Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen boekt verrassende overwinning tegen Ajax

Door Redactie 0 reacties

Wie had dat gedacht? De Amsterdammers op voorhand de torenhoge favoriet. En al helemaal na die onthutsende eerste helft van Groningen, een week eerder tegen Twente. Het werd vandaag een 1-0 overwinning voor de FC. Remco Balk schoot kort na rust FC op voorsprong en werd matchwinnaar. De zege is meer dan verdiend. Groningen wist het gevreesde Amsterdamse aanvalsspel uitstekend te ontregelen en gaf vrijwel niets weg. In de slotfase hing de gelijkmaker in de lucht waarbij de lat (rebound) tot twee keer geraakt werd. Een puntendeling zou teveel zijn geweest.

eerste helft
De eerste kopkans voor Labyad (voorzet Tadic) eindigde recht in de handen van Padt. De gasten trokken meer en meer de regie naar zich toe. Groningen stond compact en loerde op uitbraak mogelijkheden. In de vijftiende minuut was Alvarez (vanuit een corner) dichtbij de openingstreffer. Via een Gronings been vloog de bal over het doel. 

Halverwege het eerste bedrijf een doelpoging van Gravenberch dat naast ging. Aan de overzijde van het veld een strakke voorzet van Dankerlui die over het doel werd geknikt door Strand Larsen. Het eerste wapenfeit van FC. 

FC hield de rijen goed gesloten waardoor een Amsterdams kansenfestival uitbleef. 

tweede helft
Beide teams begonnen ongewijzigd. En dan binnen vijf minuten FC ineens op voorsprong!! Strand Larsen wist de bal knap bij zich te houden. In duel met twee Ajax spelers drukte de Noor een verdekt schot af laag over de grond dat gelost werd door Onana. Balk die attent was meegelopen rondde beheerst af, 1-0. Een korte tijd daarna hield Padt zijn doel schoon op een schot van Labyad. Neres werd ingebracht voor Antony. Gravenberch incasseerde geel na een gemene trap op het scheenbeen van Matusiwa.

Het Amsterdamse spel liep voor geen meter, terwijl FC Groningen zich meer en meer liet zien. Alvares en Labyad mochten er af. Daarvoor terug Traore en Ekkelenkamp. Strand Larsen en Balk werden gewisseld voor voor El Hankouri en Joosten. El Hankouri's doelpoging rolde diagonaal nipt langs de tweede paal. Kort daarna het schot van Lundqvist dat afketste op de buitenkant van de paal...

Huntelaar en Martinez maakten het vijftal wissels aan Ajax zijde compleet, Blind en Mazraoui namen plaats op de bank. Padt onderging een blessurebehandeling maar kon door. Er kwamen mogelijkheden voor Promez (ruim over), Tagliafico kopbal naast, Tadic en Huntelaar (lat). Poll mocht de slotminuten volmaken voor Lundqvist. Traore kopte in de handen van Padt. 

Er kwamen maar liefst 8!!! minuten bij... In de stand kwam geen verandering meer waardoor FC Groningen drie hele mooie bonuspunten bij schrijft. Volgend weekend wacht thuis FC Utrecht. In Zwolle wordt donderdag geoefend tegen PEC Zwolle.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Itakura, Dammers, van Hintum, El Messaoudi, Matusiwa, D. van Kaam, Lundqvist, Larsen, Balk                                             

Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico, Álvarez, Promes, Gravenberch, Antony, Labyad, Tadic   

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!