaar leuk om naar te kijken.mdat maakt het eigenlijk nog schrijnender dat we na 90 minuten met lege handen stonden. Kees zegt terecht dat Antonia niet de spits is die scoort. Dat roepen wij hier dus de hele tijd op deze site. Een spits die er 15 in legt per seizoen en we doen mee met Zwolle om plek 4 en 5. Hoe vaak koeten we dat nu nog zeggen en wanneer zetten Nijland en co nu de piek op de kerstboom?

campesino18-01-2015 om 22:29

Chery en de leeuw verkopen en je hebt geld genoeg voor een fraaie piek.

jvantilt19-01-2015 om 10:24

Aan de laatste misser van Antonia ging een wonderschone combinatie vooraf. Daarnaast werd meer naar voren gevoetbald. Op deze manier voortgaan, dan komen ook de doelpunten wel.

19-01-2015 om 15:11

Het is hier lekker weer op Tenerife, Boys. Jullie vermaken jullie we,he. Groeten Rob Roy.

FCGmijnclub19-01-2015 om 15:57

Volgende keer iets eerder gaan Rob en dan naar Oliva s.v.p. :)

appie happie19-01-2015 om 17:44

Geniet van je vakantie,is hier ookprima weer hoor alleen 20graden koeler.:)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!