Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen steelt punt in Almelo

Door Thijs Faber 18 reacties

In het midweekse programma heeft FC Groningen donderdagavond met 2-2 gelijkgespeeld in Almelo tegen Heracles. De Twentse laagvlieger deed zeker niet onder aan de FC, die een belabberde pot op de (kunstgras)mat legden. In de 38ste minuut openden de Heraclieden de score via Darri. In de tweede helft scoorde De Leeuw een intikkertje namens de FC maar kort daarop schoot Emmenaar Wout Weghorst Heracles weer op voorsprong. In de 88ste minuut trok Chery de score weer gelijk door een voorzet van Mahi na een geweldige actie koel binnen te schieten. De bal was echter al over de achterlijn geweest, maar er zal geen Groninger geweest zijn die daar om maalt. Antonia verliet kort na rust het veld met een blessure, maar het lijkt mee te vallen aangezien de vleugelspeler te zien was in de dug-out terwijl hij gewoon stond.

eerste helft
De trots van het noorden begon goed aan de wedstrijd. Het had tijdens de openingsfase meer balbezit en het wachten was op de openingstreffer. Slordigheid sloop in het spel. De thuisploeg loerde op omschakelmomenten en die kwamen er dankzij (onnodig) balverlies van de gasten. Weghorst, Fledderus, en Darri kregen voor de pauze mogelijkheden. Daartegenover stonden Rusnák 's puntertje en de vrije trap van Chery die nipt naast ging. En dat is veel te weinig voor de offensieve spelopvatting dat FC voor ogen heeft. De thuisploeg die wel streed naar de mogelijkheden kwam in de slotfase van de eerste helft op een verdiende 1-0 voorsprong. Een diepe bal op Weghorst die doorkopte op Darri kon ongestoord tussen Kappelhof en van der Laan doordribbelen en aanleggen. Padt was kansloos.

tweede helft
Kort na de pauze raakte Antonia geblesseerd na een ongelukkig ingreep van Darri. Mahi kwam daarvoor terug. De Leeuw kreeg al snel een kans, de voorzet van Van Nieff ging naast.

Een kwartier na rust scoorde Michael de Leeuw de gelijkmaker op aangeven van Rusnák. Een paar minuten daarvoor was FC ontsnapt aan een 2-0 achterstand. Het was wederom handenbinder Darri die op aangeven van Aktaou kansrijk over het doel van Padt schoot.

Chery produceerde een paar minuten na de gelijkmaker een afstandsschot die rakelings voorbij de kruising zeilde en Hoesen kopte niet veel later een voorzet over het doel van Telgenkamp.

Een kwartier voor tijd kwam Grunn weer op achterstand. Darri speelde Linssen in die met van Nieff tegenover zich een voorzet op maat gaf op Weghorst die doelgericht met het hoofd wist af te ronden. Het was maar goed dat Weghorst kort na zijn treffer net niet aan de scherpe voorzet van wederom Linssen kwam. De 3-1 hing in de lucht.

Van de Looi bracht (debutant) Bacuna in voor Van Nieff. De aanvaller kapte en draaide zich het doelgebied in van de Almeloërs. Zijn voorzet werd nog bijna door Schenkeveld in eigen doel gewerkt. Toch zou het 2-2 worden. Mahi die gevaarlijk het strafschopgebied binnenstoomde gaf een voorzet op Chery die vogelvrij de bevrijdende gelijkmaker kon binnetikken. Het doelpunt had nooit mogen worden goedgekeurd, de voorzet van Mahi was ruim over de achterlijn geweest.

FC Groningen zwijnt met dit gelijke spel. Al schiet het weinig op met deze puntendeling op de ranglijst. Aankomende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen AZ.

Interview Martijn van der Laan - te weinig diepte in ons spel - beeldmateriaal RTV Noord

Interview Michael de Leeuw - dacht direct dat de bal achter was - beeldmateriaal RTV Noord

Erwin van de Looi - hier moeten we nou echt een keer van leren - beeldmateriaal RTV Noord

Opstelling FC Groningen (wedstrijdstatistieken www.FC Groningen)
Padt, Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff (79’ Bacuna), Kieftenbeld (62’ Hoesen), Chery, Tibbling, Antonia (48’ Mahi), De Leeuw, Rusnak.
Rest bank: Van der Vlag, Van der Velden, Hateboer, Payne.

Opstelling Heracles Almelo
Telgenkamp, Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou, Bruns, Cziommer (74’ Vujicevic), Flederus, Darri (95’ Navratil), Weghorst, Linssen.
Rest bank: Castro, Sibum, Zomer, Rienstra, Te Wierik.

Toeschouwers: 8.115

Scores: 38’ Darri (Weghorst) 1-0; 66’ De Leeuw (Rusnak) 1-1, 75’ Weghorst (Linssen) 2-1, 88’ Chery (Mahi) 2-2.

Scheidsrechter: Sanders

Overige officials: Janson, Kleinjan, Gerrets

Gele kaart: 89’ Bruns

Reacties:
05-02-2015 om 19:57

Was weer eens dramatisch:(

Nachtwacht05-02-2015 om 20:39

Draak van een wedstrijd. Gelukkig nog een puntje.

TomOkker05-02-2015 om 20:40

goeie scheids deze keer

Groen hart05-02-2015 om 20:59

1 zwaluw maakt nog geen zomer ! De leeuw in de spits werkt niet , hoe het wel moet ?

Marco05-02-2015 om 21:06

Gestolen punt? Weer twee verloren punten, zou een betere titel zijn. Wat eindeloos veel balverlies. Kost zoveel energie om de bal steeds weer te moeten heroveren. Twee tegendoelpunten kan gewoon niet als je in de play-offs wilt meedoen en de beker wilt winnen. Dan moeten twee gemaakte doelpunten voldoende zijn voor de overwinning. Mis vooral de spelpatronen om tot kansen te komen. Creatief gepingel is wel aardig, maar lukt het zo niet, dan blijft er weinig over. Liever vanaf de flanken alle ballen de 16 in, met drie spelers van Groningen in de 16, dan valt die vanzelf wel een keer goed. De voorzet van Antonia in de 40 minuut was tekenend voor het aanvalspel, was niemand in de 16. Goede invalbeurt van Bacuna gezien, en een paar goede strakke inspeel passes naar de spitsen. In zulke wedstrijden liever Islamovic er 10 minuten in om wat te forceren. Chery moet de lat hoger gaan leggen voor hem zelf, maakt teveel fouten waardoor die niet in het plan van andere clubs zal voorkomen.

Hendrik05-02-2015 om 21:34

Het is niet dat het kunstgras de boosdoener was maar zowel Kappelhof van Nieff v de Laan en Kieftenbeld waren wel heel slecht.

FCGmijnclub05-02-2015 om 21:47

@Marco, op voorhand twee verloren punten, we gaan uit van winnen in Almelo. Achteraf gestolen punt.....

05-02-2015 om 23:54

Ja alles goed en wel...heb de reacties ook onder het matchday-item nog eens doorgelopen...de teleurstelling druipt bij ieder ervan af en de constatering dat we weer in dezelfde situatie zijn van voor de winterstop....hersenloos combineren maar niks opschieten en vooral op een momentje gokken. kansjes zijn geen doelpunten en mag je niet meetellen...Heracles was ook niet groots, maar daar stonden wilskrachtige spelers die vrij goed ontregelden, en bij Groningen is er geen progressie geboekt sinds de winterstop (Ajax). Hoe dat komt. ik weet het niet, maar dit keer denk ik dat Van de Looi een heel ander elftal de wei in had moeten sturen: hij moet toch gezien hebben dat bepaalde spelers niet in vorm zijn, en op basis van zwaktes voor andere oplossingen kiezen: het leek wel of het middenveld voorin stond en Groningen tegen zichzelf stond te voetballen. De Leeuw Kieftenbeld en Kappelhof niet gezien... had de trainer ook kunnen bedenken :(.

Don Chaot06-02-2015 om 06:13

Ik kreeg het Nah Nah Nah Nah gevoel :D na de 2-2, die verslaggever was irritant en die kale vingerstekende heraklit nog veel irritanter! Maar het spel van de FCG was ook niet best!:(

06-02-2015 om 06:48

Hele wedstrijd gezien, pffff, weer volledig door de ondergrens. Zie geen enkel vast patroon in het elftal, vorige wedstijden gewonnen op individuele kwaliteiten en nu... Erwin moet nu toch wel weten dat de Leeuw niet in de spits moet maar er net achter en dat Kappelhof geen rechtsback is. Kappelhof speelde een paar echt slechte wedstrijden in het centrum,, geef toe dat Hateboer ook een slechte periode heeft gehad maar tegen vitesse speelde hij goed en dan mag hij na zijn goede wedstrijd direct naar de bank.... Als je ziet wat voor individuele kwaliteit we hebben moet er toch veel meer uit dit elftal te halen zijn. En Kieftenbeld weet toch ook dat hij het van zijn inzet moet hebben en niet van zijn techniek/overzicht, hoe kun je dan zo laconiek de wedstijd ingaan, zonde zonde maar ja, zondag zit ik weer in het stadion en als we dan winnen moeten we deze enorme uitglijder maar snel weer vergeten:):):)

campesino06-02-2015 om 09:00

ik kreeg gisteren het gevoel dat ik naar het groningen van pieter huistra zat te kijken. we hadden de bal, maar vielen niet aan, we verdedigen niet. maar we hadden wel de bal. dus verlies je door 2-3 kansen die de tegenstander altijd krijgt. ik denk dat je of een stap naar voren moet doen (ook de verdedigers) en echt aanvallen. of een stap naar achteren en de bal aan de tegenstander laten en meer op de counter. maar niet vlees nog vis met een slappe instelling.:(

Roelofsky06-02-2015 om 09:54

Nu hebben we eindelijk goed spelers materiaal, nu de trainer nog. Er moet iemand staan met een grote persoonlijkheid. Die spelers beter maakt en ze niet consequent op de verkeerde plek neerzet. Deze handelswijze geeft ook de spelers geen vertrouwen. Bijv. Kappelhof speelde rechtsback als een houten klaas. DAT IS GEEN RECHTSBACK. De Leeuw in de spits en speelde ik doe niet mee vandaag. DE LEEUW IS GEEN SPITS. Maar een opkomende aanvaller. Hopelijk valt het kwartje bij de Looi.

06-02-2015 om 10:12

@Roelofsky, Het kwartje zal bij deze trainer NOOIT vallen. Deze knakker begrijpt er helemaal niets van. Spelers op de verkeerde plek zetten doet hij al twee jaar. Al spelen we tot en met Sinterklaas, Deze trainer is nog slechter dan Pieter Huistra, en dat zegt genoeg, dacht ik.:(:(:(

Hoekie06-02-2015 om 13:45

Natuurlijk kun je de trainer de schuld geven. Lekker gemakkelijk. Ik lees hier niet wat er echt aan schort. Dvhn geeft de trainer zelfs een 7. Natuurlijk heeft iedereen zijn favoriete speler. Ik ben geen fan van Kappelhof en had liever Hateboer gezien. Maar ook Hateboer ging de laatste tijd geregeld in de fout dus. Welke trainer er ook staat hij heeft altijd te maken met het feit dat de fc geen doelpuntenkiller heeft. De Leeuw mag dan vrij matig spelen hij legt er wel 11 in.

Hoekie06-02-2015 om 13:49

Roelofsky Het is heel simpel de fc heeft geen spits. De Leeuw staat daar bij gebrek aan.....

06-02-2015 om 16:13

:agreed::agreed::agreed::agreed:

Groen hart06-02-2015 om 17:01

Te gemakkelijk om de trainer de schuld te geven ! Er is gewoon geen spits ... Hoessen gaat het niet redden. De leeuw in de spits geen succes . Zeefuik te snel weggedaan ?

MaxFCG06-02-2015 om 20:49

Wel een positief punt was de invalbeurt van Bacuna, man wat lijkt hij op zijn broer! Snel een contract aanbieden!

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!