Terug

Deel deze pagina:

Aanvallend matig FC Groningen, nipt onderuit in Arnhem

Door Redactie 18 reacties

FC Groningen heeft met 1- 0 verloren van Vitesse. Het doelpunt werd in de eerste helft gemaakt door Bazoer. De gasten kwamen voor de pauze tot geen enkele kans en mochten van geluk spreken dat de achterstand niet groter was. Ook na de thee waren de beste kansen en mogelijkheden voor de Arnhemmers. Op de nederlaag valt dan verder ook niets over af te dingen. 

eerste helft
FC Groningen begon in een 4-2-3-1 opstelling met de teruggekeerde Te Wierik in de basis. Met een bal op de paal (na een dieptepass op maat) leek Vitesse binnen een minuuut de eerste grote kans van de wedstrijd te krijgen, maar deed dit in buitenpelpositie. In de achtste minuut plofte de bal via een FC-er in het zijnet. Daarna was er een korte fase waarin Groningen zich wat meer onder de druk wist uit te spelen.

De Arnhemmers voerden de druk weer op en waren dreigend met diepteballen die regelmatig kort achter de groen-witte verdediging werden gelegd. De Groningers hielden de rijen gesloten. Na een klein half uur een aanval van Vitesse, de inzet van Bero ging nipt naast het doel van Padt. 

In de 39e minuut de 1-0 van Vitesse. Een schot op doel van Padt kon nog worden geblokt maar bij de rebound knal van Bazoer vloog de bal via de onderkant van de lat over de lijn en caramboleerde terug in het veld. Op de beelden was dit duidelijk terug te zien. De VAR gaf logischerwijze goedkeuring. Op slag van rust was Padt nipt eerder bij de bal dan een Vitesse aanvaller en kon het leder wegschieten. El Messaoudi kreeg kort daarna geel na een tackle.

tweede helft
Kort na de hervatting. Een breedtepass (opbouw van achteruit) werd onderschept en Vitesse was weg. FC Groningen zwijnde dat Openda de bal voor het doel van Padt nog even breed legde op Broja (interceptie verdediging) waardoor de vrijwel zekere 2-0 voorkomen werd... De druk hield aan. Da Cruz ging als tweede Groninger op de bon na het opzichtig omverduwen van zijn tegenstander. Kort daarna werd Openda in bijna scoringspositie gebracht maar Padt lette goed op. 

Na een uur de eerste kans voor FC. Da Cruz kon voorgeven en El Messoudi werkte volley in. Pasveer verrichtte redding. Een afstandschot van Tannane werd door Padt stijlvol over de lat getikt. En weer was Vitesse dichtbij de 2-0. Een bal werd half weggewerkt, Bazoer schoot in en Padt lag in de weg.

Een driedubbele wissel bij FC. Lundqvist, Schreck en van Hintum in het veld voor Dankerlui, Te Wierik en Matusiwa. Vroegh trapte van achteren El Messoudi onderuit en kreeg geel. De gasten toonden wat meer urgentie naar voren om een dreigende nederlaag af te wenden. Daarentegen leek Bero te gaan profiteren die in een 1 op 1 situatie op Padt stuitte. Via de voet van de doelman werd het een hoekschop. 

Er kwamen vier minuten bij. Padt die bij een (kort hiervoor genomen) eerdere vrije trap niet mee naar voren mocht, kreeg goedkeuring van de bank. De doelman kwam zowaar tot een kopbal maar de bal werd voor de lijn weggewerkt. Daarna klonk het eindsignaal. 

Tijd om hierover lang na te gaan treuren is er niet want aankomende dinsdagavond wacht in eigen huis ADO Den Haag.  

Opstelling Vitesse: Pasveer, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Dasa, Bero, Tannane, Bruns, Wittek, Openda, Broja                  

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Te Wierik, Itakura, Gudmundsson, D.van Kaam, Matusiwa, Da Cruz, El Messaoudi, El Hankouri, Larsen

Reacties:
Johan23-01-2021 om 21:11

Teveel spelers niet op niveau tegen een betere tegenstander. Logische nederlaag dus.

Marco23-01-2021 om 21:24

In balbezit was het onvoldoende. Laatste half uur lagen er mogelijkheden, eindpass was zwak. 

23-01-2021 om 22:44

"nipt onderuit", zoals de redactie hierboven het noemt is alleen waar... als je naar de uitslag kijkt; het spel vooral in de eerste 60 minuten daar was het vooral een gespierde Vitesse dat de kansen had, dat gevaarlijker doorbrak en waar FC Groningen bleekjes speelde.

Ik vond veel spelers  in die eerste 60 minuten  erg onzeker spelen; ook Te Wierik en  Itakura en Matusiwa waren niet erg gelukkig in interceptie en passing en Strand Larsen heeft bijna geen bruikbare bal voorin gekregen

Toen in de laatste derde deel an de wedstrijd Itakura, Van Hintum , Matusiwa, EmL Messaudi weer op hun vertrouwde positie gingen spelen en er met een 3 mans voorhoede wewrd gespeeld kwam FC Groningen meer uit de verf en waren de tegenstoten van Vitesse beter te parereren..

Het is net of de trainer met deze personele omzetting nog een punt wilde behalen...maar Pasveer passeer je niet zo makkelijk.

Denk achteraf dat ook als FC G was begonnen met 4-3-3  in hun sterkste opstelling, dat Vitesse waarschjnlijk ook had gewonnen.  

Thomas Portugal23-01-2021 om 22:57

Vitesse was inderdaad een maatje te groot vandaag. Ik had toch liever gezien dat Groningen met Van Hintum was gestart op linksback en Gudmundsson op de linkerflank. Gudmundsson is een vleugelspeler die als back te veel achterin staat om ook nog bruikbare voorzetten te geven, waar toch altijd gevaar in schuilt. El Messaoudi is een prima speler op 10 maar verdedigend te zwak. Ik vond Suslov goed invallen en ook Shreck toonde aan over een goed overzicht te beschikken. Dinsdag tegen Den Haag maar weer eens ouderwets op de aanval.

Andries23-01-2021 om 23:14

Zo komen wij nooit op de Grote Markt.

Vitesse brutaler en geloof in eigen kunnen.

Buijs kan schreeuwen tot zijn stem het begeeft.

De FC voetballers kunnen beter maar doen het niet.

Bang voor Vitesse vooraf?

Als je een winnaar bent ben je niet bang voor welke tegenstander ook.

Het is dan niet gezegd dat je ook wint.

Daarvoor is de bal te rond en kan alle kanten op.

Buijs moet meer lef in de spelers pompen.

Pompen en pompen.

Of verzuipen.

Zuipen in de kroeg.

Het verlies weg zuipen.

Een voorbeeld van hoe een speler moet functioneren is de Zweed Haarland.

Was die kwaad toen Borussia van Mönchen Gladbach met 2-4 verloor.

Borussia is op zoek naar een tweede Haarland.

Wat dom, want er is er maar 1.

Haarland scoorde 2 keer.

Had er 5 in moeten schoppen.

Wat was hij kwaad.

Dat zijn de uit goed hout gesneden voetballers.

Bij verlies kwaad op iedereen zijn.

De FC spelers gingen na verlies weer vrolijk de bus in.

Jammer, volgende keer beter is hun motto.

Buijs is nog steeds kwaad.

En dat moet niet lang duren, want dan springt hij uit zijn vel of ontploft.

Dan is Danny Buijs er niet meer.

Sommigen denken opgeruimd staat netjes.

De Grote Markt is ver weg.

De FC is Emmen de baas.

Bij Emmen en Willem 2 lukt niets meer.

Wat zijn die kwaad.

Kwaad zijn in de wedstrijd en niet alleen na de wedstrijd.

Haarland was kwaad in de wedstrijd en erna.

Dat zijn de voetballers waar het publiek voor komt.

Het publiek moet de club steunen door ook kwaad te zijn en 's nachts geen oog dicht doen.

Altijd met de club bezig zijn.

Ja, altijd!

 

 

Cantona24-01-2021 om 03:31

Haarland is een kapsalon in Soest

Waar Håland waarschijnlijk nog nooit geweest is.

 

 

Pietjepal24-01-2021 om 00:20

Vlot interview op het bekende RTV Rijnmond met Thomas Poll online. Suggereert goede keus bij Dordt. Volwassen indruk, laat er geen gras over groeien daar.

Herman Badkuip24-01-2021 om 08:13

Heel jammer alle negatieve reacties op de wedstrijd tegen Vitesse.....we zijn 't er met zijn allen toch wel over eens, dat FC Groningen in de eerste helft duidelijk de mindere was van een dominant Vitesse. Geen schande hoor, want het tactische concept van trainer Letsch is ijzersterk met de vijfmansverdediging en de vrije rol van Bazoer. Zij kregen volop kansen op meer doelpunten, maar hun spitsen [Openda en Broja] waren niet scherp voor het doel van onze Sergio Padt, die trouwens verdienstelijk keepte! Tweede helft kreeg FC Groningen vooral in het laatste deel van de wedstrijd volop kansen op een treffer, vooral omdat Vitesse door vermoeidheid ver terugviel....Een gelijkspel had er zelfs in de laatste minuten [kopbal Padt, die Gudmundsson net niet bereikte] nog ingezeten. Jammer dat Danny Buijs niet startte met drie aanvallend ingestelde spelers [ Gudmundsson-Strand Larsen-Da Cruz], Gudmundsson moest nu té veel loopwerk verrichten als linksback, waardoor hij op het laatst de scherpte mistte bij de voortzetting. Had liever van Hintum op linksachter gezien en Gudmundsson als een echte linksbuiten.....Een aantal spelers [te Wierik, Da Cruz en Matusiwa] misten nog wat wedstrijdritme en El Messaoudi is een uitstekende, aanvallende middenvelder, maar komt verdedigend écht te kort....Schreck, Joosten en Lunqvist vielen goed in met een lekkere drive naar voren, zij hadden in het laatste kwart van dit duel het verschil kunnen maken. Uiteindelijke met 1-0 verloren, maar geen man over boord, dinsdag klappen we er in de Euroborg weer vol op tegen ADO Den Haag met een 4-3-3 systeem! 

TomOkker24-01-2021 om 08:30

Dit is 'em helemaal Herman.

Hoekie24-01-2021 om 09:09

Je hebt een goede inhoudelijke analyse gegeven van het wedstrijdverloop. Vitesse was oppermachtig en bijna alle spelers haalden niet hun nivo. Dat is voornamelijk de verdienste van Vitesse dat volwassen speelt en technisch zeer vaardige spelers heeft. Dat de FC toch nog even in de wedstrijd kwam was voornamelijk te danken aan de betere conditie van de FC spelers en de goede invalbeurten van Schreck, Suslov, Lundqvist en van Hintum. Ook Padt keepte een wereldpartij. Met hem en Itakura heb je ook wel de spelers genoemd die hun gebruikelijke nivo hebben gehaald. 
Wat de negatieve reacties betreft: Het verwachtingspatroon op dit forum ligt veel te hoog. De FC heeft bij lange na, zeker nu veel spelers niet helemaal fit zijn, niet de mogelijkheden dit adequaat op te vangen. Een half jaar geleden  werd de FC als degradatiekandidaat betiteld. Kritisch zijn oké maar om alles te gaan afbranden gaat veel te ver. 

TomOkker24-01-2021 om 08:39

Wat ook weer een uitspraak zeg, "Pamper af", ik zou zeggen "muilkorf voor". 

alexvl24-01-2021 om 09:37

Terechte nederlaag, kan gebeuren toch? Als de FC alles zou winnen waren ze landskampioen, Championsleaguewinnaar etc etc.

Voor die azijnpissers; Realistisch blijven. De FC kan een keer verliezen. 2e helft hadden ze zo maar de 1-1 kunnen maken en dat na een dramatische eerste helft.

Dinsdag gewoon weer 3 punten halen.

campesino24-01-2021 om 09:41

Als aanvulling op de vorige reakties, vitesse speelt een soortgelijk voetbal als groningen maar dan met betere spelers vooral op het middenveld. DAAR waar tegenstanders tegen groningen vaak hun slechtste wedstrijd spelen, omdat groningen de niet laat voetballen, doet vitesse dat ook. Groningen is zowiezo niet de makkelijkst voetballende pliego, maar vitesse maakte ze het voetballen vooral in de eerste helft onmogelijk. Vond vitesse ook fysiek sterker. Ze wonnen bijna alle duels. En om nog een vergelijking met Groningen te trekken, ook de asnvallers van vitesse hebben een onthutsend slecht scorend vermogen. Normaal gesproken stap je hier met 3-0 van het veld. Maar het is geen schande, vitesse staat niet voor niets tweede. Op naar 3 punten tegen ADO.

hertopwil24-01-2021 om 10:08

Oké dit was niet een van de beste wedstrijd van onze FC. Jammer????

Maar dinsdag tegen Ado gewoon met nr 11 (El.Hankouri) naar de bank,nr 15 (Gudmunsson)doorschuiven  naar voren en nr.3 (vHintum) op zijn vertouwde plaats achter in.

Zal ook zeggen waarom ,om dat de voorzetten van Gudmunsson veel beter aan komen dan van Hankoui. 

Maar goed wie ben ik .Gaan gewoon voor 3 pnt dinsdag (3-0).????????

Roelofsky24-01-2021 om 10:26

Hé Danny stap toch een keer af van dat verdedigende concept... en ga gewoon aanvallend voetballen en zet de beste spelers op de goede plek neer met een 4-3-3 systeem...

PDI24-01-2021 om 10:27

En door ..... dinsdag 3 punten tegen ADO Den Haag, maar pas op wordt ook geen makkie. En wordt dit de week van MJF?

Robba24-01-2021 om 10:53

Laatste week valt met name op dat Gudmundsson wél tot voorzetten/assist komt, maar via kant van Dankerlui komt niets.

Aankomende week móet het gebeuren; winst tegen ADO en Heracles. Alles of niks !!

RooieRed24-01-2021 om 11:07

Ach ja, met Te Wierik speel je weer net als vorige seizoen ver met de 'kont' naar achteren. Dammers en Van Hintum vullen dat aanvallender in. Nooit iemand opstellen o.b.v. een naam. Verkeerde keuze van Buijs en had anders gemoeten, als je minimaal een puntje had willen pakken.

Voor de rest was Vitesse gewoon een maatje te groot voor onze FCG. Kwalitatief zijn we ook gewoon minder. Wat ik miste was de teamspirit van de 1e seizoenshelft en dat ligt toch echt aan de karakters van de opgestelde spelers. Maar hopen dat dit een eenmalig iets wat en dat de ploeg de draad van voor de kerst weer oppakt.

brummie24-01-2021 om 11:21

Vitesse was zeker de eerste helft op alle vlakken beter. Is ook gewoon een heel goed en solide elftal.

Kan dan ook leven met het verlies.

 

FC heeft een relatief jong elftal en een aantal jongens konden het gister ook niet helemaal brengen, of zijn wat minder in vorm.

Met name Matisiwa is na zijn blessure nog niet in goede doen. Is niet erg, hoort ook een beetje bij ontwikkeling van spelers.

Wat mij persoonlijk wel opviel dat met de terugkeer van Ten Wierik de verdediging onrustiger oogde. Van Hintem en Itakura zijn spelers die meer rust in hun spel hebben, en dingen simpeler kunnen oplossen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met de terugkeer van ten Wierik. 

We draaien meer dan een uitstekend seizoen tot nu toe. Af en toe een nederlaag is part of the game. Op naar ADO.

 

campesino24-01-2021 om 11:46

Wat betreft Ter wierik heb je een Punt. Ben ook blij met zijn komst, maar Stond  meer te wijzen en te zwaaien met zijn armen dan te voetballen. Gisteren zeker geen verbetering t.o.v. van hintum.

hermank196924-01-2021 om 14:37

Normaliter kan T Wierik geen Basis. Buijs teert teveel op zijn verleden maar vergat dat hij geen wedstrijdritme heeft. Daarbij een zeer slechte sein naar van Hintum toe. Vanaf begin Itakura en Hintum vertrouwd koppel. Terecht verloren maar gevoelsmatig zat er meer in.

campesino24-01-2021 om 15:04

Schitterende goal postema voor den Bosch. Een echte Luis Suárez goal ( lekker rommelen en dan een fantastische uithaal)

LilS24-01-2021 om 16:16

Welke plekken hebben play offs dit jaar, kan er niks over vinden?

grunn196724-01-2021 om 16:44

Plek 4 tm 7

Robba24-01-2021 om 17:37

5 t/m 8 mits een daarvan de beker wint. Kwestie van doorschuiven.

Let wel dat de play offs dit jaar maar een wedstrijd is (geen thuis en uit). Persoonlijk beter wanneer Utrecht buiten de boot blijft..

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!