Terug

Deel deze pagina:

Een zwak voor directeur Hans Nijland

Door Kees 77 reacties

Vier jaar lang communiceerde ik met de FC Groningen directeur. Als supporter kan je natuurlijk terecht bij de supportersvereniging ; maar het ging mij immers niet om persoonlijke belangen binnen de FC…nee: aangemoedigd door die slogan van Nijland himself: “ik ben naast directeur óók supporter!”, mocht ik in de waan verkeren dat men via die levende volksclub dieper zou kunnen ademhalen en dat er nog grootse dingen zouden gaan groeien voor Stad en Ommeland.

Hans Nijland: Je kan eigenlijk niet kwaad worden op deze man- al zo lang dagelijks in de weer met belangrijke en minder belangrijke zaken, maar altijd met een aangeboren geestdrift die soms ietwat komisch overkomt maar waardoor je wel geneigd bent om ver met hem mee te gaan in zijn motieven en de zaak. Ik heb wel eens mijn zorgen aan hem overgebracht over de loodzware werkdruk met besturen, vergaderen en die vliegreizen om transfers tussendoor en hij heeft zeker “vuur in de kont”…achteruit in de leunstoel moet dan maar in Kropswolde maar niet in Groene Kathedraal Euroborg.

Recent werden plannen ontvouwd met het aantrekken van Kemkers als manager performance center om de professionalisering te verbeteren. Serieuze business, welke aan die topsporters moet faciliteren. Topsporters, zijn voetballers dat wel? Jazeker: als je in 90 minuten 5 of 6 kilometer kan sprinten en dan ook nog je hele lijf erin kan gooien …dat kan niet iedereen. Komt gelijk de vraag om de hoek, of FC Groningen dan een club wordt die gaat profiteren van al deze ambities… zeg maar ‘een grotere club wordt.‘ Dat is nog afwachten denk ik. Het gevaar bestaat dat bij de professionalisering, het geldbedrag (weer) leidend is boven een sportieve doelstelling… Het is maar van welke kant je het bekijkt.

Terug naar Nijland en de FC Groningen. De soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Ambitieuze gelanceerde plannen voor stadionuitbreiding-nieuw stadion - werden in een la gestopt, het opkrikken van de begroting naar later 25 miljoen blijkt in de praktijk moeilijk haalbaar, en vooral de laatste ontwikkelingen van andere Noordelijke clubs die FC Groningen op de ranglijst passeren, is de Trots van het Noorden een doorn het oog: (…. je doet ons echt tekort als je ons een provincieclub noemt zei Nijland laatst nog eens in het openbaar)·

De huidige situatie bij FC Twente heeft aangetoond dat een club zich ook kan vergalopperen aan al die ambities. Maar Nijland is voorzichtig. Voor de echte supporter voelt dat soms als een nederlaag , die heeft immers niks met dat geld maar zeker wel met gedeelde glorie… onder je overhemd een FC shirt voor het geval dat… Vanwege dit soort emoties gun ik FC Groningen en baas Nijland die beker… het zou zijn ultieme feestje zijn, en dan kan de man terecht die felicitaties in opperste geluk in ontvangst nemen…

Nu nog die twee wedstrijden.

Reacties:
FCGmijnclub04-03-2015 om 19:17

Een mooi eerbetoon Kees:thumbsup: Hans Nijland heeft op tijd ingezien dat in financieel opzicht the sky niet the limit is.... Ondanks de verliezen gelukkig hier geen Twente scenario. En het zou wat zijn, als onze FC met die beker aan de haal gaat....

Hendrik04-03-2015 om 20:50

Je hebt het over die 2 bekerwedstrijden . Ik vindt de rest van de komende competitie net zo belangrijk. Al valt daar niks meer te halen laat wel zien dat je voor de enige trots van het Noorden speelt en er ook vol voor gaat.

Nachtwacht04-03-2015 om 21:02

Een echte clubman :thumbsup:

Hendrik04-03-2015 om 21:04

Ik hou Nijland er wel degelijk medeverantwoordelijk voor waar v der Looi het dit jaar mee doen moet kwa spelersgroep. Want er lopen er bij die in de Jupliler Leque thuis horen en niet bij Groningen. En dat ze geen goede spits gehaald hebben. Dat kost nu punten en sta je nu waar je hoort te staan. De meeste supporters houden zich nu vrij rustig tot aan de beker . Verliezen ze die wedstrijd dan zijn de rapen gaar. En dan is ook Nijland de kop van jut.

martinus6904-03-2015 om 21:23

@hendrik Ik zou het willen omdraaien: ik hou Nijland verantwoordelijk voor de situatie dat zo'n goede spelersgroep zo verschrikkelijk matig presteert. Dat deze TS er blijkbaar niet meer kan uithalen dat het absolute minimum. Groningen heeft zelden zo'n goede spelersgroep gehad als nu, zeker met de winteraankopen erbij. Als je dan ziet dat het geen geheel is, als los zand over het veld gaat en er totaal geen progressie is, dan mag je je als directeur en supporter toch stevig afvragen of je met deze trainer door wil. Zeker als je je supporters aantrekkelijk voetbal heb belooft lijkt me die keuze niet meer moeilijk na anderhalf jaar verschrikkelijk voetbal.

appie happie04-03-2015 om 21:24

Nijland is top...geen gelul...man van woorden en feen onverantwoorde rare dingen..lees munsterman..nee groningen boft met hem...zonder hem geen euroborg zonder hem geen semi top ploeg...zonder hem minder aanzien in de voetbalwereld...half europa kent fc groningen inmiddels.dus aub geen verkeerd woord over Hans.

Ronnie 04-03-2015 om 21:29

Martinus69, dat van die geweldige spelersgroep valt nog wel mee hoor. Het elftal is volstrekt uit balans man. De directeur Nijland past goed op de centen. De ene keer ben ik boos op hem omdat hij de knip niet trekt voor een goede spits. De andere keer begrijp,ik ook wel weer dat als er al drie spitsen zijn je er niet nog eentje koopt. Ik begrijp echter niet dat er verlengd wordt met vd Looi. Dat kan beter Nijland! Beter een trainer die de spelers beter maakt en leuk voetbal laat zien. Kees, goed tekst. Ik zeg maar zo; Nijland? Kon minder.

04-03-2015 om 21:30

je kunt het best oneens zijn met Nijland's beleid, of hij de juiste keuzes maakt met zijn management t.a.v. de selectie. Maar het ging mij in dit item meer om de persoon Nijland...zet die nou eens naast andere directeuren BVO, dan kan je toch slechter treffen. En over het aankoopbeleid nog dit: sinds de Denen, Zeefuik en Texeira is De Leeuw nu in genade gevallen bij de club; maar er ontbreekt telkens iets in het afronden. Chery kan dat soms alleen, maar een goede "Stürmer" vinden ze kennelijk niet meer nodig...kost ook minimaal 3 milj. en dan blijft het onzeker of ie wel rendeert.

Marja170104-03-2015 om 22:00

Ik vind het een mooie column van je Kees, bij mij komt ie wel over en binnen hoe jij hm bedoelt. Ik vind niet dat het er toe doet of we het met je eens zijn maar het stuk wel begrijpend lezen. Ja ik weet even niet hoe ik het in woorden moet uitdrukken maar iemand die tussen regels door kan lezen zal het wel begrijpen. Dank in ieder geval voor je ingezonden stuk.

05-03-2015 om 06:43

Leuk stuk en dat dit elftal niet presteert vind ik meer aan de trainer dan aan Hans Nijland liggen hoor!! Mogen echt onze handen dichtknijpen met zo'n bestuurder, iemand met echt hart voor de club

Hoekie05-03-2015 om 07:30

Leuk stuk Kees! Nijland doet het gewoon erg goed. De club maakt nu een mindere periode door maar welke club heeft dat niet? Gelukkig hebben we nog een club want ADO, Vitesse zijn niet meer van de supporter. Niet te geloven wat daar allemaal gebeurt met medewerkers, spelers en bestuurders. Twente 3 punten aftrek. Nijland riep jaren geleden al da clubs in Nederland moesten gaan bezuinigen op o.a. spelerssalarissen. En nu onlangs weer over de stadionlasten. Hij is elke jaar een paar jaar eerder die deze trends doorziet en daar ook op acteert. Werd nogal lacherig laatdunkend op dit forum door sommingen maar nu worden anderen bestuurders pas wakker.

appie happie05-03-2015 om 07:51

Maar Kemkers? Heb in de jaren zeventig/tachtig ook met Nieuwsblad van het Noorden schema's schaatsen gekeken. Maar hallo, wat een volstrekte C-sport is dat schaatsen! vandaar de naam Bokko :) c sport nee ben het niet met je eens.

05-03-2015 om 09:40

Appie, Bokko: ieder z'n vak...bij de schaatssport en ook bij atletiek trouwens is de individuele verbetering als sinds de jaren 70 (Harm Kuipers, oud prof bewegingswetenschappen RUMaastricht- WK Oslo 1975) een echte professie geworden. Heel lezenswaardig is het volgende artikel over de ,onitoring en verbetering van individuele prestaties in verschillende sporten/ook bij het voetbal: http://www.rug.nl/staff/w.g.p.frencken/artikel%20kijk.pdf

Hoekie05-03-2015 om 11:01

Een jaar of 8 geleden riepen ze ook allemaal van Toon Gerbrands; "wat moet die volleyball-coach bij AZ"? Nu heeft hij een topfunctie bij PSV.

Hoekie05-03-2015 om 11:15

Wat ik met name leuk vind aan het stukje van Kees is dat hij het schrijft op een moment dat Nijland het moeillijk heeft en iedereen over hem heen aan het piesen is. Vanuit een positieve invalshoek dus. Natuurlijk maken Nijland en Co fouten maar wie doet dat niet. Soms moet je ook een beetje geluk hebben met een aankoop of met weinig blessuregevallen. Soms heb je pech dat je de speler bijna binnen hebt maar dan hij net voor je neus wordt weggekaapt of vragen spelers zoveel salaris dat een andere club er mee van doorgaat. Twente bijvoorbeeld mocht Zyiech eigenlijk helemaal niet betalen maar sjoemelde met de boekhouding en betaalde doodleuk de boete..

Hoekie05-03-2015 om 11:20

Off topic Genoa nog zo'n zielige club. Verkocht Grangvist door met veel winst maar laat FC Groningen al jaren wachten op bijna 2,5 ton. Eigenlijk te zot voor woorden.

05-03-2015 om 11:35

Nee, maar dat hoeft ook niet: hij is aan het werk gezet om dat trainingscentrum op te zetten met/binnen financiële kaders. De club moet wel mee, want elders gebeurt hetzelfde...maar als je nou de moeite neemt om dat artikeltje*) even te lezen, dan zie je dat bij TEAMsport voetbal er ook serieus gewerkt wordt aan het monitoren en verbeteren van tactische en oefentechnische facetten, t/m de trainers bij de training aan toe, dan begrijp je dat Groningen op dit terrein niet alleen-zoals jij vaker stelt- "Barca immiteert" maar zelf ook voorop wil lopen. Kortere passes, middenvelders die opduiken etc...:$ *)http://www.rug.nl/staff/w.g.p.frencken/artikel%20kijk.pdf

05-03-2015 om 13:36

nou Bokko...we komen er duidelijk niet uit. Je moet het aan Nijland zelf maar vragen, maar die is meer van de rendementen en dat kan ie goed.(hij zegt van zelf: ik ga over de reclameborden) Overigens was de tekst van dit item niet alleen bedoeld voor bij het winnen van die beker, maar voor al het werk wat continue verzet wordt door een man die op veel schaakborden tegelijk speelt, en als iemand die bezieling bij FC G heeft, dan is hij het wel....

FCGmijnclub05-03-2015 om 15:02

Beste Bokko, En weer blijft de plaat hangen.....:( Voor de laatste keer, houdt hier a.u.b. mee op :(:(:( Onze moderator vroeg al aan mij of hij een aantal posts moest gaan verwijderen. Ik kon hem er nu nog van afhouden maar s.v.p. Bokko, niet meer doen want de volgende keer vliegen er zonder waarschuwing zo een aantal reacts uit..... :bowdown::bowdown::bowdown:

MODERATOR05-03-2015 om 15:03

:agreed:

Hoekie05-03-2015 om 15:14

Ben het met Kees eens dat je Nijland met dit soort vraagstukken niet moet vermoeien. Blijft overeind staan dat de balans in dit elftal een beetje zoek is. Met Bokko eens dat er meer oorlog gemaakt kan worden. Soms heb je 2 of 3 spelers nodig in je team die dat kunnen. Ik lees vaak dat trainers die antwoorden op de vraag wat ging er mis? We missen een paar ettertjes die een speler met het grootste gemak het staion uit schoopen.Types Jan van Dijk, John de Wolf.

MODERATOR05-03-2015 om 15:33

@ Chiel Het gaat hier niet om grof. Het gaat hier om oneindig herhaalverkeer. Dhr Bokko heeft onlangs toezegging gedaan dat hij daar beter op zou letten en valt weer in de eigen valkuil. De volgende keer wordt er zonder aankondiging verwijderd.

05-03-2015 om 15:36

Bokko, een jongen van de gestampte pot wordt door iemand anders op z'n nummer gezet terwijl hij gewoon z'n mening verkondigd. Bokko zegt vaak hetzelfde maar dat doet zeker 80 % van de huidige forumleden. Het gaat vaak over de onmacht van de trainer, die absoluut niet geschikt is voor hetgeen hij is aangesteld. Nu gaat het over Nijland, hoe goed hij het toch wel doet. Nou, ik ben een andere mening toegedaan en dat is dat Nijland het helemaal niet zo goed doet. Was dat wel het geval dan was de huidige trainer al "úber alle berge" . We worden dagelijks belazerd door de club met hun mooie praatjes over spektakel en wat dies meer zij. Aanvallend voetbal? Ho maar!!!! Voorzichtig jongens, niet verliezen is het credo. Bokko heeft gelijk, er lopen alleen een aantal "kunstgraswijffies"op het veld. Zuurtjes en anders niets. Kerels die willen vechten voor de punten, die moeten we hebben en geen watjes die alleen maar met dollartekens in hun ogen over het veld sjokken.:(:(

05-03-2015 om 16:09

geven ze slecht weer op bij de Meteo? @rob roy: als voetbal en sport in het algemeen zo in elkaar zou zitten: ik zet Hercules aan de start - ik zeg 'm wat hij moet doen en dat is winnen - en ziedaar: Hercules wint - klaar :D

05-03-2015 om 17:08

Precies Kees, maar Hoesen is nog geen Hercules!!!!:D

Ronnie 05-03-2015 om 17:20

Rob roy, i agree! Johan Derksen zegt ook altijd hetzelfde. Hij wordt toch ook niet verbannen? Ik ben het ook niet helemaal met kees eens. Nijland had eigelijk in de tc in moeten grijpen. Selectie is niet goed. Uit balans en zonder 15 doelpunten man. Ben er nog niet uit of dat veldmate ( hij heeft deze selectie in de zomer samengesteld) of vd Looi. Hij haalt te weinig uit selectie en jonge spelers worden niet beter. Of allebei? We vragen het Kees!(verder eens met Kees mbt Nijland)

05-03-2015 om 17:29

je wordt op je wenken bediend: ik heb met geen woord over de selectie of de trainer gerept...daar ging het mij niet om. wel dat Nijland behoudend/voorzichtig denkt en zoals Johan Derksen eens zei: "als hij de kans krijgt, om iedere pagina van een boek uit zijn sportuitgeverij, een advertentie plaatst". Ik gun de man credits voor al het goede werk wat hij bij de club heeft gedaan. en nog meer...zelfs de beker... En natuurlijk begrijp ik dat bij een eventuele kansloze bekerverlieswedstrijd de teleurgestelde supporters verhaal willen halen...bij de club, de trainer en de scouting...enz. ;)

Ronnie 05-03-2015 om 17:48

Helder Kees. Enne, ik gun het Nijland ook! Want als hij hem heeft gewonnen! hebben jij en ik en anderen hem ook gewonnen. Ga ik extra vroeg naar mijn werk, kopje koffie, wachten bij de automaat Praatje maken met friese vrienden. Mooi beeld Kees, vasthouden. Nijland met beker op grote markt. Vind ik vd Looi ook een prima trainer voor een week. Zo ben ik dan ook wel weer.

Hoekie05-03-2015 om 17:54

Ik had niet verwacht dat het item van Kees zo veel commotie zou veroorzaken. Blijkbaar zien veel forumleden weer aanleiding om hun stokpaardjes te bereiden. Bokko zijn reactie viel nog wel mee vond ik, maar de moderator heeft wel een punt over oneindig herhalingsverkeer. Er zijn echter wel meer forumleden die plaatjes aan het grijs draaien zijn. Zoek en hit op v. d. Looi. Jammer allemaal

05-03-2015 om 17:55

ja, Rob Roy... je hebt gelijk...."het begint allebei met een H"...en Hoesen versiert een penalty in die bekerwedstrijd tegen Excelsior, dan drink ik karnemelk i. pl. v. bier;)

05-03-2015 om 18:08

Proost!!!!!:D:D

05-03-2015 om 18:20

@Kees, Maar alle gekheid op een stokje. Jou verhaal over Nijland vind ik prima maar één ding wil ik er wel aan toevoegen dat Nijland naar de "achterban", en dat zijn wij toch allemaal, eens iets duidelijker moet zijn wat betreft het hele reilen en zeilen van de club. Één keer per jaar een financieel overzicht waar de meeste supporters toch geen kaas van hebben gegeten, kan dan nog maar waarom weten de meeste mensen niet dat de FCG al jaren op een gedeelte van de afkoopsom wacht die ze moeten beuren van die Italianen(Genoa). En zo zijn er wel meer dingen die de verbondenheid met de club leuker zou maken als dat bekend zou worden gemaakt. Nijland zegt altijd dat FC-Groningen een volksclub is, nou als dat zo was dan kwam er ook meer nieuws naar buiten, betreffende de club. Nijland is een beste kerel en heeft tot nu toe heel veel betekend voor de club maar openheid is niet z'n sterkste punt, dat kan veel en veel beter.(L)

05-03-2015 om 18:34

Helemaal mee eens...ik heb zelfs ongeveer een jaar geleden gedacht dat N. er de brui aan zou geven, na dat jaar met Maaskant en dat gedoe met de TS/Veldmate. Ook het aanstellen/ en verlengen van de trainer is nou zoiets waarbij je kan zeggen: daar heeft Nijland een directe manier om in één keer de vinger achter de selectie te krijgen. Rutten vertrok zelf (!) bij Feyenoord omdat zijn ambities groter waren dan de club...zeg maar voor het gemak het spelersbudget. Over het transferbeleid is bij Groningen een duidelijk andere weg ingeslagen: geen grote portefeuille trekken meer...niet voor spelers en niet voor trainers. Ik vind eigenlijk ook dat de selectie te smal is...maar of dat hier (net als bij F.) een lange termijn verhaal is, of dat we structureel naar het rechterrijtje gaan? Openheid van zaken geven in de voetbalwereld is "in je kaarten laten kijken"...en opportunisme is het voetbal eigen. Trouwens...vertel jij aan je buurman hoeveel spaargeld je hebt bijeengeraapt? :p

05-03-2015 om 18:41

Hoeft ook niet want de belastingdienst kijkt mee!!!! hahah, en daar komt bij dat mijn buurman beter bij kas zit dan ik, dus die schrikt niet van die peanuts van mij. Maar je hebt gelijk als je stelt dat de voetballerij bij "de waan van de dag leeft" maar toch m:thumbsup:eer openheid zou een goed ding zijn richting de trouwe supporter.

Hoekie05-03-2015 om 18:52

Zo zie je maar weer dat over openheid verschillend wordt gedacht. Nijland heeft zich in het openbaar meerdere keren uitgesproken over Genoa. Dat niet iedereen dat oppikt tja. Nijland is een van de weinige voorzitters die niet geheimzinnig doet over transfersommen. Nijland is ook ontevreden over het spel en uit dit ook. Kan wel even doorgaan maar geheimzinnig doet hij niet. Dam moet je bij ado Twente Vitesse, Feijenoord of Heerenveen zijn.

appie happie05-03-2015 om 19:09

E dan vind ik dat Nijland moet ingrijpen want,vd Velden weer in de spits kan NIET.dat snapt iedere gek.dan maar Bacuna od Islamovic...of weet ik wie maar niet ,de slecht in zijn vel zittende vd Velden..mocht het toch gebeuren en het gaat mis...wat ik niet hoop.maar ik denk dat er dan toch scanderingen zullen plaatsvinden.wat dan terecht is.vd Looi is hardleers en niet mijn favoriet..ik vind hem een nul.

FCGmijnclub05-03-2015 om 19:11

Je kunt het beste een paar pilsjes drinken met Hans, dan blijf je het best op de hoogte ;)

FCGmijnclub05-03-2015 om 19:13

@Appie Happie, heb jij vandaag Gezinsbode gelezen, artikel FC?

05-03-2015 om 19:30

ik herhaal nog maar eens één zin uit die column: "voor de echte supporter voelt dat [ "voorzichtige Nijland" ] soms als een nederlaag, die heeft immers niks met dat geld, maar zeker wel met gedeelde glorie "... en over die openheid: net zoals elders in het zakenleven worden er afspraken en dealtjes gemaakt waar wij niet van weten...dat ligt niet alleen aan Nijland, maar ook aan de zakenpartner(s) die ook weer eigen belangen hebben. Het aantrekken van Kostic destijds bleek later bij dat oppakken van die makelaar toch wat vragen op te leveren voor de buitenwacht...maar gelukkig is dat ons pakkie an niet - Wat wel van belang is voor de Groninger supporters, dat er alles aan gedaan wordt om de groei en sportieve ambities van de club waar te maken. Maar een faillissement van de club bijvoorbeeld zou ikzelf een nog slechtere zaak vinden dan een degradatie. :fc:

appie happie05-03-2015 om 19:41

Fcmijnclub ik woon al 25 jr niet meer in de regio waar de gezinsbods wordt bezorgd..dus antwoord nee.whats new?

05-03-2015 om 19:44

Nee Appie, Nijland hoeft niet in te grijpen, die heeft alleen verstand van de reclameborden (zegt hij zelf). Hier moet Peter Jeltema ingrijpen, die is technisch directeur. Maar je zal wel een roepende in de woestijn zijn Appie want Jeltema zit teveel naar Barcelona te kijken (citaat Bokko) en let niet op z'n eigen toko.:bowdown:

appie happie05-03-2015 om 19:51

Rob roy,wel ingrijpen hij is immers de baas..vd looi is nooit iets geweest..droppie eerste klas..had nooit verlengd moeten worden...we moeten een trainer hebben met ballen en uitstraling

05-03-2015 om 21:22

Appie Happie: vandaag (5/3/2015)stond in de Gezinsbode dat Casper Goedkoop vertrekt bij de beloften/Jong FC Groningen, en dat als mogelijke (in de rede liggende ) vervanger wordt genoemd B1 trainer Marcel van Buuren. Casper Goedkoop had per 1 september 2014 een éénjarig contract getekend.

05-03-2015 om 21:30

Rob Roy en Bokko: ik voel ongeveer waar jullie met Jeltema naar toe willen: hij is niet vaak in de pers, (behalve met obligate teksten als : interessante speler, volgen wij al langer, enz enz.) en zou er wat mij betreft (zeg ik erbij :bowdown:) goed aan doen eens wat meer over (veranderingen bij) het technisch beleid te vertellen. Bijvoorbeeld over doorstroom van jeugdspelers, over salarisplafonds etc etc Nijland vertelde bij de presentatie van Tibbling, dat Jeltema het "hardstikke goed had gedaan, die onderhandelingen". Misschien komt dat nog wel als hij helemaal ingewerkt is en zelfstandig die zaken doet. (zonder Nijland)...maar verwacht niet teveel openheid wat dat is nergens (denk bijv. aan Rusnak)

05-03-2015 om 21:40

na-schrift aan Bokko en Rob Roy: Jan Mulder jr. wordt genoemd als mogelijke nieuwe TD bij FC Twente. Nou is die man net als zijn vader heel breedsprakerig en kennelijk ook (door insiders) geschikt geacht aan het zakendoen bij Twente. Maar met al die woorden en gebaren: blijft het nou hangen wat ie zegt?...en is er meer openheid over het beleid daar bij Twente??? Het is nu toch treurigheid alom daar!!

05-03-2015 om 21:40

na-schrift aan Bokko en Rob Roy: Jan Mulder jr. wordt genoemd als mogelijke nieuwe TD bij FC Twente. Nou is die man net als zijn vader heel breedsprakerig en kennelijk ook (door insiders) geschikt geacht aan het zakendoen bij Twente. Maar met al die woorden en gebaren: blijft het nou hangen wat ie zegt?...en is er meer openheid over het beleid daar bij Twente??? Het is nu toch treurigheid alom daar!!

FCGmijnclub05-03-2015 om 22:06

Heb je ook de papieren versie Gezinsbode gelezen Kees en dan met name het artikel over FC?

05-03-2015 om 22:50

nee..kan je hier missch. een korte samenvatting van de inhoud geven?/of een apart item als het interessant is??

FCGmijnclub05-03-2015 om 23:05

Fc is een kwakkelende patient met goede spelers, maar geen goed elftal. Zeer matige backs. Mist loopvermogen op het middenveld. Voorin ontbreekt een scorende spits en vleugelspelers die af en toe een goaltje meepikken. Hoesen overtreft met slechts 1 goal de somberste verwachtingen. Wat de TS in Islamovic heeft gezien blijft een raadsel.

FCGmijnclub05-03-2015 om 23:15

Vervolg: Mahi en Antonia hebben wel specifieke kwaliteiten, maar scoren hoort daar vooralsnog niet bij. Tibbling en Rusnak zijn technisch zeer vaardig maar beiden geven in de duels niet thuis. Tibbling begon goed maar heeft zich snel aangepast aan de Groningse cultuur, balletje breed en terug. Rusnak bij Cambuur achter de spits of komend vanaf links, staat bij FC vaak hangend op rechts en komt bij gebrek aan pure snelheid niet tot zijn recht. Achterin is FC op beide flanken zeer kwetsbaar. Door terugkerende blessures Burnet en vd Laan moet linksachter voortdurend worden geimproviseerd.

05-03-2015 om 23:19

Nou, scherper samengevat kan haast niet...maar: uit wiens pen komt dit? Masker? En: moet ik hiervoor nog verder van wakker liggen...want het is natuurlijk al wedstrijden lang duidelijk...dat geschuif met spelers achterin. FC Groningen ontbreekt de middelen om op alle posities een dubbele bezetting te hebben, en versterkingen per transferperiode komen niet voor alle linies, maar fasegewijs...zo komt er dus roulerend in een jaar of 3 een heel ander elftal te staan....maar het niet scoren is w.m.b. een direct gevolg van de prioriteit dat er eerst naar achterin werd gekeken, en natuurlijk ook dat er voorin geen type Matavz of Berg meer in staat.

FCGmijnclub05-03-2015 om 23:24

Vervolg: Hateboer heeft zijn belofte in zijn tweede seizoen nog niet kunnen bevestigen. Fc is een kwakkelende patient met soms hele goede maar vaker slechte dagen. Wim Masker verklaart aan de hand van dit beeld de huidige FC onwaardige elfde plek. Ik hoop aan de hand van deze post iets meer te genuanceerd, waarom het m.i. niet geheel terecht is, vd Looi te makkelijk als kop van jut wordt afgeserveerd. Ben het met Masker op de meeste punten eens....

FCGmijnclub05-03-2015 om 23:26

(L)I rest my case(L)

05-03-2015 om 23:42

Ja! (L) FCGmijnclub...maar daarmee blijft de vraag: de situatie zoals die nu ( en in de komende 9 wedstrijden ) is, kan de trainer daar nog chocola van maken, of is het net als bij de griep: iedereen komt een keer aan de beurt, en dus ook deze trainer...die wil winnen-zegt hij zelf- Ironisch genoeg heeft een winnende coach altijd gelijk ( ook al spelen ze bagger ).. Je mag deze redenering trouwens niet omdraaien: dat als je gelijk denkt te hebben dat je dan ook wint ...begrijp je 'm?:lol: Wel te rusten.

campesino06-03-2015 om 08:51

dat zal allemaal fcgmijnclub. maar een club als groningen heeft nooit een perfeckte selectie. en het is juist de taak vd trainer,om er ondanks de beperkingen iets leuks van te maken. maar momenteel is het en niet leuk en de resultaden zijn slechts. en erger nog, ik heb geen idee hoe groningen wil spelen. ja zogenaamd aanvallend, maar in de praktijk is het zekerheid eerst. maar spelen we met 2 spitsen, met 3 met 1? geen idee. en dat is het probleem, er zit geen idee achter. de trainer improviseert maar wat

campesino06-03-2015 om 08:54

nu weer met vd velde in de spits. dat kan niet. je kan niet met vd velde, chery en rusnak tegelijk spelen. alle 3 dezelfde type spelers, willen de bal in de voet. en aan wie moeten ze de bal kwijt en wie schopt ze er in. als de eerste spits niet kan spelen moet de tweede spelen en dan de derde, ook al zijn die spitsen niet optimaal. maar niet met een middenmelder in de spits. dat is gewoon kloten. dat begrijpt de gemiddelde supporter niet

FCGmijnclub06-03-2015 om 09:16

Van de Velden schuwt in tegenstelling tot Hoesen geen duels en kan een bal vasthouden. Het enige wat hij moet doen is een opkomende Chery of Rusnak of wie dan ook die in kansrijke positie komt bedienen.... Dat is m.i. de insteek van de TS dat hier achter zit. Nu de uitvoering nog. O ja, zijn contract loopt binnenkort ook af, gaat FC verlengen j/n ?

06-03-2015 om 09:37

Van de Velden speculeerde onlangs in een interview nog over een "carriere afbouwen bij FC Groningen"/wat hij graag wilde...als FC Groningen dat ook voorstaat... Het zou goed kunnen, dat die beslissing in principe al genomen is, en dat ze in hem mogelijk een taak zien in de begeleiding jonge selectie.. eigenlijk zou Nijland hierover duidelijkheid moeten geven, want nu is deze speler voor het publiek "aangeschoten wild" als hij slecht speelt of geblesseerd/gepasseerd is. Eigenlijk hebben ze in het veld nu minder aan hem dan aan Van der Laak in 2011/12

06-03-2015 om 09:41

FCGmijn club: het is in theorie goed mogelijk dat die gedachte erachter zit...maar een hele wedstrijd spelen wordt moeilijk evenals bijv. bij Lindgren trouwens. Voor de toekomst zal er toch verjongd gaan worden op de positie van aanvallende middenvelders

campesino06-03-2015 om 09:55

ik heb niets tegen vd velde, sterker nog van mijj mag hij bijtekenen. maar niet in de spits. dan is het met allemaal dezelfde type spelers veels te voorspelbaar en makkelijk te verdedigen. ik hoop dan ook dat antonia snel terugkeert , want dat is een van de weinigen die wel de ruimte, diepte opzoekt. maar vd velde in de spits dat wordt hem niet. om een balletje vast te huoden, dat had zeefuik nog beter gekunt. en hoewel hoesen en islamovis er ook niets van bakken zie ik die toch liever dan vd velde. en misschien is een wedstrijd tegen het zwakke dordrecht juist een ideale wedstrijd voor hoesen om een goaltje mee te pikken en vertrouwen op te doen.

06-03-2015 om 09:56

@ Campesino: ben het met jouw post van 09:54 grondig eens...maar ik denk dat het hele voetbal is afgestemd op één of een paar kansjes....Cynisch genoeg krijgt FC Groningen ze de laatste tijd in de laatste 15 minuten om de oren als er een afvallende bal gewoon tussen de benen achter Padt belandt...zeg maar "ze bezwijken" . Over voorin kan je hele boeken schrijven: ze hebben twee lopers Mahi en Antonia/Rusnak, een nummer 10 ( Chery ) en een geblesseerde De Leeuw ...maar het is me nog te opportunistisch allemaal.

FCGmijnclub06-03-2015 om 10:32

Keuzes zijn i.d.d vaak moeilijk te begrijpen. Echter ze worden gezamenlijk door de staf genomen en gedragen afgaande op de wedstrijden en trainingen... Van de Velde in de spits is een noodgreep, bij gebrek aan beter vanuit de TS geredeneerd.... Hoesen is een miskoop gebleken. Ik kan dat het FC bestuur en TS niet eens kwalijk nemen. De verwachtingen van de overgrote meerderheid, ook die van mij, waren hoog. Hoesen 15 goals per seizoen..... Als Hoesen nu reeds de teller op 11 had gehad, stond FC stukken hoger op de ranglijst. Dan stond Looi buiten discussie en zou het elftal constanter presteren, er wordt meer gejuicht mede dankzij een spits die van wanten weet.....

FCGmijnclub06-03-2015 om 10:35

Heb nog wel een advies voor de TS en het bestuur. Deze zomer op transfer: Hoesen, Zeefuik en Islamovic. Je verlies nemen en een fatsoenlijke spits kopen die een bal kan vasthouden, kan scoren en die niet bang is in de duels.

campesino06-03-2015 om 10:41

KEES, volgens mij komt dat door een gebrek aan visie.je krijgt gewoon het gevoel dat de TS nog steeds niet weet hoe ze willen spelen en als er iemand gebleseerd of geschorst is wordt de hele boel maar weer omgegooid. 3 spisen, 2 spitsen, nu zelfs geen spitsen. zo krijg je nooit automatismen en is het allemaal erg opportunistisch. als iemand niet kan spelen bijv, rechtsback moet zijn vervanger spelen en als die niet kan de rechtback van het tweede en als die niet kan de rechtsback van A1, maar niet gaan lopen ouwehoeren met een middenvelder of spits als rechtback.

06-03-2015 om 11:18

FCGmijnclub Ze hebben met 020 om tafel gezeten bij de transfer van Zivkovic, toen had men toch alle kaarten in handen om Hoesen een jaar te huren met daarna een optie tot koop voor afgesproken bedrag . Als je er zo van overtuigd bent om hem direct te kopen hoort hij er nu gewoon in te staan ipv een middenvelder, je schopt hem nu nog verder de grond in en zie hem daar volgend seizoen maar weer boven te krijgt. Tevens blijf ik erbij dat de Leeuw met Hoesen beter presteerde en ook nu we voetballers op het middenveld hebben die een bal kunnen geven ( tibbling/cherry/rusnak) zou ik juist hem weer een kans geven.. Ik blijf me erover verbazen waarom een middenvelder in de spits moet als je spitsen fit zijn, je geeft je spitsen op deze wijze mentaal nog een extra douw waar ze staan...

FCGmijnclub06-03-2015 om 12:21

Fc was overtuigd om tot aankoop over te gaan en de meerderheid van de achterban was net als ik blij met aankoop Hoesen. Inmiddels zijn we allemaal wakker en constateren dat onze vriend geen duels pakt, niet scoort laat staan in scoringspositie komt..... Dan ben je in mijn ogen een miskoop en met de wetenschap van nu, lees- voortschrijdend inzicht had FC hem nooit gekocht, laat staan gehuurd...... Ik zeg nogmaals, je verlies nemen deze zomer en graag een Nevland, Berg of Matavz achtige aankoop doen.....

FCGmijnclub06-03-2015 om 12:27

Die zal dat ook zeker uit commerciele / lees club belangen doen....contract Hoesen loopt nog een tijdje door... Kan moeilijk gaan roepen dat Hoesen een miskoop is....

06-03-2015 om 12:50

Laatste 3 spitsen hier niet geslaagd; ligt dat alleen aan de spitsen??? Of staan er toevallig spelers omheen die liever voor eigen succes gaan? Zivkovic had geluk dat Grunn op de counter ging met een Kostic die wel de bal aan een spits gunde...

FCGmijnclub06-03-2015 om 14:40

En dat soort types missen we, doorselecteren maar..... te beginnen bij D(H)oesen:( Misschien net als Zeefuik maar verhuren aan Schotse Juup club. Kan ie zich daar mooi in de etalage spelen. De hoogste bieder .....

06-03-2015 om 15:03

het is altijd tricky om achteraf te vermoeden hoe de hazen zijn gelopen bij die transfers...maar bij Ajax krijg ik toch het idee dat Groningen de zwakkere onderhandelingspositie heeft: Goed die 2,5 miljoen hebben ze voor Zivko geincasseerd ( Fank de Boer: "als ie niet speelt gaat ie voor een veelvoud in de handel" )...dat hebben ze bij Hoesen misschien wel gedacht maar durven dat hier niet hardop te zeggen. Hoesen heeft zelf toruwens het grootste [probleem...zwaait hij hier af als miskoop, dan zal de volgende stap in zijn loopbaan weer moeilijker zijn...jammer maar wat ik gezien heb van zijn inzicht, balbeheersing en snelheid afronden is het toch een teleurstelling...( vind ik hoor, kan ernaast zitten! ) Er zal hoe dan ook weer een groot aantal spelers weggaan in de zomer, en Hiariej en Kioeftenbeld zullen nog wel blijven, maar als "DeLue" en Chery alsnog weggaat dan hebben we weer hetzelfde probleem. Misschien helpt Bacuna jr met een snelle entree in de basis. Winnen van Heracles...een must.

06-03-2015 om 15:03

Zeefuik had in dit elftal wel gepast

Hendrik06-03-2015 om 22:14

Geen zwak voor Nijland nooit maar dan ook nooit. Mijn mening heb hem al verscheidene keren met een lezing meegemaakt. Een in zich zelf ingenomen dikkop met een dubbele titanium plaat voor zijn hasses. Dat is mijn mening en daar blijf ik bij.

Hendrik06-03-2015 om 22:17

En degene die het daar niet mee eens zijn jammer dan ieder zijn mening.

06-03-2015 om 23:09

Hendrik: laat ik nou ieder zijn mening gunnen, OOK die van jou...als je mij dan maar laat schrijven wat ik zelf denk. trouwens over z'n beleid heb ik ook wel eens wat opmerkingen, maar de man probeert wat ie kan en de club is onder zijn leiding groter en stabieler geworden nieuws: vanwege de perikelen bij FC Twente dreigt er mogelijk een straf van de UEFA in de vorm van licentie intrekken. Dat zou volgens mijn bescheiden mening het volgende kunnen gaan betekenen: Wint FC Groningen van Excelsior en moet het de finale tegen FC Twente (indien winnaar van PEC Zwolle) spelen, en verliest Groningen in de kuip...dan nog zou Groningen als verliezend finalist voor die Groepsfase Euroligue in aanmerking komen...de een z'n dood...enz. EEN CADEAUTJE ZOU DAT ZIJN :D http://foxsports.nl/video/265694-europese-licentie-staat-op-de-tocht-een-grote-zorg.html

07-03-2015 om 19:27

over dit ietwat softe item nog het volgende: Ik ben ervan overtuigd als de figuur van Nijland er niet zou zijn op dit moment, dat de club net zo kleurloos zal worden met "van geldbejag en persoonlijke ijdelheid vervulde" grijze NONO's!! Je moet een beetje een cowboy zijn een cowboy zijn in die functie... en soms de grenzen opzoeken...maar dat stiekeme zoals bij Heerenveen en Twente en met non-teksten naar buiten tredende bestuurdersgilde in grijs pak, daar kan ik dus als supporter helemaal niks mee. Toen ze bij Groningen destijds die Femi haalden voor 3 miljoen, hebben ze geleerd. Nu vanwege de zuinigheid nog meer anticiperen met de bedoeling om de selectie ;) tot z'n recht te laten komen...toptrainer erbij kan net het verschil maken!

FCGmijnclub07-03-2015 om 21:18

En dan maar hopen, dat hij naast het trainerschap ook nog even zijn doelpunten meepikt......

08-03-2015 om 12:32

ga straks kijken naar Ajax-Excelsior.... of Ouwe Sar en consorten nog een serieuze bereiging wordt voor de halve finale

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!