Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen met 3-2 op karakter langs Cambuur

Door Redactie 32 reacties

Een ongelukkige terugspeelbal van El Makrini op zijn doelman Nienhuis ging aan de winnende treffer vooraf. Nick van der Velden die de situatie goed inschatte kreeg zijn voet eronder. De bal vloog over Nienhuis en had een beste stuit. Van der Velden die doorliep zag zijn inzet niet over - maar in het lege doel gaan. Daarmee kreeg de trots van het noorden vanmiddag loon naar werken.

De trots van het noorden begon eerder deze middag voortvarend aan de wedstrijd. Binnen één minuut trof Tjaronn Chery de roos met een prachtige boogschot in de kruising. Er leek geen vuiltje aan de lucht! Maar toch zou het nog geen vijf minuten later 1-1 zijn. Een aanval over meerdere schijven via onder meer van de Streek naar Ogbeche eindigde bij Rosheuvel die simpel kon binnen tikken.

Binnen een half uur zou het tegen de verhouding in zeer pijnlijk 1-2 worden. Botteghin werkte heel ongelukkig een schot van Ogbeche over de eigen doellijn. Ondanks het betere van het spel van FC en de mogelijkheden, zou de 1-2 achterstand ook de ruststand zijn. Zwaar geflatteerd natuurlijk want de Liwwarders waren nauwelijk in de buurt van Padt geweest.

Na de pauze pasten zij een dubbele wissel toe. Bakker en Droste waren gewisseld voor Mac Intosch en de Ridder. De intentie bij Cambuur was om nog meer gebruik te maken van de zijkanten en de score uit te bouwen, echter de wissels werkten averechts....de gasten zouden nog minder doelgevaar stichten.

Burnet moest helaas snel afhaken met vermoedelijk een liesblessure. Hans Hateboer kwam in het veld op de rechtsbackpositie, Johan Kappelhof week uit naar de linksback plaats. FC Groningen bleef voetballen met intentie naar voren. Ruim tien minuten na de hervatting werd het 2-2. Simon Tibbling produceerde een strakke schuiver in de verre hoek, de gelijkmaker was volkomen verdiend.

Michael de Leeuw werd direct daarna vervangen door Nick van der Velden. De trots van het noorden behield het betere van het spel met intentie naar voren. Er kwamen diverse mogelijkheden. Rusnak was dichtbij een treffer, maar schoot nipt voorlangs. Nick van der Velden bleek uiteindelijk een gouden wissel. De FC supporters in het stijf uitverkochte Euroborg zijn de grote winnaar!

In strijd om de achtste plek staan nu drie ploegen gelijk. Het aankomend weekend wacht de uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt, Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet (53’ Hateboer); Mahi (90’ Bacuna), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak; Chery, De Leeuw (57’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Islamovic, Van Nieff.

Opstelling SC Cambuur:

Nienhuis, Droste (46’ MacIntosh), Reijnen, Bakker (46’ De Ridder), Narsingh, Rosheuvel, Dijkstra (80’ Pereira), Bijker, Ogbeche, Van de Streek, El Makrini.
Rest bank: Zeinstra, Barto, Janzen, Steblecki.

Toeschouwers: 21.821 (uitverkocht)

Scores: 1’ Chery (-) 1-0, 6’ Rosheuvel (Ogbeche) 1-1, 28’ Botteghin (eigen doel) 1-2; 56’ Tibbling (Botteghin) 2-2, 82’ Van der Velden (-) 3-2.

Scheidsrechter: Liesveld

Overige officials: Boonman, Bleumink en Boot

Gele kaarten: 66’ Dijkstra

 

Reacties:
campesino12-04-2015 om 16:28

dat uitfluiten is inderdaad jammer. maar misschien raakt hij er eens van doordrongen dat hij af en toe eerder moet afspelen. en misschien wat extra trainen op voorzetten geven. heb wel eens gescholden (woord aangepast door REDACTIE) op kieftenbeld, maar was voor mij vandaag de man of the match.:clap:

Groen hart12-04-2015 om 17:48

Campesino , Eens Kieftenbelt deed alles goed . Afgelopen woensdag ook al . Wat heeft die jongen een inzet .

Marja170112-04-2015 om 18:35

Wat een voetbal week was dit zeg. :bowdown: :clap: Had het vandaag btw echt met Botteghin te doen! En dan Tibbling, geweldige speler!

martinus6912-04-2015 om 19:17

Eindelijk eens een wedstrijd die boeide van de eerste tot de laatste minuut. Twee ploegen die durfden aan te vallen en zich niet ingroeven. De eerste helft vond ik Cambuur als team beter maar de tweede helft was Groningen voetballend de bovenliggende partij inclusief kansen. Een gelijkspel was ook niet verdient geweest. Genoeg spelers die een ruime voldoende scoren met Chery (1e helft) en Tibbling als uitschieters. Graag meer van dit soort wedstrijden, zien we veel, maar dan ook veel te weinig.

12-04-2015 om 20:14

Bokko: niet ieder is even stabiel, en vooral als het over voetbal emoties gaat, bijvoorbeeld de scheids of een geniepige speler bij de tegenstander...dan weet je het wel.. Valt mij wel op dat de schwalbes in de 16 (versierde penals) bijna niet meer voorkomen, de tegenstander wordt zorgvuldig van de box weggehouden. Moet nog wel eens terugdenken aan de eerstwe paar wedstrijden toen Zeefuik meedeed: niemand kende die kwaliteitren van "Zweefduik".. Later werd dat herkend door het scheidsrechtercorps en was dat afgelopen. Gelukkig ook maar...een onterechte penal kan de hele wedstrijd onterecht verknallen. En: zowaar vandaag een teamprestatie neergezet met de inzet om de drie punten, voor een vol eigen huis. Kan niet beter. Heb jij Ochbeche nog gezien? nee dus. Groet :)

12-04-2015 om 22:36

Bokko, het fluiten is een prima corrigerende actie. Het is niet meteen tegen de voetballer als persoon gericht maar wel tegen bepaalde aspecten. Als de trainerstaf het niet doet en ook de medespelers niets zeggen in woord of gebaar dan leert een speler niets. In het begin van het seizoen werd er terecht gefloten toen Botteghin maar vooral Kappelhof de bal eindeloos heen en weer schoven. Dat fluiten hielp echt. Mahi kan geweldig voetballen maar overschat zichzelf. Kappelhof loopt compleet vrij naast hem maar Mahi ziet niets en niemand. Kappelhof, dat weten we, is geen persoonlijkheid en laat het allemaal gebeuren ( waarom niet Hateboer er gewoon weer in ?). Niemand in het veld geeft Mahi op zijn donder, ook niet als de zoveelste voorzet verkeerd aankomt. Het gaat er niet om de spelers onzeker te maken door de afkeuring te laten blijken maar om ze beter te maken, meer inzicht bij te brengen. Het moet zo worden dat als bijv. Mahi het publiek hoort fluiten dat hij dan snapt dat hij die bal maar es moet afgeven.;)

12-04-2015 om 22:37

En Kieftenbeld was de man van de wedstrijd, dat mag ook wel es gezegd worden.

TomOkker13-04-2015 om 02:01

Keihard een spiegel voorhouden, betekent dat lijfstraffen, een speler iets duidelijk maken van wat ie zelf ook wel weet. Volgens mij is het de aanvoerder die als 1e een speler aan en/of toespreekt indien nodig zal een trainer ingrijpen. Maar inderdaad dat uitfluiten doet weinig spelers iets temeer omdat spelers wel weten dat 5% van de bezoekers niet weet dat er lucht in een bal zit.

13-04-2015 om 04:50

@Bokko: VandeLooi heeft Mahi steeds in bescherming genomen...hij kwam als "halve vervanger" voor Kostic door het falende aankoopbeleid tijdens die window en werd eerst niet opgesteld... "voor de toekomst" zei VdL nog... Later toen hij het zo goed deed op links, was het publiek enthousiast. Maar door die rare pos.wisselingen met Antonia die op rechts geblesseerd raakt en soms (links!-) half in de zone moest verdedigen, werd het voorin met VdVelden een zootje... Nu moet Mahi inderdaad accepteren dat hij alles(!) moet beheersen, wat natuurlijk niet in een keer lukt..."een typische pleintjesvoetballer" zei VdL ook nog...Ik denk: geef hem tijd.... een prima aanvaller. Ik heb niet de indruk dat Kieftenbeld als aanvoerder, maar ook VdL en Lukkien als trainers "de knoet" er overheen leggen bij de spelers als het wat minder gaat...nee: ze gaan uit van het team als geheel: voor elkaar willen werken en het resultaat als inzet maken. op zich prima. Mensen veranderen niet, maar spelers kunnen wel beter renderen.

campesino13-04-2015 om 08:06

ja daar heb je gelijk in kees. we vergeten wel eens dat mahi eigenlijk nog maar een half jaartje in de eredivie speelt. eigenlijk overtreft die jongen alle verwachtingen.:bowdown:

13-04-2015 om 15:05

Bokko: kom je op een teer punt bij mij... De stijl van VdLooi tijdens de trakining is mij niet geheel bekend...alleen uit sommige verslagen van mensen die erbij waren, dus ik mag toch zeker aannemen dat het hem wel serieus is, zijn trainerswerk. Maar ik kom maar niet los van een persoonlijke voorkeur voor trainers die voor de groep staan, en dat er iets gebeurt met de spelers...zeg maar autoriteit en discipline en tot de verbeelding spreken...Jij mag zeggen op deze trainer dat allemaal (voldoende) heeft...

13-04-2015 om 15:52

Nee dus!!!! Heb het al zo vaak gezegd dat de poppetjes op de juiste plaats gezet moeten worden. Zet Mahi op z'n plek, en dat is linksbuiten, en deze jongen wordt door het publiek nooit en te nimmer meer uitgefloten. Maar ja.......de trainer hé!!!!!!:(

FCGmijnclub13-04-2015 om 16:07

Keuzes.... Anonia geblesseerd, Rusnak komt beter uit de verf op links dan op rechts.... Mahi in feite ook maar voegt op rechts meer dreiging toe dan Rusnak.... Uitgezonderd gisteren.... Gelukkig beschikt de TS over videoanalyse, ben overtuigd dat Mahi nog leuke beelden over zichzelf gaat terugzien....deze week.... Over een jaar of misschien twee, Mahi kwam bij FC binnen als een leuke pingelaar, nu is hij uitgegroeid tot een fantastische teamspeler.....En Hans Nijland telt zijn financiele zegeningen...

13-04-2015 om 16:37

En zo is't maar net!!!!!:(

13-04-2015 om 17:11

jaja...die rare zegeningen in euro's... zou me niks verbazen met die uitspraken van Nijland op Fox afgelopen zondag (over specifiek drie spelers die mogelijk gaan vertrekken) dat er al afspraken zijn gemaakt over e.e.a. net zoals bij Tadic.. ischatten kan ik ook: voor Chery 4,5 milj, voor Botteghin 3,5 milj en voor Deleu 1, 8 milj...samen kleine 10- milj...kan je mee aankomen...maar wie of wat komt er voor terug :bowdown:???

appie happie13-04-2015 om 17:29

Kramer...fisher en alberg kosten samen 5 miljoien blijft er 5 over

Hoekie13-04-2015 om 17:30

@ Kees Dat zijn mooie bedragen maar als ik Chery mag geloven gaat hij weg voor onder de 3 miljoen. Groningen kan ook niet meer de hoofdprijs vragen omdat hij in de zomer nog maar 1 jaar onder contract staat zover ik weet. De leeuw idem dito rond miljoen euro is zijn waarde denk ik.

Hoekie13-04-2015 om 17:39

Over Mahi: Spelers als Mahi zijn momenten voetballers als hij het op zijn heupen heeft dolt hij iedereen helemaal suf. Nu had hij het even niet. Erg jammer maar iemand uitjoelen daar wordt niemand beter van.

13-04-2015 om 18:03

Hoekie: ik bedoelde met die opsomming van bedragen, niet of het achter de komma precies dát wordt (kan best zijn dat Chery een clausule heeft), maar meer of er met de opbrengst weer voldoende wordt geherinvesteerd...Laat het in totaal een miljoen minder zijn... Het feit dat Nijland zo expliciet deze spelers ("hete zomer") noemt geeft te denken...zo van "wen er vast maar aan" Je mag hopen dat ze nu al vervangers in beeld hebben ..want een ingespeeld team is een minimumvereiste :fc:

campesino13-04-2015 om 19:28

Volgens mij heeft Nijland al een paar keer verkondigt dat ongeveer de helft van de transferopbrengsten weer geherinvesteerd wordt. en ik ben het met hoekie eens, voor die 3 zul je hooguit 5-6 miljoen vangen, eerder minder. dus dan kan je shoppen voor 2-3 miljoen. of van dijk moet nog verkocht worden

Marja170113-04-2015 om 19:31

Maarree met deze trainer hebben we vorig seizoen de play-offs gewonnen en staan we dit seizoen iig in de beker finale en wie weet gaan we wederom de play-offs spelen.... Ik begrijp de kritiek maarree vergeet het resultaat niet he ;)

FCGmijnclub13-04-2015 om 19:39

En helemaal als er op 3 mei 's avonds op de Grote Markt een spontaan volksfeest gaat losbarsten....:)

14-04-2015 om 05:04

campesino: dat geld vind ik op zich niet zo ingteressant; Bij Chery werd in de winter naar Feyenoord een vraagprijs van 5,4 milj gebezigd; De Leeuw zou 2 miljoen moeten kosten voor de Chinezen, en Botteghin zit natuurlijk op het niveau van Van Dijk, dwz boven de 3 miljoen.... Verder is er een halvering van de schuld in het investeringsfonds gekomen, dus die afdracht uit transferinkomsten van 50% voor de BV zal mogelijk straks wat minder zijn...Nogmaals we merken het wel, maar als er maar iets goeds, en vooral in de breedte ! aan spelers terugkomt, want dit seizoen was het behelpen met de volle ziekenboeg

14-04-2015 om 05:06

@ FCGmijnclub: ik heb altijd van mijn moeder geleerd dat je niet moet juichen voordat de beer is geschoten... of zijn er geen beren op de weg? :p

Hoekie14-04-2015 om 06:56

@ Kees Kan je niet volgen als je zegt dat je geld niet zo interessant vind en zelf elke keer de bedragen noemt. Het enige wat wij hier aangeven dat je jezelf niet rijk moet rekenen. Bedragen die eerder genoemd worden nemen steeds verder af naarmate de contractduur korter wordt.

14-04-2015 om 08:36

Hoekie : als je mijn post 07:54 nou goed leest, dan merk je dat mijn zorgen in de eerste plaats gaan over het voldoende herinvesteren in nieuwe spelers...en liefst goede spelers...en ook nog in aantal voldoende om het volgend seizoen weer in te gaan. En over niet rijk rekenen: ben ik met je eens hoor: eerst zien dan geloven.

14-04-2015 om 09:32

@Marja1701, v.d.Looi genomineerd voor "beste coach van het jaar"? Verdraaid, wéér niet. Hoe zou dat toch komen?:p:p

Marja170114-04-2015 om 10:12

@Robroy, euhmmm haha dat is weer een heel ander onderwerp :thumbsup:

14-04-2015 om 10:26

Bokko: als Nijland na 11 gelijke spelen rondtwittert dat er 2 overwinningen te noteren zijn dan is dat inderdaad een grote vooruitgang. Waarscghijnlijk vanwege het beperkte aantal tekenjs heeft hij die tweede tweet ( kolkende "euroborg" ) er voor het gemak achteraan geplakt, dus niks nieuws... En vwb de opmerking over de catering: als je nou dat bier en die worst weggelaten had, dan had je die goal van Chery tegen Excelsior na 47 seconden niet gemist :D:D

Hoekie14-04-2015 om 11:16

Mee eens dat uitfluiten averechts werkt. Ze gaan er niet beter door spelen. Sterker nog: Mahi ging daarna nog slechter spelen en v. d. Velden viel erg slecht in, maar zijn doelpunt verbloemde zijn slechte spel. Hij bewijst bij elke invalbeurt het gelijk van de trainers niet met hem door te gaan.

14-04-2015 om 14:50

Bokko :D:D

14-04-2015 om 19:37

Uitfluiten kan uitstekend werken als opvoedende maatregel. Als straks Chery vanaf de eigen 16 meter de keeper aan de kant duwt omdat hij op doel wil schieten mogen we best fluiten. Zelfs bij Robben destijds, waarvan iedereen de grote klasse zag, was het goed dat hij gecorrigeerd werd door het publiek toen hij maar door bleef pingelen. Het probleem met onze FC is dat iedereen alles maar van elkaar accepteert. Kappelhof laat 2x zijn man vrij lopen waardoor die scoort maar je ziet geen enkele reactie van de medespelers. Tja, ws bij de video analyse op maandag wordt het besproken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!