FC Groningen knokt zich in de extra tijd langs Cambuur

Door Redactie 17 reacties

De Trots van het Noorden heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen drie punten bij kunnen schrijven. In Leeuwarden won het met 1-2 van SC Cambuur. In de eerste helft hing er geen vuiltje in de lucht en kwam Grunn verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van El Messaoudi. Na de pauze tapten de Leeuwarders uit een ander vaatje en werd Groningen met veel sturm und drang teruggedrongen. De gelijkmaker werd gescoord door Maulun. In het slotkwartier kregen de gasten de controle terug en in de extra tijd was het Strand Larsen die met een prachtige omhaal Cambuur in diepe rouw dompelde.

eerste helft
Een uitgelaten sfeer in Leeuwarden. Daarentegen een imposante één minuut stilte, ter nagedachtenis aan Jerge Hoefdraad die tevens voor Cambuur uitkwam. De eerste grote kans kwam al snel op naam van Suslov, na een afgemeten voorzet van Gudmundsson. Doelman Stevens verrichtte een miraculeuze redding op de volley ingeschoten bal. Beide teams gooiden veel energie in de wedstrijd, FC voetbalde gemakkelijker.

Suslov kreeg een tweede kans op aangeven van El Hankouri en de Leeuw maar raakte de bal verkeerd waardoor deze over het aluminium ging. Halverwege het eerste bedrijf begonnen de Liwwarders meer aan te zetten maar kansen bleven uit met een roller van Breij op Leeuwnburgh. Trainer Buijs was langs de lijn ouderwets op dreef, om een aantal jongens bij de les te houden. Dit riep vruchten af - want...

In de 33e minuut een doelpunt voor FC! Een hoekschop van Suslov kwam panklaar aan op het hoofd van El Messaoudi die geplaatst doel trof, 0-1. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer. Cambuur probeerde opnieuw wat meer naar voren te voetballen maar gevaarlijk werd het niet. Op de speelhelft van Cambuur had de Leeuw nog bijna de 2-0 op zijn schoen, (op aangeven van Gudmundsson) maar raakte de bal niet goed.

tweede helft
Postema had de vrij onzichtbare Nkonge afgelost. De thuisploeg begon stormachtig op jacht naar de gelijkmaker. Bij vlagen was het alle hens aan dek maar bijtijds zat er kker op keer een Gronings been tussen om erger te voorkomen. In de 56e minuut een redding van Leeuwenburgh die stijlvol een schot van Kallon richting kruising overtikte. Aan de overkant van het veld een grote kans voor Postema die kon opduiken voor doelman Stevens maar niet doelgericht wist af te ronden.

In de 68e minuut dan toch de 1-1. Een aanval over de linkerkant werd doorverlengd en voorgegeven op Maulun als eindstation, 1-1. Kort daarna paste Buijs een driedubbele wissel toe. Joosten, Strand Larsen en van Kaam werden ingebracht voor de Leeuw, Suslov en El Messaoudi. El Hankouri nam doelman Stevens onder vuur die een corner moest afstaan. Deze was ongevaarlijk.

Op de speelhelft van FC was te Wierik zeer attent bij een aanval van Cambuur. Groningen had daarna de controle.

Er kwamen zes minuten bij. Meijer werd nog ingebracht voor Gudmunddson en wat er daarna gebeurde... Strand Larsen werd aangespeeld in de zestien met zeker twee verdedigers bij zich. De Noor werkte de bal in drie instanties omhoog en met een schitterende omhaal de 2-1 voorsprong voor FC! Daarmee was de wedstrijd gespeeld en is FC Groniningen goed begonnen aan de competitie.

Volgende week zondag speelt FC Groningen thuis tegen FC Utrecht.

Opstelling SC Cambuur: Stevens, Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura, Breij, Hoedemakers, Maulun, Doodeman, Hendriks, Kallon

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Te Wierik, Dammers, Kasanwirjo, El Hankouri, Matusiwa, El Messaoudi, Gudmundsson, Suslov, De Leeuw, Ngonge

Stadjer8115-08-2021 om 14:44

Niet zozeer vanwege deze goal, maar ik zou toch eerder JSL inbrengen dan Postema. De Leeuw snap ik wel, dat is onze meest doelgerichte speler die er altijd wel staat. En is er voor Abraham geen plek of is Ngonge beter?

jvakkieg15-08-2021 om 14:57

Abraham is geblesseerd en heeft daarom niet gespeeld.

Martijn 15-08-2021 om 14:44

geweldige goal van Strand Larsen, op basis van aantal kansen verdiende overwinning al zijn ze in de tweede helft wel goed weggekomen.

Nu nog even de juiste uitslag in de voorspelcompetitie aanpassen heren

Done - MOD BM

hermank196915-08-2021 om 14:49

Op basis van welke kansen?

Vergeten dat Cambuur in de 2e helft een paar open kansen voor doel had?

En in alle eerlijkheid zou Hroningen blij moeten zijn met 1 punt.

appie happie15-08-2021 om 15:12

Ik ben ook fan van Hroningen

Martijn 15-08-2021 om 15:42

herman vergeten dat suslov een goede kans had? mesauoidu een paar en de 1 op 1 van postema? die laatste had er ook zeker ingemoeten

statistieken cambuur 6 schoten 3 op doel, groningen 11 schoten 7 op doel

corners 2 om 8

op basis daarvan vind ik het een terechte overwinning al zeg ik er nogmaals bij dat ze in de tweede helft ook goed weggekomen zijn

brummie15-08-2021 om 15:06

Genoeg positieve aanknopingspunten tegen Cambuur op een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld.

Kasanwirjo en Leeuwenburgh konden me erg bekoren. We hebben veel jonkies in ons elftal waar genoeg rek in zit. Suslov is nog niet topfit vanwege late instroom en Strand Larsen en Postema zijn ook nog broekies.

Belangrijkste zijn de 3 punten. Zal zeker een boost en vertrouwen  geven naar de volgende wedstrijd.

En wat een goal van Strand Larsen, alleen daarom al een prachtig groen wit weekend!

15-08-2021 om 15:06

@ redactie:  betere KOP zou zijn:  FC Groningen knokt zich in de extra tijd voorbij Cambuur     !

Marco15-08-2021 om 15:11

Goede eerste helft. Veel duels gewonnen en wing backs die meerdere voorzetten gaven. Suslov had moeten scoren, goed dat hij bijsluit en er staat. De hele voorbereiding kwamen er al kansen uit hoekschoppen en ook nu wordt de aandacht hiervoor beloond. Tweede helft was door de ondergrens. Slap en makkelijk. Wel blijven vechten voor een resultaat. El Hankouri ontwikkelt zich erg goed. Resultaat waar we verder op kunnen bouwen.

Roelofsky15-08-2021 om 15:27

In het begin voetbalde de FC aardig..., maar ze gingen al gauw meedoen met het hots knots begonia voetbal van Cambuur. Wat is dat toch met Buijs waarom geen Strand Larsen in de basis. Gelukkig maakte hij een wereldgoal en tankt zo vertrouwen want dat vertrouwen gaat niet van Buijs komen.... 3 punten jipi

Johan15-08-2021 om 15:28

Heb genoten van onze nieuwe keeper, Kasanwirjo en Gudmundson. Vond Matusiwa in minder goede doen. Kritiek op Suslov begrijp ik niet. Legt veel risico in zn spel op een kutveld. Sommige dingen kunnen idd beter maar om nu te zeggen dat hij naar het 2e moet..... Ben wel voor het verbieden van kunstgras. Is gewoon geen voetballen gelijk.

Rob197015-08-2021 om 16:02

Cambuur is dit veld gewend, maar het is absoluut een schande dat men hier nog mee doorgaat. Ze willen het nederlandse voetbal verbeteren, maar dan kunnen ze beginnen met dit te verbieden. Volgens mij had Suslov ook niet de goede schoenen aan voor dit veld. Maar dat waren er wel meer. Suslov leert ook weer van deze wedstrijd, en zo hebben wij Hankouri, de Bacuna's, Hrustic enz tijd gegeven, en dat mag hij ook krijgen.

Gewooneensuporter15-08-2021 om 16:24

Ik begrijp het kritiek op Suslov! Laat ik beginnen met dat het een geweldige voetballer voor fcgroningen is. Overigens vind ik wel dat hij vaak te makkelijk balverlies lijdt en daardoor gevaarlijke situaties van Cambuur uitgekomen is.

Bikkel 15-08-2021 om 15:33

3 punten en door......nog niet overtuigd van de nieuwelingen! En de "oude" garde beloofd ook weinig goeds... tenminste naar aanleiding van deze wedstrijd! Wel gezegd op een kut kunstgrasveld. Dat maakt toch echt wel wat uit

Oeleoptak15-08-2021 om 16:06

De keeper kan me zeker bekoren. Straalt rust uit en heeft een betere uittrap dan Padt. Reflexen is even afwachten. Die had Padt weer erg goed.

Andries15-08-2021 om 16:13

Eind goed niet al goed.

Wereld goal Strand Larsen.

Wat een artiest.

Kwam van zijn strandstoel af en leverde een hoogstandje.

Nerveus en veel te druk FC.

Te gehaastig.

Buijs had gezegd: hoog tempo.

Je moet het maar kunnen.

Het veld was verradelijk glad.

Veel uitglijers.

De FC was gehaastig in de balbehandeling.

De koppies konden de bal niet volgen.

Als er rust in het elftal is, zal het spel ook beter worden.

Buijs is een man van haast en drukzetten.

Af en toe kwam een vloek uit zijn schreeuwende mond.

Dat zegt iets over het FC spel op het veld.

De Leeuw heeft niet gebruld.

Was erg tam.

Postema wilde wel, maar gericht op het doel schieten is een verbeterpunt.

Dat kan ook van Suslow gezegd worden.

Zij zijn nog jong en kunnen zich verbeteren.

Al duurt het allemaal wel lang.

Strand Larsen was daar en deed wat hij moest doen: het maken van een goal.

Cambuur moet je niet wegvlakken.

Zij lieten aardig voetbal zien, getuige hun goal.

Een goal uit het boekje.

Cambuur vs. FC Groningen 1-2.

Drie punten, welliswaar niet verdiend.

Zo is voetbal.

Herman Badkuip15-08-2021 om 16:14

Ben erg tevreden met de getoonde instelling van de spelers van FC Groningen. Met veel strijd en passie hebben zij de mannen van Henk de Jong verslagen. Vooral in de eerste helft was FCG heer en meester, jammer dat de ballen van de Leeuw en Suslov er niet in vlogen. Gudmundsson beviel mij ontzettend goed, geweldige rushes langs de lijn en vlijmscherpe voorzetten voor het doel. Kasanwirjo kan met zijn snelheid veel fouten van medespelers herstellen. Bleef net als keeper Leeuwenburgh altijd heel rustig aan de bal en speelde veel ballen goed in op het middenveld. Mocht Gudmundsson in de komende periode toch nog vertrekken, dan hebben wij zijn vervanger al in huis....Björn Meijer heeft in de laatste fase laten zien, dat hij een prima pass in de benen heeft! Ook de rechterwingback Hankouri was goed op dreef, verdedigde ijzersterk en liep vaak vrij op de rechtervleugel. Alleen aan zijn voorzet moet hij nog werken. Lekker hoor 3 punten na de eerste wedstrijd, al was een gelijkspel terecht geweest na een sterke en attractieve tweede helft van beide teams! Ben vooral blij met de aanvallende speelwijze van FCG, die veel kansen opleverde voor de mannen van Buijs. Denk dat zij met dit 3-4-3 systeem veel teams gaan verrassen!

Gewooneensuporter15-08-2021 om 16:19

Fc Groningen heeft de eerste helft een prima helft gevoetbald alleen verzuimde om te scoren. Ik heb mij de 2e helft bizar lopen ergeren aan het stomme balverlies en het onzorgvuldigheid. Uiteindelijk verzuim je het om in de eerste helft de wedstrijd te bepalen en maak je het onnodig moeilijk. Op naar volgende week.

Alf15-08-2021 om 16:25

Leuk om de FC weer eens voor het echie te zien spelen. De tweede helft werd het middenveld overlopen; daardoor kreeg Cambuur veel meer kansen. Dit moest echt beter opgelost worden.

Ik vond Kasanwirjo niet zo goed spelen. Opbouwend moet hij meer met links passen. Ter Wierik en Dammers vond ik ook verdedigend beter op beslissende momenten. Onze keeper straalt rust uit. Dat mag ik wel.

Het resultaat maakt het voetbal nog niet goed. Maar wel een heel bijzondere goal!

Metworst15-08-2021 om 17:09

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar ben blij met de 3 punten. Zo te horen en lezen wel nog een aantal kansen gecreëerd, dat is bemoedigend. Zag net de goal van JSL op twitter langskomen, heerlijk. Deze zal de interesse in hem doen aanwakkeren.

TomOkker15-08-2021 om 18:40

Alle positieve en negatieve punten op een rij, er moet in ieder geval nog een hoop gebeuren willen we het beter doen dan het afgelopen seizoen. Ben het eens met Brummie, We mogen onze handen dichtknijpen met een speler als Kasanwirjo en de nieuwe keeper kan mij ook wel bekoren. Wil toch nog even een lans breken voor Dammers, werkt zich een slag in het rond en heeft meer kwaliteit dan menigeen hem toedicht. Prima die goal van Larsen maar dat gaat hem niet snel weer lukken en op basis van zijn spel zou ik hem gebruiken als pinchhitter. Helaas voor de Larsen fans maar meer zit er niet in. Nog even voor Martijn, Cambuur had recht op meer waardoor een gelijkspel en misschien nog wel meer, ook terecht zou zijn geweest. Het is lang geleden dat FCG zo van het veld af liep.

appie happie15-08-2021 om 18:44

Duarte van Sparta! MJ heeft al een bod neergelegd las ik...

Metworst15-08-2021 om 19:45

Dat lijkt me sterk Appie, is toch door Fortuna overgenomen? Hij was transfervrij.

Edit: ik zie het al dit zou om Laros Duarte gaan en niet om Lerin. ( al die Duartes ook ????) Dit is een centrale middervelder, dan zal er idd een uitgaaande transfer aan zitten te komen. Maar van Stee zal MJ wel weer afwimpelen met een hoge vraagprijs, die is net als MJ zelf erg zuinig op zijn spelers.

Bikkel 15-08-2021 om 19:50