Terug

Deel deze pagina:

Dweilpauze

Door Doeman 18 reacties

Na wederom een terugreis zonder punten, lijkt er even momentje genomen te moeten worden voor een dweilpauze. Enerzijds letterlijk vanwege de tranen om het verlies tegen een noordelijke club, anderzijds wegens de behoefte aan bezinning. Ik hoop dat de spelersbus een Zamboni meegenomen heeft, want er moet veel gedweild worden.

De 'strijd' om het kampioenschap van het noorden is inmiddels echt verloren. Gelukkig kunnen we niet naar west Nederland degraderen, maar in de onderlinge strijd met Leeuwarden, Heerenveen en Zwolle staan we inmiddels onder de degradatiestreep. Gelukkig is dat niet op de ranglijst echt goed te zien. Inmiddels is wel bevestigd dat de eredivisie nog tot slechts een reeks oefenwedstrijden is geworden. Een tussentijds resultaat waarmee een gemiddeld deskundig bestuur toch eens een goed gesprek met de technische staf zou hebben. De verantwoordelijken in de Euroborg zijn echter nog de enige die het vertrouwen uitspreken.

Natuurlijk maken we ons op voor de kraker tegen Excelsior begin april die naast de finale ook een grote hoeveelheid verlengde seizoenkaarten moet brengen. De supporters zijn wel te porren voor een feestje, maar gaan ze dan nu al investeren in wederom een saaie reeks volgend seizoen!? Eerlijk is eerlijk, resultaatvoetval thuis is geleverd, maar voor zover aanwezig, hebben we weinig op de banken gestaan.

Laten we ons maar opladen voor de bekerwedstrijd(en), maar het vertrouwen in bestuur en technische staf is tanende. In navolging van het symbool van Kowet, zou ik willen pleiten om de terroroehoe naar de Euroborg te halen. Langs de lijn en in de bestuurskamer!

 

Reacties:
26-02-2015 om 15:36

Precies Doeman, het moge duidelijk zijn dat dit FC-Groningen niet meer tot de verbeelding spreekt bij de hondstrouwe supporters. Het woordje bezinning is op z'n plaats nu de resultaten een behoorlijk stuk achterlopen bij de verwachtingen aan het begin van de competitie. Hopelijk was de "afstraffing" bij Akkrum-zuid het dieptepunt en gaan we, net als vorig jaar, een goede eindspurt tegemoet. Om nu alles op de beker te gooien vind ik persoonlijk erg riskant want laten we wél wezen, van Excelsior heb je zomaar niet gewonnen. Lukt dit niet dan gaat dit seizoen als een nachtkaars uit, en dat willen we liever niet, toch? En wat de verantwoordelijken in de Euroborg betreft, ach die zitten dagelijks de centen te tellen en dat gaat allang niet meer over voetbal. Dollartekens in de ogen is alles wat er rest!!!!!! (L):((L)

26-02-2015 om 16:15

Ingewikkelde reactie van Bokko...op eenheldere collum en dito reaqctie van Rob Roy: laat het mij uitleggen: Mensen veranderen zelden (van aard en inzicht). Kijk je naar een grote succesvolle US onderneming, en de CEO vertrekt, dan dondert de koers naar beneden. Bij het relatief kleine FCG BV gebeuren maken Nijland en Veldmate en nu ook Jeltema en Klaver, beslissingen die met een korte termijn geld verschillende BV aktiviteiten voor de lange termijn moeten geranderen. Dat is zo ongeveer hetzelfde als een huisvader met 6 kinderen die de laatste week van de maand moet zien uit te zitten met brood op de plank en betaalde rekeningen. gevolg: Krenterigheid en pragmatisme en leugentjes voor bestwil!...niks geen hogere voetbalambities.:(

26-02-2015 om 16:24

correctie op hierboven : ...."uit te zitten met brood op de plank en nog NIET betaalde rekeningen".

Hoekie26-02-2015 om 16:59

Co Adriaanse zou roepen scorebordjournalistiek. Lekker gemakkelijk van achter je laptop constateren dat je seizoen zo goed als voorbij is. Klopt allemaal. ik vind het een beetje goedkoop en daar zijn we hier op deze site reuze sterk in met een beschuldigende vinger gaan wijzen. kijk ook eens door de resultaten heen en zie de progressie.

campesino26-02-2015 om 17:50

de resultaten vallen tegen, en voor de winterstop was het allemaal niet om aan te zien, maar na de winterstop vind ik dat er wel zeker aanvallend spektakel wordt geboden. het is nog allemaal nog zeer wisselvallig, maar dat is aan de andere kant toch ook logisch met 2 nieuwe middenvelders en een nieuw systeem.ik heb alweer zin in de volgende wedstrijd. belooft een leuke pot te worden tegen ADO. een groningen vol op de aanval tegen een makkelijk scorend ADO. 3 punten wordt lastig, maar spektakel lijkt gegarandeerd,

brummie26-02-2015 om 19:34

Ach spektakel... welke club in de eredivisie brengt wekelijks spektakel?Afgelopen zondag speelde heerenveen thuis erg matig en hoorde je de supporters niet. Maar na het fluitsignaal gingen gingen ze met 3 punten in de knip vrolijk en tevreden naar huis. In de 1e helft van de competitie speelde fc behoudener, na de winterstop met de aankopen offensiever. Toch spannende wedstrijden thuis gezien tegen oa vitesse, heerenveen, psv en ajax.

martinus6926-02-2015 om 19:51

@hoekie Waar koop je zo'n bril?? Progressie? Daar is toch echt helemaal geen sprake van zeg..... Dat is nu juist het probleem... Was er maar enige vorm van vooruitgang, dan was er hoop en vond ik het prima... Maar er is totaal geen ontwikkeling. Helemaal niets. Spelers zie je niet groeien, dezelfde fouten worden elke keer opnieuw gemaakt en het is geen geheel. Te weinig automatismes en het is gewoon geen team.. Al twee jaar niet overigens Tel daarbij op dat 90% van de wedstrijden niet aan te gluren is en dan mag je je na de verlenging ook nog eens door Nijland & Co bedrogen voelen. Progressie....

martinus6926-02-2015 om 19:57

Overigens moet je je ook geen zand in de ogen laten strooien door de KNVB beker.... Dat is meer het resultaat van de loting dan door het spel van Groningen natuurlijk

brummie26-02-2015 om 20:08

Als jij spelers niet ziet groeien, waarom kopen grotere clubs elk jaar weer onze spelers? Hoe verklaar je dat er nu interesse was en is in bijv. chery, de leeuw, rusnak en botteghin.

26-02-2015 om 20:35

interesse komt en gaat net zo snel weer... als er een speler in het elftal van de week staat, dan hebben de commentatoren alom de mond vol van goed speler, goed gescout...dat zeiden ze ook van Texeira... en die speelt nu in de States. Ik stel voor om het niet met Hans Anders dubbele bril te doen, maar met onze eigen waarneming: gaat het vanaf nu crescendo en komt er weer een rally'tje als vorige jaar, dan hoor je niemand, en gaan we zo door -.Maar gaat het seizoen roemloos ten einde op plaats 11/12 en verliezen we van Vitesse, dan komt Brombeer weer uit de kast...en gebeurt volgend jaar hetzelfde als dit jaar: wel cashen/maar beperkt nieuwe spelers erbij....Het is niet anders. :$

26-02-2015 om 20:39

corr: moet zijn ...."verliezen we van Excelsior, dan komt Brombeer ..."

martinus6927-02-2015 om 10:18

@brummie Dat heeft helemaal niets met groeien te maken. Groningen heeft een prima selectie en zou als het een ingespeeld team was Zeker rond plaats 5 moeten bivakkeren. Het aankoopbeleid is met name in de winter prima geweest. Dit zijn goede spelers met een beetje extra ervaring. Ze zijn niet beter geworden... Met jouw redenatie zou Rusnak na anderhalve maand vrij onzichtbaar geweest te zijn blijkbaar toch gegroeid zijn waardoor er nu ineens belangsteling is? Nee toch.... Je hoeft echt niet ver terug te gaan in de tijd. Kijk eens hoe vaak Padt een voorzet in het 5m gebied laat neerkomen waaruit gescoord wordt....

Hoekie27-02-2015 om 13:17

Martinus Goed leren lezen is moeilijk. als je mijn post nog een keer leest dan lees je dat ik het eens ben met de opmerking dat het seizoen eigenlijk bijna verprutst is. Dat geldt trouwens voor een heel rijtje clubs. Als je door de resultaten en het spel heen kijkt zie je de progressie in het aantrekken van kwaliteitspelers Rusnak, tjibbling, mahi, en het vastleggen van bacuna. Dat gaat tijd over heen. Dat is ook de reden dat veel Nederlandse clubs erg veel ups en downs kennen. Beter worden kost namelijk ook veel tijd. Maar om beter te worden heb je eerst de basiskwaliteit goed hebben.

martinus6927-02-2015 om 13:24

@hoekie Jouw laatste boodschap lees ik inderdaad niet terug in je eerste bericht maar dat maakt niet uit verder. Ik ben het eens dat die 4 acties uitstekend zijn. Aanzienlijke versterkingen en daarbij een potientele groeibriljant vastgelegd. Ik ben ook niet ontevreden over het spelersmateriaal, wel wat er mee gedaan wordt.

Hoekie27-02-2015 om 13:33

Fc Groningen heeft een prima selectie maar met een paar zwakke schakels. Met name in de verdediging. Iedere supporter ziet toch dat we in de lucht worden afgetroefd. Deels is dit trainbaar maar ook voor een groot deel te weinig lengte/kwaliteit.

Hoekie27-02-2015 om 14:51

Martinus Ik begrijp dat je met name de vinger naar Padt wijst. Ik kijk daar anders tegen aan. Het zijn met name de verdedigers die steken laten vallen. Padt is inderdaad een lijnkeeper maar wel een van de betere die ook punten pakt. Hij krijgt steevast hoge scores en die krijg je niet als je veel ballen binnen de 5 meter laat komen.

Woltjer27-02-2015 om 16:15

Deels mee eens, maar ik heb liever de FC in een bekerfinale en 15e worden dan play-offs spelen voor een 4e ronde Europees.

28-02-2015 om 01:11

laiver bestaat niet: het is een bekend gezegde dat de HALVE finale in een (beker-)toernooi in feite de finale betekent. Voor de finalewedstrijd hoef je niemand meer te motiveren en door de winning mood is die wedstrijd al 5 x gespeeld in het hoofd van de spelers vóór de aftrap... Ben benieuwd of we nog iets te horen krijgen over de hoogte van spelersbonussen. klein beetje extra geld in de kontzak douwen wil nog wel eens helpen. Maar het liefst houden ze de sterkste spelers nog even aan...Net zo presteren als tegen Aberdeen zou zonde zijn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!