Terug

Deel deze pagina:

De reeks van optimisme

Door Doeman 8 reacties

Eind vorig seizoen hebben we de FC een aardige reeks zien neerzetten, die de weg naar een (kortstondig) Europees avontuur tot gevolg had. Na de wedstrijd tegen Vitesse afgelopen woensdag met een goed vervolg tegen Kowet op zondag, staan er nog 14 competitie- én (hopelijk) twee bekerwedstrijden op het programma om ook deze pril ingezette reeks op de Markt te laten eindigen. Met het oog op de eigen nog te behalen successen, alsmede de beslissende invloed die we kunnen laten gelden op de degradatie- en kampioensstrijd in de eredivisie, een nieuwe reeks om even voor te gaan zitten.

Naast de eerstkomende sportieve plicht aan zichzelf, gaat het elftal deze week midweeks op bezoek bij Heracles. Daar in Almelo komt ondanks een tijdelijke opleving en een goede reeks in november, het vertrek uit de eredivisie toch beangstigend dichtbij. Het kunstgras voorspelt voor Grunn niet veel goeds, maar ik heb vertrouwen dat we met deze ploeg weer begonnen zijn aan ‘de reeks’. Nu de transferperiode weer zonder al te veel aderlatingen achter ons ligt, kan er in een uitwedstrijd nogmaals bevestigd worden dat de Trots van het Noorden een vaste waarde is in het linker rijtje.

Nijland heeft naast de bekerwinst ook de zevende plaats als doelstelling gesteld. Een goede reeks in de resterende wedstrijden betekent dat dat ook gerealiseerd zou worden. Ik zou ervoor willen pleiten dat ook het kampioenschap van Noord Nederland een extra must zou moeten zijn om het feest onder de Martinitoren goed in te zetten. Een plek boven Cambuur en Heerenveen dus. Dat scenario wordt nog mooier als we in de reeks niet zouden verzuimen om de betreffende ploegen het meerderheidsgevoel wat in te wrijven.

Eerlijk gezegd begint de reeks van opgestelde spelers ook steeds meer vertrouwen te wekken dat de doelstellingen haalbaar zijn. Nu er zelfs door afstandsschoten gescoord wordt, sluipt het vertrouwen in de ploeg. De nieuwelingen lijken reeds ingepast en het team stapt daardoor met meer branie het veld op. De bal gaat beter rond, er is meer oog voor de diepe bal en de verdediging maakt het de middenvelders mogelijk om aanvallend te denken. We kunnen al met al met gerust gevoel vooruitlopen op een goede reeks.

Wie maakt ons eigenlijk wat?

Reacties:
03-02-2015 om 19:08

@Doeman, Ik ben liever een vaste waarde in het linkerrijtje in plaats van de door jou gestelde rechterrij. Klein foutje misschien???:clap::clap:

03-02-2015 om 19:21

ja R-R:dat bedoelen ze vast ...maar je bent toch zelf ook opgeschoven van de (L)(L)(L) naar :clap::clap:

MODERATOR03-02-2015 om 19:32

Bedankt voor je oplettendheid Rob Roy, inmiddels aangepast. Onze trots van het noorden hoort uiteraard thuis in het linkerrijtje:)

03-02-2015 om 19:39

en ik denk dat Tibbling precies op tijd kwam dit seizoen...de andere spelers zaten aan hun top of eroverheen ...geniet zelf nog even na op youtube over Tibbling, van die eerste!, verloren competitiewedstrijd tegen Ajax van Simon.... https://www.youtube.com/watch?v=Da4D3UUEIls .volgens mij gaat er deze zomer al een fors bod op hem komen, als hij zo blijft spelen, fantastisch!

Doeman03-02-2015 om 20:35

Hoi Rob. Blij dat jij wakker bent!! Bedankt redactie voor het herstel. Natuurlijk blijven en zitten we op links.

03-02-2015 om 20:55

Ja Doeman, ik was vanmorgen nogal vroeg op en dat betaald zich uit in een zeer oplettende Rob Roy, vooral met dat gedonder van die zenderwisseling van Ziggo, vandaag, moest ik extra scherp zijn.Op verzoek van Kees>>>(L)(L)(L)

Marco03-02-2015 om 23:11

Kan Groningen middels de fairplay prijs ook Europees halen? Verder vind ik het ontbreken van vaste spelpatronen een groot manco van onze speelwijze. Zaterdag liepen in de 60 min. nog twee spelers elkaar in de weg voor het doel, omdat er geen afspraken zijn gemaakt. Tegen Vitesse en Utrecht werden we in fasen toch nog behoorlijk overklast en in Amsterdam creëerden we nauwelijks kansen. De doeltreffendheid en drang om te scoren missen we nog steeds ten opzichte van afgelopen seizoen. Denk dat de meeste winst te halen valt uit vaste spelpatronen, gezamenlijk druk zetten, hoekschoppen en naar voren verdedigen. Het creatieve voetbal is mooi, tegen ploegen in het linkerrijtje is het rendement niet heel hoog.

04-02-2015 om 14:10

Spelpatronen moet je van het begin van de competitie in de ploeg proberen te slijpen.Ben het helemaal met Marco eens dat vaste spelpatronen ten ene male ontbreken bij deze ploeg. Een beginwaarde in het voetbalspel is dat de spelers moeten weten hoe ze het spelletje moeten spelen en daar horen vaste spelpatronen ook bij. Frivoliteiten zoals zaterdag bij Kowet, tussen Chery en Antonia zijn dan de kersen op de taart, maar in beginsel is vastigheid een randvoorwaarde.Creativiteit is een andere voorwaarde. Daar hebben we nu Tibbling en Rusnak voor én Chery natuurlijk. De andere "waterdragers" doen gewoon hun werk zoals het hun opgedragen wordt, naiet meer en niet minder. Een taak voor de trainer, derhalve.(L)(L)(L)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!