Terug

Deel deze pagina:

Beste Erwin,

Door Thijs Faber 26 reacties

Op 3 mei 2015 was ik uitzinnig, toen jij samen met onze selectie de eerste prijs uit de historie van mijn cluppie binnenhaalde. Dat schoot weer door mijn hoofd beste Erwin, toen ik gisteravond terug liep naar een normale betaalbare plek om de auto te parkeren (en die zijn er weinig in de buurt van het stadion, dus genoeg tijd om na te denken). Mijn tenen waren afgestorven, mijn handschoenen lagen thuis - vergeten, omdat ik gezonde wedstrijdspanning had, zin in een potje voetbal, asap naar onze Borg. Ik zal je vertellen, beste Erwin, dat ik het al aardig koud had in de 59ste minuut, toen Idrissi een schot op doel loste, even dacht ik dat er nog een overwinning in zou zitten.... Maar ik had het fout, op dat schot en een half kopkansje van De Leeuw na heb ik geen enkel doelgevaar gezien gisteren. En dat stoort mij Erwin, dat doet mij pijn omdat dit negatieve spelbeeld structureel wordt. De hele avond zitten kou-kleumen om getuige te zijn van kansloos rukvoetbal. En toch kom ik, naïef als ik ben Erwin, elke wedstrijd weer, hopende dat de vorige wedstrijd een eenmalig incident was. Ik bespaar je verder de gevoelens Erwin hoe ik (samen met de vele medesupporters) na de wedstrijd huiswaarts ging(en)...We zijn boos Erwin, heel erg boos!

Het moet gezegd worden beste Erwin, het zit je ook niet mee. Teveel keuzes? We hebben een nummer 10 rondlopen die al 19 wedstrijden steevast amateurniveau laat zien en een spits die in tegenstelling tot vorig jaar geen bal maakt. Dat kost je doelpunten, als twee van je aanvallers zo hopeloos uit vorm zijn. En ik zie dat hun medespelers het ook niet weten, Tibbling speelt ze überhaupt niet meer aan, die kiest liever voor "zekerheidjes" zoals Reijnen, Lindgren, of Padt. En wat mij irriteert beste Erwin, is dat jij ze niet beter maakt en dat jij ze doodleuk blijft opstellen. Zij die geen progressie tonen en al een halfjaar geen deuk meer in een pakje boter schoppen. En alternatieven heb je genoeg lijkt mij, zo zit er bijvoorbeeld (in mijn herinnering) elke week een speler op de bank die wij voor 1,5 miljoen uit Zwolle hebben gehaald.

Dat is veel geld Erwin, voor zo veel geld is toch wel iets in huis gehaald wat beter is dan een nummer 10 die al 18 wedstrijden op Jupiler League niveau presteert? Of is de vorm van Drost ook belabberd, net zoals diverse overige spelers in jouw selectie die nauwelijks progressie tonen? 

Lijkt mij niet beste Erwin, volgens mij heb jij wel door dat gisteren voor de tweede keer binnen één week 20 duizend Groningers mokkend afdropen richting huis. Met hen ook 250 Nijmegenaren, die mogen balen dat zij niet met 3 punten naar huis zijn gegaan. Want dat is de keiharde realiteit beste Erwin, op deze manier is de Euroborg geen onneembare vesting meer maar eerder een stiltecentrum. Ook de uitwedstrijden bieden weinig hoop, het is inmiddels lijdzaam bekend dat kansen om resultaten te behalen in uitwedstrijden net zo groot is als zijnde uitgebreid je behoefte doen op de wc en spontaan getroffen worden door de bliksem... Waar moeten de punten dán wel vandaan komen?

Maar luister Erwin, ben jij nog wel in staat jouw om selectie beter te laten voetballen, herkenbare spelpatronen in te slijpen en over te brengen op je spelersgroep - namelijk dat er niet iedere keer dezelfde fouten worden gemaakt?

Ben je nog in staat om te leren van je fouten? Je zult begrijpen dat (samen met mij) vele supporters het vertrouwen in jouw functioneren kwijt zijn. En als je zo doorgaat Erwin, zal je krediet bij de directie (door de toenemende druk van buitenaf) nog verder gaan afkalven, hoewel dat nog wel even zal gaan duren, want deze week werd jouw een nieuw contractvoorstel gedaan. 

En dat maakt supporters wanhopig en kwaad, dat schept een verkeerd signaal. Ik ben van mening dat jij nooit zal kunnen presteren naar dat verwachtingspatroon. Mijn advies is om zeker maar weer even ‘met elkaar te gaan zitten’ zoals je dat altijd zo leuk in je interviews zegt, en verras ons Erwin. 

Want Erwin, je zit nu ruim 13 jaar bij onze club. ik ben ervan overtuigd dat jij door de vele groen-witte jaren heen goed bent ingevoerd bij onze FC, veel kennis hebt van het spelletje, iets waar onze FC veel aan kan hebben, zeker nu bijvoorbeeld de positie van Henk Veldmate vacant is.....

Je kunt nog steeds de juiste man op de juiste plaats worden Erwin!

Waar het bij jou aan ontbreekt Erwin is dat jouw spelers niet voor jou door het vuur gaan! Daar kun jij niets aan doen want een bepaalde basiskwaliteit heb je van nature - of niet, en dat is geen schande Erwin.

Dus beste Erwin, houd de eer aan jezelf en ga zo spoedig mogelijk opnieuw om de tafel met Hans Nijland! Een andere positie binnen de club hoeft niet altijd een degradatie te zijn. Het zal je ongetwijfeld meer rust en levensvreugde geven, en je kunt wat mij betreft nog tot in lengte van jaren door!

 

Reacties:
renevanderes23-01-2016 om 15:27

Geen speld tussen te krijgen in dit geweldig geformuleerd artikel.

23-01-2016 om 15:49

kan iemand van de redactie deze "smeekbede" dóórmailen naar EvdLooi?  bedankt hiervoor

ps: in een week tijd is de POLL ( over de verstandige keuze om door te gaan met deze trainer ) hiernaast op de pagina, gegroeid van 1 ("ja") : 3 ("nee"), richting 1: 4  ... 

appie happie23-01-2016 om 15:55

Daar kan onze trainer niet om heen,ik denk dat hij nu zelf zijn kontrakt niet meer wil verlengen..ook al houdt meneer Nijland hem een lekkere worst voor. nee Erwin druipt af,naar zijn zo geliefde Arnhem.

 

Fijn opgeruimd staat netjes,van mij zou hij ook morgen al weg mogen,we redden ons dinsdag wel in Tilbug,ik zeg zomaar bevrijden spelers die de sterren van de hemel spelen.

 

Shit in slaap gevallen op de bank zeker,nu een kater.

23-01-2016 om 16:07

Jezus Christus. 20 keer wordt de naam 'Erwin' in bovenstaand stuk gebezigd. Ik krijg het gevoel dat ik bij een slechte telefonische klantenservice ben aanbeland die 10x je naam in 1 gesprek noemt. Doet pijn aan m'n ogen!

23-01-2016 om 16:34

zo werkt het toch als je het idee hebt dat er een half-dove aan de andere kant van de lijn zit?

23-01-2016 om 16:35

Sorry?

23-01-2016 om 20:16

Jij roept hier  "J.C. " aan... en in  het artikel roept de schrijver "Erwin" aan, als eerste verantwoordelijke ( wat hij maar deels is )...maar de man ( tenminste als we het over de zelfde trainer hebben  ) maakt niet de indruk erg te luisteren naar supporters...hij hoort die fluitconcerten aan het eind van een thuiswedstrijd kennelijk niet

Hoekie23-01-2016 om 16:42

Johan10@ de schrijftrant is afgekeken van Nico Dijkshoorn. De schrijver heeft in zoverre gelijk dat het spel niet om aan te zien is. tja dan weet je dat de trainer altijd de schuld krijgt. Daar weten de Schreuders, van Gaals en van Beeken over mee te praten. dat Rusnak voorzetten en vrije trappen de tweede ring in schiet en de Leeuw als middenvelder ernstig te kort schiet dat weten we natuurlijk al lang. Dat Maduro en Drost hier veel genoemd als medicijn voor het falen kan ik heel kort zijn. Deze spelers hebben bij meerdere gelegenheden aangetoond dat zij het verschil ook niet hebben kunnen maken. dat is een trieste constatering en ook een feit. Helaas is de speler die wel het verschil kan maken geblesseerd. Tot slot Sorloth is echt een aanwinst al is dat voor de leken op dit forum nog niet waarneembaar.

Jantje23-01-2016 om 16:52

Vind dit verhaal beetje overdreven. vergeet niet dat we wel tegen tegenstander stonden tespelen die goed elftal heeft ook, NEC staat niet voor niks zo hoog op de ranglijst. wel vind ik dat niet de beste speler op het veld staan. vind dat middenveld teveel uitgaat van tibbeling en de rest zie je weining met actie naar voren toe.

---------------------------------------Padt--------------------------------------------

Hateboer--------------Larsen--------------------Lindgren-------------------Tamata-

 

-------------------------Tibbeling------------------------------Reijen----------------

 

----------------------------------------Rusnak---------------------------------

 

Linsen---------------------------------Sorloth--------------------------------Mahi

 

 

 

Dit zie ik zelf graag als opstelling als iedereen fit is

nulvijftig23-01-2016 om 17:55

Reijnen is ongelooflijk matig en heeft absoluut nit de kwaliteiten voor het middenveld. Rusnak is ook al het hele seizoen hartstikke slecht, mag er ook wel eens een keer buiten.. verdediging ben ik het verder wel mee eens, aanval ook we.

Ronnie 23-01-2016 om 17:13

Ja maarrrr

Wat moet Erwin dan? Een trainer is zo goed als zijn spelers zijn en zijn die wel zo goed? Ik probeer niet om hier te beweren dat vd Looi de juiste trainer is, maarrr

stel we spelen 4,3,3; dan hebben we een probleem omdat de verdediging met zwakke backs en reijnen te zwak is en vanuit middenveld moet worden ondersteund. Op het middenveld moeten dan box to box spelers spelen ( die hebben we niet) en in het midden moet het spel worden gemaakt. Die speler is er niet in onze selectie, bovendien moet de verdediging worden ondersteund. Tot slot moet vd Looi dan keuze maken voor Sorloth of de Leeuw. Doet ie niet.

4,4 ,2 met ruit op middenveld dan. Punt naar achteren is de gewenste extra verdediger. Aan de zijkanten box to box. Linsen en rusznack? Niet geschikt, middenveld wordt overlopen (zie tegen utrecht) punt naar voren een echte spelverdeler. Wie dan? Tibbling zou kunnen. Nu de Leeuw valse nummer 10, niet goed genoeg. Drost? Voetballen verleerd?

kijkend naar dit elftal kan ik er echt geen chocolade van maken. Keuzes maken dus. De Leeuw op de bank. 442 met naast Sorloth straks Mahi middenveld met kappelhof, tibbling ih midden en og rusznack of linssen er bij. De andere middenveldpositie een controleur.

hoe is dit Erwin?

nulvijftig23-01-2016 om 17:54

Dit is wel ongeveer wat er leeft onder de supporters, goed verwoord. Ik denk dat de FC er het beste aan doet het contract van vdLooi niet te verlengen, een bosje bloemen geeft voor de bewezen diensten en een nieuwe trainer aanstelt. er is duidelijk geen chemie meer tussen het team en de technische staf. de TS zegt a, het team doet b. Een ontslag is misschien overdreven, maar het lijkt me duidelijk dat Nijland het contract nite hoeft te verlengen

harley23-01-2016 om 17:56

Drost is een nog grotere miskoop dan Hoesen. Die voegt werkelijk helemaal niets toe. Dan liever De Leeuw daar..die wordt tenminste nog gevaarlijk voor het doel..haalt een bal van de achterlijn enz.

23-01-2016 om 18:24

Allemaal leuke reacties, hierboven, echter één ding staat als een paal boven water, dit team presteerd slecht onder de leiding van een slechte trainer. Over opstellingen ga ik mij niet uiten, heb ik geen verstand van en heb er niet voor gestudeerd (net als de meesten hier op dit forum) wat ik wel weet is, dat de samenwerking tussen de trainer en de splelrs niet deugd, dat kan je namelijk zien op het veld en daarom zit v.d.Klooi er ook als een zoutzak bij. Hij weet het ook niet meer, is mijn stellige overtuiging. En dan kan je naar de wedstrijd wel staan te lullen van "We hebben het geprobeerd maar het is niet gelukt", is mij toch een beetje te goedkoop. De 'spirit" en de "passie" ontbreekt ook al een lange tijd bij deze trainer en daarom. Ik zie hem als een "Lulletje rozewater in het kwardraad" en zo zit hij er ook bij. De redactie noemt de man een aantal malen "beste Erwin", nou ik vind hem helemaal niet best en zeker niet goed genoeg (meer) voor FC-Groningen, want we willen toch zo graag naar plek 4? Nou dan, maar dan wel met een trainer die vuur en elan in de ploeg weet te krijgen en daar is v.d.Klooi niet meer to in staat.  

grunn197023-01-2016 om 19:59

helemaal mee eens THIJS FABER 

 

brummie23-01-2016 om 20:54

ach de beste stuurlui staan aan wal zeggen ze. Vd Looi heeft wel degelijk bewezen een goede trainer te zijn. Dat het nu wat minder loopt, mede doordat een aantal spelers zoals Rusnak en de Leeuw al weken uit vorm zijn. Daarnaast heeft het team geen scorend vermogen en dat gaat toch echt tegen je werken. Mahi was in het begin van het seizoen de man in vorm, maar is helaas wat breekbaar.

Natuurlijk is de trainer eindverantwoordelijk, en ja, op dit moment valt het tegen, maar ik vind de negatieve reacties op vd looi overdreven. Bij elke trainer heb je voors en tegens. Toch heeft hij bewezen te kunnen pieken met zijn elftal de afgelopen 2 seizoenen. Daarnaast schroomt hij niet om bijv. Maduro te passeren.

Daarnaast kun je vd looi niet kwalijk nemen dat hij wederom met een veel jonger elftal speelt tov vorig seizoen en dat eredivisie breed het niveau ook achteruit holt. De meest ploegen welke op bezoek komen in de Euroborg timmeren alles dicht en hopen op de counter. De ploeg heeft zeker met het ontbreken van Mahi, te weinig spelers die een man durven passeren.

Als er 1 speler het hele seizoen al matig speelt is dat de Leeuw, nu spelend achter Sorloth op het middenveld. Hij IS van origine een middenvelder en zou daar het best moeten renderen.  Elke week krijgen bijv. reijnen en kappelhof kritiek en het valt me andere minder in vorm zijnde spelers zoals de Leeuw altijd buiten schot blijven. Blijkbaar een hogere gunfactor.. Vind Kappelhof best aardig spelen op het middenveld trouwens.

Dat het bij FC niet flitsend is op dit moment, daar kunnen we niet omheen. Dat we niet altijd verwend worden klopt ook. Toch mag je niet vergeten dat we ook goede wedstrijden hebben gespeeld. Denk alleen maar eens terug aan de JC schaal, of wedstrijden thuis tegen Heerenveen, Zwolle , Twente en Feyenoord. Ik zie veel wedstrijden live op tv, en er valt competitiebreed gewoonweg minder te genieten dan een aantal jaren terug. 

Of  vd Looi moet blijven of niet, dat is mij om het even. Vind wel dat hij wat meer respect verdient voor zijn bewezen diensten tot nu toe. Ga er ook maar aanstaan, met het vertrek van Botteghin, Kieftenbelt en Chery lever je gewoon kwaliteit in. Jongere jongens zijn gekomen en die hebben gewoonweg (meer) tijd nodig en zijn veel wisselvalliger.

Vd Looi heeft de AMBITIE uitgesproken om voor de 4e plek te gaan. Je mag, ondanks dat het wellicht te hoog gegrepen is, de lat toch hoog leggen?  WE staan 6 punten achter op de nummer 4. Lijkt me geen onoverbrugbaar puntenaantal. Laten we gewoon achter de ploeg en de trainer staan en proberen samen iets moois van te maken. Negatief napapagaaien kunnen we allemaal wel....

 

 

 

FCGmijnclub23-01-2016 om 22:09

Ik heb vaak grote waardering voor jouw posts Brummie en uiteraard ook van Hoekie en ik vergeet nog iemand. Jullie schrijven altijd positief, anders wordt het ook allemaal zo zwartgallig

Hulde voor jullie positivisme! (niet cynisch bedoeld)

Maar ik denk zo langzamerhand wel dat we de fase van elkaar "napapagaaien" en blijven wegkijken ruim zijn overstegen. Een ploeg die (structureel) nauwelijks meer de weg weet te vinden naar het doel van de tegenstander, daar kunnen we toch niet meer om heen. Ik constateer vanaf het begin van dit seizoen tot heden geen structurele verbeteringen in het spel an sich, de hand van de trainer die het elftal kneedt en laat draaien als de brandweer....is m.i. verre van zichtbaar.....

Het lijkt erop dat het alleen maar slechter wordt.

En gelet op de statistieken van de twee vorige seizoenen zal vanaf de eerste lenteperikelen (medio maart) wellicht het team en TS zijn ontwaakt uit de diepe winterse dip... Of de eindsprint ook dit jaar succesvol gaat slagen?

Om in de geest van Co Adriaanse af te sluiten een "oneliner", (hij had het zo kunnen zeggen)  "FC groningen heeft een lente-trainer en lente-voetballers"... 

 

Bramkoster23-01-2016 om 21:35

Juiste analyse. De wedstrijd tegen Utrecht maakte me duidelijk dat het team niet in evenwicht is, falen lag aan de trainer. Te veel aanvallende middenvelders en aanvallers die lopen met de bal, te weinig controlerende middenvelders / spelverdelers die de bal afpakken en duels winnen en een goede pass geven. Met de Leeuw, Rusnak, Linsen, Tibbling en Sorloth alleen maar aanvallend vermogen maar geen combinerend middenveld noch controle op het middenveld. De wissel Lindgren erin voor Tibbling was juist maar te laat (1-4 achterstand) had in de rust moeten gebeuren. En Lindgren is een middenvelder geen verdediger. Maduro achterin was interessant (goede pass en rust) ook omdat Kappelhof dan niet hoeft te verdedigen want die is veel te nerveus achterin, terwijl die op het middenveld aardig z'n mannetje leek te staan. Het is een prachtige spelersgroep, enkel moet de trainer wel de juiste keuzes maken op het juiste moment..

Hoekie23-01-2016 om 21:37

Brummie@  De trainer is inderdaad eindverantwoordelijk ongeacht het spelersmateriaal. Van Gaal komt zo vrij als trainer ... ondanks 250 miljoen euro aan investeringen is het voetbal niet om aan te zien aldaar. Plaats 4 moeten we gewoon snel vergeten. Ik heb al eerder aangegeven dat plaats 7 , 8 of 9 realistisch is, hoe graag ik dat ook anders zie. op een mooie dag eindigt de FC op plaats 5 of 6. Plaats 10 of lager is gewoon slecht met dit materiaal. 

brummie23-01-2016 om 21:47

@Hoekie

Inderdaad plek 7,8 of 9 is realistisch en ook prima voor een club als FC. Maar vd Looi heeft wel het lef om ambitie 4e plek uit te spreken. Over de huidige 4e plek gesproken, Spelers heracles zijn tijdens de wedstrijd vanavond geregeld uitgefloten. Speel je leuk seizoen...  Stegeman meldde nog dat de spelers hier nu niet echt beter van gingen voetballen. 

Heb trouwens gister tegen NEC wel kunnen genieten van Lindgren. Rots in de branding en won zijn persoonlijke duels. Beste man op het veld.

23-01-2016 om 22:17

Die lamstraal van van der looi moet eens zijn spelers op een goeie plek zetten en gaan voetballen en vooral thuis.

Als hij nog trainer blijft dan zeg ik mijn twee kaarten op na 18 jaar.

Ik heb er geen probleem mee als ze een keer slecht voetballen en verliezen maar de laatste tijd een drama .

Kappelhof,De Leeuw,Hateboer,Reijnen,Burnet,Antonia mogen van mij opdonderen

 

debultjes23-01-2016 om 22:21

Ik zal me niet aan een opstelling wagen maar wat ik verontrustend vind is dat na de winterstop de trainer nog steeds niet weet wat zijn basiself is en hoe hij wil spelen. Als trainer(s) heb je een bepaalde visie en daarbaseer je je opstelling op, je maakt maakt mij niet wijs dat met een selectie van > 20 spelers je hier niet toe in staat bent. Ik zie een ongeinspireerd elftal met geen creativiteit, slappe instelling, bang om fouten te maken die geen enkele kans creeert. Ik train zelf een E1 elftal en daar zie ik al meer looplijnen als bij de FC...... De degradatiestreep komt steeds dichterbij.....

24-01-2016 om 00:12

en als de overtuiging bij de spelers er niet is, dan kom je soms collectief voor lelijke verrassingen te staan: een hele reeks aan nederlagen kan je aan je broek krijgen, en hoe keer je die stemming tijdig om?  Hoesen en Islamovic en Antonia en Mahi en Drost staan er gewoon vaak naast en De Leeuw krijgt wel een basisplaats maar te weinig assists.  Rusnak en Kappelhof en Burnet en Tamata en Reijen renderen niet constant genoeg en Maduro en Lindgren zijn gemakkelijk geblesseerd, Tibbling defensieve ?middenvelder en Sorloth de offensieve kapstokspits . 23 spelers gehad?  je zien dat De Vos en Idrissi in de basis gaan komen. 

23-01-2016 om 23:29

Na wat er hierboven op dit item allemaal is gepost, kan ik alleen maar rustig en afwachtend blijven...kennelijk is het toegstaan ( ook vanwege het verloop der gebeurtenissen rond het eerste elftal, om ook inhoudelijk vraagtekens te zetten bij het spelersbeleid en bij de trainer vanwege spelopvatting enzovoorts.  Dat is op zich een prima zaak bij een "open forum"..maar waar blijft de rest?

Het supportercollectief (incl SV) hoor je niet, DVHN en Matser zijn veel minder kritisch dan voorheen, en "onze Theo Koomen" bij de wedstrijden op RTVNoord is nu eenmaal  niet bereid om tussen de harde supporterskern te gaan zitten.  FCGOnline daarentegen is ondanks een jarenlange tevredenheidscampagne, nu openlijk hard in een ciritisch oordeel over het vertoonde op het veld.  Nijland zelf zegt niks in het openbaar, behalve op die nieuwjaarsreceptie, maar gaat zeker niet openlijk een polemiek aan, en is in onderhandeling met VdLooi over de inhoudelijke eisen voor een verlenging van zijn contract. Oud gedienden van FC Groningen ( spelers en medewerkers ) zijn in het algemeen meer dan loyaal, en benadrukken de huidige positie van Van de Looi om in 2016  (weer) een stunt uit te halen, net als vorige voorjaar.  Van de Looi zelf heeft rond nieuwjaar opeens (en voor het eerst!) een doelstelling van plaats 4 geformuleerd, wat ik gezien zijn eeuwige voorbehouden in uitspraken, heel opvallend vind! De beide hulptrainers hebben zich niet in het publieke debat gemeld/ begrijpelijk, maar zijn natuurlijk op de hoogte wat er aan schort... hun voetbalinzichten zijn toch in voldoende mate aanwezig?

Ziehier het speelveld ...ik geloof er niks van dat doorgaan op dezelfde manier een echte verbetering - met een reeks overwinningen op het veld kan geven, daarvoor zijn de hier opgesomde tekorten op dit moment te groot.  Een extra transfer nu nog, voor het middenveld,  zou misschien kunnen helpen, maar de kans dat dit niks gaat toevoegen is ook groot.

Het is te hopen, dat FC Groningen snel uit deze situatie gaat komen.  ieder volgende wedstrijd moet gespeeld worden als een finale, al was het alleen voor de geloofwaafrdigheid van de trainer.  Blijft Nijland bij zijn visie dat het wel overwaait en krijgt Van de Looi zijn verlenging, en dat hij dit jaar kan uitzingen met een modale eindplaats 7 - 10, dan is de kans dik aanwezig dat we volgend seizoen weer zo verder gaan.  Maar de gedachte dat Van de Looi een andere functie bij de club zou krijgen is helemaal zo gek nog niet - en er een nieuwe hoofdtrainer wordt aangesteld, als die te vinden is:  Been, misschien?

 

Ik hoop maar zó, en dat is oprecht moeten jullie weten, dat ze die twee uitwedstrijden voluit willen gaan voor een goede pot voetbasl, het resultaat mag best een nederlaag zijn, maar een kleine nederlaag zonder echte kansen op een goal dat kán gewoon niet meer!   

brummie24-01-2016 om 11:10

Kees, ik hoop ook samen met jou dat de komende 2 uitwedstrijden er beter gevoetbald gaat worden en er meer kansen komen op de goal. 

Blijf van mening dat het ook eredivisiebreed gewoon matig is. Zag vitesse gister tegen ajax geen enkele 100% kans creeren tegen een pover ajax. 

Vitesse toch een goed voetballende en aanvallende ploeg.

Hendrik23-01-2016 om 23:55

 Nijland grote vriend als ik komende week zie dat jij een persconferentie hebt met v de looij over een contractverlenging met een bigsmile op je dikke hasses met een glas champagne in je poten. Dan start ik een petitie  en dan gaan we het eens over jou functioneren hebben . Lamlul.

appie happie24-01-2016 om 11:20

Lamlul hoeft nu ff niet ik begrijp  dat je boos bent net als ik...schelden helpt nooit werk precies verkeerd want Nijland heeft ook een stijve kop als hij wordt tegewerkt oid doet hij het precies anders dan dat jij wil hij heeft de macht en hij leest zeker hier de reacties 100% zeker.

24-01-2016 om 08:55

Hoe harder wij als supporters roepen dat vd Looij weg moet, hoe groter de kans is dat hij blijft; Nijland is een type die duidelijk laat merken zich niet te laten leiden door de publieke opinie. 'Mijn persoontje maakt de dienst uit, niet de supporters. Waarvan acte.' Ik hoor het hem zo zeggen. Daarnaast denk ik dat vd Looij een relatief goedkope kracht is, op basis van zijn huidige prestatie kan vd Looij natuurlijk geen loonsverhoging eisen, dat maakt het financieel gezien natuurlijk ook interessant. En vd Looij zelf beseft natuurlijk ook wel dat andere clubs niet in de rij voor hem staan, hij zal best een paar moeilijke nachten hebben gehad om het feit dat nergens zijn naam werd genoemd bij Vitesse als eventuele opvolger van Bosz. 

Conclusie: komend anderhalf jaar zit vd Looij nog gewoon op de bank in de Euroborg. Mark my words. 

Ronnie 24-01-2016 om 14:43

Lijkt mij als beleidsbepalers uberhaupt handig om koers te houden en niet teveel naar mensen hier te luisteren. De meningen zijn niet alleen verdeeld hier, maar veranderen ook nog weleens. Alhoewel vd Looi het hier op dit forum structureel wat lastig heeft.

Een trainer is ook niet zomaar iemand die je vervangt. En wie moet er dan voor vd Looi komen? De meeste trainers die goed zijn liggen vast of willen niet. Blijft over van Dijk, Gall, Drenth... of Maaskant. Nou dan liever vd Looi.

of weet jij iemand die beschikbaar is, betaalbaar is en ook wil? 

Hoekie24-01-2016 om 10:00

brily 2014 @ Het contract wordt gewoon met 1 jaar verlengd. supporters maken gelukkig ook niet de dienst uit. Sommige Forumleden vragen zich af waarom  de leiding niets doet met wat hier allemaal geschreven wordt. pfff. Bij Heracles was het gisteravond bar en boos ...helse fluitconcerten. Supporters denken dat spelers en trainers robots zijn, maar zo werkt dat niet.  En inderdaad het voetbal is op dit moment bij de FC niet om aan te gluren. Dat is vervelend voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. 

appie happie24-01-2016 om 10:29

Waar mennenga,blaas en veenhoff de leiding een veer in de kont stopt(omdat ze bang zijn niet meer welkom te zijn) trrkt pieter van rtv noord wel tussen de regels door aan de bel.als ik bewuste pieter op tv of op de radio hoor zet ik het apparaat direct uit want wat een misselijke spreker die man dan met name zijn vertragende spreekwijze en zijn verschrikkelijke Rrrrrr uitspraak(gebrek dat wel meer groningers hebben waar ik van gruw)maar dat terzijde, deze pieter zegt vd Looi is niet goed voor de fc, supporters willen van hem af.ik merk dat er steeds meer mensen nu een frisse wind willen op trainer gebied,uiteraard ben ik daar ook een voorstander van.

De meeste mensen hier weten dat ik tot 2 sezoenen geleden nog 4 vaste kaarten had,heb ze opgezegd.maar het bloed kruipt enz.dus appie heeft wel weer 1 aangeschaft,maar zoals ik er nu over denk ga ik dit seizoen niet weer.

Sfeer van niks,komt door t spel,tis gewoon door de negatieve spelwijze, wij fans worden daar ook sjag van.

Vroeger ging ik 2 uur van te voren naar t stadion ju ben ik er 5 min van te voren en zelfs vrijdag jl ben ik in de rust vertrokken heel eerlijk kwam deels door het slechte weer,dat vrienden is iets waar ik nooit aan moest denken ik vond het al belachelijk wanneer iemand 5 min voor het einde van de wedstrijd wegging.

Nou vanmiddag ff een boswandeling..

Dinsdag dan toch maar voor de tv en zien of er enige verandering waar te nemen is,kan toch niet zijn dat niks van wat wij en anderen schijven niet bij nijland en co. Terecht komt?

Sorry geen zin in hoofdletters, bij de fc zetten ze de puntjes ook jiet op de i.

Hoekie24-01-2016 om 15:38

Appie Happie @ Inderdaad Appie Happie een sfeer van niks. Ik kom nog maar net kijken als supporter. Heb slechts 40 jaar een seizoenskaart en kwam de jaren daarvoor met zeer grote regelmaat. Ik heb vaker dips meegemaakt. Ik begrijp dat je in de rust je cluppie al in de steek liet. Ik zit blijkbaar anders in elkaar want in moeilijke tijden weglopen daar help je de club niet mee. ik hoop dat je weer de supporter wordt die ook al gaat het reuze slecht je  rug recht en mooi blijft zitten. Een echte Boer loopt niet weg. Nooit! 

24-01-2016 om 10:46

Laat maar Kees. Ik ga anderen er niet van overtuigen dat het stukje tekst vreselijk weglees wanneer je 20x z'n vornaam herhaalt. Wat is je obessie met De Vos trouwens?

 

Tjd dat Mahi fit wordt en dat De Leeuw niet meer als av wordt opgesteld. Tibbling wat meer naar voren en haal nog een extra middenvelder aub. Daar wordt nl de slag gewonnen, of verloren.

 

24-01-2016 om 16:59

Nou Johan10, vabn mij even geen gebries meer.het ligt mij sowiezo niet erg om de ",essen te slijpen"" naar een persoson ( nl de trainer ) want in dde praktijk blijkt dat er eveneens spelers op hyet veld verzaken of zich in  de anonimiteit verstoppen...  maar omdat dit item dan weer WEL alleen was opgedragen aan de Hoofdtrainer, moest ik even reageren.  Ove4r je vraag wat mijn obsessie is met De Vos ( of Idrissi....geen enkele, maar wel een duidelijk signaal dat we dioor de spelers heen zijn,. en de lange lijst met geblesseerden de basis gaat beinvloeden op een niet zo'n positieve manier: want die jonge mannen zijn nog niet gewend aan eredivisievoetbal en kunnen dus ook niet een wedstrijd over de streep trekken, schat ik in...Dat was te voorzien, maar ( en nog een keer: ) daar heeft met het loeivolle programma door die Europese wedstrijden,  de wijze directie géén extra geld voor uitgetrokken.

Mijn tenen krommen van de kou als ik buhiten ben, maar nog meer van die nieuwjaarsopmerking dat er vorige jaar 3 1/2 milj winst is gemaakt ( ex eventueloe Kostic doorverkooprechten ).  Met een beperkte toename van het spelersbudget nl.één jaarsalaris van een speler ( 300.000 ) ga je er niet komen sportief.  

Ik verzucht dat we dan maar moeten hopen oop een revival van De Leeuw, Mahi en Rusnak, en o.a. een veel betere Drost enz...om weer te mogen genieten van een vlot spelend FC Groningen....lijkt me logisch toch?

Groen hart25-01-2016 om 15:10

Wat ik mij wel afvraag :

Waarom ontloopt Nijland alle kritiek? Dit is al de derde trainer die het slecht doet .

Nijland stelde ze toch aan? Is het niet tijd dat hij opstapt ? Ik weet dat deze man heilig is bij de FC maar hij blijft hoofdverantwoordelijke.

Hoekie25-01-2016 om 18:05

Wat ik mij afvraag of je ook een oplossing hebt of een garantie dat er iemand het beter gaat doen. Zoals terecht opmerkt als de soldaten het voor het zeggen krijgen is de oorlog verloren. De beste stuurlui staan aan de wal enz enz. 

brummie25-01-2016 om 16:41

Volgens mij heeft alleen Maaskant matig gepresteerd met FC. alleen het laatste jaar onder Huistra was matig. En wat vd Looi  betreft, je kan hem qua resulultaten niet slecht noemen? Sterker nog als FC wel tegen Utrecht en NEC gewonnen had, stonden ze gedeeld 4e.

Er zijn (te) veel spelers die niet in vorm zijn. Maar is dat raar? Spelers als Tibbling en Rusnak, Hateboer zijn nog erg jong. Het valt me nog mee dat Tibbling zolang constant heeft gevoetbald. De Leeuw scoort voor geen meter en sinds Botteghin weg is mist FC een natuurlijke leider zowel binnen als buiten het veld. Tel daarbij nog wat blessures, Mahi, LIndgren en Burnet bij op, moet je dan alles schuiven op een trainer? 

Feyenoord heeft in de laatste 4 wedstrijden maar 1 punt behaald, zit weinig lijn in, maar is dit volledig op konto van van bronckhorst? Foppe zit zijn elftal elke week doorelkaar te hutselen, maar daar is blijkbaar meer sympathie voor.

Soms heb je als team ook wat geluk nodig, of een paar overwinningen waardoor het zo om kan slaan in een positieve flow.Utrecht is daar een goed voorbeeld van. 1e helft competitie zeer wisselvallig , maar speelt nu aardig voetbal.

Vd Looi is einverantwoordelijk voor het 1 elftal. en het voetbal moet en kan beter. Dat weet vd looi en dat weten de spelers. Of vd Looi bewust kiest voor een behoudende tactiek is volgens mij onzin. Hij is juist een trainer die (volgens mij) wel aanvallend wil spelen, maar de spelers moeten het toch echt op het veld laten zien. Kan me niet voorstellen dat vd Looi instructies geeft om Padt telkens aan te spelen...

En wat Nijland aangaat, ik  hoop dat hij nog lang aanblijft. Maar kan me voorstellen dat hij gezien de negativiteit rond de club hij de eer een keer aan zichzelf houdt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!