Jong FC Volendam tracteert Beloften FC op een 5-0 oorwassing

Door Redactie 6 reacties

Maar liefst vijf treffers moest Jong FC Groningen vanavond incasseren. Binnen vijftien minuten (eenrichtingsverkeer) was het 2-0 dankzij doelpunten van Genrdige Prijor en Dylan Mertens. Daarna leek Grunn meer in de wedstijd te komen en was een paar keer dichtbij een treffer. De thuisploeg daarentegen kreeg via Gyon Philips twee (vrijwel niet te missen) kansen... Na de rust werd het snel 3-0. Jack Tuyp werd onderuit getrokken in het strafschopgebied, de bal kwam voor Gyon Philips die met een harde knal (3-0) van der Lei passeerde. Lange tijd controleerden de palingboeren de wedstrijd, de gasten drongen nog aan en in de laatste vijf minuten liep het andere Jong "Oranje" uit naar 4-0 (Dylan Mertens) en 5-0 Genrdige Pryor. Jong FC bezet momenteel met 10 punten uit 7 wedstrijden de vijfde plaats. Vitesse dat zesde staat met 9 punten speelde 3 wedstrijden minder. FC Volendam (8 punten) en FC Twente (6 punten) hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Over drie weken wacht de uitwedstrijd tegen Jong Achilles 1929.

Opstelling Jong FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Van der Lei; Bijl, Payne, Veendorp, Baas (70’ De Leeuw); De Vos, Veldman (50’ Amakodo), Bos; Oldenburger, Islamovic (46’ Jasper), Idrissi.

Rest bank: Gies en Stenekes.