Terug

Deel deze pagina:

Respect

Door Doeman 5 reacties

Respect moet je verdienen. Je bent het snel kwijt en het herwinnen kost meestal een hele tijd. De FC bewijst het tegendeel: het verloop van het seizoen deed langzaamaan het respect verliezen, terwijl de gunstige lotingen in het bekertoernooi op de koop toe genomen werden. In één wedstrijd echter, gesteund door de prachtsfeer die we met z’n allen wisten te creëren, is het respect terugverdiend. Een standbeeld voor van de Looi is inmiddels een reële mogelijkheid als hij de club twee achtereenvolgende seizoenen binnen Europa weet loodsen. Had de clubleiding het dan toch goed gezien toen, tegen beter weten in, de contracten met de technische staf werden verlengd?

In het klompendanstheater “de Kuip” zal blijken of de oefenmeester een lange neus kan trekken naar alle critici. Hoewel het voetbal al met al een stuk minder spectaculair oogt dan vorig seizoen, heeft iemand begrepen dat resultaten het langst bijblijven en de werkelijke redenen blijven voor feestjes. Geen sfeeracties als je niet eens de betreffende wedstrijd speelt immers. Gelukkig bleven ons gisteren eventuele sfeeracties in Arnhem bespaard, want daar kan ik me al helemaal niets bij voorstellen.

De finale tegen de club uit Zwolle is een droomfinale. Naast de Nijlandclash is het uitvechten van deze ‘burenruzie’ op neutrale bodem er één om je vingers bij af te likken. Met de FC in de 'underdogpositie' lijkt het gemakkelijker om de strijd aan te gaan. Vooralsnog leek het dat beide teams niets te verliezen hebben, maar de ‘pot met goud’ die er bij een overwinning in de zak gestoken wordt, is voor beide clubs ongekend. Het verschil is zo groot dat winnen of verliezen in de eredivisierangschikking de komende seizoenen zo maar 4-5 plaatsen kan schelen. De winnaar komt met een dikke beurs en sportieve mogelijkheden de transfermarkt op; de verliezer is de schlemiel.

Menig criticus heeft dit scenario niet voorzien én de clubleiding heeft door het handhaven van de technische staf in deze cruciale fase waarin de echte prijzen verdeeld worden, dus juist gehandeld.

Respect daarvoor.

Reacties:
Marco09-04-2015 om 20:30

Denk dat we eerlijkheidshalve enorm geluk hebben gehad met de winst op Vitesse in de beker. Als we die wedstrijd waren afgedroogd was er weinig op aan te merken zijn geweest. Voor de rest lijkt Groningen het juist wat beter te doen tegen betere tegenstanders. Een serie als PS, Twente, Vitesse spelen we toch tot de laatste minuut voor een resultaat. Voor de rest doelpunten kopen in de zomertransfer en proberen de sterkhouders, bij bekerwinst, een lucratievere transfer in de wintertransferwindow toezeggen. Zeker chery is niet te vervangen.

09-04-2015 om 20:31

@ Doeman: "Het kan verkeeren" schreef Bredero (1585-1618) al eens. Dit betekent: het kan veranderen, de dingen blijven niet zoals ze zijn! misschien wat flauw, maar Groningen had dit jaar een wel een gunstige loting (net zoals PECZwolle vorige seizoen)....daar hoef je niet voor te schamen, dit het staat nl. wel los van de bekeroverwinningen op Vitesse en Excelsior wat een verdienste is van deze selectie ( én zo je schrijft: van de TS en de directie )

hertopwil10-04-2015 om 06:38

het maakt niet uit hoe de loting is,we weten dat Groningen tegen 020;010;040; enz beter speelt dan tegen de lagere ploegen. Maar als je start tegen amateur is het risico veel hoger dan tegen 020. De jongens moeten er bij de beker elke wedstrijd staan en dat hebben ze gedaan. Want ook Excelsior was voor woensdag een gevaarlijke tegenstander. Dus tegen elke tegenstander in de beker moet je der staan. een gemakkelijke loting of een zware loting.;)

TomOkker10-04-2015 om 17:22

zo betrekkelijk is voetbal dus

11-04-2015 om 12:23

leuke column van CHANTAL!!...hoor je het eens van een ander :) https://chantalvertelt.wordpress.com/2015/04/11/cupkoorts/

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!