Terug

Deel deze pagina:

Land van duizend meningen

Door Doeman 22 reacties

Terwijl in andere wedstrijden het spektakel rondom kampioenschap, plaatsing Europees voetbal en degradatie de amusementswaarde vergroot, gaat het eredivisieseizoen voor de FC als een nachtkaars uit. Landelijk staat de favoriete club dan allerminst in de publieke belangstelling en worden de vermeende kwaliteiten slechts dan aangestipt als de tegenstander in een nu-of-nooit-situatie komt om te overwinnen of te overleven. Het gekwetter op de diverse media, hetgeen een continue stroom is van het geven van meningen, telt opvallend weinig inbreng op een verbetering van de positie van Grunn. Als supporter van de Trots van het Noorden is je gevoel bij het volgen van dit soort discussies dan net als van het volgen van de verrichtingen van het elftal tot dusver: saaie kost.

In plaats van het geven van verdere meningen is er dan wellicht iets ludieks nodig om nog enigszins wat spektakel te beleven. Ongetwijfeld trekken de twee supportersgroepen voor de komende wedstrijd tegen Heerenveen er weer op uit om het nieuws rondom de derby wat te kleuren met een ludieke (pest)actie. Met argusogen worden echter deze door meninggevers gevolgd. Enerzijds om te appelleren aan de normen van goed niet-pestgedrag welke in dit land uiteindelijk zullen resulteren in ‘niets kan en mag meer’ en anderzijds omdat het geven van je mening in voetballand een dik belegde boterham oplevert. Dus dankbaar dat een supportersgroep zich dan toch vergaloppeert, is men dan uiteindelijk toch ook weer wel. De heren ‘meninggevers’ zouden toch eens hun kop op t.v. of naam in de krant eens een weekendje moeten missen. Ze zijn overtuigd in hun mening dat dat al helemaal niet kan.

Zonder nu een oproep te doen tot burgerlijke ongehoorzaamheid moet ik toegeven dat het uitblijven van ludieke acties inmiddels bijdraagt aan de algehele saaiheid. Ik juich zo’n actie dus toe; er gebeurt eens wat én er zijn er gelukkig ook die eens iets doen dan alleen maar schreeuwen/praten. Had zelfs verwacht dat het Ziggo gebouw bij de Euroborg al in rood-wit geverfd geweest was toen deze kabeltv-reus zo openlijk de 020 zijde koos. De meningen én de meningen over de meningen geven ons tegenwoordig slechts keuze uit dertien-in-een-dozijn-acties, omdat alleen de ‘goede smaak’ van de VIP-meninggevers volop verkondigd wordt. Natuurlijk gesteund door de politiek die door supportsgroepen verrichtte escapades openlijk afkeurt, maar ondertussen uit landelijk geldelijk belang inmiddels een groot deel van Stad en Ommelanden aan natuurgeweld blootstelt. Daar is het bijkleuren van het standbeeld van Abe Lenstra niet eens noemenswaardige baldadigheid bij.

Ik heb mijn mening gegeven.

Reacties:
appie happie17-02-2015 om 17:41

Gewoon leuke dingen.naaimachines oid zeg maar..is prachtig..elkaar voor verrotte vis uitmaken niet.moet leuk blijven..geen messen of pistolen....wel messcherpe opmerkingen over en weer..wat heerenveen betreft...de opmerkingen over zg hoerenveen slaan de plank volledig mis.is helemaal niks..friezen zijn net mensen..niks mis mee..gezonde rivaliteit daar houden we het bij.als wij maar 3 punten meenemen zondag..dan neem ik daar een op.

17-02-2015 om 18:21

appie happie: alcohol is een vlucht naar voren om de door Doeman geschetste "ontbreken van belangrijkheid" te maskeren....Frustratie is een emotie met grote dynamiek...eigenlijk steekt er maar één emotie bovenuit: de liefde (L), maar anderen zullen weer zeggen: haat en vergelding. Goed, voetbal is emotie...maar vooral geld(-belangen) als het om profvoetbal gaat. Ik zou de dag toejuigen dat er op Fox niet eindeloos werd voor- en nabeschouwd met nietszeggende statements van John de Wolff of Chery... bovenliggende partij...zuur gevoel....kwamen niet goed uit de kleedkamer... Natuurlijk werkt het oude mechanisme nog steeds: creëer een gemeenschappelijke vijand en zie: je houd de boel bijelkaar .

17-02-2015 om 18:25

ps: doety mij goed dat de POLL aan de rechterzijde (over logische keus van verlenging van het contract met VdL inmiddels door een forse meerderheid met "Nee" is beantwoord. ahum

appie happie17-02-2015 om 18:50

Kees vriend..alcohol..een nemen na een goede afloop.dus..over plank misslaan.zanderover..waar het over ging.het elkaar (mis) gunnen.. Waar ik op uitnodiging van een friesche firma naar heerenveen- fcg. Kan gaan...ik ga niet omdat ik mocht de fc verliezen mij geen goede verliezer kan tonen. Dus kies ik voor het veilige thuis.fox bestaat niet bij mij.veel te duur.dus doe ik t met radio noord of twitter. Ik kan niet tegen men verlies...hoe oud ik ook ben...leer het nooit.

brummie17-02-2015 om 19:03

Kees, Wat de poll aangaat, je moet je afvragen of de poll representatief is. Zeker gezien de regelmatige anti vd looi betogen op dit forum. daarnaast wat zijn de eventuele alternatieven voor opvolging? En is dat een garantie voor meer punten en beter spel? Deel ook niet de mening dat het seizoen van fc als een nachtkaars uitgaat. Naast wellicht een bekerfinale op komst, onderscheiden spelers zich wekelijks. Botteghin, tibbling en rusnak en chery staan vaak in elftal vd week, en de fc staat regelmatig positief in de media.

FCGmijnclub17-02-2015 om 19:18

De poll is zeker niet representatief. Het is momenteel nog even behelpen met de huidige poll, v.w.b. lay out en plaats op de frontpage. Wij hopen binnenkort met de BM upgrade als vanouds weer wekelijks honderden stemmers over "de streep" te krijgen. En het blijven dagkoersen want mocht FC zondag winnen van hahaveen zul je zien dat de stemming direct weer omslaat en helemaal als overige concurrentie punten laat liggen.... Wat betreft de column, ook ik zie uit naar ludieke acties, het A.L.S. is m.i. wel toe aan een mooi groen/wit kleurtje;)

17-02-2015 om 20:20

appie: die opmerking over alcohol gebruikte ik...om dat je daarmee afsloot, maar het lijkt missch gezeur: er is wel degelijk iets te verbijten voor supporters-als-jij, mocht Grunn a.h.einde met lege handen staan...ik zeg het wordt 1-1...dus je kan er zeker héén, altijd leuk een uitnodiging, en mocht het tegenzitten dan is er altijd nog een boom in de buurt om tegenaan te trappen/zeiken....Trouwens: moet toch altijd aan die gecondenseerde koffiemelk denken als ik dat H'veen tenue zie...

appie happie17-02-2015 om 21:45

Hahga,Kees...nee geen koffiemelk ....maar snap je wel.nee ik ga niet op de uitnodiging in..alhoewel ik denk dan de fc niet gaat verliezen zondag..1-1 lijkt me ook goed,ik denk zerfs aan 3 punten,maar dan zijn de gastheren niet te genieten en ben ik ook snel weg...dus is de beste oplossing om te zeggen dat ik verhinderd ben...evt.kan ik jou sturen,kun je de honeurs waarnemen...incvl. Ook parkeerkaart,uitstekende lunch en het gezichtsveld vanuit de bovenste businnes lounches...

17-02-2015 om 22:01

wat een eer... maar het lukt mij ook niet om in een kleine week die nasale taal te leren, en :clap: MET de FRAIZEN...bloedlink! ....ik heb eerder zoiets meegemaakt in de ArenA: Zat op een aangeboden plaatsje van een sportsponsor...en werd door een taxichauffeur in zwart leren jack naast mij op de 2e ring, een volle mep op mijn neus gekregen omdat ik een keer voor een FC Groningenspeler klapte... Nou had ik daar al een bobbel in uit mijn jeugdtijd, dus het was niet erg, maar wil van het gedonder afzijn.:D

Ronnie 17-02-2015 om 22:22

Meest ludieke actie lijkt mj heerenveen met rust met 2-0 voor en na rust vol gas en winst met 2-3. Man man

18-02-2015 om 10:09

Oeps, bijna mijn voorspelcompetitie vergeten in te vullen. Bedankt Appie en Kees, voor jullie voorspelling, maar ga toch voor 1-2.:thumbsup::thumbsup:

18-02-2015 om 11:43

Ronnie: is een voorstel-baar scenario...althans dat Groningen eerst op achterstand komt, want VdL REAGEERT, tactisch gezien, vooral...Daardoor zijn er de afgelopen jaren (heel) veel partijen uit de hand geglipt... Maar terugkomen naar 2-3 zoals je zegt...nee dat is gezien de conditie van de Groningers in het laatste half uur niet mogelijk. Ik zie meer in een 1-0 achterstand, bij rust, en dan op z'n best een gelijkspel bij het eindsignaal...maar het is geen bekerwedstrijd, dus de wedstrijd zal voor het oog van de neutrale toeschouwer wel weer een schaakspel op het middenveld worden, met in het slot alle ballen hoog in het doelgebied. ps: de laatste keer dat Groningen uit speelde in H'veen was het een kaartenfestival. Scheids is Danny Makkelie....dat is een uitstekende arbiter...dus wie weet hoe de :fc: gaat rollen!

18-02-2015 om 12:18

Deze keer is Pol van Boekel de scheids,ook geen verkeerde!!!(L)(L)

18-02-2015 om 13:35

:thumbsup: Rob Roy...las op internet iets anders, maar bedankt dat je de fout hebt hersteld: Op de officiële FC G site staat trouwens een heel verhaal over Van Boekel.

18-02-2015 om 14:00

deze mening kan er ook nog wel bij ( ik had het voorspeld : rond de wedstrijd van Heerenveen wordt het wereldkundig gemaakt....) Elwin Baas @elwinbaas · 18 min 18 minuten geleden #FCGroningen heeft contract met trainer Erwin van de Looi met 1 jaar verlengd.

Milko18-02-2015 om 15:00

Ach... Verlenging zat er aan te komen. Denk dat het vast wel een goede vent is maar ben er geen fan van. Weer geen seizoenskaart :(

appie happie18-02-2015 om 17:48

Kom zojuist uit het moie heerenveen..:) heb met wat andere mensen gesproken over zondag..ik kan je vertellen,ze zijn als de dood in dat dorp....ze schijten in hun broiek niemand geloofd in een goede afloop,ze gaan ervanuit dat fc gaat winnen...

appie happie18-02-2015 om 17:55

Gelooft

Milko18-02-2015 om 19:02

Heb jij twee friezen gesproken appie? Hahaveen heeft vertrouwen genoeg en wil niks liever dan de "grinslanders' met lege handen terug sturen. Maar ik hoop natuurlijk op een verdiende overwinning voor de FC

appie happie18-02-2015 om 19:36

Neeeneeeneeee minimaal meer dan genoeg .en die zitten altijd bij sch..ze weten dat lk fc fan ben..met respect van hun zijde..dus ik zeg geen verkeerd woord over heerenveen ik hoop alleen dat wij winnen...en dat gebeurt ook

18-02-2015 om 22:21

zou een stuntje zijn...en dan Nijland nog even voor de FOXcamera in dat stadion ( even Rusnák :D noemen )

appie happie19-02-2015 om 06:43

Nog mooier rusnak maakt de winnende

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!