Terug

Deel deze pagina:

Wat de boer niet kent…

Door Doeman 15 reacties

Geconfronteerd met de eerste thuisnederlaag, moeten de wonden nu gelikt worden. Zelfs na de 2-0 was in het stadion voelbaar dat de supporters er nog niet gerust op waren. Met de tegentreffer vlak vóór rust werd duidelijk dat AZ in de wedstrijd energiek aan de tweede helft én tweede jeugd zou gaan beginnen. De wissel van Hupperts klonk nog hoopvol, maar al snel bleek dat de grip op het middenveld volledig weg was en lang hadden de kaaskoppen niet nodig om dit voordeel in de score uit te drukken. De gehele tweede helft was er geen geloof meer dat hier tegenop te boksen viel door een Grunn in de huidige vorm. Ook de volop geprezen nieuwelingen konden het niet opbrengen. Zo overklast worden op eigen veld; dat was toch wel weer even wennen….

Dankzij de relatief positieve thuisreeks had het Boerenrijk van Stad en Ommelanden nog uitzicht op de begeerde zevende plaats, maar wist het door de slechte resultaten buitenshuis dat het geen eenvoudige opgave zou worden. Helaas raakt de voorhoede in de eredivisie inmiddels uit zicht en kunnen we inmiddels beter ‘naar onderen’ gaan kijken. Niet dat het degradatiespook de Euroborg dreigt te bezoeken, maar het seizoen kan wel haast als verloren beschouwd worden voor zover het de reguliere competitie betreft. Des keizers baard. Het komende treffen in Rotterdam tegen Excelsior is de generale voor de klus die in de halve finale voor de beker dient te worden geklaard. De zevende plek, de troostprijs, is onbereikbaar, maar door de nog in bereik zijnde hoofdprijs “Amstel Cup” kan de FC het seizoen nog met succes afsluiten.

Dat zal waarschijnlijk grotendeels gaan bepalen of de huidige seizoenkaarthouders te verleiden zijn in een vervolgabonnement volgend seizoen. De clubleiding maakt handig gebruik van het bekersentiment door hen proberen te verleiden de stap te zetten voor een gratis kaartje tijdens de halve finale. Alleen een aantal aansprekende uitresultaten de komende weken en een goede thuisreeks in maart kunnen dit optimisme écht voeden. Tot en met de halve finale zal moeten blijken uit welk hout dit elftal en de technische staf werkelijk gesneden zijn. De punten in het Boerenrijk blijven voor de huidige selectie van groot belang om aan te tonen dat in de zomer de bezem er niet door heen moet.

(Afbeelding - Marius van Dokkum)

Thuisnederlagen en seizoenkaarthouders: wat de boer niet kent, dat zal ie niet lang vreten.

Reacties:
appie happie13-02-2015 om 19:28

Er is een struktureel probleem..eerder was een gratis kaartje ondenkbaar zowel bij beker of playoff wedstrijd..nu moeten ze wel zoiets aanbieden om maar publiek binnen te krijgen.ik zeg had dat vorig jaar mooi bedacht had je nu 2000 meer seizoen kaarten verkocht.nono's..mede daarom afgehaakt..snap ook wel dat het bussiness is as usial...maar toch..

13-02-2015 om 21:31

natuurlijk moeilijk om alles van buiten te beoordelen...er zijn sinds Huistra roerige tijden binnenskamers bij FC Groningen gewest, that's for sure!...maar ook niet vreemd als je maar een paar mensen hebt die het in grote lijnen voor het zeggen hebben. Je mag wel met grote waarschijnlijkheid stellen dat -achter de schermen- de te maken keuzes, tegenvallende groeimogelijkheden en binnenbrandjes o.a. binnen de scouting en t.s. en de relatie tot het publiek, de club schichtig heeft gemaakt...en er net als in vorige twee jaar rond deze tijd het erop of eronder is met deze selectie: twee keer hebben ze de streep gehaald, maar gaat VdL dat weer flikken? Ik hoop dat ze niet angstig worden, en gewoon superieur zijn aan de tegenstander wanneer het erop aankomt...en dat is nu!

14-02-2015 om 10:30

De stand op de ranglijst geeft meestal de juiste krachtsverhouding aan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en denk dan ook niet dat o.a. Excelsior op de huidige plek het einde van de competitie haalt. FC-Groningen heeft traditiegetrouw na de winterstop altijd een periode dat het miserabel presteert en in die fase zitten we nu.Een raadselachtig gegeven, dat dit elk jaar voorkomt. Onbegrijpelijk!!!! We staan nu op de tiende plek en met de wedstrijden tegen "oud papierclub" Excelsior en Akkrum-zuid kan het zomaar zijn dat we na de 22ste februari op de 13 e plek staan, voorbijgestreefd door Cambuur, Excelsior en FC-Utrecht. Om dan nog de zevende plek te bereiken is schier een onmogelijke taak, ook al perst men er dan nog een eindspurt uit vergelijkbaar met vorig seizoen.Het is dus zaak dat het bekeravontuur tot een goed einde wordt gebracht anders gaat dit seizoen weer uit als een nachtkaars, en is het weer janken geblazen in de Euroborg.:(:(:(

14-02-2015 om 13:11

Rob Roy: met het door jou gestelde, ligt het scenario voor dit seizoen vast...een in mijn ogen tegenvallend scenario. En natuurlijk kan je stellen dat er begin augustus weer met een schone lei wordt gestart, en alle clubs "even hoog staan". Maar...ik wil graag een stapje terug, want regeren is vooruitzien! Daarmee moet de verantwoordelijkheid in het beleid van de club tegen het licht gehouden worden...en daar hebben we ( zoals ik schreef in mijn post van 13 feb 22:31 ) wel steken laten vallen: vorige jaar nog was er die belachelijke situatie dat er voor de PO wedstrijden kaartjes door seizoenkaarthouders moesten worden gekocht, terwijl bij andere clubs dat niet zo was. Verder zijn alle nieuwe vondsten op het terrein van merchendaise, als het aanbieden van FC G producten en het proberen van een eet/drink corner bij de ingang allemaal begrijpelijk, maar het accent wordt verwacht bij een presterende selectie: in de zomer is de transferperiode mislukt, waardoor er een ondertallig en kwalitatief zwakkere >>

14-02-2015 om 13:25

>> en geblesseerde selectie stond. Door de trainer geaccepteerd als gemeenschappelijk beleid, maar een afkalving van de publieke belangstelling en ook niet te begrijpen/en vereenzelvigen met het beleid, door het publiek, heeft gezorgd, dat er steeds noodvoorzieningen moeten worden getroffen... Je kent dat wel: een half seizoen huren van een overtollige speler elders, of een snelle transfer van een speler die de baqsis niet haalt (Islamovic). Allemaal ingrepen, die de basis niet sterker maken, en ook de continuïteit uit het team halen. Ik pleit dan ook voor een 15% groter spelersbudget en een keuze voor kwalitatief "constante en fitte" spelers, die natuurlijk niet voor een prikkie te koop zijn.Sla je twee vliegen in één klap: 1. de selectie kan constanter én over meerdere seizoenen beter presteren/komt meer publiek & punten en 2. er komt eindelijk een beetje groeiperspectief met strijd voor een plek 5 of 6 - zeg maar zoals AZ en PECZwolle nu bezig zijn. En: die trainer moet óók presteren en gezag uitstralen:fc:

14-02-2015 om 13:42

En bij die laatste zinsnede stip je precies het kernpunt aan,Kees. Een trainer die gezag uitstraalt én presteert, hebben we helaas de laatste drie niet meer in de Euroborg gezien. Behalve bij de tegenstander natuurlijk!!!! Dus daar zou de prioriteit moeten liggen, maar hierin is de leiding van de FCG ook horende doof en ziende blind.:o:o:o

14-02-2015 om 13:43

correctie: "de laatste drie jaar" !!

14-02-2015 om 13:47

man man...je loopt er :o van aan, dan maar weer een hartmiddeltje? (L)

14-02-2015 om 14:15

Yes!!!! A real Scotch whisky!!!! Gout teeg'n de wurms!!!(L)(L)(L)

14-02-2015 om 14:31

dan kan ik je als oud-stuurman mijn favo aanraden: "OLD PULTENEY", single malt, 12 jaar, iets kruidige "maritime malt", zeer zacht en licht geturfd... in prachtige witte doos! kost net zoveel als een europaligue kaartje (te koop o.a. bij de Mitra €30,99 )en je doet er lang mee...lees een test: youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dYdptpWDF2E (L)

14-02-2015 om 14:47

Mijn favoriet is een Tomatin van 12 jaar, single malt, fruitig met een vleug van turf uit de Highlands tussen Aviemore en Inverness. p.s. Deze whisky wordt niet verkocht bij de slijterij maar is wel verkrijgbaar bij o.a.Hanos Groothandel. á € 34,99.(L)(L)

Hoekie14-02-2015 om 17:18

We kunnen ook wel een whisky rubriek starten. Ik heb 40 verschillende Malts staan waarbij een paar zijn die ik niet meer durf open te trekken. Ik weet niet of deze site zit te wachten op meer onthullingen. Dus wachten we vanavond af wat onze fc gaat doen.

14-02-2015 om 18:05

Ach ja Hoekie, ik reken maar zo.......wat een boer niet kent, vreet ie niet!!!! Snappie???(L)(L)(L)

14-02-2015 om 18:54

Hoekie: een uitstapje zo voor de wedstrijd moet kunnen toch, maar je stelde: er zijn er een paar die ik niet meer DURF op te trekken??? adviseer ik om een van de twee die R-R en kees hebben aanbevolen te proberen...kan ook NA de wedstrijd trouwens...:fc:

15-02-2015 om 11:09

Een volgend keer zal ik eerst Hoekie vragen als ik weer eens een "uitstapje" wil maken, want ja er zijn altijd weer mensen die zich geroepen voelen om commentaar te leveren op dit soort "uitstapjes"(L)(L)(L).

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!