Terug

Deel deze pagina:

FC Groningen kent weinig moeite met ADO Den Haag

Door Redactie 23 reacties

In een weinig hoogstaande wedstrijd heeft FC Groningen vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. In de eerste helft kwam Groningen op voorsprong door doelpunten van Lundqvist en Strand Larsen. Na de pauze scoorde La Cruz zijn eerste treffer in dienst van FC. Opvallend was dat Den Haag niet verder kwam dan één schot op het doel van Padt. 

Eerste helft
Een zoekend FC Groningen dat noodgedwongen de basis op diverse plaatsen de basis had omgegooid. Het eerste kwartier kende een op en neergaand spelbeeld. Beide ploegen kwamen niet verder dan speldeprikjes. 

Kramer leek gevaarlijk te worden maar de voortgang was onzuiver. Aan de andere kant van het veld een vrije trap voor FC, diagonaal net buiten de zestien. Lundqvist mocht aanleggen en kegelde de bal over Koopmans in de verre hoek, 1-0. 

Van Ewijk die eerder in duel met Da Cruz geblesseerd raakte (valpartij op zijn voet) moest zich laten vervangen door Ould Chikh. Kort daarna een gele kaart voor Bourard na een overtreding op Gudmundsson. De vrije trap van Lundqvist zeilde over het doel. Niet veel later kreeg El Hankouri een aardige mogelijkheid via Suslov maar schoot naast. In de 43e minuut een voorzet van Gudmundsson op het hoofd van Strand Larsen, die van dichtbij de 2-0 kon inknikken. Diezelfde Gudmundsson leek af te stomen op de 3-0 maar schoot via het lichaam van Da Cruz naast.

Tweede helft
Da Cruz kwam al snel in scoringspositie, via het been van Koopmans werd het hoekschop. Deze leverde niets op. Een paar minuten later een aktie van Suslov die Da Cruz kon inspelen, opnieuw lag de Haagse doelman in de weg. 

FC leek wat meer het initiatief over te laten aan de gasten die wat meer konden aandringen. Na ruim een uur het eerste serieuze werk voor Padt op een hard schot van Vejinovic. In de 68e minuut dan toch een doelpunt van Da Cruz, 3-0. Direct daarna een driedubbele wissel bij FC. El Hankouri, Suslov en Da Cruz werden gewisseld voor J. van Kaam, Schreck en Te Wierik. Ook bij ADO meerdere wissels. 

De bezoekers probeerden nog wat aan de achterstand te doen maar gevaarlijk werd het niet. Daarentegen kon Slor de mee opgekomen Itakura in stelling brengen die kon afdrukken en Koopmans op zijn weg zag.  

FC Groningen houdt voorlopig plek 6 in bezit en speelt zaterdag uit tegen Heracles Almelo.

Opstelling FC Groningen: Padt, Leal, van Hintum, Itakura, Gudmundsson, Suslov, D.van Kaam, El Hankouri, Lundqvist, Larsen, Da Cruz                                          

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familia-Castillo, Vejinovic, Bourard, Goossens, Ratiu, Kramer, Besuijen 

Reacties:
Marco26-01-2021 om 23:18

Keurige overwinning, waarbij de ploeg echt laat zien dat we in breedte sterk zijn, met veel jonge spelers. Prachtige doelpunten. 

Er kunnen veel dingen beter,  maar geen moment in de problemen geweest. Goede stap in de richting van de play offs. 

Nachtwacht26-01-2021 om 23:21

Degelijke overwinning tegen een wel heel zwakke tegenstander.

Suslov en Leal vielen me positief op. Mooi dat bijna alle jeugdspelers minuten konden maken

26-01-2021 om 23:26

wedstrijd verliep ondanks een matige eerste helft tegen een ronduit initiatiefloos ADO....  naar een regelementaire  3 - 0 ( zoals ik ook had verwacht  ) en niet eens met de sterkste opstelling  - dwz.  zonder Matusiwa, Messaoudi, Joosten (geblesseerd in warming up) en Te Wierik ( later nog ingevallen ) - , maar wel met v. Hintum en Itakura op vaste plaatsen in  de zone  en Gudmundson als middenvelder/wing back;   Tweede helft met invallers was een kwestie van uitbouwen en uitspelen.

FC Groningen blijft nu kansen op een hoge eindklassering houden, zeker in de komende maand vanwege het tamelijk gunstige programma, en mogelijk komt MJF nog met een extra aanvallende speler aanzetten. want zonder goede aansluiting met de aanvallers, lopen we met 2 mans voorhoede vaak vast..  ADO vandaag was trouwens als  los zand.  

RKR26-01-2021 om 23:41

Toch goed dat de club eindelijk weer eens een lekker seizoen doormaakt. 34 punten na 19 wedstrijden, het is even geleden dat we zo vroeg al boven de 30 punten staan. We hebben een paar seizoenen gehad dat we rond de winterstop nog tegen de streep aan hingen. Wat gemaakte doelpunten betreft staan we ook aan de goede kant, met een positief doelsaldo. Dit is een enorme verbetering tov voorgaande jaren en scoren was in de eerste fase van het seizoen zelfs nog een probleem.

Tja, en dat Emmen. Die Padt zal wel blij zijn dat hij dat niet gedaan heeft. Die ploeg gaat met een negatief record degraderen. Ze horen ook niet thuis in de Eredivise, maar Lukkien heeft er 2 seizoenen het maximale uit gehaald.

Pietjepal26-01-2021 om 23:58

Goh, volg Groningen nou al een poosje en dit is voor mij toch echt een bevrijdend gevoel. Zonder Matusiwa, Robben en Joosten maar met Suslov en Leal met klasseverschil vrij makkelijk winnen tegen een degradatiekandidaat. Tegen Ajax een toppot op de mat leggen was ik al wat gewend maar kampioen word je tegen de kleintjes. En nog maar even een inkopper: als je ziet naar t gemak waarmee Larsen zich in de spits toont denk ik toch: zo'n goed mikpunt + klasse zorgt op den duur voor bedienen (volgend jaar). En dan denk ik aan een topscorer in de eredivisie als ie niet komende zomer weggeplukt wordt.

TomOkker27-01-2021 om 17:57

Daar ben ik niet bang voor, maakt ogenschijnlijk makkelijk goals maar alles wat erom heen gebeurd, vind ik een ergenis.

Martijn 29-01-2021 om 05:02

Bijzonder Tom hoe ik jou met regelmaat zie reageren op Larsen. voor groningen begrippen is hij gewoon een erg goede spits, zeker de beste die we in jaren hebben gehad.

begin seizoen werd er nogal sceptisch gereageerd of hij degene zou zien die er 15 in moest leggen dit seizoen, maar hij is aardig op weg om dat voor elkaar te krijgen.

 

tevens laat je vaak je ongenoegen blijken over reactie op hankouri, die als aanvaller veel te weinig scoort. hij is schijnbaar in jouw ogen wel een goede speler die wat toevoegt. Ik vraag mij soms echt af hoe jij naar wedstrijden kijkt want ik en velen met mij kan mij niet vinden in jouw ongefundeerde uitlatingen

TomOkker29-01-2021 om 21:54

Laten we het woordje vaak even buiten beschouwing laten want dit is m.i subjectief. Laat ik beginnen met dat ik op voorhand niet mee schreeuw met de gemiddelde opmerkingen die ik hier voorbij zie komen en al helemaal niet als ik het niet terecht vind. Hiermee wil ik niet zeggen dat ik een bewonderaar ben maar ik zie ook dingen als hij niet aan de bal is, zo dat was El Hankouri. Daarnaast is mijn kritiek op Larsen denk ik wel terecht, het meevoetballen gaat hem voorzichtig gezegd, niet best af. De kans dat hij die 15 goals gaat halen is denk ik wel mogelijk. Ik heb het enkel en alleen over zijn spel buiten de 16 want in de 16 is hij levensgevaarlijk, hij verliest m.i. te vaak duels die gezien zijn postuur wel wat overtuigender kunnen, hij verliest ondanks zijn niet geringe lengte veel kopduels. Ik heb zijn statistieken even niet bij de hand maar qua assists steek hij er ook niet bepaald bovenuit maar dat kan Brummie ons wel vertellen. Ik reageer op iemand die denkt dat we bang moeten zijn dat Larsen in de zomer alweer weer weg is en dat valt denk ik wel mee. Alhoewel Emmen Larsen wel kan gebruiken maar de top 3 of een buitenlandse middenmoter is nog ver weg. niets meer en niets minder. Wat is hier zo bijzonder aan?

Dat ik mij groen geel en paars ergerde aan Hrustic ga ik niet ontkennen en dat heb ik dan ook in geuren en kleuren hier kenbaar gemaakt en ik denk dat we heel blij moeten zijn dat hij weg is, want ik mis die vuurpijlen richting de 2e ring niet. Wellicht dat dit jouw beeld over mij een beetje vertroebelt. 

 

Martijn 30-01-2021 om 03:32

larsen heeft er inmiddels 8 inliggen en heeft 5 assists gegeven, voor iemand in de spits vind ik dat keurige cijfers, zeker gezien de cijfers die we de afgelopen jaren gewend zijn van de spitsen van groningen.

Dat hij wellicht wat minder sterk is buiten de 16 moet je dan wat mij betreft ook voor lief nemen. we hebben eindelijk weer iemand die van een halve voorzet een goal kan maken. groningen heeft tot nu 28 keer gescoord, bij 13 van die doelpunten (bijna de helft) is larsen betrokken

TomOkker30-01-2021 om 08:54

Dat zijn op zich goede cijfers en dat voor iemand die volgende week pas 21 jaar wordt. Maar zijn spel moet beter, wil je niet al te veel afhankelijk zijn van 1 speler. Daarbij denk ik dat FCG een stuk makkelijker gaat voetballen als hij de bal wat vaker bij dezelfde kleur shirt krijgt. Want het spel van de FC heeft niet bepaald een hoog amusementswaarde, sterker er zijn ploegen die lager op de ranglijst staan, die over een hele wedstrijd gezien beter spelen dan FCG. Maar goed ze staan voorlopig op de 6e plek en dat is blijkbaar voor het gross belangrijker dan kijkplezier. Want van de meeste wedstrijden tot nu toe is het vaak afzien geblazen.

Andries27-01-2021 om 09:37

Het kan altijd beter.

Zolang Buijs langs de lijn schreeuwt kan het beter.

Maar dit was een wedstrijd om met genoegen naar te kijken.

Wel veel achteruit speel ballen.

Vaak onnodig.

Angst voor balverlies is de reden voor terugspelen.

Hebben zij een aanval op gezet met kans op een doelpunt, gaat de bal vliegensvlug terug richting Padt.

De FC spelers hebben Padt warm gehouden.

Den Haag had meer durf moeten tonen, dan had Padt kunnen vissen.

Maar zij waren vaak besluiteloos.

Besluiteloosheid overkomt ook de FC.

Al met al een leuke wedstrijd en 3 doelpunten.

Het ging de FC voor de wind.

Dit moet worden doorgezet, al heb ik daar een hard hoofd in.

Matusiwa kan verkocht worden.

Buijs moet meer jeugd inpassen.

Voor de nodige ontwikkeling.

Vroeger had je een mix van ervaren en onervaren spelers.

Dat moet vaker gebeuren.

Nu naar Almelo op kunstgras.

Heracles ligt de FC niet.

Laatst thuis nog van ze verloren in een voor de FC belabberende wedstrijd.

Dit moet recht gezet worden.

Buijs moet een toeter met boost meenemen, zodat tijdens de wedstrijd de oren van de FC spelers flapperen.

Wakker worden.

Er zijn 3 punten te halen.

Laat ze niet liggen. 

campesino27-01-2021 om 13:05

Prima wedstrijd. Het is lang geleden dat groningen met gemak wedstrijden wint, waarvan van tevoren wordt gezecht dat " we wel eventjes winnen".

Ik las dat buijs hoopt op nog een aanvaller. Wat míj betreft hoeft dat niet of het moet al een buitenkansje zijn. Kopen om het kopen of huren, dan liever niet. Dan gooi je de deur dicht naar de slorretjes, suslovjes etc met het risico dat zij net als Balk vertrekken.  Da Cruz maakt iedere keer meer minuten en als die echt fit wordt, kan dat del eens een publiekslieveling worden. Joosten in príncipe ook, maar ben Bang dat die man echt van glas is. Wat ik me ook afvraag is waarom schreck zo weinig speelt. MAG hem graag zien spelen en gaf gisteren nog een mooie pass op van kaam.

P.s misschien  had fledderus toch gelijk met zijn 15 plus spits. Misschien moet buijs hem maar naar de Kant halen als we voor staan, anders zie ik hem in de zomer al vertrekken

27-01-2021 om 21:13

 

toe nou...da's volgens mij doorgestoken kaart

* of Danny Buys heeft problemen met MJF en zet hem ( via publiekelijke uitspraken ) nu onder druk...

* of het is een gecombineerde actie van MJF en Danny Buys als het bijna rond is...om een " suprise"effect naar de fans...

 

Ànders kan ik het niet zien:  het zou hoogst on-diplomatiek zijn als Buys midden in een afrondingsfase van een transfer lawaai gaat maken... dat doet ie nooit !!

En wat MJF betreft: die heeft inderdaad een grote broek aangetrokken vooraf, met allerlei uitspraken

 

opa27-01-2021 om 13:05

is het niet zo dat ADO speelden zoals FC. toeliet, ik vond ze overtuigend beter en dat lag niet alleen aan ADO, Suslov een mooie actie en zich aan het ontwikkelen tot een hele goede voetballer en Gudmundson een geweldige inzet met een mooie voorzet en Hankouri die langzamerhand het licht en steeds wat beter wordt, met Larsen een echte spits, over de grond en door de lucht altijd aanspeelbaar, dat is een goudhaantje, de verdediging potdicht, Padt is al weg, dat is te zien, ik hoop dat Heracles weer een mooie pot wordt en dat Heracles niet weer als tegen PEC met hun allen voor de pot gaan liggen, ik heb wel respect voor de trainer van hun een goede tacticus

Herman Badkuip27-01-2021 om 14:41

En weer een heerlijke overwinning voor ons FC Groningen. Zal eerlijk vertellen, dat ik niet zo'n grote en makkelijke overwinning verwacht had, gezien alle blessuregevallen. Maar je ziet maar weer, zelfs de afwezigheid van een aantal vaste basisspelers kunnen we prima opvangen met onze sterke selectie. Ook de jeugd heeft zich zelf weer kunnen laten zien, sommigen bijna een hele wedstrijd en anderen een kwart van het duel. Lundqvist was gemotiveerd bezig en laat de laatste wedstrijden goed zien dat hij er aan komt! Ook Suslov speelde een prima partij, lekker fel in de duels en prima voortzettingen. Ben benieuwd naar de opstelling van komende zaterdag tegen Heracles Almelo, misschien dat Matusiwa, El Messaoudi en Joosten weer mee kunnen spelen....anders doen we 't gewoon met de spelers die beschikbaar zijn! Zij willen én gaan zich steeds meer laten zien en de concurrentiestrijd neemt daardoor alleen maar toe. Zou géén spelers meer halen in deze wintertransferperiode of het moet een speler zijn, die er gelijk staat! Hoop dat onze eigen jeugd [Dallinga-Slor-Joël van Kaam] de komende wedstrijd nog meer én langer speeltijd krijgt van Danny Buijs, want dat zij kwaliteit hebben staat buiten kijf!

Marco27-01-2021 om 15:03

Snap goed dat Buijs er een kwaliteit speler bij wil. In de play-offs kom je kwaliteit te kort. Een balvaste scorende middenvelder ontbreekt. Suslov leidt nog veel bal verlies, ook in de as van het veld. Op traingen moeten ze hem leren dat hij open gaat staan als hij zich aanbied (met lijf en gezicht naar doel tegenstander), nu wil hij iedere keer 180 graden draaien voordat hij vooruit kan, wat zorgt voor veel balverlies en traagheid.

Fan op afstand27-01-2021 om 16:55

Off topic. Op een anderep forum wordt gemompeld dat de FC achter Lasse Schone aan zou zitten.

Ronnie 27-01-2021 om 17:08

En ook ergens dat Galatasery achter Strand Lasen aanzit...

appie happie27-01-2021 om 17:22

Ja en Robben terug naar Bayern..dat ook..

Fan op afstand27-01-2021 om 17:38

Misschien Vlap naar Groningen? Of zou hij naar Emmen gaan?

Zeeman27-01-2021 om 18:19

Misschien komt Messi wel, jongens kom op nou, hou op met dit gezwam en geruchten, ene bericht is nog gekker als de andere.

Lijkt Story wel.

Oeleoptak28-01-2021 om 08:31

De dames zijn onrustig

FC NL05028-01-2021 om 14:19

Deze jongen zal gezien zijn positie wel in beeld zijn voor de vervanging van Matusiwa waarvan de over grote meerderheid verwacht dat hij gaat vertrekken.

 

Deze jongen werd in de zomer nog gelinkt aan een overstap naar Barça 

A Matter of Honor28-01-2021 om 15:06

Wat betreft deze Alexandre Jankewitz is de Engelse uitspraak heel treffend "Life is like a camera, focus on what's important, and if things don't work out, take another shot". Ik denk dat Mark Jan Fledderus er ook zo over denkt.

Thomas Portugal28-01-2021 om 16:15

Nevinsrow28-01-2021 om 16:35

Ik zou nog steeds voor Jamie Jacobs gaan. Doet het als middenvelder van Cambuur al anderhalf jaar uitstekend. 

Zeeman28-01-2021 om 17:59

Vraagje: Zat die nieuwe keeper Bratveit nou op de bank van de FC? 

Fan op afstand28-01-2021 om 18:35

Direct deze Jankewitz vastleggen en laat hem dan maar in de zomer komen. Want zie het alweer helemaal voor mij dat een andere club alsnog met deze speler aan de haal gaat. Blijft onverlet dat er nu ook iets bij moet komen voor het 2e gedeelte van de competitie.

ChiChi28-01-2021 om 19:08

Volledig met je eens, is al een paar keer fout gegaan.

Ik heb niet het idee dat er deze week nog een aanvallende versterking bijkomt, zoals was gezegd.

Thomas Portugal28-01-2021 om 21:43

Het wordt inderdaad laat dag, en toch laat ik me graag verrassen. Je zou toch denken dat gezien de stand op de ranglijst Groningen een aantrekkelijke(re) club is dan een PEC Zwolle of Emmen, met alle respect. Ik ben wel blij dat Leal heeft laten zien dat hij kan voetballen. Ik was bang dat hij terug ging keren naar Spanje. Het is toch vooral een rechtsbuiten die we node missen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!