Terug

Deel deze pagina:

Wedstrijd FC Groningen - FC Utrecht eindigt teleurstellend in 2-2

Door Redactie 24 reacties

De trots van het noorden heeft vanmiddag met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. Binnen 20 minuten wedstrijd had de bal op de stip gemoeten. Utrecht verdediger Hardeveld maakte binnen het eigen zestienmetergebied hands. Debuterend scheidsrechter van der Graaf zag er geen strafschop in en faalde. Na ruim een half uur kwam FC dankzij een goed genomen vrije trap van Chery dan toch op een 1-0 voorsprong. Een oliedomme overtreding van Letschert ging hieraan vooraf. Een minuut later was het 1-1. De gasten kregen een corner en Duplan die met de vuist de bal naar zijn voet kaatste, kon aanleggen en scoren. Dit doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden. In de tweede helft kopte de Leeuw een minuut of tien na hervatting - groen/wit op een 2-1 voorsprong. Een prachtige aangesneden voorzet van Hateboer ging hieraan vooraf. Het feest was van korte duur want binnen zes minuten was het 2-2. Ayoub haalde verwoestend uit en Padt was gezien. In de slotfase was het bijna 2-3. Lat, Padt en uit de rebound Kappelhof (Utrecht claimde hands) hielden Grunn overeind.

De eerlijkheid gebiedt; FC Groningen was vanmiddag voor een overwinning niet goed genoeg. De gasten oogden brutaler en alerter. Het ontbreken van goede eindpassing in samenhang met het teveel verliezen van de persoonlijke duels was (onbedoeld) de opmaat voor dit uiteindelijke gelijke spel. Met name de eerste helft creërde FC (ondanks de openingsgoal) geen uitgespeelde kansen. Utrecht daarentegen was veel dreigender. Met name Janssen, Duplan, Ayoub, Leeuwin (op de lat) en Hardeveld zorgden voor het nodige doelgevaar.

Ook in de tweede helft was het vanuit groen/wit optiek beschouwd - over het geheel genomen te weinig, om met de regelmaat in scoringspositie te komen. Buiten het mooie doelpunt van de Leeuw - was Hoesen nog het meest dichtbij een treffer, na een voorzet van Mahi en - laatstgenoemde - met een schot uit de draai. De Utrechtenaren domineerden bij vlagen de tweede helft. Ayoub die aantekende voor de 2-2 zag zijn ploegenoten Peterson, Duplan (4x), Barazite en zichzelf zeker een handvol kansen om zeep helpen.

Met deze puntendeling schiet FC Groningen weinig op. Wij hadden vooraf op meer gerekend. Aankomende woensdagavond wacht de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Zaterdag speelt FC thuis tegen Willem 2. Laten we hopen dat het dan beter gaat, gepaard met resultaat en overtuigend spel!

Interview Kieftenbeld die van mening is dat FC met één punt weinig opschiet - Beeldmateriaal FOX Sports

Interview trainer Erwin van de Looi - we gaven twee keer de voorsprong te snel weg - Beeldmateriaal FOX Sports

Ayoub en Duplan krijgen de bal niet tegen de touwen - Beeldmateriaal FOX Sports

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt, Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet (15’ Van Nieff); Chery (65’ Mahi), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Antonia (46’ Hoesen), De Leeuw.
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Van der Velden, Lindgren.

Opstelling FC Utrecht
Ruiter, Kum, Leeuwin, Letschert, Hardeveld (84’ Markiet), Janssen, Kali, Ayoub, Duplan, Haller (65’ Rubin), Peterson (76’ Barazite).
Rest bank: Verhoeven, Heerings, Diemers, Kallon.

Toeschouwers: 19.561

Scores: 32’ Chery (vrije trap) 1-0, Duplan (Ayoub) 1-1; 51’ De Leeuw (Hateboer) 2-1, 56’ Ayoub (-) 2-2.

Scheidsrechter: Van de Graaf

Overige officials: Geutjes, Brondijk en Pérez

Gele kaarten: 62’ Leeuwin, 75’ Mahi, 85’ Kali

Reacties:
Reinier9325-01-2015 om 16:03

En een scheidsrechter die het niveau van de eredivisie duidelijk nog niet aankan. Wat een amateur.

25-01-2015 om 16:04

Dom, weer helemaal aan fc groningen zelf te danken! Als ze onderdruk staan verdedigen als een ongeorganiseerd zootje, echt dramatisch! En ik mag ook hopen dat ze na de blesure van burnet wel een nieuwe linksback halen. Want van nief is echt een drama!!!

appie happie25-01-2015 om 16:17

Uitverdedigen kieftenelt is dramatisch..vanmiddag weer.elkig istibblng er.dat wordt een geweldige speler... De shijts

appie happie25-01-2015 om 16:18

Vergeet mjn post hierboven stond veel meer maar komt niet door op een of andere manier

Ronnie 25-01-2015 om 16:25

Elftal stond niet goed. Rusnackmkwam niet uit de verf, cherry niet, antonia niet. Vd Looi heeft een luxe probleem, maar moet wel kiezen. Of cherry of rusnack. Hoeseen er gewoon weer in. Als Tom Hieraje terug is dan Kieftenbelt eruit en tom samen met tibbling op middenveld. Ophouden met experiment Bottegin rechts achter in de zone opbouwen. Met zoveel creativiteit op het veld moet hij verdedigen en de rest moet voetballen. Tactisch concept vd Looi kwam er in de eerste helft niet echt uit. Benieuwd wat hij woensdag gast doen en hoeveel te kleine spelers er n het elftal staan. Met teveel kleine spelers win je weinig duels zoals vanmiddag.

MLs25-01-2015 om 16:34

Antonia moet gewoon lekker op de flank spelen, is totaal geen spits! 2-2 terechte uitslag, iedereen hard gewerkt, dat is zeer positief. Als we maar hard werken komt het resultaat vanzelf. Tibbling gaat zn draai wel vinden hier, domper Burnet.

appie happie25-01-2015 om 16:45

Mahi er vanaf begin in tegen vitesse..antonia opde bank.hoesen komt er wel speelde vandaag goed..

25-01-2015 om 16:51

ik vergeleek Tibbling nog even met die nieuwe middenvelder van Heerenveen (Simon Thern)...ik kan je zeggen dat Tibbling veel zwaarder werd afgedekt, maar creatiever is dan die ingevlogen Fries! Over de wedstrijd: kan niet klagen over de inzet, maar duidelijk is wel dat bepaalde spelers op het randje van het minimumniveau zitten: idd na Lindgren zijn Kieftenbeld, Van Nieff, Kappelhof te passief en wisselvallig. En natuurlijk kan het tegenzitten (als die getructe Utrechters hun zin hadden gekregen met gewoon door fel reclameren een penal versieren zonder hands...pfff)...maar we kunnen zeker een goed resultaat verwachten tegen Vitesse, zal moeten ook, want we staan onderaan in het linkerrijtje. Ik hoop dat Mahi een basisplek krijgt en dat Rusnák wat meer in het spel voorkomt op de 16 m. extra probleempje: er gaat vast nog een speler weg komende week! ps: Appie Happie: hoe zat je thermo-pak? was geen saaie wedstrijd toch?

campesino25-01-2015 om 17:24

het was gewoon een mooie wedstrijden utrecht speelde goed, voora ldie ayoup en duplan. boteghin man of the match , maar ronnie heeft gelijk: waarom laten ze hem de opbouw verzorgen?? ik vind antonia een leuke speler maar in de spits komt hij fysiek te kort. denk zowiezo dat utrecht ons fysik aftroefde. maar je hoort mij niet klagen. ik heb me prima vermaakt

appie happie25-01-2015 om 17:30

Kees t zat goed 1srte helft was noppes..2dehelft wars amusant..helaas zat ik naast en vent die voorde wedstrijd reeds 3 snickers naar binnengewerkt had.enin \ na de pauze hetzelfde plus 1 patat en 2 frikdellen..en 2 kola.nam..dus zag ikgelukkig mijn kans schoon om op een vrije plek 3 plaatsen verder te gaan zitten.was. in vak k rij 15.. Niet weer die plekdus Verder kieftenbetlt!!!! Drama tibbing super mahi moet naar basispaats.v niefff la niet zjn plek..chery slechtste man van het veld.rusnak staat niet goedmoet centraal spelen. Had alleen kouwe poten:o:o

Cantona25-01-2015 om 17:33

Ik denk dat spelers zoals Rusnak en Mahi niet met allerlei opdrachten opgezadeld moeten worden, deze jongens beperk je dan in hun kunnen en dan heb je niets aan ze. Rusnak was veel te defensief en de flair om de man voorbij te komen was niet vaak genoeg aanwezig. En achterin moeten ze de bal gewoon wegroeien en niet aldoor voetballend oplossen.

appie happie25-01-2015 om 17:49

Kees, leeuw gaat echt niet weg..spookte ook ff door mijn hoofd toen hij scoorde..maar op de terug weg naar huis heb ik nog fff geinformeerd bij de chinees in marum,daar kenden ze hem niet eens,dus.leeuw blijft en zal aangever zijn bij de door hoesen gescoorde winnende woensdag tegen vitesse.

appie happie25-01-2015 om 17:54

Fc speelde omte winnen.chapau daarvoor..eindelijk gooit vd looi zijn schroom af:$

appie happie25-01-2015 om 18:07

Laatste wat ik erover zeg..kieftenbelten i op de bank.is slechtste speler van de fc hiarij wanneer hijweer fit is op zijn plek.en idd kappelhof een postzegel op zijn kont en retour afzender.we zijn domme boern ik weet het. Ok ik weet hetwe zijn geen ajax of psv..we zijn domme

25-01-2015 om 18:51

appie happie: bij Lotus in de Oude Boteringstr. hebben ze een

je kent dat wel: alles smaakt hetzelfde en doorelkaar, maar wel een KOP erop van dikke satésaus... hahaha...! zat je net op te wachten kere, na die Grande Buffe figuur op de tribune... O ja...je kan nog kiezen uit: 1. Deleu metde bami 2. Deleu metde witte lijst 3. Deleu metde gloenwitte saus Tot woensdag!

appie happie25-01-2015 om 19:03

Woensdag is appie te laat 20.45 verlenging en evt strafschopen...ist donderdag neee gaa Nie lukke

25-01-2015 om 19:11

Appie: heb je een spreekstoornis of een bug in je toetsenbord... nou, op zich niet zo erg, als het abecadabra lijkt...maar het is net of je weggepiept wordt Gein Gelul, :fc:

appie happie25-01-2015 om 19:15

Sorry kees en anderen.op de foon,toetsen erg klein...zit ik er vaak naast..lijkt of ik mongolisch ben.plus dat de spellingcontrole te wensen overlaat..but whats a big deal...havo is ook niet alles..nu bzv. Ff relaxen..ruiken,proeven en voelen.

25-01-2015 om 19:19

na suc6 daarmee... o ja...als je geld op is, dan is er ook nog een studentenmenu Deleu gewoon zonder ei....rukken proeven voelen (oeps, mijn toestenbord doet ook vreemd :D

Marco25-01-2015 om 19:29

Leuk en amusant: geen play-offs /Europa ligea niveau. Dat Kappelhof compleet onnodig een hoekschop weggeeft, dat kan gewoon niet. Lukt het niet op een goede manier terug, trap die bal hoog in de tribune en zet je verdediging weer neer. Verder stond de verdediging als een stelletje amateurs te verdedigen en achteruit te lopen. Leren ze het nou eens nooit dat dit vragen is om problemen. En als de aanvallers druk zetten, moet de rest van het elftal meedoen. Positief zijn de doelpunten van Groningen, Het spel langs de flanken. Van mij mogen Mahi-Hoesen-Antonia. wel beginnen woensdag voorin. Zonde dat in de laatste paar minuten bij een vrije trap en corner een Islamovic nog niet wordt ingebracht. Voetballend komt te nog te kort, een buitenkansje in de 16 knalt hij er al wel in. De aanval van Utrecht op een play-off plaats hebben we afgeslagen. Van de kleintjes zoals volgende week winnen, dan kan het nog steeds ook sportief leuk worden.

25-01-2015 om 19:33

laatste wedstrijd van het seizoen wordt pas beslist: Voor Groningen een playoff plaats, voor NAC (met Maaskant) de directe degradatie?

appie happie25-01-2015 om 21:00

Maaare hoezit dit,fc moet woensdagavond laat voor de berker,als het tegen zit ist 24 uur als t klaar is en dan zaterdagavond 19.45 alweer tegen kowet? Raar wromniet zondag dan tegen kowet?liekt me logisch..of snap ik het niet.

26-01-2015 om 03:05

zaterdagavond of zondagmiddag spelen...moet toch niet al te veel uitmaken ( behalve dat ze tegen Vitesse tot het gaatje moeten gaan natuurlijk!) zo kort na de winterstop. Die bekerwedstrijden worden geloot voor de midweek..dinsdag is te vroeg, donderdag te laat.en dus kan het competitieprogramma niet omgegooid op het laatste moment. Ik vind trouwens de conditie bij de FC ( 2e helft in de Arena ) en zondag tegen Utrecht voldoende... en ik kan een defensieve tactiek met 5 verdedigers tegen het alsmaar hollende Kowet begrijpen...komt goed

Hendrik26-01-2015 om 09:22

Ik ben het helemaal eens met Ronnie.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!