Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Groningen - ADO Den Haag

Door Sven Heikens 13 reacties

Na de nederlaag van gisteren kan Groningen het vizier snel richten op de volgende wedstrijd. Komende dinsdagavond wacht met ADO-thuis een wedstrijd die op papier gewonnen zou moeten worden om ons te blijven nestelen in de subtop. 

FC Groningen

Groningen kende best een lastige herstart na de winterstop. Met Utrecht, Twente en Vitesse liep Groningen drie keer tegen puntenverlies op, maar trof het ook al 3 goed voetballende ploegen. In de komende weken staan wedstrijden op het programma waarin Groningen meer kans zou moeten hebben op een driepunter. Te beginnen met ADO-thuis. 

Qua personele problemen is er moment van schrijven nog weinig over te zeggen. Trainer Buijs gaf voorafgaand aan Vitesse aan dat Matusiwa, Te Wierik en Da Cruz nog geen 90 minuten konden voetballen en zo geschiedde. Allen werden vroegtijdig gewisseld. Wanneer één van hen niet fit genoeg is om komende dinsdag te starten, zijn er wisselmogelijkheden genoeg. Spelers als Dammers, Van Hintum, Joosten, Suslov, Schreck en Lundqvist zaten afgelopen zaterdag allemaal op de bank, waar velen van hen menig basisplaats hebben gehad afgelopen seizoen. Trainer Buijs heeft keuzes te over op het moment.

Wellicht dat er in ons artikel op Matchday meer bekend is over een vermoedelijke opstelling.

ADO Den Haag

ADO beleeft, na de ontsnapping van afgelopen seizoen, wederom een zwaar seizoen. Momenteel staat de ploeg van trainer Brood slechts 1 puntje boven de directe degradatieplekken en tot dusver won de ploeg maar twee keer: Uit bij RKC en uit bij VVV. Voorafgaand aan het seizoen werd er bus vol nieuwe spelers aangetrokken, maar velen van hen werden al gauw te licht bevonden. Daarom werden er in deze transferperiode ook nog maar eens vijf spelers binnen gehaald in de personen van Janmaat, Vejinovic, Gomelt, Fraisl en Familia-Castillo. Kortom, het technisch hart van ADO onder leiding van Jol draait overuren in de hoop degradatie te ontlopen

Afgelopen zaterdag speelde ADO de kelderkraker tegen FC Emmen. Beide ploegen leker vooral meer bang te verliezen dan de echte wil om te winnen. Logische uitslag was dan ook een 0-0 gelijkspel. Sowieso speelt ADO in 2021 nog niet bepaald de pannen van het dak. RKC-uit werd vrij geflatteerd gewonnen, tegen VVV en AZ werd verloren en ook werd ADO uit de beker gekegeld door Vitesse. 

Historie

Groningen kent een goede historie thuis tegen ADO Den Haag. Van de in totaal 31 wedstrijden thuis tegen ADO werden er liefst 21 gewonnen, 5 maal behaalde beide ploegen een punt en 5 keer ging de volle buit mee naar Den Haag. De laatste vijf edities verliepen als volgt:

DATUM CO THUIS-UIT UITSLAG ARBITRAGE  
17-03-2019 ED FC Groningen-ADO Den Haag 1-0 Higler  
11-02-2018 ED FC Groningen-ADO Den Haag 0-0 Manschot  
19-11-2016 ED FC Groningen-ADO Den Haag 2-1 Blom  
29-11-2015 ED FC Groningen-ADO Den Haag 2-1 Higler  
01-03-2015 ED FC Groningen-ADO Den Haag 1-1 Manschot

(FCG Stats)

 Scheidsrechter komende dinsdagavond is Rob Dieperink uit Borculo. Om 21.00 fluit hij voor het begin van FC Groningen - ADO 

 

Reacties:
Robba24-01-2021 om 20:25

Kwestie van snel de 1-0 maken, anders speel je tegen de klok

Marco24-01-2021 om 23:12

Gewoon weer veel ballen voor het doelslingeren. Hopelijk kijken ze dan waar Larsen staat. In het uitduel schoot de Ado verdediging de voorzet zelf in het doel.

Zou fijn zijn als Joosten een helfje kan volmaken. 

Ronnie 25-01-2021 om 11:00

Buijs moet anders gaan spelen volgens mij tegen Den Haag:

Achterin Dankerlui, Te Wierik, Itakura en Van Hintum

Midden: Matusiwa en van Kaam

Gudmunson op links. Die heeft met Van Hintum een redelijke voorzet in huis en ze kunnen elkaar overnemen (Gudmunson is nu ook verdediger die vaak mee op komt).

Op 10 zetten we dan El Massouidie en in de punt Strant Larsen. Op rechts kiezen we voor een aanvallend ingestelde speler. Dat kan Da cruz zijn of Joosten. Samen moeten ze toch een hele wedstrijd vol kunnen houden?

Bankje Hankoeri: die kan zowel op links als rechts ingebracht worden. Als van Kaam verzaakt, Schreck er in. Suslov is voor het centrum nog te onervaren, die kan eventueel op rechts voor invallen als we meer moeten verdedigen, 

Ik denk dat we met van Hintum (die echt een goede voorzet heeft waar ook al uit gescoord is) en Gudmunson een mooie inkerflank hebben die dreiging heeft en voorzetten kan geven. Op rechts moet het dan van Dankelui in combinatie met Da Cruz of Joosten gebeuren.

Stand Larsen is volledig afhankelijk nog van de voorzetten dus laten we zorgen dat er zowel van links als rechts voorzetten komen!!

Maar goed, het zal wel weer een volledig andere opstelling worden denk ik (weet natuurlijk ook niet wie blessures heeft en wie niet)

grunn196725-01-2021 om 11:32

Ik zou even zonder Ter Wierik spelen, was afgelopen zaterdag erg slecht. Ook niet verwonderlijk, heeft afgelopen jaar nauwelijks gespeeld en in engeland wordt er veel gespeeld en relatief weinig getraind. Laat hem eerst een paar weken goed trainen en dan staat hij er wel weer. Verder ook geen Cruz, vind ik een aanfluiting. Speelt in zijn eigen speeltuin, nauwelijks rendelment mag van mij met enkeltje naar Zwolle. Zullen hem ook niet meer willen hebben. Gudmunson zou ik lekker laten staan voorzetten komen steeds beter aan en heeft dreiging en kan een man uitspelen. Van Hintum in het centrum. Dankerlui moet meer durven en flink trainen op een voorzet, van een pupillen niveau. Joosten erin. El Hankouri of Lundqist mij om het even.

Fc steekt ook niet in een beste vorm, zal nog een lastige wedstrijden worden tegen ADO.

Alf25-01-2021 om 12:39

Da Cruz had vorige wedstrijd wel een puike voorzet in huis op El Messaoudi. Dat was onze eerste echte kans. Juist tegen een wat zwakkere tegenstander die waarschijnlijk verdedigend gaat spelen heb je veel profijt van echte buitenspelers.

Het meeste gevaar over de flanken komt nu van Gudmundsson. Hopelijk kan Dankerlui dit ook meer laten zien. Maar hij is natuurlijk van nature een verdediger.

Lundqvist mag van mij wel wat meer speeltijd krijgen. Hij is toch iemand die met een steekpass wat kan creëren.

Johan25-01-2021 om 15:28

Dankerlui speelde bij W2 rechtsbuiten dus zou het dan toch wel moeten kunnen zou je zeggen. Ben blij dat er eindelijk eens mensen op hem gaan letten ipv op Gudmundsson die in mijn ogen veel beter is maar idd nog wel aan zijn voorzet moet werken. 

25-01-2021 om 12:37

Je kunt tactisch van alles bedenken, trainer Buys, maar er zijn zoveel voorbeelden in het verleden dat als het team uit eigen kracht van de spelers speelt, in een min of meer vaste opstelling, dat er met 4-3-3- gewoon het beste gepresteerd wordt. 

Dat Te Wierik, Matusiwa en Joosten en Da Cruz nog niet helemaal meekunnen,  dat moet geen belemmering  zijn om spelers tegen ADO  vooral in een aanvallende rol te gebruiken.   

Andries25-01-2021 om 12:52

De FC moet met vleugels spelen.

Dus met een puur linksbuiten en puur rechtsbuiten (Gutmundsson).

De backs blijven op eigen helft.

Geen geren meer van achter naar voor.

Niet alleen middenvelders, maar ook een links binnen en een rechts binnen.

Een midvoor.

Controlerende, verdedigende en aanvallende middenvelders.

Ja wij zijn er niet op vooruit gegaan.

Terug naar af.

Jaren geleden was het voetballen aantrekkelijker om naar te kijken.

Het is nu een academisch verhaal.

Professor Buijs geeft college.

De voetballers zijn studenten.

Waar blijft die buiten categorie.

Robben is buiten categorie maar is constant aan het revalideren.

Tijd voor Robben om het weer eens te proberen.

Fleddi schijnt een praatjes maker te zijn.

Problemen met Matusuwa en met Balk.

Ieder zijn verhaal.

Arnhem was een blamage.

Zo ga je niet een wedstrijd in en uit.

Grote markt.

Eerst maar eens naar de kleine markt.

Madurodam!

Strand Larsen staat weer droog.

Tijd om ook weer eens te scoren.

Te Wierik heeft genoten in de Gelredome.

Het doelpunt van Vitesse is hem ontgaan.

Had ook geen kritiek op eigen prestatie.

Al met al een belabberd FC.

Nu FC Den Haag thuis.

Het gaat maar door.

Vallen en opstaan.

 

 

RooieRed25-01-2021 om 14:34

Buijs had het over pampers toch dit weekend? Maar hopen, dat hij  niet weer met een pamper - opstelling komt en ADO alle ruimte geeft om gedoseerd aan te vallen. Waar is het geloof in eigen kracht gebleven, dat er voor de kerst 2020 wel was? Doe dit pamper zelf maar af Buijs!

Fan op afstand25-01-2021 om 15:09

Las op een ander forum dat er mogelijk nogal wat afwezigen zijn morgen. Niet te hopen want zo breed is de selectie niet. 

A Matter of Honor25-01-2021 om 17:53

Is ook mogelijk dat de spelers van afgelopen zaterdag nu rust krijgen.

alexvl25-01-2021 om 15:27

Schreck voor Dankerlui

25-01-2021 om 19:33

Nog 6 dagen voor het aflopen van de transferwindow; nu Irandust voor Toulouse (2e liga) heeft gekozen, en er wat geruchten op andere fora zijn over een mogelijke speler voor een  huurperiode...blijkt maar weer hoe moeilijk voor FC Groningen de spelersmarkt is.  buitenlanders willen een bovenmodaal salaris en "Nederlandse spelers" zoals Harroui denken dat ze al een superster zijn die gemakkelijk in een grotere competitie mee=kunnen. 

Vaker dan eens horen we heel andere dingen dan er naar buiten toe gecommuniceerd wordt. Jans sprak bij zijn vertrek als TM bij FC Groningen, dat die functie hem te veel energie opslokte en dat 50% van de mensen waar hij mee moest onderhandelen niet te vertrouwen waren... Inmiddels weet MJF dat ook, maar hij blijft er wel bij lachen...Buys sprak vorige najaar over dat hij de selectie bij Gronngen groot genoeg vond "ik heb er niks aan om drie elftallen te kunnen opstellen"... en helemaal overtuigd ben ik er niet van dat de "buitencategorie spelers" gewoon alleen voor een Ajax salaris naar de club  komen, niet voor het verleden van Van Dijk, Louis Suarez of Arjen Robben.

Dit gezegd hebbend:  Ook met Schreck, Suslov of Y. van Kaam moet  FC Groningen van ADO kunen winnen...als de trainer maar niet weer terugvalt op wisselende wondertactieken en de wissels pas in de laatste 10 minuten van de wedstrijd  laat komen. 

 

  

 

 

 

appie happie25-01-2021 om 19:47

Buijs schreeuwt ons naar de overwinning morgenavond.

En ik wil Schreck wel eens een hele wedstrijd zien..

 

Oja waar blijft Robben?

Zal het dan toch niet gebeuren,@Kees wat denk jij?

Metworst25-01-2021 om 21:59

Is de transfer naar Toulouse al bevestigd? ik kom het nog nergens tegen.

Ik had het nog steeds niet opgegeven. Toch jammer als het niet gelukt is. Zou er nog wat uit de hoge hoed komen?  Ze hebben met het afscheid van Can wel weer meer ruimte op het spelersbudget gecreerd.

manus26-01-2021 om 09:16

De mogelijke transfer van Irandust naar Toulouse staat hier: https://www.expressen.se/gt/sport/fotboll/allsvenskan/stjarnan-lamnar-for-fransk-klubb/ , maar na de 22e vind ik geen enkel bericht meer daarover.

Fan op afstand25-01-2021 om 20:22

Is Irandust officieel naar Toulouse? En dat we met de selectie die er nog over is een redelijke kans maken op een overwinning geloof ik wel. Waar ik mij veel meer druk over maak is dat we net over de helft van de competitie zijn en Buys roept nu al dat er spelers richting de rooie lopen. En dan mag je misschien geen belang bij teveel spelers hebben maar Buys riep zelf zo'n 2 weken geleden dat er voor het middenveld/voorhoede wel wat bij moet. Er werd op dit forum geroepen dat je een broedende kip niet moet storen maar begin het gevoel te krijgen dat het een kalkei is waarop gebroed wordt. En ik mag toch echt hopen dat Fledderus meer ijzers in het vuur heeft dan zijn buitencategorie speler. Want met deze selectie ben ik toch bang dat het nog een hele kluif wordt mee te blijven doen voor Europees voetbal. 

Hoekie25-01-2021 om 22:22

Irandust heeft bij mijn weten nog steeds niet officieel laten weten voor Toulouse te tekenen. De kans daar op is heel groot want Toulouse schijnt meer centjes te hebben. Merijn Slagter zou dat getwitterd te hebben maar die noemt geen bron maar aapt na wat de meesten doen. 

appie happie25-01-2021 om 23:09

Slagter leest en komt nooit op BM( zegt hij zelf)  dus je kan over hem zeggen wat je wil...

Marco25-01-2021 om 23:42

Zou mij verbazen als Groningen een grote transfer zou doen.  Denk dat het wachten wordt op Robben in de play offs.

Benieuwd naar het niveau van Vejinovic bij Den Haag. Was bij Heracles en Vitesse een zeer goede speler. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!