Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen wint weer eens, en klimt naar plek acht

Door Redactie 65 reacties

De trots van het noorden heeft vanmiddag met 2-0 gewonnen van FC Dordrecht. Dankzij deze zege stijgt FC deze week naar de achtste plek op de ranglijst. Op slag van rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Burnet wist met een diepe bal van der Velden te vinden die op zijn beurt Rusnak wist te bereiken. Wegdraaiend wist Albert Rusnák de bal onder doelman Kurto door, tegen de touwen te schieten. Het tweede doelpunt kwam in de blessuretijd. Chery met de bal aan de voet speelde een verdediger uit en ging het Dordtse zestienmetergebied in. Met een droge knal in de verre hoek had doelman Kurto het nakijken. Chery die na zijn treffer erg emotioneel was, droeg zijn goal op aan zijn overleden kameraad. De wedstrijd an sich was er eentje om snel te vergeten. FC Groningen mocht van geluk spreken dat ook de gasten moeite hebben met doelpunten maken. Het was met name aan doelman Padt te danken dat de gasten niet scoorden. Daar stond tegenover dat doelman Kurto zich ook een aantal keren flink kon strekken op de kansen van de FC.

Aankomend weekend speelt FC Groningen uit tegen PSV. Het is te hopen dat deze driepunter de nodige boast geeft aan het team. Want zo verkrampt en bij vlagen zeer slordig en zonder overtuiging voetballen, zou haast te denken geven dat de groep niet beter kan. Gelukkig weten we beter. Wat wel een manco is, blijft het gebrek aan scorend vermogen.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Burnet; Rusnak, Tibbling (46’ Van Nieff), Kieftenbeld, Mahi (83’ Bacuna); Chery, Van der Velden (63’ Islamovic).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Baas, Hoesen.

Opstelling FC Dordrecht
Kurto; Van Deelen (58’ Goossens), Haddad, Lima (75’ Ten Voorde), Gosens; Van Overeem, Steenvoorden, Fortes; Klaiber, Lieder, Korte (76’ Biekman).
Rest bank: Te Loeke, Ekong, Alisic, Van Haaren.

Toeschouwers: 21.017

Scores: 43’ Rusnak (Van der Velden) 1-0; 91’ Chery (Rusnak) 2-0.

Scheidsrechter: Janssen

Overige official: Strijker, Dobre, Dieperink

Gele kaarten: 11’ Tibbling, 59’ Rusnak, 71’ Lima

Reacties:
Roelofsky08-03-2015 om 14:18

3 punten. Maar DRAMATISCH…. Haalt die Tibbling eruit, dat is goed voor het restje vertrouwen dat die speler nog in zich had. Hoe kan het zijn dat Tibbling de eerste wedstrijden de sterren van de hemel speelt en nu?? Iedereen was laaiend enthousiast over deze speler. Een groot talent….. maar niet bij de Looi. Deze man predikt éénheidsworst voetbal en stuurt spelers compleet suf geluld het veld in. Kortom er zit geen enkele lijn meer in het spel van de FC het doet pijn aan de ogen. Hoop dat de directie binnen kort zijn conclusies trekt want die zitten toch niet te slapen.

08-03-2015 om 14:27

je kon trouwens zien dat Burnet nog geen sprint naar de achterlijn tegenstander op volle snelheid kan maken... Het samenspel is idd vooral gebaseerd op de bal afleggen en niet op eigen voetballend vermogen. Het helpt niet veel om de trainer steeds als schuldige hiervan aan te wijzen, maar kom op: voorin niemand die af kan ronden en middenveld zit veel te weinig superioriteit tov tegenstander in. Vandaag viel het scoreverloop naar de kant van Grunn. Maar ik vond voetballend Dordt in de eerste helft sterker.:fc:

08-03-2015 om 14:28

naschrift: eigenlijk spelen we voetballend op spelniveau: onderste 6 plaatsen

martinus6908-03-2015 om 14:39

Ik vroeg me vanmiddag echt af of ik nu zo'n azijnpisser ben of dat een groot deel van het publiek zo schaapachtig snel tevreden is. De spelers gingen onder applaus richting de kleedkamer omdat eerste helft zonder enig niveau toevallig met 1-0 werd afgesloten... Onbegrijpelijk. Dordrecht was voetballend zeker niet minder... Sterker nog, het voetbalde bij tijden gewoon beter.. En de thuisploeg? Die ging de lange bal weer eens als zwaktebod toepassen. Elke vorm van automatisme ontbreekt nog steeds en progressie? Hou toch op, spelers verzuipen in goede bedoelingen. Een speler met bal moet een oplossing zoeken omdat de medespelers tactisch slecht staan en ontzettend vaak niet aanspeelbaar zijn. Een veel betere selectie zal Groningen niet krijgen en volgend seizoen zullen er wel drie a vier belangrijke spelers vertrekken.... Heeft vd Looij meteen excuus waarom het dan ook niet gaat lukken. Wederom een verschrikkelijke wedstrijd met vele lege plekken op de tribunes... maar gelukkig is Nijland wel zeer tevreden over deze technische staf... Wat Nijland al niet onder spektakel verstaat wat hij iedereen gegarandeerd heeft.

Ronnie 08-03-2015 om 16:01

Bokko:agreed: Kees; nou wil ik niet lullig doen, maar is het opstellen van de juiste spelers, het vinden van de juiste mix, het geven van vertrouwen aan spelers en het beter maken van spelers niet de taak van de trainer? En ben ik nou de enige die weer een draak van een wedstrijd heb gezien, spelers zonder zelfvertrouwen, op de verkeerde plek ( vd velde wordt vermoord in de spits, daar kan hij niets aan doen, trainer stelt hem op) en spitsen ( de laatste vier aankopen zijn niet gelukt, zeefuik, texeira, hoesen, islamovitch) die niet spelen om de een of andere reden. Kaart voor volgend jaar verlengd want ik ben supporter, maar mag toch hopen dat se er iets aan gaan doen.......

08-03-2015 om 16:12

:agreed::agreed::agreed::agreed:

martinus6908-03-2015 om 16:24

@bokko, Nee, althans het continue uitfluiten van een speler of spelers helpt niet.... maar na het rust- of eindsignaal fluiten is een doodnormale actie om aan te geven dat het spel weer eens beneden alle niveau was. De spelers onder applaus begeleiden naar de catacomben terwijl er een wanprestatie wordt afgeleverd slaat helemaal nergens op.

FCGmijnclub08-03-2015 om 17:17

Er zal niemand ontkennen dat het niveau van vandaag / laatste tijd dramatisch was. Vandaag telde alleen het resultaat. Heb vandaag ook een aantal positieve punten gezien. Padt, Botteghin, Lindgren, Burnet die weer meedoet en na lange periode van afwezigheid goed bezig was. Van de Velde die veel inzet heeft getoond en betrokken was bij de eerste goal evenals Chery ondanks zijn trieste persoonlijke omstandigheden, belangrijk voor het team. Vertrouwen is momenteel de grootste boosdoener voor het matig acterende FC. Voorin is het (dit hele seizoen) behelpen zonder echte spits die beschikt over een killers mentaliteit... Stel dat FC iemand als Nevland van zijn goede dagen in de spits had lopen, zou er dan ook zo kut gespeeld worden? Bij ons ligt dat uiteraard allemaal aan de trainer:o

08-03-2015 om 17:18

:agreed:

Hoekie08-03-2015 om 19:14

bokko :agreed: Publiek denkt blijkbaar dat door uitfluiten spelers beter gaan voetballen. Beetje zielig allemaal. Het was niet best. Kunnen we de trainer niet de schuld geven?

08-03-2015 om 19:18

kopie huistra's laatste seizoen enige lichtpunt vandaag Burnet terug

08-03-2015 om 19:20

(dames&) Heren...we vallen in herhaling...Vind FC Groningen vooral angstig spelen. Als we de trainer moeten geloven komt dat zelfvertrouwen met zon overwinning... Het is idd niet de "schuld" van VdVelden alleen, maar men verwacht gewoon meer van de club en de spelers. Ze hebben het af en toe laten zien, en het is idd een rommeltje soms.... Nog een opmerking: al de tegenstander 1:1 speelt, dan heb je spelers nodig die een passeeractie kunnen en willen maken. Dat zie ik dan tot mijn verbijstering niet en ik vrees dan ook voor Excelsior thuis als er niet snel iets verandert in de aanpak van deze trainer.

Hoekie08-03-2015 om 19:21

Roelofsky Je begrijp er blijkbaar weinig van dat tjibbling er uit gehaald werd. Nou ik kan je vertellen dat ik een tjibbling fan ben en met mij de hele rij waar ik zit. Maar dat hij gewisseld werd is de beste zet die de trainer kon doen. Hij draaide vierkant en veroorzaakte 3 vrije trappen en kreeg een terechte gele kaart. We zeiden in de rust oppassen dat hij geen rood krijgt. Gelukkig een wissel bravo v. d. Looi

Hoekie08-03-2015 om 19:21

Roelofsky Je begrijp er blijkbaar weinig van dat tjibbling er uit gehaald werd. Nou ik kan je vertellen dat ik een tjibbling fan ben en met mij de hele rij waar ik zit. Maar dat hij gewisseld werd is de beste zet die de trainer kon doen. Hij draaide vierkant en veroorzaakte 3 vrije trappen en kreeg een terechte gele kaart. We zeiden in de rust oppassen dat hij geen rood krijgt. Gelukkig een wissel bravo v. d. Looi

martinus6908-03-2015 om 19:21

Ik durf te stellen dat ik van nature een optimist ben Maar als het om FCG gaat kan je niet met droge ogen beweren dat we de laatste anderhalf jaar verwend zijn met goed voetbal. Alles behalve dat. Heel af en toe een uitschieter maar over het algemeen is het gewoon matig tot slecht. Ik lees vaker dat het aan het gemis van een echte spits ligt. Dat is toch zeker niet de grootste oorzaak van deze misère. Ik zie een hoop goede voetballers maar totaal geen team. Het hangt als los zand aan elkaar. Waar zijn de automatismen. Hoe kan het dat de nummer laatst voetballend beter is dan Groningen en de thuisploeg het rustig aan moet doen en zeer geregeld de lange bal hanteert.. Hoe komt het dat spelers vaak dezelfde fouten maken.. Verantwoordelijkheden van de Technische staf en die blijft ook keurig met z'n allen inert op een rijtje zitten. Dat moet de ploeg opzwepen? Al geruime tijd bewijzen ze een selectie niet aan het voetballen te krijgen. Ipv een goede spits heb ik veel liever een andere technische staf.

Hoekie08-03-2015 om 19:23

Kees je vervalt inderdaad in herhaling door elke keer de aanpak van de trainer ter discussie te stellen.

Hoekie08-03-2015 om 19:29

ik zie liever een doelpuntenmaker. Heb nog nooit een Ts zien scoren.

08-03-2015 om 19:32

Ja Hoekie, dat klopt. De trainer is hier ook de alleenverantwoordelijke, iets dat jij waarschijnlijk niet wilt zien.:(:(

FCGmijnclub08-03-2015 om 19:37

Alleen Dordt, Nac en Kowet scoorden minder dan FC dit seizoen. Zonder scorend vermogen, blijft het iedere keer weer billenknijpen en mist het team structureel diepte in het spel en als je niet of nauwelijks scoort, dan kun je ook niet winnen.....

Hoekie08-03-2015 om 19:41

Ja Rob Roy Als je maar vaak blijft herhalen dan ga je er zelf in geloven. Voetballen win en verlies je met zijn allen. Je wilt dus beweren dat 20 mondige voetballers zich de wil laten opleggen door een trainer. Kom nou!

Hoekie08-03-2015 om 19:47

Fcgmijnclub :agreed: De mooiste kansen worden om zeep gebracht. mahi ziet tot 2 keer toe chery over het hoofd. hij is nog jong en maakt zulke fouten. Kwestie van tijd, alleen die tijd wordt je niet gegund blijkbaar. Fluiten fluiten fluiten.

FCGmijnclub08-03-2015 om 19:57

Mahi is een geweldige voetballer, komt er wel. Ook Tibbling fantastische aankoop maar vandaag dikke drama. Beide spelers zijn 20? Kun je geen constant niveau van verwachten maar dat ligt natuurlijk allemaal aan van de Looi want die moet dat zien:o

Hoekie08-03-2015 om 19:58

Trouwens v.d Velde miste ook 2 keer de scherpte om een goede voorzet te geven. Normaal gesproken zijn dat samen 2 zekere doelpunten meer dan nu zijn gescoord.

Hoekie08-03-2015 om 19:59

Fcgmijnclub :agreed: :agreed: :agreed: Je slaat de spijker op zijn kop.

08-03-2015 om 20:05

Hoekie: ik stel dat de aanpak van dit FC Groningen als "bang om te verliezen en spelers niet de kans geven om hun kwaliteiten te laten zien. Een vorbeeldje: Bottegin kwam tot een paar weken terug NOOIT over de middellijn met opbouwen...nu moet hij het middenveld bijspringen in forechecken. Kieftenbeld kan het daar niet alleen af..moet ook meer naar voren mee om de afvallende bal in te schieten... Hateboer en (Van Nieff/Burnet komen nauwelijks naar voren uit angst om achterin geklopt te worden. Wat er voorin overblijft is Mahi die nog moet leren om samen te spelen, Van de Velden/Antonia die niet afronden, en Chery die in z'n uppie iets moet bedenken...en superinvaller De leeuw. Nou is dit de selectie-meer is er niet...maar de trainer laat ze wel op deze wijze spelen...het kan beslist beter als ze wat meer arrogantie en wil etaleerden. Dan maar de zweep erover...(figuurlijk bedoeld):fc:

FCGmijnclub08-03-2015 om 20:07

Ik adviseer alle azijnpissers en v/d Looi haters FCG stats voorlopig maar te mijden als de pest. Staat notabene in de top vijf van de beste FC eredivisie trainers samen met Han Berger, Ron Jans en Hans Westerhof uit zijn eerste periode. Jan van Dijk en Koevermans (laatstgenoemde tekort verblijf) en Verlangen tel ik ff niet mee omdat daar ook veel wedstrijden bijzitten in de Juup..... Zouden ze in de war zijn bij stats???:o:o:o 26 wedstrijden dit jaar eredivisie en 8 keer verloren:( dan heb je het als trainer echt niet goed gedaan:o:o:o (L):D(L)

08-03-2015 om 20:16

Hoekie: je moet mijn post van 17:25 WEL goed lezen: Het helpt niet veel om de trainer steeds als schuldige hiervan aan te wijzen, maar kom op: voorin niemand die af kan ronden en middenveld zit veel te weinig superioriteit tov tegenstander in. Vandaag viel het scoreverloop naar de kant van Grunn. Maar ik vond voetballend Dordt in de eerste helft sterker daarom: deze trainer zit er nu bijna 3 jaar ( 2 jaar hoofdtrainer en een jaar onder Maaskant ) Waarom speelt FC groningen niet 1:1 en draaien ze de tegenstander niet op eigen kracht dol??

08-03-2015 om 20:19

FCGmijnclub: Je kunt 2-0 winnen en maar "slechte tweede helft" spelen (citaat Vd Looi na de wedstrijd)

Marco08-03-2015 om 20:27

Belangrijk dat we 3 punten hebben gehaald. We hoeven nu niet meer naar onderen te kijken en kunnen in alle rust toewerken naar de halve finale van de Beker. Ook hebben we in de competitie nog veel te winnen doordat de ploegen boven ons ook verre van stabiel zijn. Dat het elftal nog steeds niet is ingespeeld is wel een punt van zorg. Een ploeg als Vitesse wordt jaarlijks grotendeels opgebouwd, Bosz brengt daar patronen en vastigheid in aan. Ben zelf wel een Antonia fan, doet hij niet mee, speel dan liever-4-4-2 waarbij Hoesen en Islamovic de spitsen zijn. Je kunt ze ook nu al afschrijven, maken ze een doelpunt en komen ze in de flow, dan pak je nu punten en hoef je geen 1 milj. in de zomer uit te geven aan de 4de centrumspits op rij in de zomerronde.

FCGmijnclub08-03-2015 om 20:40

@Kees Er is niemand die ontkend dat het getoonde spel van vandaag / laatste weken, slecht is. Ik verschil wel van inzicht met schijnbaar een meerderheid hoe dat komt...en de trainer zal ook zeker fouten maken zoals iedere in zijn tweede jaar zittende hoofdtrainer.

08-03-2015 om 20:42

FCGmijnclub: je schrijft zelf hierboven "Er zal niemand ontkennen dat het niveau van vandaag / laatste tijd dramatisch was. Vandaag telde alleen het resultaat." Nou wil ik niet flauw doen...maar voor het profvoetbal telt ALTIJD (alleen) het resultaat! En dat we al zolang op beter voetbal wachten, dan is een "bewijs" van de statistieken van Groningen dat die prima zijn? Ik blijf overtuigd dat de selectie te smal was/is EN OOK dat de trainer zijn tactiek veel te veel afstemde op NIET VERLIEZEN... sorry..maar ik krijg er ook de hip van :$

FCGmijnclub08-03-2015 om 20:54

Dan gaat vd Looi helemaal vrijuit zie fcgstats...:) Ik ben het met je eens dat de selectie aan de krappe kant is, m.i. te weinig offensieve opties. En dat Looi veel schuift heeft m.i. te maken met onderlinge verschillen die dicht bij elkaar liggen, blessures, prive toestanden spelers, en het gebrek aan een killer voorin.... Dan blijf je m.i. met een aantal jongens puzzelen en schuiven en neem van mij aan dat hij dit samen overlegd met Lukkien en Groninger.

08-03-2015 om 21:03

Ik wil alles van je aannemen...en ben ook niet van de "Barbertje moet hangen"... Die jonkies (Mahi en tibbling en Hateboer) mogen nog wisselvallig zijn...maar Van de Velden voorin:bowdown: ( net als drie wedstrijden vorige jaar) is bedoeld / evenals die lange peer van Padt naar voren / om het spel op de wederhelft te houden...maar mogen we met die paar andere spelers die hier al wel jaren samenspelen, WEL een zege op Excelsior met dit team verwachten? Als je dit jezelf niet oplegt als trainer en club, dan bereik je de finale nooit! is mijn mening... (L)

FCGmijnclub08-03-2015 om 21:09

Daar zal iedereen op gebrand zijn om door te gaan naar de finale (L):)(L)

Hoekie08-03-2015 om 21:12

Kees Begrijp niet veel van je reactie alleen het resultaat telt. Ik dacht dat we gewonnen hadden! Neemt niet weg dat het voetbal verder onder de maat is en dat al wekenlang. Geldt trouwens ook voor Akkrum en Twente maar die kruipen al wekenlang door het oog van de naald.

Hendrik08-03-2015 om 22:58

Ondergrens superdramatisch te zielig om naar te kijken en om het er nog over te hebben. :$

Hendrik08-03-2015 om 23:11

Weer het zelfde liedje v d Looij heeft het weer gedaan . Wie heeft met deze man verlengt. Waar ik nooit geen zwak voor krijg.

08-03-2015 om 23:38

Hendrik, de nastoot is voor jou :p : weer hetzelfde liedje

Hendrik09-03-2015 om 08:14

Je hebt gelijk Kees bij deze hou ik er mee op.

09-03-2015 om 09:28

Blijft het feit dat v.d Looi niet geschikt is als trainer van de FC-Groningen. Men kan met allerlei argumenten proberen het goed te praten en zelfs FCStats erbij te halen om iemand daarmee te overtuigen, maar het staat als een paal boven water dat deze trainer er niets van kan. Pieter Hiustra was niks,Robert Maaskant was niks en Erwin v.d Looi is helemaal niks. Citaat: Dit is mijn uitspraak en daar zullen jullie het mee moeten doen.:D:D:D

09-03-2015 om 09:57

Ik zie het al voor me: de rijdende rechter op de middenstip in Euroborg: kijkt eerst naar Noord dan naar Zuid...en prevelt: UITSPRAAK Rijdende rechter in de zaak BM tegen VdL luidt: "Volgens gedane constatering kan hier in de huidige omstandigheden geen subtopvoetbal worden gespeeld, zoals beloofd aan de trouwe supporters, en er wordt aldus een voorziening getroffen die luidt: deze trainer moet voor 7 april met bouwplaten de beide doelen dichttimmeren, mag gedurende 2 jaar niet meer het Euroborgerf betreden...doet hij dat wel dan zal de trainer aan de club een betaling doen ter grootte van het genoten jaarsalaris in 2014, waarvan acte ""

09-03-2015 om 10:01

Rob en Kees :thumbsup::agreed::agreed::agreed::agreed::agreed:

Roelofsky09-03-2015 om 10:40

Het gaat goed met de FC. Bij iedere wedstrijd stroomt de Euroborg vol met enthousiaste supporters. Het vertoonde spel is dan ook fantastisch. Er zit lijn in en de spelers kunnen elkaar vaak blindelings vinden. Ook de gekochte winterstop talenten hebben het prima naar hun zin en gaan steeds beter spelen. Er is dan ook geen enkele speler die weg wil. Onze trainer Looi heeft er een geweldig geheel van gemaakt en de tactiek is bij iedereen duidelijk. Er zijn dan ook geen geblesseerde spelers want ze hebben het naar hun zin en de spelvreugde spat ervan af….. Ga zo door FC ????????? Dit komt natuurlijk allemaal door de fantastische trainingen, teambuilding, oefenstof en mentale training van onze geweldige oefenmeester v.d.Looi. Of wou iemand beweren dat dit niet zo is…………….? Jongens wakker worden…..

09-03-2015 om 12:46

Chiel :agreed: Ik probeer soms het curieuze aan te tonen door gekscherend te overdrijven. Maar ik doe dit vooral om niet af te haken vanwege het getoonde spel. Het is van alle tijden, en VdL/FCGroningen staat hier zeker niet alleen in. Wat Roelofsky's post betreft is het me wel weer "over the top"...denk dat het zo'n supporter is die na iedere verkeerde pass bij de FC gaat fluiten. Maar ja wat moet je ook als de kenners bij de club zo met dit materiaal omgaan?! Vanzelf komt het goed?...ja als ze van Excelsior winnen...dan is het mij al goed, want met deze trainer heb ik het opgegeven dat er nog iets meer te beleven is in het samenspel dan met die lange bal op goed geluk over de defensie heen...jammergenoeg zeg ik erbij :fc:

Hoekie09-03-2015 om 12:50

Chiel :agreed: Daar moet je wel het azijnpis-examen voor doen om dat nivo te kunnen halen..

FCGmijnclub09-03-2015 om 12:55

Barbertje moet (L)hangen(L) Oh ja, in de trainers opsomming van Rob Roy zie ik REIKHALZEND uit naar de volgende PIESPAAL:thumbsup: Ik stel voor dat we de komende wedstrijden administratief gaan afdoen. Dan valt er voorlopig ook geen (L)azijn(L) meer te zeiken :clap::clap::clap::clap::clap:

FCGmijnclub09-03-2015 om 13:01

Nog een tip voor Hans Nijland, graag een trainer in de categorie Simeone, Guardiola, van Gaal, Mourinho....:bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

Roelofsky09-03-2015 om 13:19

Ben zeker geen azijnpisser maar een realist …… waarvan akte :)))

Hoekie09-03-2015 om 13:54

Bij van Gaal moet je wel een geldzakje van € 300 miljoen klaar hebben liggen. Kenmerken van een azijnpisser is in mijn beleving iemand die stelselmatig uitlatingen ventileert met als doel iemand de pispaal te maken van zijn ongenoegen. Er wordt dan geen onderscheid meer gemaakt of de persoon in kwestie is goeds of slechts doet, hij blijft altijd de piespaal. Ook al zou de FC met briljant spel met 6-0 winnen van Excelsior dan gaan de credits naar de spelers.

09-03-2015 om 14:01

als je fan bent van één bepaalde club dan mankeert er per definitie iets aan objectivering...geeft niks ...maar ik zou zeggen: geef de mensen die er nu staan nog het voordeel van de twijfel, "tot het echt niet meer gaat", want iedere nieuwe koers bij transfers of nieuw aangestelde voetbalbestuurder/scout/ of trainer is niet per definitie beter dan wat er nu zit.

campesino09-03-2015 om 14:16

gisteren één v.d belabberste wedstrijden ooit gezien. man man wat een niveau. met dit voetbal zou je zo´n 10 jaar geleden stijf onderaan hebben gestaan met wellicht 3 schamele puntjes. of dat aan het niveua vd selectie of aan de trainer ligt, ik denk dat iedereen zo langzamerhand zijn conclusies wel kan trekken. de lege plekken en fluitconcerten (hoewl niet goed te praten) sprken ook boekdelen. ik vond vd velde gisteren trouwens prima spelen, in ieder geval beter dan rusnak en chery. maar ja het is geen spits he. dus zet hem daar dan ook niet neer. een beetje spits had met zijn voorzetten wel raad geweten. ben blij dat we nu wat sterkere tegenstanders krijgen. er wordt dan niet verwacht dat qwe wel even met 3-0 winnen en dat is met de 3 punten op zak van gisteren toch wat makkelijker voetballen.

FCGmijnclub09-03-2015 om 15:56

Dan was je niet de enige. Gebrek aan scorend vermogen en weinig diepte, nekt ons het hele seizoen al. Vd Velden speelde inderdaad prima bij puur gebrek aan beter. Laat dat laatste punt nou net missen, met een beetje spits zou er ook zeker meer te juichen vallen en wat betreft die sterkere tegenstanders, dat zijn ook vaak de betere fc wedstrijden. Met name uit tegen 020 en hahaveen wisten de spelers zich niet te belonen....

Hoekie09-03-2015 om 15:57

Vond Burnett trouwens ook best aardig spelen. Gunde Chery zijn emotioneel moment. Kippenvel! Spelers, staf, supporters als 1 man. Vaak wordt er geklaagd over man de scheids maar tegen alle boekjes van Zeist in geen gele kaart geven vind ik grote klasse. Hulde ook aan de scheids.

FCGmijnclub09-03-2015 om 15:59

Inderdaad geen piet leut, voelde dat prima aan!

Hoekie09-03-2015 om 16:01

Als er een ploeg luizenvoetbal speelt op dit moment dan is dat Akkrum. Ze komen daar helaas wel mee weg want de onterechte punten vliegen binnen.

Hoekie09-03-2015 om 17:32

Rusnak man of THE match. Daar denken ze op dit forum anders over. Persoonlijk vind ik Padt de man of THE match. Een paar prachtige reddingen!

09-03-2015 om 18:01

Ik vond de scheids juist de hele wedstrijd slecht fluiten behalve bij het moment van Chery. Tevens een scheids die Grunn 2x met duidelijk buitenspel liet doorspelen.... @FCGmijnclub -> Nu begin je met een middenvelder in de spits en je zet je 2 spitsen op de bank..... Sorry hoor, maar als je ze niet goed genoeg vindt moet je ze ook niet in de wedstijdselectie opnemen. Blijf het ook jammer voor vd Velden vinden, de zoveelste die op de verkeerde plek gezet wordt.

FCGmijnclub09-03-2015 om 18:22

@Duufke, ik ga helaas niet over de opstelling. Dat Nick in de spits wordt gezet, zegt al genoeg... En ja, hij was betrokken bij het eerste doelpunt.... En dat de scheids geen piet lut was, bedoelde ik t.a.v. Chery.

Hoekie09-03-2015 om 18:59

Ben met duufke het eens dat de arbitrage er dramatisch veel naast zat. Dit keer heel vaak in het voordeel van Groningen maar ook een paar keer andersom. Ik vind met name dat de grensrechter aan te rekenen. Dit staat er het beste voor. Het gebeurde precies op de hoogte van waar ik zit. Het ging echt om meters. De grens was schandalig slecht. In jaren niet zo slechte grens meegemaakt.

09-03-2015 om 19:42

Ben vooral benieuwd naar de volgende wedstrijd, want gedane zaken nemen geen keer. Trouwens ook naar Hiariej, die wel erg lang met zijn onderarmfractuur aan het herstellen is... Verwacht van/door hem meer voetbal in de defensie...Kunnen ze goed gebruiken tegen Excelsior...dus misschien zijn ze wel extra zuinig op hem! Nu is het met Hateboer en Kieftenbeld vaak veel te kwetsbaar. En wat ze nou met van Nieff willen? Joost mag het zeggen!

FCGmijnclub09-03-2015 om 19:45

Hiariej binnen 10 dagen is de bedoeling Kees, ik hoorde dit vanochtend.

hertopwil09-03-2015 om 20:53

FCGmijnclub, ben het met je eens dat het gister een vut wedstrijd was, maar als jij als kenner van de zaak nou ziet dat Mahi Mooie actie 's maak ,maar vogens mij eerder de bal moet spelen,dan hadden we tegen Den Haarg 2-1 (1-1)Hoerenveen 2-2 (3-2) gespeeld. Geef het toe ben ook een man van die mooie actie's maar zorg er eerst maar voor dar je gewoon op 2-0 staat dan kun je actie maken. Nu is hij te lang met zulke actie's bezig terwijl er een ander op de elf meter stip vrij staat om in te knallen.:( Dat vind ik zo jammer aan Mahi.

hertopwil09-03-2015 om 20:57

En voor een nieuwe spits hoef je alleen maar naar een paar ex spitsen van de FC te kijken wat zij allemaal brengen. Nijland,Berg,Zeefuik. Wel spelers die bij hun club op de res. bank zitten. En verder als Bottghin weg gaat ,haal v d Linde of Fisher maar Anders Vriend van GEA ,zelfde postuur als Erik alleen ff iets sneller. Dan heb je weer een leuke Team volgend jaar!:fc:

10-03-2015 om 10:14

Behalve goede spelers, moet je als club ook geld in kas hebben...nou is het terugbrengen per vorige jaar van de schuld aan het investeringsfonds en de huur van het stadion een belangrijke stap. Meevallers van transfers (Kostic, straks Van Dijk?) zijn altijd incidenteel en nooit structureel; Maar 9ook de eventuele (extra)inkomsten van Fos ( vanwege positie ranglijst) en de gelden die voortvloeien uit deelname groepsfase Eurologue zijn zodanig groot dat ze in feite niet gemist kunnen worden in het lopende boekjaar. Dat zet de bestuurders bij FCG op scherp dat er nu DE (buiten)kans is om fiancieel wat lucht te krijgen...daarna mogen we weer hopen :bowdown: op goede of zelfs betere vervangers voor die spelers die in de zomer vertrekken

10-03-2015 om 10:15

Fos moet FOX zijn

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!