Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen met 2-0 soepel langs Go Ahead Eagles

Door Redactie 30 reacties

Of het een voorzet was of een bewuste doelpoging? Albert Rusnák schoot van grote afstand diagonaal op het doel van Mickey van der Hart en zag de bal in het net vliegen. Daarmee kwam Grunn binnen 10 minuten op voorsprong. De tweede groen/witte goal viel laat in de tweede helft. Ongeveer 20 minuten voor tijd werd een aanval ingeleid door Mahi. Kieftenbeld's schot werd geblokt. Gevolgd door een combinatie met de hak tussen Chery en Antonia met de hak (terug) die Chery in staat stelde prachtig te scoren. Het doelsaldo had hoger kunnen zijn! Chery had tijdens de eerste helft pech met zijn boogbal over doelman van der Hart, die na een verkeerde uittrap, ternauwernood redding kon verrichten. Ook De Leeuw raakte in kansrijke scoringspositie de bal totaal verkeerd. De trots van het noorden bleef tijdens de tweede helft heer en meester met de beste kansen en mogelijkheden. Plet die het laatste kwartier mocht invallen, was met het hoofd nog het meest dichtbij een tegentreffer. Aankomende donderdagavond wacht de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Opstelling FC Groningen (statistieken : via de clubsite)
Padt, Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia (81’ Van der Velden), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak (68’ Mahi); Chery, De Leeuw.
Rest bank: Van der Vlag, Islamovic, Lindgren, Hateboer, Payne.

Opstelling Go Ahead Eagles
Van der Hart, Amevor (20’ Nieuwpoort), Vriends, Van der Linden, Schenk, Lambooij, Overgoor (64’ Reimerink), Duits, Verhoek, Kolder (78’ Plet), Turuc.
Rest bank: Cummins, Schalk, Rijsdijk, Wijnaldum

Toeschouwers: 20.239

Scores: 9’ Rusnak (Kieftenbeld) 1-0; 69’ Chery (Antonia) 2-0

Scheidsrechter: Gözübüyük

Overige officials: Steegstra, Hoekstra en Berben

Gele kaarten: geen

Coach Erwin van de Looi - dit is wat we willen - beeldmateriaal RTV Noord

Interview Simon Tibbling - beeldmateriaal FOX Sports

Reacties:
grunnfan31-01-2015 om 21:23

Mooie pot.......goed grunn gezien met de wil om te winnen. ....tibbling en kieftenbelt speelden super toch mooi om een mahi achter de hand te hebben. .:lol:

Kevin31-01-2015 om 21:30

Lang geleden dat is zo rustig naar een wedstrijd kunnen kijken. Compliment voor de ploeg, puik werk. Totaal geen onderschatting. Note: donderdagavond ;). Ik zit er ook!

Marja170131-01-2015 om 21:37

JALALALALA...SIMON...TIBBELING!! (ik denk dat ik dit vanacht nog blijf horen zodra ik mn bedje eens gevonden heb) Wat een speler, geweldige acties heeft die jongen. Ook applaus voor RUSNÀC, top dat hij gescoord heeft! Hopelijk zetten zij dit beiden zo voort en gaan het echt grote jongens worden! Verder was het ook weer een top sfeertje ook al was het niet zo druk. Stelletje watjes die bij dit weer thuis ofwel binnen blijven ;) Supporters, gefeliciteerd met deze overwinning! Mooi de 3 punten thuis gelaten, daar waar ze horen :) Fijn weekend verder! :clap:

FCGmijnclub31-01-2015 om 21:38

Donderdag avond aangepast Kevin :thumbsup:

Marco31-01-2015 om 21:43

Goede uitslag. Mooi op de aanval gespeeld. Een weekje trainen op de juiste veldbezetting voor het en doel en corners en het winnen zou wat makkelijker gaan.

Milko31-01-2015 om 21:45

We hebben inmiddels een leuk elftal. Zou mooi zijn als er, na Tibbling en Rusnak, nog een spits (Armenteros?) bij zou komen.

appie happie31-01-2015 om 22:20

Ik vond de fc super spelen...was echt koud..nu nogniet warm:)

JJ-050-31-01-2015 om 22:31

Wat een mooie voetballer die Tibbling! Geniet zo van deze voetballer...96% passing dan ben je heel goed hoor! Gaan nog genieten van deze jongen! Verder heeft Groningen echt een goeie pot gespeeld...En die No-looke goal van Rusnak ...PRACHTIGGGG:thumbsup:

zaagmuldersweg31-01-2015 om 23:11

2 prachtige doelpunten.

01-02-2015 om 06:56

hebben ze toch goed gekeken naar die wedstrijd in Barcelona vorige jaar...Nu nog wat meer "Grunn Pride" bij de spelers...en Nijland af en toe die spelers persoonlijk belonen met een bonus...want winnen op Excelsior is een must en die finale...ach die speel je sowiezo om de beker...enm dan kan Nijland 5 internationale wedstrijden cashen op UEFA premies, 5 x toegangskaarten en "eeuwige roem" ( voor zover dat bestaat natuurlijk! Oude tijden kunnen herleven, maar ik zou inderdaad nu nog één ervaren speler aantrekken...desnoods gehuurd .maar daar ga ik niet over. Vandaag kreeg ik die vriendenloterij/jeugdopleiding smeekbrief van Nijland....clubfinanciering via supporters=weer iets nieuws!

01-02-2015 om 09:14

Ik keek nog even naar een goal van Hoesen ( zijn eerste (!) wedstrijd voor PAOK ) en de manier van vrijlopen en schieten zal hij toch niet verleerd zijn?? http://voetbalflitsen.nl/wtf/16511/danny-hoesen-2c-scoort-meteen-bij-zijn-debuut/ Dus gewoon komende halfjaar afwisselend Hoesen en Antonia...die gaan allebei goals maken...let maar op!

campesino01-02-2015 om 09:24

smullen geblazen. als we zo blijven voetballen mag vd looi van mij wel een kontrakt voor 10 jaar krijgen. wel doet de scouting er goed aan alvast een opvolger voor tibbling te zoeken, want als die zo doorgaat wordt die hier van de zomer al weggekaapt. chery speelde vandaag centraler en daar voelt hij zich duidelijk meer op zijn gemak dan weggestopt aan de zijkant. voor antonia geldt het omgekeerde, die bloeit op aan de zijkant. vind de kritiek van sommigen op antonia niet terecht. hij sticht ontzettend veel gevaar, scheurt de verdediging met zijn senlheid open en ok hij lijdt dan wel eens knullig balverlies, maar werkt ook als een paard. nogmaals, fantastisch, VOETBALSHOW!!::bowdown::bowdown:

appie happie01-02-2015 om 09:34

Hoho,kowet was ook geen tegenstander heren.fc uitstekend gespeeld zeker..maar wat een zwakke tegenstander.

Ronnie 01-02-2015 om 10:02

Appie happie heeft wel een geetje gelijk. Go ahead was niet veel. Toch speelde de fc eindelijk zoals wij willen. Tibbling is mijn man. Altijd eerst kijken of naar voren een opening mogelijk is en niet standaard tikkie terug. Goed man. Antonia moet echt geter gaan spelen. Waarom Rusznak niet vanaf rechts? Vanaf links ben ik er nog niet zo kapot van en ik wil mahi weleens zien vanaf begin op links. Denk dat ie dat nog niet vol kan houden en teveel balverlies gaat leiden. Is onvoorspelbaar aanvallend, maar leidt ook snel balverlies en dat is met aanvallende opstelling wat lastig. Begreep na woensdag wel waarom Kappelhof niet meer vanuit centrum de opbouw moet verzorgen, maar vond vd Laan nog niet echt veel beter. Kappelhof op rechts? Zou Hateboer het jiet net zo goed hebben gedaan? Jammer dat de fc die Plet niet heeft gehuurd. Zat er direct goed bij met kopbal Man of the match; tibbling man man man. Als die zo doorgaat haalt Feyenoord hem deze zomer als gervanger van Sinterklaasie.

markboer1001-02-2015 om 10:04

ik vind dat kieftenbeld en tibbling allebij vrij goed hebben gevoetbald en tibbling is zeker een topaanwinst. net als rusnak. en mahi echt knap hoe hij daar die 2 verdedigers te kijk zette

Nachtwacht01-02-2015 om 10:51

Ik vond Chery ook goed gisteren. Rusnak in vrije rol, van links en van rechts... Ik had hem er niet uitgehaald. Groningen duidelijk de bovenliggende partij. Gek genoeg weet Studio Sport het zo te monteren dat het net leek of de ploegen gelijkwaardig waren... Ook in het commentaar...

Nachtwacht01-02-2015 om 10:52

Tibbling heeft een goede kop, maar ik hoop dat hij niet ten onder gaat aan de hoge verwachtingen....

campesino01-02-2015 om 11:25

ok appie, maar hoe vaak hebben we tegen dit soort tegenstanders niet het eeuwige tikkie terug gezien en ook al bleven de 3 punten in de euroborg ging je met een kut gevoel naar huis. ik neem aan dat je je gisteren toch vermaakt hebt?

TomOkker01-02-2015 om 11:35

Tja was Groningen nu zo goed of was Go ahead zo slecht. Het is mij iets te gemakkelijk om te veronderstellen dat de geel/roden of andersom zo zwak speelden. Duidelijk is dat Groningen 75% heeft gedomineerd en gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden wat werd beloond met 2 prachtige goals en dat zo kort na de bekerkraker. Ik ben het met een aantal eens dat v/d Looi voorlopig moet blijven vind hem helder, open en een eerlijke kerel zeg maar de Groningse nuchterheid ten voeten uit.

Cantona01-02-2015 om 12:06

Ik denk dat ik de enige ben die het een matige wedstrijd vond? Voor rust haddn we al met 2-0 voor moeyen staan en een 5-0 eindstand was niet onmogelijk geweest. Chery was niet goede doen ,de Leeuw heb ik haast niet gezien, Rusnak moet lekker gaan ballen zonder allerlei opdrachten te krijgen,Antonia was op het hakje na ook niet heel best. Tibbling was heel goed ,al hoewel er ook een fase was dat hij niet in het spel voorkwam. Mahi viel weer goed in , deze verdient toch wel een basisplaats. Het was gewoon een simpele overwinning, maar toch had ik het dee dat er meer in had gezeten,want echt boeiend was het niet.

01-02-2015 om 12:11

Cantona: of jij verstand van voetbal hebt mag je zelf weten, maar ik denk dat je vanaf de maan hebt gekeken naar Fox, en helaas door zuurstofgebrek en kleurenblindheid naar de verkeerde ploeg hebt gekeken!

01-02-2015 om 12:32

Iedereen bloeit op door Tibbling. Bijna geen balverlies, passes komen aan, zorgt voor snelheid, knokt in elk duel om te winnen. Natuurlijk had hij de man of the match moeten zijn of anders Botteghin die ook elke wedstrijd weer een rots in de branding is. Kieftenbeld speelde trouwens ook uitstekend. En inderdaad Chery had dit keer veel goede momenten en leed minder vaak balverlies dan gebruikelijk.

JJ-050-01-02-2015 om 13:06

Cantona Dit was gewoon een goeie wedstrijd van de FC! Hoe kom jij bij een matige wedstrijd? Dat mag je wel ehm uitleggen dan!

JJ-050-01-02-2015 om 13:21

Jaa je hebt er al uitleg bijgezet! maar snap die matige wedstrijd niet!

Marja170101-02-2015 om 15:18

Niet vergeten he... Juist van kleinere ploegen heeft Groningen het 9 van de 10 keer het moeilijk, om de wedstrijd te controleren en af te ronden en dit maal hebben we er een mooie pot van gemaakt :clap: Verder vind ik dat de FC nu maar eens spelers moet zien te houden zodat er weer een legende voor, van en door de fc groot wordt en wij er langer plezier aan hebben dan een paar wedstrijden :bowdown:

Groen hart01-02-2015 om 15:57

Nu uit winnen bij Heracles ! Anders zijn we deze wedstrijd gauw vergeten .

TomOkker01-02-2015 om 17:19

Goeie conclusie van BB, Tibbeling laat anderen beter spelen, Chery was gisteren inderdaad ook goed maar dat had ook weer te maken met de goede samenwerking met Rusnak doordat er veel goed ging had Kieftenbelt zijn levengevaarlijke vliegende tackles niet nodig. Kortom als er meer spelers vertrouwen krijgen kan het alleen maar leuker worden toch. Dan maakt het m.i. niet uit in welk systeem en met de op dat moment beschikbare spelers speelt. kein geloel fussbal spiel'n :fc:

Cantona01-02-2015 om 19:20

Ik zeg ook niet dat het slecht was en ik weet ook dat als de FC zelf het spel moet maken dat ze het tegen kleiner clubs vrij lastig hebben. Maar juist tegen kleinere clubs moet je niet onnodig veel balverlies lijden en veel verkeerde pases geven. Het veldoverwicht was duidelijk , maar ze mogen wel wat meer kansen afdwingen, het tempo wat hoger leggen en wat meer naar voren spelen. Het kan dan ook wel aan gebrek aan spanning gelegen hebben , want Go Ahead had helemaal niks te vertellen, maar ik vond het niet echt een geweldige pot.

01-02-2015 om 19:28

er waren meer kansen in deze wedstrijd dan voorheen, en verder was het temp op het middenveld aanzienlijk hoger ( voornamelijk door Tibbling: die houdt de vaart in het spel! ) en er werd meer naar voren gespeeld...dus ik zie hier wel een opgaande lijn sinds de winterstop...Antonia is veel teveel bezig zich te bewijzen...kijk je naar Mahi dan is zijn rendement groter...en de Leeuw heeft natuurlijk voetballend wat beperkingen maar op inzet en timing met positie is niks mis mee... een Cantona is het niet...maar die kennen ze niet in China :)

Cantona01-02-2015 om 19:53

Natuurlijk waren er meer kansen dan de wedstrijden tegen bv Utrecht of Vitesse, maar we voetbalden dan ook tegen "maar " tegen Go Ahead, die ik wel wat minder hoog inschat. Maar een beetje nauwkeurigheid ontbrak er toch wel,en de voorzetten lieten veelal te wensen over. En als je de wedstrijd nog eens kunt bekijken , let dan eens op het tegen zo'n club onnodige balverlies, teveel slechte pases en het teveel terugspelen naar de keeper. Tegen Go Ahead moet dit ,met alle respect voor de tegenstander, niet nodig zijn en als je dit wat beter uitspeelt dan knal je er zomaar een stuk of vijf in. Tibbling is een echte rots in de branding , dat zag je al bij zijn eerste wedstrijd voor de FC tegen Ajax. Maar waarom Mahi nog geen basisplek heeft is mij een raadsel vooral tegen een mindere club moet je zulke jongens juist opstellen omdat ze vaak verdedigend tekort komen tegen een topclub (alhoewel ik hem liever van rechts zie komen.)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!