Terug

Deel deze pagina:

[Update zaterdag 6 febr - WEDSTRIJD AFGELAST] Voorbeschouwing: FC Groningen - Feyenoord

Door Sven Heikens 7 reacties

Update zaterdag 6 februari - Naar aanleiding van de verwachte weersomstandigheden (code rood) is de wedstrijd afgelast. 

 

Nu de laatste wintertransfer met de komst van Paolus Abraham afgerond is, kan het vizier weer op de competitie gericht worden en niet met de minste partij. Komende zondag komt Feyenoord op bezoek in Groningen. Overigens valt het nog maar te betwisten als de wedstrijd daadwerkelijk door kan gaan, in verband met het voorspelde winterweer met sneeuwval en hevige wind. Algemeen Directeur Wouter Gudde meldde al dat hij hoopt dat de KNVB in een vroeg stadium beslist over het wel of niet laten doorgaan van de wedstrijd. Feyenoord-coach Advocaat liet zicht tijdens zijn persconferentie ook al uit over de wedstrijd door te zeggen dat hij niet verwacht dat de wedstrijd door zal gaan. 

FC Groningen

FC Groningen had na de nederlaag van Heracles van afgelopen week, ruim een week de tijd om te herstellen. Iets wat de ploeg ook nodig had, want waar Matusiwa en El Messaoudi de wedstrijd in Almelo aan zich voorbij moesten laten gaan, zijn deze sterkhouders op het middenveld zondag weer van de partij. Trainer Buijs mist enkel vleugelaanvallers Joosten en Robben. Verder is ook nieuwbakken aanwinst Paolus Abraham in staat om zondag zijn debuut te maken in de Groningse formatie.

Over laatsgenoemde Arjen Robben kwam vandaag een interview naar buiten dat hij opnieuw te maken had met fysieke tegenslag. Een nieuw probleem in de andere kuit dan voorheen deed zich nu aan en hij twijfelde: 'De vraag is of het nog realistisch is dat ik terugkom, of dat je moet concluderen dat het mooi is geweest. We hebben er alles aan gedaan, maar op dit moment worden we er niet voor beloond'. In februari komt Robben sowieso niet in actie en over enkele weken zal er meer duidelijkheid komen over het vervolg. Kop op Arjen! 

Feyenoord

Tegenstander Feyenoord zat tot afgelopen zondag is een dip, maar door de 3-1 overwinning op PSV lijkt de zon weer beginnen met schijnen in 'Zuid'. Na kansloze nederlagen tegen AZ en Heerenveen, wist Feyenoord PSV pijn te doen in de counter. Het verder terugvallen van het elftal lijkt de ploeg van Advocaat goed te doen. Ten opzichte van de opstelling van afgelopen week tegen PSV zal Advocaat dan ook niets wijzigen. Dat betekend dat Groningen zondag oud FC-ers: Eric Botteghin, Bryan Linssen tegenkomt en ook Orkun Kokcu heeft een verleden in de FC-jeugd.

In de heenwedstrijd had Feyenoord erg veel moeite met FC Groningen, maar wist Groningen zichzelf niet te belonen en door goals uit een corner en een penalty wist Feyenoord de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Hoog tijd om de kansen tegen Feyenoord nu wel af te straffen!

Historie

Afgezonder van de kansloze 0-5 nederlaag in de 1e speelronde van het seizoen 16-17 is FC Groningen - Feyenoord een wedstrijd die altijd in evenwicht is de laatste jaren.

 

(FCG Stats)

In totaal is de balans in onderlinge duels net in het voordeel van Groningen met 16 overwinningen, tegenover 15 Rotterdamse overwinningen en 13 gelijke spelen.

Mocht het winterweer geen roet in het eten gooien, fluit Serdar Gözübüyük om 14:30 uur voor het begin van FC Groningen - Feyenoord. Come on FC!

Reacties:
Ronnie 05-02-2021 om 20:41

Arjen Robben.

We lezen de martelgang van een man die de supporters van de fc iets terug wil geven. Een man die maar niet op kan en wil geven. Doorgaan, met de bek op het stuur, het gras opvreten. Typisch Gronings.

en dan hoor ik hem zeggen dat hij iets terug wil doen voor de supporters. Beste Arjen; ik zou je echt zo graag in het groen witte shirt, vanaf rechts naar binnen trekkend de bal achter de verbaasde keeper in de linkerhoek schietend willen zien. Maar ik weet ook dat het er denk ik niet meer van komt.

Het is goed. Je hebt voor de supporters meer dan genoeg betekent door terug te komen. Een boost voor seizoenkaarten, skyboxen en shirtverkoop. Maar meer nog voor ons gevoel als groningers, supporters. In deze onzekere tijd gaf jij ons een boost, het geloof en het vuur terug. Dank je wel Arjen.

En ga niet weg, blijf en blijf van waarde voor de huidige spelers. Want wees nou eerlijk, ik denk dat ze meer van jou aannemen dan van anderen. Leer onze nieuwe aanwinst Paulus hoe je dat doet. Van rechts naar binnen trekken en de bal in de verre hoek krullen.

Dat heb je Joosten schijnbaar ook eens voorgedaan en die schoot er ook gelijk eentje prachtig in de hoek.

Arjen Robben: dank je wel. 

A Matter of Honor05-02-2021 om 21:07

Ik sluit mj graag aan bij het relaas van Ronnie. Arjen Robben, onmisbaar voor de voetbalsport én voor FC-Groningen in het bijzonder.

Groen hart06-02-2021 om 11:41

Mooi ???? 

appie happie05-02-2021 om 20:42

Ahaaa daar is de voorbeschouwing gelukkig..

Volgens de laatste berichten van dhr Hiemstra van nos/ knmi  gaat de sneeuw Groningen amper bereiken.

 

En met een volledige selectie muv Arjen en Joosten zou er een mooie wedstrijd kunnen ontstaan.Vooral met de evt.inbreng van Abraham ergens in de tweede helft zou er toch iets mogelijk kunnen zijn tegen de " kakkerlakken"...zou fijn zijn want de heen wedstrijd werd onnodig verloren met ern fantastisshe scheids ..Makkalie..ja Rotterdammer in zijn werk omgeving.Geeft een strafschop die niemand geeft en z o verliest de FC.in de kuip.Mogen we blij zijn met de in deze strijd toegewezen scheids...nou ik heb mij twijfels..bij mr respect  heb ik nu niet de beste gevoelens.

Maar we moeten het zelf doen en dat gebeurt ook..zal geen 6-0 worden maar een 3 punter zit er zeker in.

Hopelijk kan er gespeeld worden,we hebben genoeg noordelibgen in ons elftal,die zijn wel het eea gewend zou ik zeggen..

Herman Badkuip05-02-2021 om 21:01

Verwacht eerlijk gezegd niet dat er zondag gevoetbald gaat worden in de eredivisie. De weersverwachtingen zijn heel ongunstig voor 't hele land, de KNVB zal morgen alle wedstrijden van zondag wel afblazen. Heel jammer voor FC Groningen en uiteraard de andere clubs, maar voetballen op een besneeuwde grasmat is voor niemand fijn. Feijenoord speelt komende donderdag 11-2 voor de beker tegen SC Heerenveen en op ZO. 14-2 gaat FC Groningen voor 't eerst in dit seizoen strijden tegen de Friezen. Na een vermoedelijk zware bekerwedstrijd, met de kans op een verlenging en strafschoppen, zal Heerenveen veel moeite hebben om de goed uitgeruste spelers van FCG te verslaan. Zeker als het team van Danny Buijs met z'n snelle aanvallers op de counter gaat spelen vanuit een solide verdediging. Wellicht dat onze nieuwste aanwinst Paulos Abraham in Heerenveen zijn eerste speelminuten gaat krijgen en de winnende goal gaat scoren.....Afwachten maar weer. 

appie happie05-02-2021 om 22:46

Volgens mijn agenda is het zo;

13 feb  Fcg- Pec     21 feb Heerenveen- Fcg

 

Krijg je toch gelijk...Herman...Heerenveen uit direct na de beker wedstrijd

 

Herman Badkuip06-02-2021 om 08:13

Ook goed hoor Appie, je hebt helemaal gelijk, dan pakken we eerst thuis PEC Zwolle en de week erop SC Heerenveen! Vast helemaal van slag door de opwinding over de komende sneeuwstormen....

 

Tis toch niet te geloven....hoe noem je zo iets, een vooruitziende blik. Misschien is 't een voordeel voor FCG, Heerenveen eerst een loodzware bekerwedstrijd en daarna tegen de mannen van Buijs....

Marco06-02-2021 om 09:46

Groby de ijsbeer wil voetballen.

Net als Milko de legging aan en spelen.

Alle kinderen gaan naar buiten om te spelen in de sneeuw, moeten dan onze Scandinaviërs binnen blijven omdat het een beetje koud is?  

Jantje06-02-2021 om 11:59

Voetbal programma er gewoon zondag eruit gooien. en dat verwacht ik ook wel vanmiddag. 

niet het veld naar de klotte helpen morgen.

grunn196706-02-2021 om 12:48

Ik snap de knvb ook niet, de weervoorspellingen zijn redelijk nauwkeurig. Elke piet potlood weet dat er zondag niet gevoetbald kan worden.

Vanmiddag zal het er wel uitgegooid worden, doe dat toch gelijk vrijdag. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!