Terug

Deel deze pagina:

Het failliet van clubliefde

Door Doeman 1 reactie

Op zondagavond met bord op schoot naar de samenvattingen kijken met kennis van de einduitslag, is al een gemis aan voetbalbeleving. Van alle negatieve dingen die je club kunnen overkomen, lijkt me matchfixing een te vrezen werkelijkheid. Ik heb er geen voorstelling van hoe de trouwe supporters van Willem II zich afgelopen zondag naar het stadion hebben begeven, maar het recente nieuws zal de stemming gedrukt hebben. Na diverse verdachte oefenwedstrijden van Nederlandse clubs lijkt dit gezwel alom aanwezig in zelfs onze voetbalwereld. Boze supporters zouden direct het surseance van de voetbalbeleving kunnen inluiden.

Zoals altijd meent de KNVB de clubs nog eens op hun verantwoordelijkheid te moeten wijzen en aan te sporen tot preventieve maatregelen. Het topje van de ijsberg is inmiddels in de door de in Zeist georganiseerde competitie zichtbaar geworden en het is de KNVB-Titanic die meent dat de kleinere schepen in de vloot koers moeten veranderen. Die koers wordt echter door haarzelf uitgezet en met haar internationale contacten zou de bond in staat moeten zijn om clubs te helpen om geconfronteerd te worden met het slijk der voetbalaarde. Daar waar de KNVB in de regel haar eigen voetbalrecht hanteert, roept het nu de hulp in van het Openbaar Ministerie met als doel om Nederlandse clubs in de hoek te drukken en zelf als hoofdverantwoordelijke buitenspel te blijven.

Naast het lidmaatschap van de club zijn de foute spelers echter ook lid van de bond. De Nederlandse voetbalautoriteit verschuilt zich echter liever. Hopelijk zullen we in de Euroborg ver van deze nieuwe werkelijkheid blijven en heeft deze vorm van moderne voetbal in alle geledingen van de club forse tegenstand. Doping in de Tour de France is al pittig te verteren, maar matchfixing in Grunn dient direct te worden uitgekotst. Geconfronteerd met deze volksverlakkerij, zou volgens mij betekenen dat we allemaal ons geld terug kunnen vragen bij degene die de organisatie van de competitie heeft. In geen van de verkoopvoorwaarden van je voetbalkaartje staat immers dat je een ingestudeerd toneelstukje met geregisseerde uitkomst gaat bekijken. Het zou het faillissement betekenen van club, bond en clubliefde.

Gelukkig staan er de rest van deze maand weer een aantal heerlijke voetbalwedstrijden gepland in de Groene Kathedraal om de clubliefde nog eens bij te tanken. Als echte voetballiefhebber met een groen-wit hart, hoop ik op eerlijke tegenstand van Utrecht, Vitesse en Kowet. Uiteindelijk rechtvaardigt dat de aanschaf van mijn seizoenkaart in de door de KNVB georganiseerde competities. Ook wil ik een groet brengen aan de mensen in Tilburg die met echte clubliefde behept zijn. Petje af.

Reacties:
Hoekie19-01-2015 om 18:42

Onze jongens doen dat niet begrijp ik..... De tijd dat ik dacht dat alle boefjes in streepjespakken liepen ligt ver achter me. Ik herinner mij een verhaal van een jongen van deze streek die van zijn eigen teammaten geld wegnam. Die kwam niet van Verweggistan.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!