Terug

Deel deze pagina:

Meeslepend gevecht in Arnhem eindigt in puntendeling

Door Redactie 8 reacties

In een wedstrijd die qua score alle kanten had opgekund, heeft FC Groningen vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. Binnen een kwartier schoot Rasmus Lindgren de trots van het noorden op een 0-1 voorsprong. Een mooie vooraf ingestudeerde corner ging hieraan vooraf. Het had kort na de openingstreffer ook zomaar 0-2 kunnen zijn, als Kieftenbeld de bal iets scherper in de diepte had geplaatst in plaats van naar buiten. De hoek richting het geel/zwarte doel werd daardoor te moeilijk voor Rusnák wiens inzet helaas op doelman Room strandde in plaats van tegen het net. In de slotfase van de eerste helft verrichtte Padt zijn eerste redding. Traoré kreeg dichtbij het Groningen doel een prima kans maar Padt reageerde zeer attent.

Na de pauze ging het tempo nog verder omhoog en het spelbeeld verplaatste zich over en weer. FC Groningen streed voor wat het waard was. De eerste grote mogelijkheid voor FC werd door de arbitrage vakkundig om zeep geholpen vanwege (vermeend) buitenspel. Aan de andere kant van het veld redde Padt zeer bekwaam op de doorgebroken Traoré. Kort daarna leek het (vanuit ons perspectief) een loepzuivere strafschop voor FC. Binnen het geel/zwarte zestienmeter gebied werd Hoesen met de bal aan zijn voet opzichtig onderuit getrokken door Kashia. Scheidsrechter Nijhuis zag er tot onze verbijstering geen overtreding in en liet doorvoetballen.

Niet veel later had het 0-2 misschien wel moeten zijn. Een schitterende groen/witte aanval via Burnet, Hoesen met een hakje op de inkomende Chery had een beter lot verdiend. Tjaronn Chery kwam prachtig door en haalde kansrijk uit op het doel van Room die de bal tot hoekschop verwerkte. Het was jammer dat Chery vanavond het vizier niet op scherp genoeg had afgesteld want even later kwam er weer een leuke mogelijkheid voor de aanvallende middenvelder na een prima combi tussen Mahi en Kapelhof. Een kwartier voor tijd kon Room nog net een voorzet van Mahi tot corner verwerken, de bal zou zeker in het doel zijn gekopt. Ook de mogelijkheid twee minuten later voor van der Velden en Hoesen, werd wild over het doel geschoten.

Een minuut of tien voor tijd werd het dan toch 1-1. Doelman Padt die mag terugkijken op een prima optreden en zich diverse malen onderscheidde met prima reddingen had de pech dat de paal de grootste ongeluksfactor in zich meedroeg. Het schot van Labayad caramboleerde via de paal en de rug van Padt in het eigen doel....

In de score kwam geen verandering meer. De Arnhemmers drongen zeker aan maar kwamen niet tot kansen. Ook FC Groningen bleef strijden tot het einde.

Met het twaalfde gelijke spel van dit seizoen schiet de trots van het noorden niet veel mee op. Maar met de strijdlust en de intentie om naar voren te willen voetballen, was het ook in deze wedstrijd (net als thuis tegen Twente en uit bij PSV) dikke prima!

Aankomende woensdag wacht de bekerwedstrijd tegen Excelsior. Wij vertrouwen op een goede afloop!

Interview met Sergio Padt - beeldmateriaal via FOX Sports

Interview met trainer Erwin van de Looi - beeldmateriaal via FOX Sports

Interview met Maikel Kieftenbeld - beeldmateriaal via FOX Sports

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Mahi (84’ Van Nieff), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak (73’ Van der Velden); Chery, Hoesen (81’ Bacuna).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Hateboer, Payne.

Opstelling Vitesse
Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic (91’ McEachran), Qazaishvili (68’ Djurdjevic); Labyad, Traoré, Oliynyk (68’ Ibarra).
Rest bank: Velthuizen, Wallace, Mori, Leerdam.

Toeschouwers: 20.121

Scores: 13’ Lindgren (rebound) 0-1, 79’ Padt (eigen doelpunt) 1-1

Scheidsrechter: Nijhuis

Overige officials: Van de Ven, Gerritsen en Bax

Gele kaarten: 60’ Van der Heijden (op Mahi), 71’ Hoesen (op Vejinovic), 74’ Padt (tijdrekken), 80’ Mahi (op Achenteh), 83’ Van der Velden (op Kashia)

Reacties:
Hendrik04-04-2015 om 20:59

Ben zeer benieuwd hoe ze het woensdag achter in gaan invullen zonder Bottegin. Sankoh mag neem ik aan nog niet mee doen.

Hendrik04-04-2015 om 21:00

:(

Ronnie 05-04-2015 om 06:07

Lindgren/ vd Laan of Lindgren/ kappelhof. Want Lindgren speelt daar achterin echt goed. Bezig aan zijn derde jeugd. Ze hebben het gister niet slecht gedaan,tegen psv prima en laatste thuiswedstrijd was ook leuk om te zien. Zetten we weer de befaamde eindspurt in richting Grote Markt?

zaagmuldersweg05-04-2015 om 07:52

woensdag 200% inzet.er bovenop en het moet een beetje meezitten, dan kan het lukken. Een makkie zal het niet worden. Excelsior is echt geen lullig ploegje.

05-04-2015 om 08:49

Jopie: je weet toch dat het beheer van BM onbetaald vrijwilligerswerk is op deze site, en dat als je klachten hebt je ook elders kan googelen

05-04-2015 om 10:22

Dank Kees

05-04-2015 om 15:22

@Ronnie: als ze niet uitkijken....wordt een schwalbe festifal in de 16 m om een penal te versieren..hoop dat de scheids goede ogen heeft, en niet zoals bij Kappelhof de laatste keer, waar zijn benen " kruislings werden opgezocht"...waardoor het een tackel op die aanvaller leek. bah!

Hoekie05-04-2015 om 18:27

@ Ajax Wat is je punt? Je komt erg zielig over zo. Gaat slecht met je cluppie maar reageer je frustratie ergens anders af.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!