Terug

Deel deze pagina:

Kleurrijk servet

Door Doeman 12 reacties

Als supporter van de FC kom ik vaak tot de conclusie dat de huidige ploeg te groot is voor het servet en te klein is voor het tafellaken. Zelfs in de Nederlandse talentenkweekvijver “Eredivisie” lijkt het elftal nauwelijks potten te kunnen breken óf van tafel te zullen vallen. Afgelopen zondag kwam ik daarom zonder al te veel verwachtingen naar een wedstrijdje zomeravondniveau kijken én was de stemming vooraf vooral bepaald door de heerlijke voorjaarszon die de Euroborg opwarmde. Nee, van een zonsverduistering was die middag niets te merken en alleen het bleke spel van de verkozen elf, zo in het veld gezonden door de met weinig lef acterende technische coach, zou me aan het mopperen kunnen brengen. Hoewel Twente betere tijden heeft gekend, hadden zij nog steeds wat om voor te voetballen en zou Grunn hierdoor hopelijk geïnspireerd worden om de lamlendigheid van zich af te werpen.

Gaandeweg de middag werd mijn humeur zo waar nog zonniger toen bleek dat met een aanvallende instelling de thuisploeg een aardige wedstrijd voorschotelde. Het gaf zoveel vertrouwen dat zelfs na twee keer op achterstand gekomen te zijn, er in mijn directe omgeving eigenlijk geen cynische opmerkingen te bespeuren waren. De aanvallende acties van Burnet, de passeerbewegingen van Mahi en de zweetdruppels van werkpaard Tibbling bekoorden de toeschouwers én de ‘zeikpot’ tegen Dordt was al snel weer vergeten. Nog niet alles liep zoals het moet, maar er was opvallend minder geschuif achterin te noteren. Dat Blom de wedstrijd leidde op een half veld afstand van waar het te doen was en daarom zich als enige aan het zomeravondniveau had aangepast, gaf hier en daar wel wat irritatie, maar bleef ondergeschikt. Overigens las ik maandag in de Telegraaf dat oud-AZ spits Kees Kist de scheidsrechter hiervoor beloonde met het cijfer zeven, hetgeen me doet afvragen of Kees misschien wat te veel verblind was door zoveel zon.

De volgende thuiswedstrijd zal de zon door het latere tijdstip inmiddels wat lager staan, maar het heeft er alle schijn van dat er wat kleur gegeven zal gaan worden aan het seizoen door Excelsior offensief te bestrijden. Hopelijk leidt het ertoe dat we alle kletspraat eens achter ons kunnen laten en de beschouwingen in kunnen zetten voor een feestje in Rotterdam. We zijn met z’n allen toe aan een lekker toetje.

Reacties:
23-03-2015 om 17:14

goed verhaal...is de basis van een fanbeleving die uiteindelijk een paar jaar in de min heeft gestaan... en ook goed van Doeman dat hij (subtiel) de coach nog eens heeft genoemd dat zijn benadering van punten sprokkelen z'n grenzen heeft in de acceptatie! Je zou bijna zeggen: als je dit hebt gehad ( en meer vanuit je eigen kracht aanvallender speelt-voor-wat-je-waard bent ), dan kan het hier op de reactiepagina weer ECHT over voetbal gaan, en dekt de naam "de Trots van het Noorden" de lading weer. Er is bij FC Groningen nog wel een hoop te doen, maar met minder nemen we geen genoegen (meer) :fc:

Groen hart23-03-2015 om 18:26

Mooi geschreven ! Vond dit een wedstrijd met een hoge amusement ! Eindelijk .

Marco23-03-2015 om 20:43

Helaas het lot en bestaansrecht van Groningen. Hebben een begroting rond plek 8. Alleen succes als we het zelf op orde hebben en ploegen onder ons een steekje laten vallen. Sommige supporters vieren kampioenschappen, wij vieren overwinningen. Beter scouten. Voor Hoesen en Jansen is 1,3 mil betaald. Je ziet aan een rusnak en Tiblling dat je ook voor die positief kwaliteit had kunnen kopen. Haal nu bijvoorbeeld Bengtsson transfervrij van Twente. I.pv. 8 ton of meer voor een verdediger van de Rangers, kun je deze speler die zich bewezen heeft op Eredivisie niveau binnen halen.Geef hem 3 ton boven de salarisgrens, en we hebben 3 jaar een goede verdediger. Anders ben je 8 ton aan transfergeld kwijt, maar is het maar afwachten of zo'n speler het niveau aan kan. Scouting mag wel wat meer ervaring en bewezen kwaliteit gaan zoeken.

23-03-2015 om 20:56

:agreed:

23-03-2015 om 22:34

denk dat Bokko van zijn stoel :o valt met deze tweet: RT @jdnijland: Gerard Kemkers krijgt namens FC Groningen een inkijkje bij de voetbalopleiding van FC Barcelona. http://t.co/Nd0JfoTXDJ vorige maand

Hoekie24-03-2015 om 11:29

Ik begrijp de reactie van Marco te proberen Bengtsson te halen. Hij overschat het salarishuis va onze FC. Bengtsson verdient ruim 8 ton. Dat zijn belachelijke bedragen. Je komt met 3 ton extra per jaar niet eens in de buurt.

24-03-2015 om 12:27

Ben blij dat er bij de FC niet zulke belachelijk hoge salarissen worden betaald, anders waren we net als FC-Twenthe nu, failliet. Bengtsson is een goeie verdediger en mag voor mijn part wel bij de club komen maar tegen een salaris die die in overeenstemming is met zijn kunnen en dat is niets meer dan andere spelers van de FC.(L)(L)

Hoekie24-03-2015 om 17:06

Ik ben het niet vaak met je eens met Rob Roy maar het betalen van dit soort salarissen voor een redelijk goede verdedigers is absurd.

TomOkker25-03-2015 om 05:56

Überhaupt moet er net als de banksalarissen een halt toegeroepen worden aan de spelerssalarissen. Het loopt nog steeds de spuigaten uit. Een soort salary cap gaat m.i. iets te ver maar de zgn. fairplay die men nu gehanteerd, zet ook geen zoden aan de dijk.

25-03-2015 om 11:40

uit onderstaand bericht van 24/3 blijkt dat bij de ramp met het neergestorte Duitse vliegtuig in de Franse Alpen bijna nog een ramp (nl van "een" Zweedse voetbalteam") gebeurd was, als er op 't laatst niet besloten was om een andere vlucht te nemen Een Zweeds voetbalteam had tickets geboekt aan boord van de rampvlucht 4U9525, maar besloot op het laatste moment toch niet mee te gaan. De tussenstop in Düsseldorf zou namelijk te lang duren, dus het team splitte zich op en boekte tickets voor drie andere vluchten met kortere tussenstops.

25-03-2015 om 13:18

@Tom Okker, Waar hebben we het dan nog over als ik lees dat Messi PER WEEK 1,25 miljoen euro "verdiend", blijkt dan toch dat de hele voetbalwereld enorm verziekt is door dit soort clubs.

Hoekie25-03-2015 om 15:16

Voor Barcelona is hij een koopje. Zijn spelersalaris is slechts een deeltje van dat bedrag maar de commercie om die speler heen maakt dat hij zoveel verdient. Maar de "hele wereld' wil blijkbaar in zo'n shirtje van hem lopen en hem iin tv spotjes e.d. zien en tja dan is het kassa. Kwestie van vraag en aanbod. Relatief gezien nog altijd een koopje in vergelijking met Bengtsson.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!