Terug

Deel deze pagina:

FC GRONINGEN TRAKTEERT VITESSE OP EEN VIERKLAPPER EN IS DOOR NAAR HALVE FINALE KNVB BEKER!

Door Redactie 15 reacties

De trots van het noorden heeft vanavond fantastische zaken gedaan en bekert door naar de halve finale. Vitesse werd met maar liefst op een 4-0 nederlaag getracteerd. Een penalty (na ruim een uur) vanwege een handsbal van Kashia en direct rood (op een kopbal van de Leeuw van de lijn gehaald) brak de ban. De Leeuw legde aan, doelman Room keerde diens inzet en Chery benutte de rebound, de bevrijdende goal! Drie minuten later was het weer raak. Antonia gaf een steekpass op De Leeuw die met een boog de tussenstand naar 2-0 tilde. Een kwartier voor tijd werd het 3-0. Van Nieff glipte met de bal tussen twee spelers door en haalde verwoestend uit met een streep in de verre bovenhoek, een wereldgoal! Kieftenbeld kon een paar minuten later de eindstand op 4-0 bepalen.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het er lang naar uit zag dat de gasten aan het langste eind zouden trekken. Een uur lang had Vitesse niet alleen het betere van het spel maar ook de beste kansen. FC Groningen kreeg maar geen vat op het spel van de Arnhemmers en het was met name aan het goede keeperswerk van doelman Padt te danken, dat een achterstand werd voorkomen.

FC kwam nauwelijks in de buurt van doelman Room tot het moment dat de Leeuw een mooie voorzet kon inknikken en Kashia onbedoeld hands maakte en met direct rood kon vertrekken. Vanaf dat moment keerde het tij en was FC Groningen heer en meester.

Opstelling FC Groningen (statistieken met dank FC Groningen)

Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnak (69’ Mahi), Tibbling, Kieftenbeld, Chery; Hoesen (52’ Antonia), De Leeuw (82’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Payne, Lindgren.

Opstelling Vitesse
Room, Diks, Kashia (61’ rood), Van der Heijden, Achenteh, Pröpper, Vejinovic, Qazaishvili (69’ Leerdam), Ibarra, Djurdjevic, Labyad.
Rest bank: Velthuizen, Wallace, Mori, McEachran, Dauda, Nakamba.

Toeschouwers: 12.458

Scores: 63’ Chery 1-0, 66’ De Leeuw 2-0, 76’ Van Nieff 3-0, 78’ Kieftenbeld 4-0.

Wedstrijd beelden FOX Sports:
Samenvatting FC Groningen - Vitesse
1-0 Tjaronn Chery
2-0 Michael de Leeuw
3-0 Yoëll van Nieff
4-0 Maikel Kieftenbeld

Interviews voor en na de wedstrijd via FOX Sports
Interview met Erwin van de Looi na de wedstrijd
Interview met Peter Bosz na de wedstrijd
Interview met Yoëll van Nieff na de wedstrijd
Interview met Maikel Kieftenbeld na de wedstrijd
Interview met Davy Pröpper na de wedstrijd
Interview met Jan-Arie van der Heijden na de wedstrijd
Interview met Erwin van de Looi vóór de wedstrijd
Interview met Peter Bosz vóór de wedstrijd

Reacties:
appie happie28-01-2015 om 22:13

Ik hoop op excelcior

28-01-2015 om 22:15

ach die Bosz.... moet elke week door het stof... verliezen achter elkaar...en over niet-scoren... Vitesse kan dat ook niet een uur lang. Nijland blij en straks die loting. hopen dat we niet eerst FC Twente krijgen...de rest is allemaal te doen. Zwolle won de beker vorige jaar omdat ze mazzelden met de loting en tegenstanders... FC Groningen heeft dit jaar ook zo´n situatie ik hoop Gron-Excelsior straks in de loting (L)

appie happie28-01-2015 om 22:23

Gelukt Kees

28-01-2015 om 22:25

DUS! Groningen-Excelsior...halve finale

28-01-2015 om 22:26

ach, appie...geluk is met de domme, toch:thumbsup:

appie happie28-01-2015 om 22:29

En ik ben bij dat ik dom ben,ja toch;)

28-01-2015 om 22:37

slimme opmerking van je Bokko :)

28-01-2015 om 22:40

nog een domme gedachte van mij. waarom start FC Groningen niet met vrouwenvoetbal !!

Don Chaot29-01-2015 om 06:15

Was Kasia vorig jaar ook niet de Schlemiel bij FCG-Fietstas?

zaagmuldersweg29-01-2015 om 06:33

nou over het eventuele vertrek van de Leeuw wordt in de euforie wel erg overdreven gereageerd. pennel gemist en die kopbal voor de pennel had er ook wel ingekund. Het doelpunt was idd een mooie spitsen goal.Daarna nog dikke kans gemist,omdat hij geen oog had voor een medespeler. Nee, het hoogtepunt van de Leeuw was toch echt na de wedstrijd. Een droom loting.

fc groningen!!29-01-2015 om 07:34

Fantastisch gespeeld laatste half uur en een fantastische loting tegen excelsior en ook nog eens thuis!!!!!! Hopen om via een overvolle euroborg de finale te halen!!!!!!!

29-01-2015 om 08:20

Opvallend moment in de wedstrijd...niet die penal/rode kaart voor Kashja, of die streep van Van Nieff...maar ergens begin tweede helft, toen Kappelhof met een vrij veld links achter (weer eens) achteruit naar Padt wilde terugspelen, en er een massaal boegeroep van de tribunes klonk...en: wat denk je: hij bedacht zich/besloot dan toch maar de Groninger middenvelders in te spelen. Nou is dit een oud probleem van Kappelhof, maar om te winnen moet je karakter in je spel tonen en niet alleen op de juiste plaats in de zône staan...ik hoop dat Kappelhof zelf nog eens terugkijkt!

liefhebber29-01-2015 om 10:28

Kappelhof een keer op de bank laten plaatsnemen en v.d. Laan inbrengen. Vond Kappelhof tegen Utrecht ook al niet sterk.

Hoekie29-01-2015 om 12:46

Kappelhof is al tijden een erg zwakke schakel. In de opbouw komt hij te kort. Als Kappelhof mee opkomt is hij snel de controle over de bal kwijt, zeker als een tegenstander meeloopt. Hij haalt alle snelheid uit de westrijd en is voorspelbaar in zijn passing namelijk tikkie terug naar rechts. Sterker nog, hij kijkt niet eens naar links. Vorig week tegen Utrecht veelvuldig balverlies en knullig weggeven van een hoekschop. Hij kan zoals Bokko zegt als een Beckenbauer over het veld lopen, maar alleen als er geen tegenstander in de buurt is. Ik weet niet waarom van de Looi v.d. laan niet inbracht na de rust voor Kappelhof die zeer slecht speelde en ook nog een gele kaart had.

Milko29-01-2015 om 13:43

Je gaf er geen cent meer voor maar na een uur staat de hele wedstrijd op zijn kop. Groningen zat ineens alles mee en wint met vier nul :o. Nog even de beelden terug gezien van trainer Bosz van Vitesse, wat een heerlijke nuchtere vent is dat :thumbsup:. Hij laat zijn elftal altijd aanvallend spelen en eerlijk is eerlijk: het zit ze dit jaar niet echt mee. Maar goed, nu Excelsior (niet onderschatten aub) en dan hopelijk de finale tegen PAC Man Zwolle.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!