Terug

Deel deze pagina:

Beloften aankomend seizoen niet meer in combi met Cambuur + update dinsdag 3 maart

Door Redactie 25 reacties

De Beloften van FC Groningen gaan het aankomend seizoen zelfstandig verder. Daarmee is een einde gekomen aan de samenwerking met de Beloften van Cambuur. Hans Nijland meldt via de wekelijkse nieuwsbrief dat de club zich (voor 1 maart) laat inschrijven bij de KNVB voor deelname aan de nieuwe voetbalpiramide. Met deze nieuwe opzet wordt de doorstroming tussen de Jupiler League en het amateurvoetbal geregeld door middel van verplichte promotie en degradatie. FC Groningen hoopt dat de Beloften in de hoogst mogelijke categorie wordt geplaatst. Het gaat vanaf het seizoen 2016/2017 om een plek in de Topklasse of in de Landelijke (tweede) divisie. Op basis van sportieve en organisatorische criteria kunnen Beloftenteams zich hiervoor (na afloop van) het volgende seizoen zich plaatsen.

Update dinsdag 3 maart - lees verder onderaan de pagina

Update vrijdagavond 27 februari - RTV Noord meldt dat het vrijwel zeker is dat de Beloften van FC Groningen in de nieuwe landelijk divisie (seizoen 2016/2017) gaan uitkomen. Voor 1 maart kunnen clubs zich aanmelden. FC blijkt één van de weinige clubs te zijn (totaal acht) die zich heeft aangemeld. De nieuwe landelijk divisie komt onder de Jupiler League en boven de huidige Topklasse te staan. De beste veertien Topklassers en vier huidige Beloftenteams gaan uitkomen in deze poule. Feyenoord en Heerenveen hebben zich niet ingeschreven.  Hierdoor is het nu al vrijwel zeker is dat de groen/witte Beloften in de nieuwe tussencompetitie wordt ingedeeld.

Technisch manager Peter Jeltema wacht nog even op de definitieve bevestiging uit Zeist. Hij toont zich verheugd over deze ontwikkeling waardoor FC de kans krijgt het eigen talent te helpen zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Het aankomend seizoen zullen alle aangemelde clubs (7 of 8) uitkomen in een afzonderlijke tussencompetitie. De overige Beloftenteams spelen op maandagavond in de reservecompetitie. In 2016/2017 gaat de nieuwe voetbalpiramide van start. FC Groningen heeft bij de KNVB aangegeven graag op de zaterdagen te willen voetballen.

Update dinsdag 3 maart - Kwalificatieseizoen kent tien deelnemers.

Jong FC is één van de tien deelnemers voor het aankomende seizoen. De overige ploegen zijn: AZ, Vitesse, FC Utrecht, Sparta Rotterdam, FC Volendam, de Graafschap, Almere city, Brabant United en Achilles 29. Uit deze groep zijn er vier tickets te verdienen voor de landelijke Divisie, overige teams zullen worden ingedeeld in de uitgebreide Topklasse. De rest voor de nieuw te vormen divisie wordt aangevuld uit de zaterdag/zondag Topklassers. Een weegmoment daarbij is tevens de prestaties over de afgelopen drie seizoenen van zowel de Beloften, de A1 als de B1. FC Groningen heeft de intentie om zo hoog mogelijk in te stromen. Na drie seizoenen 2019/2020 volgt er een evalutie vanuit de KNVB bericht de clubsite. 

Reacties:
Milko24-02-2015 om 17:34

Het is natuurlijk al van de zotte dat twee eredivisie clubs samen een beloftenelftal hebben. Gelukkig zien ze dat nu zelf ook in :thumbsup:

24-02-2015 om 18:24

je moet dat zien in de tijd...jaren terug toen wilden ze eigen jeugd opleiden voor het eerste... met een dubbel arsenaal aan talenten zou het combi-team een goede voorloper zijn voor opdoen ervaring/"stallen van jonge spelers". Nu is kleine buur Cambuur groot geworden, en gaat mee in de echte business: "wij tegen de rest"...en Groningen gaat die jeugdopleiding verder professionaliseren, met het doel om jongere spelers eerder rijp te maken...met Tibbling hebben ze een goed voorbeeld: 20 jaar pas en al zó compleet.

24-02-2015 om 18:31

:thumbsup:

FCGmijnclub24-02-2015 om 19:00

Bij mijn weten kan er zowel op kunstgras, als op echt gras worden getraind en wedstrijden gespeeld. FC communiceert op de clubsite beloften U 21.

FCGmijnclub25-02-2015 om 09:26

Wat een stelligheid...:o En dat op basis van aannames, vooroordeel en negatief sentiment... Besef je wel wat je allemaal staat te schrijven Bokko? Boerenmacht.nl is in eerste instantie FAN site FC en geen structurele anti FC afzeiksite. Dat er kritieken zijn vind ik prima maar bij jou blijft de plaat al een aantal maanden letterlijk hangen. Het voegt op deze manier dan ook werkelijk niets maar dan ook niets toe....omdat jij alleen maar in herhaling valt van jouw gekleurde feitenkennis.... Ik zou haast gaan denken dat jij een pest aan FC hebt....

25-02-2015 om 10:09

@FCGmijnclub.:agreed: Bokko kijkt teveel naar Nostalgie net, s'avonds van 11 tot half twaalf. Programma?............."De Plaat blijft hangen"!!!(L):lol:(L)

25-02-2015 om 10:10

FCGmijnclub: je doet je naam eer aan met de laatste reactie op Bokko... Maar (met het voorjaar in aantocht) "ieder vogeltje zingt zoals het ge :fc: is". Sommige mensen (en dat kunnen dus ook FCG bloggers zijn) zijn vergeten dat het product voetbal ieder weekende in de wedstrijden moet worden wáárgemaakt. Daarvoor train je in de week, en intussen wordt die speler ook een paar jaar ouder en wijzer in het voetbal. En constanter! Bijv. viel het mij op hoe vaak tegenstanders van FCG ( Vitesse, H'veen, ADO, F'noord etc ) in het veld vervelende trucjes en tikjes uitdelen waardoor er weliswaar geen doodschop wordt gegeven, maar het spel bij FCG wordt ontregeld. Groningen doet dat veel minder ( behalve Lindgren, VdVelde en Botteghin )... Die jonkies zijn hier nog niet hard genoeg in. Ik denk dat je dat als trainer niet kunt bijbrengen. Dat heeft i.i.g. tijd nodig. Over de huidige FC selectie kan je net zoveel kritiek hebben als op die van andere clubs, Groningen mikte op plaats 7 en haalt dat dit jaar wrschl niet

FCGmijnclub25-02-2015 om 10:21

@Bokko, je geeft m.b.t. concurrentie voetbal an sich in relatie met minder stadionbezoek antwoord op de vraag.. Dan zou jij juist als geen ander moeten hoe moeilijk het is als FC bestuur zijnde. De jeugdopleiding krijgt nieuwe impulsen. In 2018 moet de helft van FC 1 uit eigen opgeleide spelers bestaan, lees club identiteit. Dat er ook kunstgrasvelden zijn aangelegd heeft meerdere redenen. Denk aan uitwedstrijden en zwaar intensief gebruik van de velden op Corpus. Om spelers bij wijze van spreken naar de Noordpool te sturen, om te leren afzien raakt kant nog wal....

25-02-2015 om 10:26

maar je had het toch over Justin Bieber, getaoeëerde en zelfingenomen en ijdele knapen enne...Chinese staatscircus... Wordt wakker...het is de realiteit van de commercie...die verbeelding. Ik denk dat je teveel naar de ster reclamespotjes kijkt, zelfparkerende auto's, ogen links en rechts en achter en voor tegelijk, en die schitterend gekapte chicks die glimlachend op de bijrijdersstoel zit (op weg naar een imaginaire sekspartij in haar flatje) . En begrijpen kan je dat allang niet meer...ook niet met een elftal psychologen. :fc:

FCGmijnclub25-02-2015 om 10:38

En dat ook.... Verder anti Jeltema, lilliputters, kopie zijn van Barca en 020.... kappen die onzin s.v.p

25-02-2015 om 10:40

FCGmijnclub: toch zijn we wel succesvol geweest met onze Zweden, Finnen...die slapen 's winters nog met een trui in bed en de kachel uit/raam open. En die Sparv een keer na die goal/schot van 20 meter, toen hij salueerde ( hij had net de herhaling Finse dienstplicht erop zitten ...) Maar ook die koudweertraining is geen garantie voor de vlekkeloze carriere: Stenman, Pedersen :o, Enevoldsen en Femi hebben recent ook flinke (fysieke) tegenslag gehad... en Granqvist...die zit nu in Rusland met veel dollars in de vriezer.

25-02-2015 om 11:19

na-schrift: ik heb nog eens nagedacht over Jeltema en de kritiek die Bokko over zijn beleid heeft ( want ik ga ervan uit dat hij geen wraak tegen de man zelf koestert, toch? ) . Ik zou helemaal niet verbaasd zijn dat er in deze zomer al een aantal potige en wat ervaren eredivisiespelers bijkomen, als het "gouden drietal" De leeuw/Chery/Botteghin vertrekt...zo achterlijk zijn ze toch niet; Ik verwacht dat er een mix komt te staan en met deze extra "bikkelaars" ( want dat wil Bokko erbij ) kunnen ze dan aan de rest van die jonkies/eigen kweek de juiste mentaliteit overbrengen...het is voor mij helemaal geen uitgemaakte zaak dat we met 11 Kramers, Zeefuiks of Van Duinens in de Eredivisie zouden blijven...:fc:

FCGmijnclub25-02-2015 om 12:39

Dat was dan ook echt.....de laatste keer he Bokko??? De hoogste tijd nu om de naald van de pick up een klein zetje (L) te geven...

Hoekie25-02-2015 om 12:56

Over boomstammen: Ach ik heb gisteren de 1e helft City - Barca gezien. Bij City liepen toch aardig wat boomstammen. Kompany en co bij werden door een paar hobbits toch heeeeeelemaal zoekgespeeld. Ruststand had 0-4 moeten zijn. Bij 0-2 was de lol er blijkbaar af, geen patij. Las vanochtend ook even de kommentaren. Aad de Mos noemde de 1e helft een grote rondo met City in het midden als voor joker werd gezet.

25-02-2015 om 13:27

De gemiddelde lengte van de contractspelers van FC-Groningen is 1,80 meter, met uitschieters naar beneden van 1.69 meter (Antonia) en 1,97 meter (Padt) naar boven. Volgens mij zit het helemaal niet in de lengte van een speler maar in de balvaardigheid en wilskracht. Mentaliteit is ook een item, dat onderbelicht wordt bij een transfer van een speler. Het zou niet verkeerd zijn bij een volgende transfer op deze dingen beter te letten. En ja, Hoekie zegt het al, gisteren werd Man.City in de eerste helft helemaal zoek gespeeld door Barca met z'n "kleine mannetjes", nou ja, klein, Luis Suarez is ook boven de 1.80 meter. En eerlijk gezegd, was Nevland dan ook zo'n reus? Nee dus, dat was gewoon een speler met een fantastische mentaliteit en doorzettingsvermogen, een echte clubman en teamspeler en die missen we op dit moment bij de club.(L)(L)(L)

25-02-2015 om 15:17

goed, hebben we dat allemaal gehad... item ging over het ophouden te bestaan van een gemeenschappelijk FCG-Cambuur beloftenteam. In plaats van die oude pickup die in de groef blijft hangen een "hijs" te geven , ken ik radicalere manieren om de frustraties af te reageren...afgekeken van Feyenoord Hooligans... verbouwen van een vijver is trouwens 's zomers leuker. En fluiten naar eigen spelers doe ik ook nooit.

Marja170125-02-2015 om 21:44

Hallo allemaal :) Wat een lappen tekst hier allemaal, eerste paar heb ik gelezen maar sorry de anderen sla ik over. Wordt er soms een beetje moe van maar als jullie je er goed bij voelen, lekker door blijven gaan. Aangezien die mogelijkheid er is, scroll ik wel door ;) Even on topic, Prima toch dat ze zich los van elkaar maken. Cambuur is een aardige weg ingeslagen en heeft zo nu en dan mooi pot voetbal, leuk om naar te kijken (zolang wij altijd maar wel van hen blijven winnen!!) evenals PEC mogen ze wat mij betreft wel in de eredivisie blijven. Mooi dat de FC nu echt helemaal voor een eigen belofteteam gaat, we hebben meer als voldoende talent. Laten ze die maar eens op de juiste manier inzetten en dat het niet ten koste gaat van een speler van een andere club. Laten ze zelf maar met een belofteteam komen (liever niet eigenlijk).

Marja170125-02-2015 om 21:45

Oh mijn stukje tekst is ook een lap tekst geworden, excuses! :clap:

Hoekie25-02-2015 om 22:18

Marja Valt ook niet mee hè al die lappen tekst?

Hoekie25-02-2015 om 22:22

Begrijp alleen niet waarom Marja liever geen Cambuur beloftenteam ziet. We zijn toch niet bang voor zo'n team. Kom op zeg!

Marja170125-02-2015 om 22:24

Hoe is die gezegde ook alweer? Waar het hart vol van is.... Typt op een gegeven moment zo lekker weg terwijl de lezer kan afhaken. Lekker kort blijven, dit is ook al te lang.... Welterusten ;-)

Hoekie25-02-2015 om 22:29

Bokko Niet te lang stil blijven staan bij spelers die er niet meer zijn. Nog even en Piet Fransen moet terugkomen. Komt gewoon weer een goede groep aan. Kwestie van tijd. Moet nog wel een centrale kopsterke verdediger bijkomen. Hateboer en kappelhof kopen tekort ook al denken anderen dar anders over. worden met grote regelmaat geklopt in de lucht.

Marja170125-02-2015 om 22:29

Blijven hoe dan ook Friezen he Hoekie..... :D

26-02-2015 om 10:13

als ik je (ook) een advies mag geven: neem het vooral niet te zwaar...het voorjaar na die k*t winter doet de vogels weer fluiten i pl v supporters en avondwedstrijden zijn leuker (en voller) op de tribune...en er komt nog een bekerkraker, thuis, tegen Excelsior aan...dat kan Ajax niet zeggen :)

David7103-03-2015 om 18:35

Net als de hockeyploegen investeren in een ijsbadje dan maar? Ik hoop dat ze volgend seizoen gaan investeren in de voorhoede en een echte aanjager. De rest komt dan wel goed. Als de as maar goed is en er wat aanvallend gevoetbalt wordt doe in deze competitie zo weer mee.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!