Terug

Deel deze pagina:

Gelukkig provinciaal

Door Doeman 10 reacties

(Zl)Satan Ibrahimovic heeft na een teleurstellende wedstrijd in de Franse competitie zijn gif gespuwd over La Douce France. In een week waarin de wereldster door Björn Kuipers met een rode kaart al dan niet terecht werd weggestuurd, bleek de laatste nederlaag in de Franse competitie moeilijk te verkroppen en liet het beest even z’n ware aard zien. Voetbal is genieten met zo’n fenomeen op het veld, maar het openlijk schofferen van de natie door zo’n geweldenaar, is hem in Frankrijk niet makkelijk te vergeven.

Als kritische volger van de FC zijn er grenzen wat je als stellingen kunt poneren. Hoewel de aanvallen op scheidsrechter, spelers, technische staf en/of bestuur van de club zeer gericht kunnen zijn, is de norm (en de waarde!) dat je afblijft van het allerheiligste wat ons bindt: het land van Stad en Ommelanden. Hoewel Nijland, van de Looi en Kieftenbeld in onze ogen niet altijd op de juiste manier de Groningse vaandel dragen, zullen zij zich in hun provinciale arrogantie niet verlagen tot het afgeven op het moederland van onze club. Gelukkig prijs ik mij met dergelijke ‘provinciaaltjes’, die hoewel niet geheel naar wens, wel de kleuren van de club en haar achterland nog respecteren.

Diezelfde club heeft inmiddels steun gevraagd van haar supporters om ook in het nieuwe seizoen steun te blijven bieden. Zonder beroep te hoeven doen op mijn Airmiles, AH bonus punten of boekenweekgeschenk kon ik mijn seizoenkaart verlengen, terwijl ik daar bovenop de halve finale tegen Excelsior op mien plek gratis kan bezoeken. Natuurlijk zit ik de laatste wedstrijden van deze competitie alleen om er van de vroege lentezon te genieten en is er in de eredivisie niets meer te winnen en te verliezen. Na de kaart door de scanner rest ons niets meer dan te mijmeren over de verwachtingen over het volgend seizoen. Geloof jij het óf geloof ik het; dat houdt ons nog bezig.

Ik heb deze week gemeend de positieve bedoelingen van de zittende macht te moeten honoreren. Ik prijs me gelukkig met provinciaal gestuntel, zolang arrogante voetbalmacho’s de Euroborg mijden. Ik ben er weer bij volgend seizoen.

Reacties:
no guts no glory17-03-2015 om 21:31

Prima stukje. Ik heb samen met mijn vrouw voor 5 jaar bijgetekend. Forza Grunn.

no guts no glory17-03-2015 om 21:35

En mijn zoon en dochter allebei voor een jaar. De jeugd heeft de toekomst. Hoop dat de doelstelling in 2018 gehaald word en dat de selectie voor vijftig procent uit eigen jeugdspelers zal bestaan.

17-03-2015 om 21:37

Doeman: ligt het nou aan mij, dat ik, de laatste paar jaar vooral, constateer dat er landelijk en regionaal steeds minder gesproken wordt met bewondering en aandacht voor de ontwikkelingen binnen de FC? En ook vanuit de club zelf is het met het doorschuiven van jeugdtrainers en de nieuwe TD onder Nijland en "naast" Veldmate bijna een "bureau" geworden waar het product (!) voetbal keurig afgedraaid wordt maar waar verrassingen naar mijn idee steeds minder mogelijk zijn. Natuurlijk kan je nog naar het volgende seizoen verlangen als alle clubs weer tegelijk van start beginnen, maar het businessmodel bij Groningen oogt tegenwoordig lang zo fris niet meer als in de periode toen exotische verrassingen op de grasmat acteerden. Het lijkt er zelfs op dat de FC spelers zelf hier letterlijk ook onder gebukt gaan, veel mutaties in het XI tal, wisselvalligheid en te weinig excellence om de voetbalwereld binnen de Provincie en daarbuiten/landelijk nog te verbazen...jammer.

17-03-2015 om 22:07

@no guts no glory: het doorselecteren van eigen jeugd wordt al jaren door de FC gepropageerd. Nu kan je niet meteen verwachten dat alle topspelers uit de de jeugd zoals Bacuna, het grote elftal halen. Maar als er 6 spelers uit de eigen jeugd zouden spelen, dan moet je er nog minstens 6 of meer achter de hand hebben, omdat ze nu eenmaal veel geblesseerd zijn en moeten wennen aan het hogere tempo en het CONSTANT moeten presteren veel van het vraagt. Die breedte groei zie ik bij Grunn (nu?) nog niet; jeugdelftallen worden in aantal teruggebracht en er wordt strenger en eerder doorgeselecteerd; de samenwerking met Cambuur is passé, en rond ieder talent hangt een tumultueuze sfeer van "blijft ie-tekent ie-blijft ie niet?" Natuurlijk gaan veranderingen niet in een keer. Ik hoop dat het leerproces van eigen spelers wordt doorgezet tot in het eerste, zodat ze kunnen rijpen door wel samen te groeien met die andere 50% van de externe spelers van bovengemiddelde :bowdown:status. Tibbling kan een baken zijn.

FCGmijnclub18-03-2015 om 10:51

Kan hard gaan Kees. 1) Hiariej 2) Hateboer 3) vd Laan 4) Payne 5) Bacuna 6) Nick Bakker? 7)Veendorp 8)Baas Tot 2018 komen er zeker nog 4 namen bij. Daarbij heb ik een donkerbruin vermoeden dat we Stef eerdaags ook weer gaan verwelkomen.......

18-03-2015 om 13:30

ik gun al deze jongens een prachtcarriere bij Grunn...en hoop dat ze een serieuze kans krijgen...ben namelijk nog geschrokken dat deze trainer ze soms maar één wedstrijd laat spelen, en dan hoor je er een lange tijd niks meer van. Als Stef Nijland zou komen dan moeten ze hem, vermoed ik, de hoofdprijs betalen aan Zwolle, dwz zeker boven het miljoen. Maar over aanvallende middenvelders zwijg ik liever maar...het gaat bij Groningen zo gek met wat ze willen aantrekken: goedkoop is vaak ook duurkoop...

FCGmijnclub18-03-2015 om 17:25

Beschikt trouwens wel over een goede eindpass....

18-03-2015 om 22:34

@FCGmijnclub...en op wie moet die eindpass gespeeld worden?

FCGmijnclub18-03-2015 om 23:06

Dat moet in ieder geval een (L)SPITS(L) zijn die de duels niet schuwt, in scoringspositie weet te komen, en ze in het mandje weet te leggen....

18-03-2015 om 23:31

1. er mag ook bij: de buitenspelval omzeilt! Ofschoon ik ben maar "gelukkig provinciaal" ben ( = kop item), ....jij hebt de perfecte functieomschrijving gegeven voor een advertentie in de Dagblad vh Noorden...:D Ik houdt het voor mogelijk dat ze volgend seizoen wederom af zien van een meerdere miljoenen kostende scorende spits aan te trekken. Hoesen en De Leeuw zullen voorin niet blijven, en voor Islamovic en Antonia wordt het twijfelachtig als Van Nieff en Rusnak opgesteld worden. Tibbling wordt nu achterin het middenveld verkeerd gebruikt, heeft trouwens ook zo'n goede eindpass....ieder z'n vak

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!