Beloften winnen met 1-0 van Jong PEC Zwolle

Onder toeziend oog van onder meer coach Erwin van de Looi en PEC Zwolle trainer Ron Jans heeft de Jong FC/Cambuur combi met 1-0 gewonnen van de blauwvingers. Ron Janzen gaf een mooie voorzet over links, Arias zette een blok en Juninho Bacuna schoot uit de draai de 1-0 tegen de touwen. De FC/Cambuur combinatie blijft ondanks deze overwinning op de tweede plek staan.

De zege was zwaarbevochten. Over de gehele wedstrijd gezien toonden de gasten meer dreiging en hadden de betere kansen. In de eerste helft had het binnen een kwartier ook zo 0-2 kunnen staan. Martijn van der Laan leverde slordig de bal in en Zwolle kon bijna profiteren. Nog geen minuut later rolde er rakeling langs de tweede paal een bal naast het doel van Van der Lei. Grunn zwijnde.

Halverwege het eerste bedrijf onderscheidde de doelman zich weer, nu op een inzet van een doorgebroken PEC speler. De thuisploeg kon er in offensief opzicht weinig tegenover stellen op een doelpoging van Arias na, hij stuitte op de doelman en een bal die over de kruising vloog bij de peperbussen.

Na rust kon van der Lei direct weer aan de bak, een krachtig schot werd tot corner verwerkt. Even later werd Antonia de diepte ingestuurd door Martijn van der Laan. De aanvaller haalde snoeihard uit, de doelman moest een corner toestaan waaruit geen gevaar kwam. Over en weer kwamen er kleine kansjes. Onbegrijpelijk was het moment in de 65e minuut. Arias komt met de bal in het zestienmetergebied en wordt door twee! Zwolle spelers opzichtig onderuit getrokken. Een zuivere strafschop.

Ruim een kwartier voor tijd viel dan toch de bevrijdende 1-0! In de slotfase probeerden de peperbussen gelijk te maken, een inzet eindigde tot onze opluchting, op de paal.

Op maandag 11 mei speelt Jong FC/ Cambuur een uitwedstrijd tegen De Graafschap. De week daarna is het thuis (op Corpus) tegen FC Dordrecht.

Opstelling Jong FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Van der Lei; Schootstra, Payne, Van der Laan, Janzen; Antonia (79' Oldenburger), Ben Moussa, Van Nieff, Arias; Bacuna, Islamovic (40' Denkovski).
Rest bank: Gies, Bijl, Baas en Saban.

Score: 73' Bacuna (Janzen) 1-0.

Gele kaart FC: 91' Bacuna