Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! FC Groningen ontvangt ADO

Door Tom Kuiper 34 reacties

MATCHDAY! Het is nog maar drie dagen geleden dat de FC in Arnhem met 1-0 verloor maar vandaag is het tijd om de nare smaak weg te spoelen. Om 21 uur trappen we af in de wedstrijd tegen ADO Den Haag.  Er worden natuurlijk niets minder dan drie punten verwacht. Feit is dat de FC het vaak lastig vind om het spel te maken tegen de kleinere tegenstanders. Neemt niet weg dat het kwaliteitsverschil vanavond groot is. ADO moet vechten om in de Eredivisie te blijven, waar FC Groningen mee speelt voor Europees voetbal. 

 


Danny Buijs spreekt over een puzzel in aanloop naar deze wedstrijd. Er zijn een aantal twijfelgevallen waarover vandaag beslist wordt. Da Cruz, MatusiwaGudmundson, Te Wierik en Messaoudi vallen in dit rijtje. De vraag is of deze jongens vanavond kunnen starten, aangezien zij grotendeels terug komen uit blessures. 



Wie er ook zal starten, de drie punten zullen in Groningen moeten blijven! COME ON FC!

Reacties:
Metworst26-01-2021 om 07:10

Op papier een eitje, in de praktijk zal het een stuk lastiger zijn. Den Haag heeft al 6 spelers gehaald in de winter, ik meen al 25!! dit seizoen. Een allegaartje maar geen eenheid, daar moet je van profiteren.

Jammer dat er bij ons zo veel niet fitte spelers zijn. 3 punten zijn nu even weer hard nodig om de aftand met de achtervolgers te houden. Ik hoop op een paar goals van de spitsen, voor het vertrouwen.

Groen hart26-01-2021 om 07:24

Ik waag mij niet meer aan voorspellingen, ik sta 23e maar we gaan wel winnen . Hatrick Larsen ????

Jantje26-01-2021 om 08:01

Ik zou lbetaald voetbal er gewoon eruit gooien deze week . het is niet verandwoord op deze manier om  te voetballen.

nulvijftig26-01-2021 om 12:02

Want? vanwege de rellen of vanwege corona?

grunn196726-01-2021 om 12:33

wat is dit voor onzin, juist het voetbal wel door laten gaan...

26-01-2021 om 13:48

wedstrijd wordt gespeeld onder de avondklok.... stel je nou het (hypothetische ) geval voor dat ADO verliest van Gr.  vanavond....dan moet die bus om 01.00 naar het (voormalige:) kyocera-stadion waar Scheveningers aan het rellen zijn...wordt de spelersbus ook gemolesteerd...pfff

nulvijftig26-01-2021 om 18:03

@Kees. Onwaarschijnlijk. Het ADO stadion ligt ver buiten de binnenstad en nog verder van de wijken waar het vaak misloopt (Scheveningen, Duindorp, Schilderswijk). Die lui komen daar echt niet. 

En buiten dat, wat mij betreft moet voetballen tijdens de avondklok juist niet ter discussie staan. Elke avond een voetbalwedstrijd is juist een reden waarom ik het wél volhoud.. in ieder geval iets te doen.

Herman Badkuip26-01-2021 om 10:54

Vanavond weer een lastige wedstrijd tegen ADO Den Haag. Misschien moet Danny Buijs een aantal vaste basisspelers [Matusiwa - te Wierik - Messaoudi] sparen voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Heracles Almelo. Geef de jonge, gemotiveerde talenten [Joël van Kaam - Tomas Suslov - Thijs Dallinga - Kian Slor] maar weer eens de kans om zich nogmaals te bewijzen.....Verder zou ik het fijn vinden als Lundqvist en Schreck weer eens een basisplek zouden krijgen, zij zijn supergemotiveerd én niet onbelangrijk superfit. Zij zouden vanavond het verschil kunnen maken! Verwacht een 2-1 dikverdiende overwinning voor FC Groningen. Veel plezier allemaal voor de buis!

FC NL05026-01-2021 om 11:50

Off-Topic :

Fledderus zou net zoals bij Da Cruz op laatste moment gepoogd hebben om Manuel Benson uit handen van Zwolle te houden en naar FCG te laten komen, maar Benson is daar NIET op ingegaan en tekent waarschijnlijk vandaag bij Zwolle aldus De Stentor.

 

Bron : En dat is drie, wéér nieuwe aanvaller voor PEC Zwolle | Topsport regio | destentor.nl

Fan op afstand26-01-2021 om 12:12

Krijg nu echt het gevoel dat onze Fledderus een hele grote broek heeft aangetrokken met zijn mededeling dat er een speler van de buitencategorie bijna onderweg was naar de FC. Tot op heden is er geen versterking binnen voor het bieden van aanvallende impulsen. Heb verschillende namen voorbij zien komen maar tot op heden nada. Tijd voor resultaat wordt toch echt korter. Dus Fledderus verras ons.

26-01-2021 om 12:30

(OOK) MARK jAN FLEDDERUS BLIJFT FAN OP AFSTAND

appie happie26-01-2021 om 12:35

Haal dan Naser el Khayati tenminste voor een half jaar..dan heb je wat...dit kan zo niet..

Munchen186026-01-2021 om 12:55

Hoezo? Zo van, beter wat dan niets? Die gast heeft 1 jaar! leuk gevoetbald. Dat is toch niet de richting die we op willen? Geef dan onze eigen spelers eens een echte kans. In de eerste plaats Schreck gevolgd door Slor. Alleen dat laatste kwartiertje invallen worden ze ook niet beter van.

appie happie26-01-2021 om 12:57

Omdat aanvallend middenveld niet zo geweldig is bij ons...daarom...Harroui hadden ze in zomer kunnen halen is nu te duur..

26-01-2021 om 13:43

van Stee wilde 3 miljoen vraagprijs voor El Harroui....  dat heb ik tijden niet klaar zien liggen

grunn196726-01-2021 om 12:51

Ik heb stille hoop dat Robben er vanaf februari bij is. Bijna iedereen heeft hem al volledig afgeschreven.

Ik denk dat hij nu weet wat hij doet en nog flink wat wedstrijden gaat spelen en beslissen.

(goed voorgevoel,wishful thinking)

Tomfcg26-01-2021 om 13:53

Laten we het hopen

ChiChi26-01-2021 om 12:56

El Khayatti lijkt mij geen optie, heeft al meer dan een halfjaar niet gespeeld!

MJF gokt nog steeds op die Zweedse "Topper" Irandust.

Duurt mij veel te lang en ben bang dat die ook weer niet door gaat.

Nog een paar dagen en dan lijkt het dat de beloofde aanvallende versterking uitblijft.

En kan MJF zijn laptop weer dicht doen en nu met het duimpje naar beneden!!!!

 

appie happie26-01-2021 om 12:59

Irandust prima...alleen duurt alles zo lang..wilde hij Zwolle weer aftroeven!!! Niet gelukt deze x...heeft hij zelf geen ingangen dan?

A Matter of Honor26-01-2021 om 13:11

Delaho Irandust tekend vandaag of morgen een contract bij Toulouse FC. Fc Hácken krijgt hiervoor een transferbedrag van 1,9 miljoen euro. Net wat Andries zegt, met een lege portemonneekan je niks kopen en daarom zal deze deal ook wel niet door gegaan zijn. Ik hoop nog steeds op die Zweed Vecchia, die transfervrij over kan komen van zijn club Sirius.

FC NL05026-01-2021 om 13:19

@ A Matter of Honor :

Stefano Vecchia is vorige week al vastgelegd door het Noorse Rosenborg.

 

Bron : Rosenborg Ballklub op Twitter: "Stefano Vecchia er klar for Rosenborg. #rosenborg https://t.co/G0FbjL9UkF" / Twitter

26-01-2021 om 13:34

... ( MJF ) ...en we gaan nog niet naar huis....nog lang niet   -   nog lang nie....t....

Thomas Portugal26-01-2021 om 13:56

De winter transferperiode is vaak niet het beste moment om nieuwe spelers te halen. Spelers zijn vaak overprijsd, half-geblesseerd, of hebben een conditionele achterstand. Misschien is het beter om het geld te gebruiken voor het halen van spelers voor het nieuwe seizoen.

Hoe zit het trouwens met Dallinga? Maakt hij kans op speelminuten vanavond?

LeoFCG26-01-2021 om 14:33

FC Groningen wil verlengen met Dallinga, maar ondanks dat zit hij aldoor niet bij de selectie. Heel vreemd. Ik vermoed dat Fledderus bang is voor een Balk-scenario, waarbij Dallinga straks ineens doorbreekt en hij na dit seizoen transfervrij de deur uit loopt. In dat geval zou hij pas weer bij de selectie komen zodra hij heeft bijgetekend.

Maar dat is puur een redenatie van mij hoe het mogelijk zou kunnen zitten... Vond het heel vreemd dat hij aldoor zo goed inviel en daarna steeds niet eens meer bij de selectie zat terwijl hij gewoon fit is.

Fan op afstand26-01-2021 om 14:52

@ Kees. Sterk antwoord. Als ik alles een beetje overzie qua namen en wat daar nog van beschikbaar is, krijg ik toch een beetje het gevoel dat Fledderus een kalkei zit uit te broeden. En er zijn toch stevige uitspraken gedaan vlak voor aanvang van deze transferperiode. Uiteraard zijn het allemaal onbevestigde geruchten en berichten die je leest maar kernen van waarheid zullen er toch wel inzitten. Maar niets officieels van de FC. Wordt er toch wel een beetje kriebelig van dat we onderhand ruim 3 weken in de transferperiode zitten en nog niets hebben. Een nieuwe keeper was snel geregeld en dat Te Wierik terug kwam ging ook vrij vlot. Maar aanvallende versterkingen nog niets. Nu is het uiteraard mogelijk dat Fledderus nog iets uit de hoge hoed tovert. Hoop echt dat ze een lang lijstje hebben en dat ze met meerdere spelers tegelijk bezig zijn want anders zie ik het toch vrij donker in met nieuwe spelers. En spelers halen die per nieuwe seizoen in stromen heeft weinig nut want spelers lopen NU tegen de rooie aan dus heb je directe versterkingen nodig.

Lees net op een ander forum dan Irandust medisch gekeurd wordt in Frankrijk, op dit moment. Dus weer een streep. Nr. 4 die De FC misloopt na El Hamdoui, Diemers, Benson en nú Irandust. Bedenkelijk.

FC NL05026-01-2021 om 14:54

Zweedse media meldden nu dat Irandust momenteel een medische keuring ondergaat in Frankrijk.

Bron : Daleho Irandust nära övergång till Toulouse | Aftonbladet

 

Weet 1 van de leden hier toevallig of FCG/Scouting/Fledderus naast een nummer 10 ook in de markt is voor het huren/kopen van een extra nummer 9 ?

TOPGrUNN26-01-2021 om 15:03

Helaas, dat gaat geen vreugdedansje worden voor MJF...

Nu hopen dat er toch nog ergens anders iets aanvallens rondloopt dat hier wel wil voetballen...

 

brummie26-01-2021 om 15:26

Als je nu een speler wil halen, moet het echt wel een toegevoegde waarde zijn en financieel verantwoord zijn. We hebben in mijn ogen geen slechte selectie die accuut een impuls of vervanging nodig heeft. 

Het nieuws dat Robey weer onze kledingsponsor gaat worden komend seizoen, heb ik hier (volgens mij)nog geen reacties op gezien. Wat vinden we ervan?

Persoonlijk ben ik erg tevreden over PUMA. Ik denk wel dat met ROBEY,  FC meer invloed heeft op  kledinglijn, en ook marge technisch gunstiger is. 

Vanavond ADO, veheug me op een potje voetbal voor de buis!

A Matter of Honor26-01-2021 om 15:48

Het tenue van de spelers interesseert met helemaal niet, we hebben door de jaren heen zoveel shirtjes een broeken langs zien komen met allerlei strepen en kriebels dat je er een beetje dol van wordt. Voor mijn part spelen ze in hun onderbroek als er maar gewonnen wordt, trouwens, zag gister bij veronica inside een leuke "commercial" van Easy Toys, waarbij een zeer luchtig geklede dame de aftrap verrichte, waarschijnlijk bij een wedstrijd van FC-Emmen. Kijk dat vind ik dan wel weer leuk, toch ???

26-01-2021 om 17:13

@ M O H

??

Leuk zeg je ...die Easy toys?

 

Als jouw of mijn vrouw zoiets in het nachtkastje heeft liggen, dan ben je als man op z'n hoogst "2e reserve" van de bank

A Matter of Honor26-01-2021 om 19:40

@Kees,

Mijn kijk was specifiek gericht op de schaars geklede dame, niet op die Easy Toys en je weet op mijn leeftijd is het belangrijk dat je een beetje bij de tijd blijft dus net zoals Groen Hart zegt,niet zo ouderwets. En daar komt bij.......wij hebben geen nachtkastjes.

Ollie Wollie26-01-2021 om 20:05

Ik heb een Puma FC Groningen trainingsjack, pas gekocht. Ook om ze wat extra te ondersteunen. Maar ik heb er vanmiddag keihard in hardgelopen (dat moet geluk brengen voor vanavond, dacht ik), en kwalitatief is het ook een heel fijn jack. Ik vind die Puma kleding wel mooi en goed passen bij onze FC. Robey ook niet echt slecht. Het is gelukkig geen JAKO zoals die trieste troep van Heerenveen :-)

Groen hart26-01-2021 om 17:23

Kees niet zo ouderwets ????

26-01-2021 om 20:36

mijn alter ego...ikzelf ben helemaal niet ouderwets... is ook een beetje uit ballorigheid na die drie ( en hoe lang nog? ) avonden rot-rellen in de steden.  Zó ouderwets ben ik wel dat ik dit absoluut niet kan tolereren.  Maar het is vooral het hersenloze kudde gedrag wat mij eraan stoort:  Zo als je wilt: "corona advies  blijf thuis, neem een dildo en een leenhond en hou 1,5 m afstand  "

PDI26-01-2021 om 19:16

Ik hoop echt dat er een links- of rechtsbuiten erbij komt. Zowel Da Cruz als ook Joosten zijn geen types waar je de oorlog ( lees Europees voetbal) mee wint. Wanneer je ziet dat wanneer ze de bal verliezen, vervolgens blijven mijmeren en och wat jammer nou in plaats van jagen om de bal te heroveren....types als Gudmundson of  Lundqvist die gaan ervoor. Die passen in het profiel MJF en geen types als Da Cruz of Joosten. Die hebben hun kans gehad, nu de jeugd zolang er niets bij komt. Suslov en Dallinga erin ....

Johan26-01-2021 om 19:21

Je schrijft spelers wel vrij rap af moet ik zeggen. Probleem van deze spelers is meer dat ze veel te vaak geblesseerd zijn waardoor ze slecht in hun ritme komen. Vindt persoonlijk Lunqvist echt geen aanjager maar net zo flegmatisch als de spelers waar jij het niet in ziet zitten. Het lijkt er wel steeds meer op dat wij jagen op spelers met een blessureverleden van hier tot Tokio en dat vind ik meer zorgelijk 

Andries26-01-2021 om 20:20

We moeten het maar doen met de kneusjes die we hebben.

Andere kneuzen willen ook komen.

Fleddi zegt er komt geen kneus meer bij.

Wij zijn in de markt voor buiten categorie spelers.

Ja.

Tot nu toe lukt het niet.

Dat is logisch.

Zonder poen kun je niets doen.

Dus eerst poen in de portemonnee en dan op jacht naar..

Zie boven.

Ik vind het vervelend dat ik supporter ben van een club zonder poen.

Ik kijk al jaren naar het kneuzen voetbal.

Het kneust mij.

Het is een afgang dat Fleddi geen buiten catergorie binnen hengelt.

Fleddi is ook geen buiten categorie.

Het wordt tijd voor Robben.

Dan staat er tenminste 1 buiten categorie in het veld.

Buiten categorie en de FC gaan nooit en te nimmer samen.

Een illusie, net als de Grote Markt.

Ze dromen maar voort.

Dag dromen hoort erbij.

Dat doen wij ook.

Nu FC Den Haag.

Deze club ploetert al jaren voort.

Den Haag een grote stad.

Een klein onnozel clubje in een goedkoop gebouwd stadion.

Je kunt zien dat daar de portemonnee ook leeg is.

Vanavond twee ploeterende armetierige ploegen tegen over elkaar.

Beide clubs hebben een lege portemonnee op zak.

Maak er vanavond het beste ervan.

Handschoenen aan en muts op tegen de winterkou.

FC Groningen vs. FC Den Haag 4-1. 

 

Lucian26-01-2021 om 20:33

Padt, Leal, Itakuta, v. Hintum, Gudmundsson,  Suslov, D. v Kaam, El Hankouri, Lundqvist, Strand Larsen, Da Cruz. 

1 controleur,  dus hopelijk wat aanvallender

26-01-2021 om 20:41

Matusiwa was duidelijk fysiek minder laatste 2 wedstrijden...denk dat ie echt nog is geblesseerd;Messaoudi ook minder opvallend;  Te Wierik moet optrainen;

4-3-3-  opstelling staat voor een klinkende overwinning : 3 - 0

Oeleoptak26-01-2021 om 20:54

Ik ben al tevreden met een kleine overwinning. Joosten weer geblesseerd

TOPGrUNN26-01-2021 om 21:00

MJF zal echt de markt op moeten voor extra aanvallers... Joosten weer geblesseerd afgevallen

Reactie verwijderd door redactie

grunn196726-01-2021 om 21:08

Joosten goede  speler, chronisch geblesseerd, daarom wilde Utrecht makkelijk van hem af.

MJF zit nog steeds te broeden, moet een top aankoop worden.

Denk dat we blij mogen zijn met een droevige 0-0 gezien de opstelling en teveel matige spelers in de basis opstelling.

hertopwil26-01-2021 om 21:23

Tja je het goals en je hebt mooie goals. Maar deze zat er prachtig in.

Oeleoptak26-01-2021 om 21:35

Mooie goal maar ik bespeur weer een 'we komen er wel' mentaliteit. Wedstrijd aardig chaotisch aanhef worden

Bayern 26-01-2021 om 21:43

Hey een keer een fatsoenlijke voorzet van Gudmondsson. Als dat al goed gaat wat gaan we hier dan nog beleven? 

TomOkker27-01-2021 om 18:02

Weet niet waar je deze onzin vandaan haalt maar Gudmundson speelt al weken goed, okay de vorige wedstrijd was het wat minder maar toen werd het hele team zoek gespeeld.

Oeleoptak26-01-2021 om 21:43

Maar dan een klassieke goal. Gudmundson een geweldige voorzet, wordt toch steeds beter. Hankourie miste net goede kans

Johan26-01-2021 om 21:53

Zou Gudmundsson maar verlengen. 1 vd weinige spelers die zn man voorbij komt. Moet PDI gelijk geven deze wedstrijd. Da Cruz is echt vreselijk slecht deze pot tot nu toe. Mooie pass ook van Suslov trouwens op El Hankouri

Johan26-01-2021 om 22:28

Waarom zon Suslov niet een keer laten staan. Speelt prima. 

Oeleoptak26-01-2021 om 22:56

Vond Cruz eerste helft veel minder, maar herstelde goed. Eens wb Gudmundson. Kan zichzelf lanceren en voorzetten worden beter. Die van Hankourie ook trouwens

Reactie verwijderd door redactie

alexvl26-01-2021 om 23:01

3 punten! Daar ben ik blij mee.
Maar wil toch beetje zeiken. Tegen de tegenstander van vanavond hadden ze toch echt wel aan het doelsaldo kunnen werken.

Als de Fc echt doorgezet had en nauwkeuriger was geweest dan had t zo maar 7-0 kunnen worden. Of zie ik dat verkeerd?

Kevin26-01-2021 om 23:10

Ik snap je goed, aangezien deze smaak ook bij mij blijft hangen na deze wedstrijd... Ik ga niet klagen dat we hebben gewonnen, maar hier had je de mensen voor de TV thuis even kunnen verwennen met een grote uitslag. Zoals Sparta ook deed tegen ADO met de 6-0 vorig jaar. Tevreden met de overwinning, maar het was wel een beetje op de 'komt wel goed'-toer. Jammer.

 

Nevinsrow26-01-2021 om 23:02

Ik vond Leal ook een goede indruk maken. Stond prima zijn mannetje tegen een wel erg zwak ADO...(dat moet ook gezegd)

Oeleoptak27-01-2021 om 12:12

Waarom is er nog geen wedstrijdverslag op deze site?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!