Terug

Deel deze pagina:

[Update - foto album toegevoegd] Vitesse-FC Groningen: jubileum BM wordt geen luister bijgezet

Door Peter van der Wal 31 reacties

Op exact dezelfde datum als tien jaar geleden de legendarische 4-3 bij FC Groningen-Vitesse zich ontspon, reisde de FC vandaag naar Arnhem af om een uitduel in het 'Haagje van het oosten' te spelen. Daarnaast is het vanzelfsprekend de tiende verjaardag van de website die u nu bezoekt, dé site voor de supporter van FC Groningen. Helaas lukte het de spelers van de FC niet om dit luister bij te zetten. In Arnhem werd met 2-1 verloren door twee vrije trappen van Lewis Baker.

FC Groningen kwam goed uit de startblokken. Na een prima tackle van Hans Hateboer ontnam Milot Rashica Jason Davidson in de 4e minuut op onreglementaire wijze de kans om aan te leggen: strafschop. Deze werd benut door Hoessen op een onberispelijkeHen wijze, iets waarvan PSV-supporters dromen dat hun spelers het doen. Het venijn van de 1e helft zat evenwel in de staart. In de 42e minuut schiet Lewis Baker de 1-1 tegen de touwen uit een vrije trap van net buiten het strafschopgebied.

Na rust wisselt trainer Henk Fraser Mitchell van Bergen voor Milot Rashica en Ernest Faber vervangt Jason Davidson voor Martijn van der Laan. Als we 12 minuten op weg zijn, speelt de frisse Van Bergen drie man uit en schiet, maar Sergio Padt kan eenvoudig redding brengen. In de 65e minuut brengt de technische staf van groen/wit Alexander Sørloth voor Mimoun Mahi. 

In de 73e minuut besluit arbiter Reinold Wiedemeijer de spelers naar binnen te sturen omdat er gevaar voor bliksem(inslag) heerst. Na een pauze van ruim tien minuten werd het spel hervat. Vitesse had deze blijkbaar beter doorstaan want na een briljante vrije trap van Lewis Baker kan Sergio Padt de kopbal van Maikel van der Werff nog keren, maar tegen de inzet van Kelvin Leerdam is zelfs hij volstrekt kansloos. Na 78 minuten ruimt Brian Linssen het veld voor Tom van Weert en in de 86e minuut komt Matt Miazga erin voor Navarone Foor, gevolgd door de wissel Nathan Allan de Souza voor Adnane Thigadouini in de 91e. Een schot van Oussama Idrissi dat net naast ging was het laatste wapenfeit van de Groningers. Na de opleving in Utrecht staat de FC helaas weer 'vertrouwd' met lege handen na een uitwedstrijd.

Interview Ernest Faber via FOX Sports

Interview met Sergio Padt via FOX Sports

Penalty Danny Hoesen 0-1 via FOX Sports

Lewis Baker 1-1 via FOX Sports

Kelvin Leerdam 2-1 via FOX Sports

Opstelling Vitesse: Room, Leerdam, Kasjia, vd Werff, Kruiswijk, Nakamba, Foor (Miazga/86), Baker, Rashica v. Bergen/46), van Wolfswinkel, Tighadouini, (Nathan/90+1)

Opstelling FC Groningen: Padt; Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson; (v.d. Laan/46) Hiariej, Linssen, (van Weert/78) Jenssen; Idrissi, Hoesen, Mahi (Sorloth/65)

Reacties:
01-10-2016 om 21:03

Was ook wel te verwachten.Dit team kan in deze samenstelling heus nog geen potten breken. Hoe het verder moet??????? Ik laat graag de "kenners" aan het woord.

Oeleoptak01-10-2016 om 21:31

Ik zou zeggen, overstappen op 442 systeem.

Idrissie en Mahi zijn soms goed bezig maar hebben veel te vaak de vorm niet, dus een van de twee

vervangen door een constantere factor op een half positie. Zodoende krijg je meer macht op het 

middenveld en twee man voor doel. Mss Nieff eens proberen op linkshalf, Linssen rechtshalf, beiden moeten in staat zijn een voorzet te produceren die bruikbaar is .

 

Voor doel Weert en ....zeg het maar, de kapstok of Hoesen

ronald197601-10-2016 om 21:48

1 woord. WAARDELOOS

Jantje01-10-2016 om 21:49

Tijd dat Tibbeling terug komt in de ploeg.

Tijd dat Linsen naar de bank wordt gezet want op de tien is hij duidelijk niet goed genoeg.

01-10-2016 om 21:54

We staan weer op een plek waar we horen te staan, namelijk op een degradatieplek, niet meer en niet minder.

01-10-2016 om 22:58

degradatieplek- zeg je??  daar komen we ook wel weer van los, Rob Roy...net als PECZwolle, die trouwens momenteel leuker en dcreatiever voetbal laat zien dan Grunn.  Maar als ze Linssen en Hoesen altijd laten staan dan lever je op scoringsmogelijkheden weer veel in...en dat zouden we toch na VdLooi niet meer doen...op die manier  ?!! 

01-10-2016 om 23:17

Ja Kees, een degradatieplek. Het is toch beschamend wat ze laten zien. Een club als FC-Groninigen op de 16e plek met een doelsaldo van 10-15. Clubs als GAE, Exselcior en Sparta met een begroting van vele miljoenen minder dan de Fc, staan in de middenmoot. En ik zeg je, als het beleid niet snel veranderd in de top, zullen we als supporter dit seizoen weer spitsroeden moeten lopen en constateren dat er ,in vergelijking met de vorige seizoenen helemaal niets is veranderd. Een team waar in de verste verte geen enkele samenhang is te ontdekken, waar, zo lijkt het, een ieder voor zich loopt te ballen en een trainer die het, naar het schijnt, ook niet meer weet. Erg frustrerend/teleurstellend allemaal. 

01-10-2016 om 21:56

absoluut een teleurstellende wedstrijd van FC Groningen:  Voorin werd in de tweede helft amper een schot op doel gelost, en Linssen en Idrissi en Hoesen waren gewoon nkiet scherp.  Verder had Van Weert meteen in de tweede helft erbij gemoeten, met wat omzettingen. Nu wacht je af als trainer en hoopt op een 1-1, en daarmee bewijs je jezelf een slechte dienst door niet meer te voetballen...  iedere derde bal van FC groningen leverde balverlies.  Hiairej en Memisevic en Larsen waren n og de beste Groningers, maar bij de 2-1 ging memisevic ( en de hele verdediging in de fout, door niet terug te lopen, maar op de buitenspel te gokken. )

Is mij eerder opgevallen dat als er veel regen valt, dat de groningers slechter gaan spelen.  Vitesse had (wél) een paar goede jongens vandaag...dat was het verschil

01-10-2016 om 22:02

Tja, in theorie was dit wel al te verwachten. Ik vond de werklust prima en ook de 'scheids' was niet verkeerd. Er ontbrak een ingredient, voor een beter resultaat en dat was DURF. Met achteruit voetballen lukt het niet, zeker niet als je de counter - bedoelingen niet goed uitvoerd. Jammer, met een beetje mazzel had er een punt in gezeten. Had ik op gehoopt.

ronald197601-10-2016 om 22:20

waardeloos. Waardeloos waardeloos Linsen op 10 waardeloos Hoesen als spits waardeloos. kom op Faber ga 442 spelen sorloth als diepe spits en vd Weert eromheen spelend

ronald197601-10-2016 om 22:23

en dan zegt Faber op noord. We hebben goede wedstrijd gespeeld. Sodemieter op Faber

01-10-2016 om 23:00

twee keer te laat  wisselen en zelf niet gevaarlijk worden ...dan heeft de trainer dus NIET een goede wedstrijd  gecoached.

02-10-2016 om 10:24

Gewoon een gebrek aan durf, helaas

ronald197601-10-2016 om 23:08

zacht uitgedrukt kees

Hoekie01-10-2016 om 23:28

Ik begrijp dat er weer een nieuwe trainer moet komen? En een paar andere spelers opstellen en 4-4-2 systeem? 

01-10-2016 om 23:41

Je hebt het dus niet goed begrepen Hoekie. Deze trainer is best wel een goede trainer maar weet er nu even niet dat eruit te halen wat er in de ogen van de "kenners" zoals jij, in zit. Op dit moment zijn het allemaal "éénlingen" die voor zichzelf tegen een balletje trappen en niet beseffen dat voetbal een teamsport is.

Hoekie02-10-2016 om 08:13

Goed lezen Rob Roy! ik vatte even samen wat er zoal gepost is. Als er 1 persoon is die de trainer niet gelijk afvalt dan ben ik dat wel! 

02-10-2016 om 11:56

Goed Hoekie. Jij kent ongetwijfeld ook wel de "one liner" dat een trainer zo goed is als zijn team. Kijk naar Akkrum-zuid, waar Streppel de trainer van is. Kon er bij Willem 2 geen hout van en nu bij die club waar hij nu traint staan ze op de 4e plek met 15 [!] punten. Toch een bewijs dat de spelers het op het veld moeten laten zien en de trainer er bitter weinig aan kan doen dan alleen door de week de pionnen op een goede plek te zetten.

brummie02-10-2016 om 06:23

Jammer dat 2 standaardsituaties ons de das om doen. Het was geen geweldige wedstrijd, verre van, maar vond wel dat fc solide speelde. Zat geen angst in de ploeg. Achterin stond het centrale duo weer sterk, middenveld prima, alleen voorin werd er zoals vaker dit seizoen te weinig goed uitgespeeld.

Grappig om te lezen dat sommigen na utrecht uit schreven dat er een top 5 notering inzat, en nu weer beginnen over degradatie. Wat Groningen ontbeert is het beter afmaken van kansen. Idrissi is erg takentvol, maar jong en grillig. Mahi is alles of niets en linssen smacht naar een goal. Vaak waren we kansloos in Arnhem, dat gevoel had k dit keer zeker niet. 

02-10-2016 om 09:05

  Linssen smacht niet naar een goal maar naar een vrouw als ik het goed begrepen heb.  en over de eindklassering kunnen we kort zijn: dat blijkt wel na het seizoen.  Ik zie heus nog wel wat leuke wedstrijden in het verschiet... dat vind ik belangrijker. Hoop dat de blessure van Davidson meevalt... Van der Laan probeerde het wel - van achteruit te voetballen, maar neemt alleen veel risico's

Papa Werny02-10-2016 om 08:49

Het wisselbeleid bij trainers v Groningen  blijft aandachtspunt. Mahi eruit begrijp ik. Maar sorloth erin snap ik niet. Dat is een speler om iets te forceren. Bovendien ben ik er nog niet zo van overtuigd dat we verdedigend goed staan. Wat een ruimte voor Vitesse aanvallers bij de rebound van schot Vd Werf. En linsen moet op de flank spelen. Ik zeg Tibbling v Linsen, want Hiarije speelde weeer een prima pot. Wekelijks een vd beteren. Komt allemaal goed. We eindigen tussen plek 6 en 9. 

ebel7902-10-2016 om 09:22

Over het algemeen is Padt een uitstekende keeper, echter blijft hij angstig bij uitkomen. De 2e tegengoal mag hem aangerekend worden. De bal is lang onderweg en valt in de 5 meter. Maar het gaat goed komen met de FC ;)

02-10-2016 om 10:22

Ebel79, ik vond de 1e goal een gigantische positioneringsfout van Padt. Dat had echt geen goal hoeven te zijn. Verder vond ik Padt weer een van de betere spelers van ons team

appie happie02-10-2016 om 09:57

Uiteindelijk is de trainer de baas, ik vinderdaad de meeste trainers maar angsthazen, ze durven niks...zijn bang om te verliezen. ...nou ik zeg je op deze manier wordt er nog veel meer verloren. ..gooi die angst van je af voetbal met durf  ga 442 spelen..En je wint van Heerenveen de volgende wedstrijd...dat is sws een must uiteraard. ..

gisteren geen enkele uitgespeelde aanval gezien   wat een kans op leverde...penal was een bijna kado van de poedel die verder goed floot....Ieren zegt het we hebben geen goede spelverdeler.....Dus de 10 is overbodig...in een ander systeem  komen er waarschijnlijk meer kansen...

 

Ze kunnen er 2 weken overna denken...

renevanderes02-10-2016 om 10:10

Een zeer slechte wedstrijd van de Fc. Het is niks en het wordt niks dit seizoen. Waarschijnelijk word het vechten tegen degradatie. Het zijn zware tijden voor de supporters.

Ronnie 02-10-2016 om 11:09

Laten we eerlijk zijn, het materiaal is redelijk, maar niet heel goed. Trainer tot op heden idem.

Er zit aan beide kanten nog wel rek, maar niet zoveel dat we tussen de 4e en 8e plek spelen.

ja en dan moet het een kertje mee zitten en dat doet het niet. Andere ploegen om ons heen halen wel punten en daarmee staat de fc gewoon weer op nacompetitieplaats na dit weekend en moet er wat gebeuren.

Crisis? Nog niet, maar duurt niet lang meer.

oplossing; scorende spits en een goede spelverdeler. En nee forumleden, die hebben we nu niet. Niet aankomen met Hoessen of Sorloth want dat zijn geen killers en echte spitsen. Echte spitsen maken op ons nivo 15 per seizoen. En ik zeg je dat voetbalt een stuk relaxter dan nu.

wordt nog een lang seizoen zo...

Marco02-10-2016 om 13:33

Gebrek aan kwaliteit. Na de 0-1 hadden we een tweede er in moeten counteren.Verdedigend gaven we zeker in de tweede helft weinig kansen weg.

 

Meer oefenen dat er kansen en doelpunten uit hoekschoppen. Verder meer spelpatronen waarbij de spit het eindpunt is. Eigenlijk weten we nog niet of de spitsen afmakers zijn, omdat ze in de 16 nauwelijks worden aangespeeld.  

GerdaS02-10-2016 om 14:25

Iedereen  weet hoe het moet. ik Zeg word trainer bij de fc en de punten stromen  binnen. 

02-10-2016 om 15:49

Ach ja GerdaS, de één heeft voetbalverstand en de ander is beter achter de naaimachine. Zo heeft iedereen zijn/haar bezigheden.

02-10-2016 om 18:02

Rob Roy: ik zeg je: profvoetballers zijn echte naaimachines, die scoren veel gemakkelijker tussen de lakens dan op het veld-als het "stroomt" van de regen...Vooral Hateboer heeft keer op keer van die pakkende analyses over de verdediging: nu weer: wij geven die beide goals weg.  Nou, hij is er zelf mede verantwoordelijk voor... doe er wat mee, FC !   

renevanderes02-10-2016 om 14:54

Het is gewoon een kwestie van kwaliteit. Bij clubs als Heerenveen, AZ,Vitesse,Utrecht,Twente, spelen er gewoon betere spelers dan bij ons, kwestie van goed scouten zo simpel is het gewoon.

02-10-2016 om 17:06

precies renevanderes. Deze scouting eruit gooien en goede scouts halen. De met grote moeite gehaalde "nieuwe verbindingsman "op het middenveld Jensen is ook geen bijzondere speler, valt niet op hobbelt wat mee verder niks. Davidson niet beter dan Burnet. Vd Weert reserve notabene. Sorloth wordt hem ook niet ben ik bang, mist handelingsnelheid voor een spits. Wat is dit voor scouting? Ze scouten geen spelers die beter zijn dan degene die zijn vertrokken en zo schiet je niet op. Te veel miskleunen gescout de afgelopen jaren. Elftal wordt met het jaar zwakker. Hoesen is een kansenmisser dat die Faber dat nog niet door heeft. Ongelofelijk. Elftal is niet in balans, graag 442 Faber.

02-10-2016 om 18:11

zou Faber het niet door hebben?  wat moet hij anders... de handdoek gooien...maar je hebt gelijk vwb. de ploeg als geheel- het beleid moet omgebogen, en Jeltema moet niet met een noodverband komen in de wintertransfer...  Zolang Van derLaan en Sorloth en Rusnák en Maduro en Tibbling (nog) niet goed genoeg zijn, moeten de ánderen, basisspelers nota bene!, het WEL laten zien.  Het is geen vrijblijvende werkverschaffing dat profvoetbal:  Zonder overtuiging/durf spelen betekent voor mij:  gewoon de volgende keer/keren niet opstellen...kijken wat er dan wel lukt met de reserve spelers.  En dat zeg ik niet omdat ze nu verloren hebben, maar omdat de trainer zijn gezag over de groep (meer) moet laten gelden.  Het is ronduit teleurstellend wat de aanvalslinie laat zien.  Dáár moet verandering in komen 

02-10-2016 om 18:44

Middenveld is niet in balans. geen creativiteit, geen diepgang, geen steekpas, niemand die van afstand de bal erin pegelt, alleen maar breiwerk. Middenveld wordt telkens makkelijk uitgespeeld en overlopen.

Ronnie 02-10-2016 om 20:17

We constateren hier een hoop met elkaar, en het meeste is nog waar ook! Gewoon een hele matige selectie en die teruggang wordt ieder jaar erger.

je zult maar trainer zijn. Het enige dat je kunt doen is de beste 11 opstellen of het beste elftal laten spelen. Maar ja, als ze niet beter zijn......

staat een column over Tom Hieariej. Goed ventje daar niet van, maar dat deze jongen vaak man of the match is geeft het failliet aan van de scouting. De veegmachine er door en betere scouts aantrekken is de enige oplossing.

Ronnie 02-10-2016 om 20:17

We constateren hier een hoop met elkaar, en het meeste is nog waar ook! Gewoon een hele matige selectie en die teruggang wordt ieder jaar erger.

je zult maar trainer zijn. Het enige dat je kunt doen is de beste 11 opstellen of het beste elftal laten spelen. Maar ja, als ze niet beter zijn......

staat een column over Tom Hieariej. Goed ventje daar niet van, maar dat deze jongen vaak man of the match is geeft het failliet aan van de scouting. De veegmachine er door en betere scouts aantrekken is de enige oplossing.

02-10-2016 om 21:00

Zie mijn post: 1-10-2016//23:17 uur. Daar staat nou precies hetzelfde. Hier wordt een hoop na-gepapegaaid. (gaaaaaap)!!!

03-10-2016 om 13:20

gaat niet om na gepapagaai. anderen zien ook wat jij ziet/constateerd en willen ook hun mening daarover geven. Als er iets fout gaat of anders moet met de FC kun je het niet vaak genoeg aangeven. In de hoop dat er wat aan gedaan wordt dan, want we willen allemaal hetzelfde een goed elftal!

Hendrik02-10-2016 om 23:14

Hier verliezen dat kan had niet gehoeven maar thuis gelijk spelen tegen Sparta en Heracles dat kan gewoon niet. Dit is wederom de fout van die Nijland zoals gewoonlijk. Goede spelers gaan weg en hij haalt er derderangs rotzooi voor terug. En de trainer moet zich er maar mee redden. Over 2 week H.veen in vorm thuis . Verlies je die zijn de rapen.gaar. En dan moet de trainer weer weg. Weer het zelfde liedje.

03-10-2016 om 00:19

@Hgz: Jenssen, Davidson en vd Weert komen echt niet uit de hoge hoed van scouts. Hier zijn alleen Jeltema en Nijland voor verantwoordelijk. Die kijken het eerst war vrij is en wat niks kost.

03-10-2016 om 13:22

zijn we mooi klaar mee zulke acties

Johan03-10-2016 om 00:45

Vindt  Davidson prima eigenlijk. Defensie is sowieso ok. Helaas liet Sorloth z'n man lopen bij de 2-1. Verbaas me er een beetje over dat niemand dat gezien heeft. Sorloth valt me sowieso bitter tegen. Had ik meer van verwacht. En van Weert..... Zegt genoeg dat Hoessen speelt. Vond de voorhoede veruit de slechtste linie bij Groningen.  Linssen op 10 is niks. Graag Hoessen, van Nieff of Tibbling.

renevanderes03-10-2016 om 20:17

De eerste goal is een verschrikkelijke fout van onze meestal goed keepende Padt. Stond totaal verkeerd opgesteld in de goal. Als je de muur links plaats ga je niet links maar rechts in de goal staan.

Roelofsky03-10-2016 om 11:49

Afscheid nemen van Jeltema heeft compleet gefaald... zet er een echte voetbal man neer en geen bureaucraat. O ja nog even over Hoessen dat is geen spits wordt al jaren verkeerd gebruikt... zou misschien de goede nummer 10 zijn die we zoeken. Het komt op mij over als allemaal te vrijblijvend... Het wordt tijd voor harde aktie hoe vervelend ook.

03-10-2016 om 13:31

Snap niet dat er nog mensen zijn  die Hoesen een goede spits vinden voor de FC. Die heeft het al die tijd dat hij bij de FC zit nog niet laten zien dat hij een doelpuntenmaker is. Ok hij heeft nu al wel wat doelpunten gemaakt maar hij mist gewoon teveel kansen en is vaak te onzichtbaar. Mijn mening is dat v/d Weert er meer gaat maken in een jaar als Hoesen, maar dan moet hij wel de kans krijgen van Faber. Toch is dit ook niet de goaltjesdief die ik graag bij Groningen zou zien, maar ja daar heeft de leiding geen geld voor over en kan deze scouting vast niet vinden zo`n man.

 

Hoekie03-10-2016 om 21:47

ik lees hier  een hoop geklaag. nijland jeltema de scouting en de spelers deugen niet. Toch als ik de achterhoede bekijk dan is die beduidend beter met Memisevic en Davidson. Vreemd is dat de vaste krachten Rusnak en Tjibbling   maar  ook Linssen onder de maat presteren. Mahi en lidrissi kennen enkele pieken en nog te veel dalen. Drost haalt nog steeds niet zijn nivo die hij had bij Zwolle. Er is voldoende potentie  voor het linker rijtje. vd looi had een beduidend slechtere selectie tot zijn beschikking. Hij had geen Mahi Memisevic en Davidson en Jensen die toch meer kwaliteit meebrengen. Logischerwijs is het een kwestie van tijd. Vervelend alleen is dat de tijd tegen de FC gaat werken als de resultaten uitblijven. Eigenlijk mist er in mijn ogen maar 1 speler. Type Chery een 10 speler dus. 

marcelfcg04-10-2016 om 12:23

Helaas is het al jaren een kwestie van tijd en is het vrijwel ieder seizoen hetzelfde liedje. Team aan het begin van het seizoen niet of veel te laat compleet waardoor de trainer het team niet ingespeeld de competitie in kan laten gaan. Dit is een zaak van de beleidsbepalers en brengt de trainer in een lastige positie.

04-10-2016 om 14:03

Hoezo een hoop geklaag? Is toch terecht of wil je beweren dat het goed gaat zo de laatse jaren? Waarom floppen de meeste spelers dan die de laatste jaren worden aangetrokken? Er worden spelers verkocht voor veel geld en vervolgens worden er mindere spelers voor aangetrokken, een enkele uitzondering daargelaten.

03-10-2016 om 23:21

@Hoekie: Voldoende potentie voor het linkerrijtje?  Ik hoor het te vaak. Misschien is het wel niet zo. Een kwestie van tijd ? Waarom?  Inpassen nieuwe spelers? Daar heeft iedere club mee te maken !  De resultaten liegen niet.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!