Terug

Deel deze pagina:

Waar was jij?

Door Doeman 4 reacties

In een kolkende massa zal woensdag de wedstrijd van het jaar gespeeld worden. Hoe teleurstellend sommige wedstrijden dit seizoen ook verlopen zijn, de bekerreeks heeft steeds tot overwinningen geleid en maakt dus dat we er terecht staan. Een halfvolle Euroborg is weliswaar de trieste gewoonte; bomvol zal die juist midweeks de sfeer gaan bepalen. Hopelijk kunnen de basisspelers middelmatigheid ontstijgen en het trouwe deel van de supporters belonen voor de steun en trouw!

Het vertrouwen in het komende seizoen zal grotendeels afhangen van de euforie die we deze week mogen beleven. Een eindschot in de competitie zou aardig zijn, maar de seizoenskaartverkoop zal vooral gestimuleerd worden door bekersucces. Eigenlijk heeft niemand het nog over het winnen van de Dennenappel. De intocht in een half groenwitte Kuip zal alleen al een beloning zijn.

In commentaren vooraf verdwijnen langzaam en zeker de kritische opmerkingen en wordt cynisme in de kiem gesmoord. Stad en Ommelanden willen met optimisme hun plaatsje zoeken om het zweet te zien druipen, het bloed te zien vloeien en om mee te huilen met de vreugdetranen. De Leeuw weer in de punt, geeft ons allen het vertrouwen dat het nu toch echt gaat gebeuren. Menigeen heeft zich al georiënteerd hoe de reis naar Rotterdam gaat verlopen. Een busreis weliswaar, maar wel een heel gezellige.

De opening van het DVHN donderdagmorgen is voorspelbaar en verdringt het wereldnieuws. Niet vaak krijg je als Groninger de kans getuige te zijn van wat de voorpagina domineert. Geen politiezender hoef je te scannen om op het juiste moment op dezelfde plaats te zijn. Zoals eerder die wedstrijd vorig seizoen in de play-offs thuis tegen AZ. Die spanning, die sfeer, die saamhorigheid, die steun. Als onwerkelijk getuige van.............

Hopelijk herinner jij dan nog lang waar je was op die woensdagavond?

Reacties:
Marja170106-04-2015 om 21:06

Mooi stuk! :thumbsup:

PMB06-04-2015 om 22:01

Zit op 8000km afstand. Wat zonde!

07-04-2015 om 01:53

@PMB dan maar afstemmen op "nieuwe" media...voor live updates! Wat betreft die grasmat: zal wel niet toegestaan zijn dit te betreden bij winst... Maar je mag jezelf niet rijk rekenen van te voren: Excelsior zal tot het laatst strijden, maar komt natuurlijk kwaliteit tekort tov FC Groningen. Dinsdag trouwens ook interessant om de tegenstander in de finale te kennen: Schat PECZwolle iets hoger in dan FC Twente op dit moment. Maar zo'n finale is nooit van te voren "gespeeld" ;)

07-04-2015 om 21:19

als ze 120 minuten moeten spelen dan komt er zeker kramp bij een paar... tis toch al het seizoen van de kwakkelingen...maar een halve finale thuis tegen Exc.....mag je toch niet verliezen. (en Bokko: jij weet het, Rob Roy denkt het, en ik zeg het: De aanval (bij FC Groningen) is de beste verdediging morgen :)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!