Terug

Deel deze pagina:

Zuur verlies in Eindhoven, FC strijdend met 2-1 ten onder

Door Redactie 32 reacties

Het was Wijnaldum die namens de thuisploeg de score in de twaalfde minuut opende. Daarmee mochten de Eindhovenaren zich gelukkig prijzen want ze hadden nog weinig laten zien. Maar liefst drie kansen wist FC voor het openingsdoelpunt te produceren. Gelegenheidsspits Nick van der Velden schoot in de korte hoek, (redding Zoet), Chery (in kansrijke positie) werd licht gehinderd en raakte de bal verkeerd, en wederom was het van der Velden die voorlangs kopte. Wat kan een wedstrijd een ander verloop krijgen als FC de kansen wel had benut! PSV leek rijp voor de sloop! Ruim halverwege de eerste helft kregen de Eindhovenaren uit één van hun spaarzame aanvallen een strafschop. Kappelhof had zich binnen het eigen zestienmeter gebied vergrepen aan Wijnaldum. Luuk de Jong legde aan en zag zijn schot gekeerd worden door de prima keepende Padt. Uit de rebound schoot Depay wel raak maar omdat hij te vroeg was ingelopen werd het doelpunt afgekeurd. FC Groningen weerde zich vanmiddag prima. Het spel was verzorgd en er werd met lef en intentie naar voren gevoetbald. De beloning kwam op slag van rust. Uit een hoekschop van Rusnák wist Botteghin met het hoofd de dik verdiende 1-1 te maken. Ook na de pauze drongen de gasten flink aan en hadden zeker recht op meer met mogelijkheden voor Mahi, Rusnák en Kappelhof. De beloning bleef uit. Ruim 20 minuten na de pauze ging het definitief mis. De thuisploeg kreeg een hoekschop. Met een gelukje werd via de Jong, Isimat bereikt die uit de draai de 2-1 kon aantekenen. De fase hierna kreeg PSV de wedstrijd uiteindelijk onder controle met nog een beste kans voor de Jong. FC kon ondanks de wissels geen potten meer breken.

Door deze nederlaag zakt FC naar plek 11 op de ranglijst. Volgende week wacht thuis de wedstrijd tegen Twente.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Mahi (67’ Antonia), Tibbling, Kieftenbeld (86’ Islamovic), Rusnak; Chery, Van der Velden (78’ Bacuna).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Payne, Van Nieff.

Opstelling PSV
Zoet; Brenet, Bruma, Isimat, Willems, Wijnaldum, Hendrix (83’ Maher), Guardado, Narsingh, De Jong, Depay.
Rest bank: Pasveer, Rekik, Locadia, Vloet, Hiljemark, Tamata.

Toeschouwers: 34.000

Scores: 11’ Wijnaldum (De Jong) 1-0, 43’ Botteghin (Rusnak) 1-1; 66’ Isimat (De Jong) 2-1

Bijzonderheid: 27’ Padt stopt strafschop De Jong

Scheidsrechter: Higler

Overige officials: Van Zuilen, Van Dongen en Van den Kerkhof

Gele kaarten: 17’ Brenet (hands), 26’ Kappelhof (overtreding op Wijnaldum), 56’ Lindgren (overtreding op Wijnaldum), 72’ Hendrix (overtreding op Antonia), 73’ Kieftenbeld (overtreding op Willems)

Reacties:
ties15-03-2015 om 16:14

Wanprestatie is dit alleen padt en botteghin verdient een voldoende de rest nah mag hopen dat de leeuw en Antonia volgende week wle kunnen spelen anders wordt dit helemaal niks dit seizoen

brummie15-03-2015 om 16:22

Wanprestatie? Zeker een andere wedstrijd gezien.....

Hoekie15-03-2015 om 16:23

Eerste azijnpisser meldt zich .....

FCGmijnclub15-03-2015 om 16:40

Is Ties PSV fan????:D

MaxFCG15-03-2015 om 16:41

Ik heb zeer genoten van de eerste helft, lekker brutaal voetbal gezien! tweede helft kon beter, maar een gelijkspel was terecht geweest. De ploeg verdient een groot compliment.

TomOkker15-03-2015 om 16:52

prima gespeeld, ' the same old song' geen afmaker:fc:

campesino15-03-2015 om 16:57

:agreed: meer woorden hoeven we er niet aan vuil te maken.

jvantilt15-03-2015 om 17:27

Wel bijzonder; bij bij voorbaat ingecalculeerde verloren wedstrijden speel je als ploeg brutaler, ic laat je je ploeg brutaler spelen dan tegen ploegen van gelijke caliber. Dat maakt het zuur; dus niet zozeer de gemiste kansen, want daarin grossiert de ploeg.

ties15-03-2015 om 18:00

Nee zeg alleen maar dat we in de eerste tien minuten drie goede kansen hadden en allemaal te zwak zijn ingeschoten als dat wel zo was stonden we vroeg voor en konden we vechtend met minimaal 1 punt naar Groningen toe

Hendrik15-03-2015 om 18:47

Allemaal leuk en wel maar weer geen punten. Ik hoop toch wel dat ze thuis nog wat punten gaan pakken want de nacompetitie plekken komen zo wel dichtbij.

15-03-2015 om 19:10

Jammer, je ziet wel duidelijk dat er voetbal inzit. Maar ook weer heel duidelijk dat vd Velden geen spits is, hoe goed hij ook zijn best doet. Mahi op een voor hem onwennige plek......Had liever vd Velden op de plek van Mahi gehad. Verder complimenten voor de inzet en het durven voetballen, lijkt erop net als tegen 020 dat als er geen druk opzit men vrijer durft te spelen..Bottegin weer super!

Marco15-03-2015 om 19:38

Goede instelling en aanpak. Scorend spitsjes erbij en het succes komt weer terug...

Ronnie 15-03-2015 om 20:55

Jammer, kansen genoeg. Maar ja, geen afmaker. Moeten we die spits van excelsior niet alvast een beetje gek maken en voor volgend seizoen halen? Die beste jongen scoort bij excelsior vaak. Hoeveel zal hij er dan wel niet bij de fc maken? Als we hem nu proberen binnen te halen mist hij misschien in de beker tegen de fc want dat potje hebben we ook nog zeker niet gewonnen.

hertopwil15-03-2015 om 20:57

Het blijkt maar weer eens dat onze FC tegen aanvallende ploegen niets minder is. het verschil was dat zij afmakers hebben en dat het bestuur van onze FC nu ook weet waarom er zoveel wedstrijden gelijk of verloren werden we missen gewoon een scorende spits. Ik wil niet veel zeggen (haha ) maar als we een scorende spits hadden gehad (niets toz van Nick,prima gewerkt maar geen spits) dan hadden we in de eerste 20 min kunnen lijden met 0-2. Verder een prima pot van onze trijders:thumbsup: Nou op naar de TUKKER:D

no guts no glory15-03-2015 om 20:58

Jammer maar het vertoonde spel bied zeker perspectief. Wat ik wel zeer bijzonder vond is dat bij het tweede doelpunt van PSV bij de corner Burnett de Jong stond te dekken. De kleinste man van Groningen tegen de langste en tevens beste kopper van PSV. Waarom stond Botteghin of Kappelhof niet bij de Jong? Nu begrijp ik wel waarom Groningen bij corners de meeste doelpunten tegen krijgt van alle eredivisieclubs. Dit is een zeer belangrijke taak van Dick Lukkien en zijn verantwoordelijkheid.

Marco15-03-2015 om 21:11

Laat Groningen in de week van de halve finale beker maar naar buiten brengen dat ze Van Weert (Excelsior) volgen. Hopelijk doet die dan een beetje kalm aan de in Euroborg en kan die volgend jaar mee op onze Europese toer. Vind Weghorst van Heracles ook een speler die Groningen sterker zal maken.

ties15-03-2015 om 21:56

Darri is wel een.leuk mannetje voor FC groningen

15-03-2015 om 23:18

Ondanks dat er nog veel fouten worden gemaakt...waar die nederlaag aan te wijten is, valt er over de instelling niks kwaads te zeggen. Het moet toch niet moeilijk zijn om een voorzet over de grond parallel aan de doellijn in de loop binnen te tikken? Chery faalde nu, net als hij dat vorige week deed..weer identiek over de bal heenmaaien. En Kieftenbeld had weer zijn momentje ( "Beldje")...Maar alles overziend hebben ze NIET LAF gespeeld. en dat voor een uitwedstrijd.

Don Chaot16-03-2015 om 06:11

Met positief gevoel de zender Fox Sports verlaten!:thumbsup: Alleen jammer dat er geen echte afmaker is!

Hoekie16-03-2015 om 09:21

Die killer krijgt in Schotland waarschijnlijk ook geen verlenging. Speelt daar op een flink lager nivo. Ik hoop en gun hem daar een kans. Niet terugkomen a.u.b. want zijn totaal aan goals in 3 seizoenen (ik dacht een stuk of 9) waaronder een paar penalties) bij de FC daar worden we ook niet rijk van.

Hoekie16-03-2015 om 09:33

Herstel: Zeefuik heeft bij de FC in 2 seizoenen 2012/2013, 2013/2014 7 goals gemaakt. Seizoen 2014/2015 0 goals rekenen ik niet mee omdat hij toen al richting exit ging.

Hoekie16-03-2015 om 09:45

Ik begrijp de posts ook niet van inzenders die Zeefuik, v.d. Velden e.d. willen behouden. Zij hebben wekelijks het bewijs geleverd dat zij niet het type speler zijn die gemakkelijk een doelpunt kunnen maken. Op andere plekken hebben we betere spelers dus zo snel mogelijk wegdoen om zodoende geld vrij te maken voor een echte spits.

16-03-2015 om 10:48

Hoeki Denk dat je vergeten bent hoe vd Velden afgelopen seizoen speelde... Als je het alleen over doelpuntenmakers hebt kun je bijna het hele elftal opdoeken, hij staat nu in de spits maar eenieder weet dat dat zijn plek niet is. Wie wil je voor niets ophalen met dezelfde kwaliteiten? En ja, Ik ben iemand die hem er graag bijgehouden had, want ben niet vergeten hoe hij speelt als hij fit is en op zijn eigen positie staat

Hoekie16-03-2015 om 10:58

Duufke Dat ben ik niet vergeten. Heb dat zelfs in mijn eerdere posts aangehaald. De tijden zijn veranderd. Er zijn spelers bijgekomen die beter zijn op de plekken waar hij het beste zou kunnen spelen. Bovendien is hij aan het kwakkelen en speelt nu noodgedwongen op een plek waar hij eigenlijk niet tot zijn recht komt. We hebben m.i. iemand nodig met andere kwaliteiten. Iemand die ook gemakkelijk een doelpunt scoort.

16-03-2015 om 11:09

Ik vind hem typisch iemand die weet wanneer er aangejaagd en rust in een elftal moet komen. Zie straks met vertrek Bottegin/Cherry en de Leeuw weinig ervaring in het elftal blijven.

Hoekie16-03-2015 om 13:23

Op het middenveld hebben we nu de beschikking over Chery, Rusnak, Tjibbling, Hieraj, v. Nieff, Kieftenbeld, Lindgren en op termijn ook nog Bacuna. Voor de voorhoede Antonia, Islamovic, de Leeuw, Mahi, Hoesen en regelmatig ook v.d. Velden. Op de één of andere manier slaagt de FC er niet in daar voldoende doelpuntenproductie uit te halen. In feite zijn alle scenario's al een keer aan de beurt geweest. Elke supporter kan zien dat er eigenlijk niet een echte afmaker tussenloopt. De Leeuw komt nog het dichtst in de buurt. Het is geen toeval dat Zivkovic zoveel doelpunten maakte en maakt. Hij staat "toevallig" altijd op de goede plek. Het rijtje spelers hierboven met de Leeuw als uitzondering staan vaak "toevallig" er net effe niet. Kortom een paar inwisselen voor een killer. Mag ook best wat kosten.

no guts no glory16-03-2015 om 18:26

@ Hoekie Ben het helemaal met je eens,kan het niet beter verwoorden. Zou eventueel het met Zeefuik nog wel willen proberen maar dan als aanspeelpunt om de bal even vast te houden(zeker in uitwedstrijden) en dan met veel lopende spelers als bijvoorbeeld de Leeuw erom heen. Van der Velden is over zijn top heen en bovendien te blessure gevoelig en waarschijnlijk behoorlijk duur in de salarissfeer.Dan liever Bacuna regelmatig wat speelminuten meer geven

16-03-2015 om 18:31

te duur in de salarissfeer? Is dan bekend wat hij wil verdienen????

Hoekie16-03-2015 om 21:43

We kunnen niet blijven experimenteren met dezelfde spelers. Gaat gewoon niet goedkomen. Het vreemde is dat als er niet gescoord wordt een rijtje trainers daar de schuld van krijgen terwijl iedereen de feiten harde cijfers dus onder ogen kan zien. Cijfers liegen niet. Teveel spelers met dezelfde kwaliteiten is vragen om moeilijkheden en die krijgen we dan ook. We hebben bijvoorbeeld teveel spelers die willen combineren en naar de bal toekomen en niet van de bal afgaan, niet een/tweetjes aangaan en geen gaten trekken. Voorspelbaar voetbal dus. We hebben gelukkig veel creatieve voetballers die dan de ballen kunnen geven.

17-03-2015 om 00:29

Nou Bokko: een beetje zelfkennis: je bent veel te emotioneel om de FC G te zien miskleunen...dwz: met het constateren van "waar het schort" is de oplossing er nog niet... ik ben maar net genezen van die nederlaag bij Pisvee, en eigenlijk heb ik geen flauw idee waar dit elftal ons gaat brengen dit seizoen: het kan verkeren! Tot voor kort was ik bijna zeker van een revival in het laatste 1/4 van de competitie...nu kan het ook zomaar een 12 e plek worden. Maar die beker: Je zou toch alle banden van de auto's van de directie lek willen prikken als ze de finale niet :( behalen ( en daarmee een mogelijke directe plaatsing voor Europa als verliezend finalist / vanwege licentiegebrek Twente)...Ik bedoel dus: Zo'n geweldige kans voor open doel :fc: Zouden di9e namen van dde mannekes die jij noemt nou iets uitmaken in die wedstrijd tegen Excelsior??? groet'n trouwens

no guts no glory17-03-2015 om 18:05

@Duufke Ik weet inderdaad niet wat van der Velden wil verdienen.Maar je hoeft geen econoom te zijn om te veronderstellen dat hij beslist veel meer verdiend en wil verdienen dan bijvoorbeeld een Bacuna.Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik dan liever investeer in 2 talentvolle eigen jeugdspelers zoals Bacuna en van nief dan in een speler die op zijn retour is.En uitgaande van zijn huidige kontrakt denk ik dat hij momenteel minstens zoveel verdient als die 2 samen.

17-03-2015 om 19:55

Ik denk dat VdVelden zelf allang weet hoe de vlag erbij hangt: Bij Kieftenbeld hebben ze maanden (!) gesoubat voor een contractverlenging. Ik denk dat de club geen plaats meer voor hem heeft als ze eindelijk eens een goede aanvalslinie hebben, want Antonia en Chery komen duidelijk minder in het spel voor dan een half jaar geleden, en de opkomende backs Hateboer en Burnet , die "kwamen " ;)Straks is de Leeuw terug tegen Excelsior en dan zie ik VdVelden helemaal niet meer bij de selectie.... ondanks de poll..gaat hij weg dus.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!