Terug

Deel deze pagina:

Gewoon normaal kunnen doen

Door Doeman 4 reacties

Arjen Robben is inmiddels 31 jaar geworden en hoewel zijn acties op het veld tijdloos lijken, zal hij zelf reeds bedacht hebben hoe zijn leven na zijn actieve carrière eruit zal gaan zien. Hopelijk komen in die plannen de Euroborg voor, zodat zijn kennis en ervaring een impuls kan geven aan de strategische koers van de club. Die laatste heeft inmiddels ingezet op de ontwikkeling van de eigen jeugd en doet niet openlijk aan vrijages met ‘grote’ clubs in Europa. De Chinese dollars in Den Haag maken dat de plaatselijke club inmiddels de schoenen loopt te likken van Real Madrid om jeugdspelers tijdelijk te kunnen herbergen. Model Vitesse-Chelsea; als Nederlandse supporter niet echt om een warm hart van te krijgen. Bij de FC gaat het gelukkig normaler aan toe.

Tevens brengt de FC ook de huishouding op orde en worden zwarte cijfers geschreven. Financiële herstructurering onder een goed transfergesternte in het afgelopen jaar is ingezet. Er is steun verkregen van investeerders die de gewenste pot geld tot boven de vooraf gestelde rode lijn van 4 miljoen hebben gevuld. Vooralsnog anoniem is die suikeroom, wordt gemeld. Als dat maar goed gaat, bedenk ik dan met m’n gezonde wantrouwen rondom financiële injecties. Voor wat, hoort altijd wat. Dat is eigenlijk ook heel normaal.

Op de nieuwjaarsreceptie wordt nogmaals het vertrouwen uitgesproken in Gerard Kemkers. De eerste paal van het topsportcentrum zal dit jaar worden geslagen en ondertussen kan Gerard starten met de selectie van beloften die daar aan de slag kunnen als het lintje is doorgeknipt. Die datum zal Arjen waarschijnlijk al in de agenda hebben staan om in woord en gebaar steun te geven aan de ingeslagen weg. Een normale manier van bestuur om openlijk steun te krijgen voor de ingeslagen weg.

De enige datum die op korte termijn echt telt, is 1 februari waarop de transfermarkt weer gesloten wordt. Nijland bouwt inmiddels een Chinese muur rond de huidige selectie om de rust te bewaren. Van de Looi lijkt in z’n nopjes met de eigen komende contractverlenging en de nieuwe aanwinsten die ons door het eredivisienajaar moeten loodsen. Hij hunkert naar het moment dat we weer normaal kunnen gaan doen.

Woensdag a.s. is ook zo’n datum waarop het erop of eronder is. Vitesse strooit ons inmiddels wat zand in de ogen door in de laatste wedstrijden met de handrem erop te spelen. Nijland heeft zich uitgesproken dat we dit jaar met z’n allen naar de Kuip kunnen om daar een prijs op te halen. Als de voorzitter dat al zegt, rekenen we daar ook normaal op.

Kun je niet gewoon normaal doen, zeg ik tegen mijn kinderen als ze zich eens laten meeslepen door hun sympathie voor komende popsterren in dertien-in-een-dozijn-tv-programma’s. Het verwezenlijken van de bekerdroom kan bij de Trots van het Noorden niet echt tot normale taferelen leiden en op zich, is op zich is ook dat weer vrij normaal.

Reacties:
ties26-01-2015 om 15:57

Echt mooi geschreven hoop in 2018 wanneer Arjen robben zijn contract verloopt dat ie dan nog twee jaar voor FC grunn komt te spelen om daarna de beloften te gaan trainen samen met kemkers

appie happie26-01-2015 om 16:44

Of hij koopt de hele club op fcrobben

27-01-2015 om 01:56

Vaak gaat zo'n afbouw fase gepaard met langdurige blessures. Nou zie ik die bromfietssnelheid van Robben (36 km/u met de bal!) nog wel even doorgaan , maar voor de mentaliteit in het team zou het geweldig zijn! En als Robben zelf ook aanjager kan/mag zijn van het spelersbeleid, dan kunnen er rare dingen gebeuren. Eerst maar zien wat er van dat plan van Nijland komt: de helft van de spelers van het eerste per 2018 uit de eigen jeugd/streek Stad & Ommeland...ik vind die doelstelling wel héél erg ambitieus...beetje onrealistisch als je kijkt naar de pechvogels en net-niet jeugd: Hagenau, Arias, Bakker, Bos, Janzen...enz enz. Het bestáát gewoon niet dat er 18 jarigen een basisplaats krijgen/houden en dat FC Groningen toch meedoet om plaats 7/8...Gaan ze dit jaar nog een kluif aan hebben...dan maar winnen voor de beker!

27-01-2015 om 02:10

DOE EFFE NORMAAL Al dat normale optimisme heeft wel een wankele basis: clubs als Cambuur, Heerenveen, Utrecht en AZ worden per wedstrijd sterker...en een bekerwedstrijd/finale op voorhand claimen als realiteit? het lijkt een noodgreep...want je weet nooit hoe de :fc: rolt. Ik bheng bang dat naait alle goede intenties en aansturing van de nieuwe élan binnen de FC G, er gewoon nog geld bij moet, van alle kanten, om die 8,5 miljoen aan schulden/investeerdersclub terug te betalen. Voor de (fiscale) winst en verliesrekening is een bescheiden schuld niet erg, maar Nijland schaakt met dikke pakken geld op meerdere borden: én eigen jeugd toptrainen, én supporters 5 jaar binden/laten vooruitbetalen, en zoeken naar financiële steun bij de gemeente en hoofdsponsor (ivm verminderen stadionhuur)...en Chery en de Leeuw toch nog ?? verkopen... om snel geld vrij te maken... Kan Robben daarbij helpen: ach als p.r. man natuurlijk wel, maar in z'n uppie kan hij dat ook niet: "koppie d'r bij" zei hij nog op het WK :clap:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!