Terug

Deel deze pagina:

Column; Bananenrepubliek

Door Doeman 1 reactie

In Rotterdam heeft de banaan inmiddels ook haar originele betekenis verloren. De al op voorhand doodzieke confrontatie met AS Roma werd na het nuttigen van veel gele rakkers opgeluisterd met de KrommeGele. Bij gebrek aan een nieuwe Kromme in het veld, zoals in vervlogen tijden bij de havenclub, vermaakt het publiek zich met andere speeltjes.Op wangedrag van supporters heeft men, zo meende de leiding van Feyenoord,weinig invloed.

Echter als het in het eigen stadion onder het toeziend oog van de burgemeester gebeurt, kan zelfs de meest schichtige voorzitter zich niet meer verbergen achter procedures, formele verhoudingen en andere excuus-Truus wetmatigheden.Meer kordaat werd opgetreden richting Fred Rutte, die na een kort dienstverband al weer de biezen kon pakken. Je meent je in de Kuip zowaar in een bananenrepubliek te bevinden.

Nee, dan de Euroborg waar met boerenverstand het “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg” principe geldt en met enige gematigdheid spelers, technische staf en bestuurders bejegend worden. Het bravoure van de ruwe havenwerkers ontbreekt en de club en al haar stakeholders worden weliswaar op de voet gevolgd, maar zonder al teveel tamtam. De meerderheid inmiddels in rustige afwachting van hetgeen komen gaat als de ploeg in de halve finale van de Amstelcup Excelsior thuis ontvangt. Enkele forumdiscussies op websites en twitterdaargelaten, gevoerd door volhardendemeningvormers die zich de roepende in de woestijn zullen voelen.

De technische staf wordt hier door de clubleiding door verlenging van het contract zelfs gefeliciteerd met de resultaten tot zover. Kun je je dat voorstellen?

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat i.p.v. met bananen Nijland hier met een appel en een ei zich vanaf heeft gemaakt. Alle waar is dan vervolgens wel naar z’n geld.

Reacties:
Cantona01-03-2015 om 19:30

Mooi en duidelijk! :agreed:"De technische staf wordt hier door de clubleiding door verlenging van het contract zelfs gefeliciteerd met de resultaten tot zover.":agreed:

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!