Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen ontdoet zich laat in de tweede helft van Willem II en herovert plek zes

Door Redactie 14 reacties

In een wedstrijd die na de pauze volledig tot leven kwam, heeft de Trots van het Noorden in de extra tijd met 3-2 gewonnen in Tilburg. El Hankouri die bijna 2 jaar droog stond bracht FC Groningen kort na de pauze op voorsprong. Na een uur werd het 1-1 door Nunnely. Een minuut of tien voor tijd leek Dammers de bal in eigen doel te werken, maar het doelpunt is op naam gezet van Pavlidis. Itakura scoorde niet veel later 2-2 en in de extra tijd was het El Hankouri die op aangeven van Da Cruz, FC Groningen met zijn tweede treffer van de avond naar de winst schoot. 

eerste helft
Beide ploegen gooiden veel energie in de openingsfase met twee doelpogingen van Saglam. In een andere situatie leidde miscommunicatie bij FC achterin een aanvaller van de thuisploeg bijna in stelling. Padt had uiteindelijk de bal. In de 14e minuut gebaarde Joosten dat hij gewisseld moest worden maar moest nog een aantal minuten binnen de lijnen blijven.

Padt was nipt eerder dan Pavlidis die bijna in scoringspositie kwam. El Hankouri loste Joosten af. Aan de andere kant van het veld werd met een diepe bal Strand Larsen gelanceerd die hard over het doel schoot. Na een klein half uur kon Strand Larsen net niet bij een voorzet van Suslov.

Kort daarna weer een voorzet op de Noor die ongelukkig de bal schampte. El Hankouri dwong met een diagonale knal richting kruising Brondeel met een stijlvolle redding. De daaropvolgende corner kwam aan bij Itakura, die bij de tweede paal stond en de bal voor het doel legde. Van der Heide werkte weg. Op slag van rust kon Padt gestrekt op het schot van Wriedt.

tweede helft
Matusiwa (die terugkomt uit een blessure) was uit voorzorg gewisseld voor Dammers. FC kwam onder druk, diverse schoten richting doel van Padt werden geblokt. Saddiki blesseerde zich daarbij. Suslov werd gelanceerd en stak het veld over, de voorzet kwam aan bij El Hankouri die FC Groningen op voorsprong schoot, 0-1!  Na een klein uur leek Strand Larsen met een omhaal de marge te gaan verdubbelen, maar deed dit in buitenspelpositie.

Een steekbal op Nunnely was genoeg om de aanvaller 1 op 1 vrij te zetten voor Padt die raak schoot, 1-1. Niet veel later leek Wriedt de Tricolores op voorsprong te zetten maar ook dit was buitenspel. 

Een kwartier voor tijd kwamen de Tilburgers op een 2-1 voorsprong. Een hoge voorzet werd via Dammers (of was het toch Pavlidis?) in het (eigen) doel gewerkt. Trainer Buijs paste een dubbele wissel toe met Da Cruz en Schreck voor Van Hintum en Dammers. Een corner op het hoofd van Gudmundsson kwam terecht bij Itakura die 2-2 maakte. Direct daarna scoorde Wriedt 3-2 en weer was het buitenspel. En wat een geluk daarna voor FC op de doelpoging van Wriedt dat via het lichaam van Itakura nipt naast het doel ging.... Niet veel later werd een voorzet van Owusu naast het doel van Padt gekopt.

Er kwamen vijf minuten bij. Itakura kreeg geel na obstructie. Ondanks een fase van toenemende druk van de thuisploeg, een snelle counter van FC. Da Cruz werd de diepte ingestuurd en legde uiteindelijk de bal breed op de meegelopen El Hankouri die zijn tweede doelpunt van de avond maakte, 2-3. De VAR bekeek wat voorafgaand aan de counter gebeurde. Er zou (voordat FC wist uit te breken) een overtreding zijn gemaakt op Heerkens. Na het bestuderen van de beelden kon het groen-witte feest definitief doorgaan. De zege was binnen. Wat een ontknoping!

Aankomende zondag wacht thuis FC Twente.

Opstelling Willem II: Brondeel, Owusu, Holmén, van der Heijden, Köhn, Saglam, Heerkens,  Saddiki, Nunnely, Wriedt, Pavlidis                                               

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Itakura, van Hintum, Gudmundsson, El Messaoudi, Matusiwa, D.van Kaam, Suslov, Larsen, Joosten        

 

      

Reacties:
Marco14-01-2021 om 23:53

Boeren geven nooit op! Goed gevochten voor de winst. Sinds de uitwedstrijd bij GEA met het late doelpunt van MahI niet meer zo'n slot gezien. Zonde dat we het feest in het uitvak moeten missen. 

Verder ging er heel veel mis: voorzetten vanaf de flanken,  steekpassen naar de spitsen, hoekschoppen, aflikken voorzetten etc etc.

Intelligent balletje breed van La Cruz en wedstrijd gewonnen. 

TomOkker15-01-2021 om 06:49

Niks intelligents aan, als hij die bal niet had gegeven zou hij met pek en veren het dorp uitgereden zijn. Maar de manier waarop hij het deed, zei wel wat. 

Rapdoel14-01-2021 om 23:57

Damz ... wat een 2e helft..nu doorgaan

hermank196915-01-2021 om 00:08

Tegen Twente nog niet mogelijk maar vanaf dan de achterhoede

V Hintem T Wierik Itakura Dankerlui 

Lucian15-01-2021 om 00:09

Belangrijke overwinning ondanks slechte pot. Hoop echt dat ze Itakura over kunnen nemen. Wat een topper is dat elke week. En wat een rust straalt hij uit. 

Suslov kan niveau voor de basis nog niet aan. Nog te licht.

Goede wissels van Buijs in de 80e minuut. Alles of niets. 

Johan15-01-2021 om 00:12

Vond Suslov prima spelen. Vd rest helemaal met je eens

TomOkker15-01-2021 om 06:51

Tip voor jou Lucian, kijk de wedstrijd nog maar eens terug voor wat betreft Suslov want dit komt voor mij wel erg Trumpiaans over.

Johan15-01-2021 om 00:14

 Mooie ontknoping. Vd rest slechte wedstrijd. Buijs zeer realistisch in zijn analyse

Andries15-01-2021 om 09:33

Geluk met de dommen.

Wat was Buijs ontevreden.

Een aantal spelers bevonden zich in de speeltuin.

Als kleine kinderen.

Nu dat is de mening van Buijs.

Buijs zag veel mis gaan.

Desondanks de 3 punten binnengehaald.

Heerenveen heeft geen mazzel.

Weer een gelijk spel.

De Veermannen kunnen het niet alleen.

Speeltuin voetbal en toch 3 punten.

Ik zou zeggen blijf in de speeltuin.

Dammers heeft mijn stukje gelezen en deed er eer aan door in eigen doel te scoren.

Proviciat.

Dammers erin en er weer uit.

Goed gedaan Buijs.

Wie onder de maat voetbalt er direct uit halen.

Geen medelijden!

Dat hadden velen ook niet met jou.

Harde hand.

Geen woorden maar daden.

 

.

alexvl15-01-2021 om 09:37

3 punten. Blij dat ze het niet weggegeven hebben.

30 punten inmiddels. Zeeeer teverden.
Maar stel je eens voor; Die laatste goal valt niet in de laatste seconde tegen Utrecht, onnodige nederlaag tegen Heracles, en onnodig gelijkspel tegen Vitesse. Waar sta je dan? 2e.

Nogmaals zeer tevreden met huidige stand, maar dromen mag toch?

Kevin15-01-2021 om 12:07

Dat is het verschil tussen een middenmotor/subtopper en Ajax/Feyenoord. Wij verspillen die punten. Ajax/Feyenoord peurt overal minimaal één punt uit en nog vaker drie.

RKR15-01-2021 om 10:18

Stel toch, normaal moet je thuis van Heracles winnen en je houdt Utrecht tot de laatste seconde op 1-2. Dan stonden we dus gedeeld 2e. Maar goed, gisteren hebben we teveel gekregen dus uiteindelijk klopt het allemaal wel.

ChiChi15-01-2021 om 10:46

Wat is normaal?????

Normaal verlies je ook thuis van Ajax en uit van AZ!!!!

Ik heb veel commentaar op El Hankouri gehad, maar hij heeft mij nu een paar keer ten goede verbaasd!!!

Mag ook wel eens gezegd worden,hoop dat hij dit volhoudt.

 

A Matter of Honor15-01-2021 om 13:17

Waar blijven de Mo El Hankouri haters nu, of kruipen de ratten weer terug in hun hol, en houden in het vervolg hun klep met die ongefundeerde opmerkingen over deze speler.

Metworst15-01-2021 om 11:07

Een niet zo best voetballende fc en dan toch zo winnen, ik vindt het heerlijk. Gelukkig heeft Buijs ook de fouten gezien, en zat niet op een roze wolk. De normaal zeer betrouwbare verdediging laat nu 2 goals toe, maar de tot onlangs slecht scorende fc maakt er nu 3!!! En zo win je de wedstrijden en niet leunen op de verdediging en hopen op een oprisping van een spits. 

Dammers heeft het niet en lijkt te zwichten ond er de druk en verwachtingen. Maar ik denk toch dat er een redelijke verdediger in schuilt. Ik denk zelf dat hij naast te Wierik beter zal renderen. Hankouri laat eindelijk eens zien dat hij het wel kan, mooi voor hem. Als hij hiermee de drempel over is en dit door kan zetten snoert hij ons (bijna) allemaal de mond. Itakura weergaloos, Suslov speelde  prima, en ben het met anderen daarover blijkbaar niet eens. Da Cruz viel overigens prima in.

Mike komt dus terug, dikke prima.  Hij kan uitgroeien tot een mister fc Groningen.  Wat een verdedigend blok hebben we komend half jaar dan staan zeg.

Ik hoop nog steeds op Irandust, maar het is nu te lang stil rond hem. Ik hoop dat ze wel intensief contact houden en zo laten blijken dat ze hem echt willen. Misschien even laten facetimen met Robben, met  Lindgren als tolk erbij 

 

RooieRed15-01-2021 om 11:17

Zes punten dit seizoen tegen de Tilburgers, dat is 2x zoveel als de voorgaande 2 seizoenen. FCG zit in de lift, al kan er nog veel beter. Soms zit het wat tegen (Heracles en Uitrecht) en dan weer wat meer mee (Ajax, AZ en nu WII uit). Overall gezien is 30 punten na 16 potjes een prima score. Het jaarlijks gemiddelde van 45 punten, moet dit seizoen normaliter fors worden overschreden. Ik hoop dat FCG de stijgende lijn vast kan houden, ook al is het soms met wat geluk. Da's voetbal....

brummie15-01-2021 om 11:45

Gisteren , zeker voor de neutrale toeschouwer een zeer vermakelijke pot, zeker de 2e helft. Voor de FC supporter af en toe zenuwslopende maar uiteindelijk een mooie afloop met 3 punten. Willem II staat duidelijk te laag op de ranglijst. Het werd door toedoen van beide partijen een redelijk open wedstrijd. Ik lees heir dat FC op het forum dat FC een slechte wedstrijd heeft gespeeld. Het was zeker niet altijd goed, maar vermaak was er genoeg!

Uiteraard ging het nodige niet goed, toch zie je dat er meer en meer  naar voren wordt gespeeld. We draaien tot nu toe een uitstekend seizoen. Wat is het verschil toch groot. In het begin van het seizoen merendeel forum negatief, waarin zelfs degradatie werd geopperd. En nu, lees ik dat we 2e hadden kunnen staan. Het kan ( heel snel ) verkeren.

Ben erg blij voor Hankouri, deze jongen heeft (te) veel kritiek gekregen, en zijn 2 doelpunten waren hem gegund. Hopelijk geven deze goals hem wat meer zelfvertrouwen. Ik vond met name Itakura wederom bijzonder goed spelen gister. 

Twente wordt hopelijk ook een vermakelijke pot. Denk dat beide ploegen wel aan elkaar gewaagd zijn.  

 

Herman Badkuip15-01-2021 om 13:16

En weer had ik de uitslag van de wedstrijd [2-2] niet goed voorspeld....,maar goed, ik ben erg blij met de drie punten. Soms zit het even tegen in de wedstrijd [FC Utrecht] en soms zit 't mee...je hebt 't weer gezien, de strijd is pas echt gestreden als de scheids voor 't laatst fluit. Prima VAR trouwens in de wedstrijd tegen Tilburg, 't duurt iets langer, maar 't is het wachten wel waard en de VAR-beslissingen waren terecht! Ko Itakura was voor mij de man van de wedstrijd, lijkt wel of hij elk duel sterker wordt, je komt er bijna niet langs en hij gaat nu nog scoren ook! Hoop dat de mensen van Manchester City hem niet zien spelen, dan kunnen we hem misschien aan het eind van het seizoen overnemen voor een schappelijk prijsje....Zou toch ontzettend jammer zijn, als hij moet wegkwijlen op de bank van een topploeg! Azor Matuziwa moet nog een beetje wedstrijdminuten in de benen krijgen voor hij op het gewenste niveau terug is. Komt allemaal wel weer goed hoor...FC Twente mist zondag waarschijnlijk Cerny en Oosterwolde, dat scheelt wel even. Hoop dat onze aanvallers zondag in de Euroborg weer op scherp staan, dan kunnen we de Tukkers ook verslaan! Jammer voor Dammers, een ongelukkige eigen goal, hij voelt waarschijnlijk de hete adem van Mike te Wierik in de nek. Suslov heeft sterk revanche genomen voor de matige invalbeurt tegen Utrecht en Alessio da Cruz gaat straks hele wedstrijden vlammen met zijn snelheid! Ook fijn voor El Hankouri, prima invalbeurt met twee goals, kan ook alleen maar groeien! 

TomOkker15-01-2021 om 19:15

Vergeet zijn assits niet Herman, maar statistieken is Brummie zijn ding, ik doe het uit mijn hoofd.

Pietjepal15-01-2021 om 17:41

Joosten is de enige met echt blessureleed? Dat valt relatief mee.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!