Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing - Utrecht thuis, eindelijk naar het stadion!

Door Tom Kuiper 16 reacties

Zaterdag is het dan zo ver. FC Groningen speelt haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het beloofd een mooie avond te gaan worden. De wedstrijd staat in het teken van het vijftigjarig bestaan van de club. Daarbij staat er een mooi affiche op het programma. We ontvangen FC Utrecht. Aftrap zaterdagavond om 21:00 uur!

FC Utrecht

De Domstedelingen begonnen de competitie met een klinkende 4-0 overwinning op Sparta Rotterdam. Na een fantastische vrije trap van Maher bleef het lang 1-0 in de Galgenwaard, dankzij het missen van kansen. Met name Kerk was hier debet aan. Een kwartier na rust leek Sparta in de wedstrijd te komen maar besliste van der Maarel de wedstrijd. Douvikas, de nieuwe spits, speelde een goede wedstrijd en mag in de gaten gehouden worden.

Met grotendeels hetzelfde elftal als vorig jaar zal Utrecht opnieuw willen (proberen) concurreren met AZ en Feyenoord. Vorig seizoen speelden de twee ploegen met 0-0 gelijk in de eigen Euroborg. De verliespartij in de play offs laten we voor het gemak even achterwege.

FC Groningen

Inmiddels is hopelijk iedereen weer bijgekomen van de winnende goal van Strand Larsen in de gewonnen wedstrijd tegen Cambuur. Wat een moment, zeker voor de 260 meegereisde supporters in het uitvak. Terugblikkend op de eerste helft kunnen we tevreden zijn met de eerste drie kwartier. Met een aantal behoorlijke doelpogingen en fris voetbal had Cambuur niks in te brengen. Met name Gabriel Gudmundson was levensgevaarlijk vanaf de linkerflank. De geruchten over een eventueel vertrek worden concreter. Het Lyon van Peter Bosz zou interesse hebben in Gudmundson, al lijkt een vertrek naar Lyon onwaarschijnlijk omdat ze dicht bij een deal zijn met Emerson Palmieri. 

Er ligt een basisplaats in het verschiet voor matchwinner Jorgen Strand Larsen. Hij start waarschijnlijk in plaats van Cyril Ngonge. Abraham traint individueel terwijl Lundqvist zich weer bij de groepstraining heeft gemeld. (Stefan Bleeker op TwitterMike te Wierik speelt zaterdag zijn 250e Eredivsie wedstrijd.

De wedstrijd van zaterdag staat in het teken van het vijftigjarig bestaan van onze club. In de rust van de wedstrijd worden oud-spelers op het veld gehaald en in het ‘zonnetje’ gezet.

FC Groningen roept de supporters op om zich aan het tijdschema te houden wat de club eerdaags via de website en mail verspreid heeft. Dit zorgt voor een goede doorstroming. In het stadion zal entertainment aangeboden worden. Wat dit precies inhoud zien we zaterdag. Directeur Wouter Gudde verwacht een opkomst van bijna 15.000 supporters. Kon minder.

De verwachte opstelling: n.n.b.  

Met het zware programma, wat eigenlijk zaterdag ingaat, zou het mooi zijn als de FC het behaalde puntenaantal kan verdubbelen. Met een kolkende Euroborg moet dit gaan lukken!

 


Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip19-08-2021 om 20:36

Ben ontzettend benieuwd op welke wijze trainer Danny Buijs en zijn spelers het duel tegen FC Utrecht in zullen gaan. Verwacht wel dat Jörgen Strand Larsen in de basis gaat starten.....hij en Michael de Leeuw zullen in de voorhoede gaan spelen. Tomas Suslov en Achmed el Messaoudi zullen hen gaan ondersteunen in de aanval. Denk niet dat Buijs de achterhoede en het middenveld gaat veranderen tegen het sterke team van Hake. Zal waarschijnlijk een wedstrijd worden met veel kansen over en weer, beide teams zullen voorzichtig aanvallend gaan voetballen. Zeker in het begin van de wedstrijd zullen beide teams geen onnodige risico's gaan nemen. Hoop wel, dat FCG zich niet te veel terug laat dringen naar de eigen 16 meter. Zelf ook initiatief nemen is wel belangrijk tegen FC Utrecht, zeker in een thuiswedstrijd met de steun van ruim 15 duizend supporters in de Euroborg! Heb voor zaterdagavond 21-8 een mooie 3-2 overwinning voorspeld in onze voorspelcompetitie. Zou geweldig zijn als de FCG weer 3 punten weet te pakken met lekker gedurfd én aanvallend voetbal! Toch ook wel erg fijn dat Gabriël Gudmundsson, Azor Matusiwa en Achmed el Messaoudi er nog steeds bij zijn, maar dat kan vóór 1 september nog wel veranderen....Zeker als zij hun ijzersterke kwaliteiten tegen FC Utrecht én PSV weer laten zien...

19-08-2021 om 20:48

zijn de donderwolken op die foto bewust gekozen?  een echte avondwedstrijd en een late en ( bij verlies van de Utrechters ) vervelende terugreis voor de gasten.  Eerste helft met schaakvoetbal 0-0...daarna 1-1 einduitslag - zo verwacht ik.

FCGMeerpaal20-08-2021 om 08:31

Mooie foto ook, leuk dat ze mijn foto gebruiken.

ON - Utrecht wordt met een nederlaag naar huis gestuurd ????

Johan19-08-2021 om 21:00

Bacuna voor ongeveer 5 miljoen pond naar de Rangers. Krijgt de FC hier nog wat voor behalve opleidingsvergoeding?

brummie19-08-2021 om 21:40

Geweldig voor Bacuna transfer naar Rangers. Is ook nog maar 24 jaar. Kunnen we als FC supporters alleen maar trots op zijn!  Er is destijds een doorverkooppercentage bedongen. Weet alleen niet of deze actief wordt bij een transfer binnen GB.

A Matter of Honor19-08-2021 om 21:48

Is wel een transfer binnen het Verenigd Koninkrijk, maar wel een andere competitie. Zal hoogstwaarschijnlijk wel meetellen.Overigens, om welke Bacuna gaathet eigenlijk?

 

P.s. Lees net dat het Juninho Bacuna betreft, de jongste dus, van Huddersfield FC.

val19-08-2021 om 23:25

Er is volgens mij geen transferbedrag genoemd. De door Johan genoemde 5 miljoen (wel euro) is de marktwaarde volgens Transfermarkt. In een schots medium wordt aangegeven dat de transfersom lager is dan het bedrag dat FCG heeft ontvangen voor Juninho Bacuna van Huddersfield (ongeveer 2,5 miljoen). In dat geval ontvangt FCG geen doorverkoop vergoeding. Wel ontvangt FCG een opleidingsvergoeding van ongeveer 3,5 %.

Marco20-08-2021 om 00:49

De stad en supporters verlangen naar succes en feest. Hopelijk staan we zaterdagavond boven aan de ranglijst.

Utrecht begon dankzij een makkelijk gegeven vrije trap wervelend aan het seizoen. Hun 3 middenvelders zijn echt klasse en bewegelijk. Hun achterhoede traag.

Wil Groningen willen winnen dan zal het elftal in de vooruitstand moeten gaan spelen. Tegen cambuur kreeg groningen na 1 minuut een vrije trap bij de middenlijn. Ipv dat de bal opportunistisch de 16 van cambuur werd ingeschoten met onze sterke koppers, koos men voor controle en ging de bal terug naar onze keeper, om vervolgens in de problemen te komen bij de opbouw. Meer naar voren spelen.

Tegen de 3 middenvelders van Utrecht is Matusiwa, messaudi en Lundqvist of van kaam het beste antwoord. Suslov was echter tegen cambuur dreigend met een assist,  2x kans, en een geweldige steekpass op postema. Lastige keus. Ik zou met De Leeuw en Postema beginnen. Fysiek is het centrum van Utrecht ijzersterk, voor de snelheid van postema zijn ze zeer kwetsbaar.

Wanneer Larssen meedoet, geef hem dan ook ballen vanaf de flank. Tegen cambuur kwamen er tot de 93ste minuut 0 ballen de 16 in.. ga spelen vanuit de kracht van je spitsen. Dieptepases op Postema en een voorzet vanaf de flank op larsen.

 

 

TomOkker20-08-2021 om 07:17

Volgens mij vergeet je de voorzetten van Gudmundson even waar bijvoorbeeld de kans van Suslov uit voort kwam. De bal vanaf de middenlijn wat jij hier omschrijft is heerlijk voor een verdediger om te verdedigen en zeer voorspelbaar. Daarnaast om een voorzet vanaf de flanken te geven, zul je toch mensen in stelling moeten bregen om een voorzet te kunnen geven. Laat dat nou net het probleem van onze FC zijn. Opbouwend is het allemaal net niet we hebben te vaak Larsen alleen in de spits gezien die moeite had om een bal vast te houden of te (door)koppen. Heb gisteren 2 Nederlandse ploegen in Europees verband zien spelen, er moet qua spel toch iets mogelijk zijn zou je denken. Ik denk dat ik 90 minuten lang het geschreeuw van Buijs moet aanhoren want Utrecht is m.i. een maatje te groot.

20-08-2021 om 10:15

Hake is (net als Buys ) een tactische trainer... gebruikt de hele 90+ minuten voor een uitoverwinning.  Utrecht heeft een sterke ploeg, vooral op het middenveld en een paar snelle aanvallers, maar verdededigend loopt het bij hen qua snelheid niet over;  alles is bij derze jubileum-wedstrijd aanwezig: supporters in grote getalen, oud-FC spelers, en spanning in de 2e helft.

Andries20-08-2021 om 11:27

Utrecht en de FCG zijn dit seizoen sterker, althans dat oogt zo.

Groningen in de aanval.

Dat is wel eens anders geweest.

Ik zou Suslow opstellen.

Strand Larsen de 2e helft laten opdraven.

Eerst maar proberen met Postema en de Leeuw.

Groningen staat er goed voor.

Goede spelers.

Buijs kan kiezen.

Over de uitslag is moeilijk iets te voorspellen.

Het wordt een zonnige en warme zaterdag.

Geen drup regen verwacht.

Een goede groene grasmat.

Laat de wedstrijd dus maar beginnen!

Abraham traint weer.

En de andere geblesseerden komen er ook aan.

Wat een luxe.

Buijs kan kiezen.

Als dat maar goed gaat.

Verkeerde keuzes worden gauw gemaakt.

Tot morgen.

Fan op afstand20-08-2021 om 11:37

Off topic///Harroui van Sparta verkocht aan een buitenlandse club. 

marcelfcg20-08-2021 om 12:48

Voor 'slechts" 2 mln. Bijzonder.

20-08-2021 om 13:22

nog 10 dagen voor de transferwindow sluit, MJF

ps: suggestie van DanMan1971 hieronder ( Fleming halen , Fortuna Sittard ) is nog niet zo'n gek idee

BROMBEER20-08-2021 om 12:42

Dit Utercht is een maatje te groot voor onze fc, zijn goed aan het doorselecteren binnen de selectie. En hebben een ijzersterke bank tov die van ons. Gewoon goed partij bieden met strijd en inzet en kijken waar we uitkomen. Utrecht is mijn inziens de enige uitdager van feyenoord voor de derde plaats dit seizoen. In het kader van door selecteren en je selectie beter maken was het mooi geweest als MJF het had aangedurfd de gevraagde 2 miljoen op tafel durfde te legen voor Harroui, is een speler die er direct had gestaan en niet zo als abraham eerst een volledig seizoen nodig heeft om te acclamatiseren, wat overigens logisch is op die leeftijd hoor, maar hebben we nu niks aan.

20-08-2021 om 13:26

de vraagprijs voor H door Van Stee was steeds 3 miljoen...die 2 miljoen moet je zien als uitkomst van allerlei onderhandelingen ( doorverkoop%, tekengeld speler, commissie zaakwaarnemer,  enz. )  

Fan op afstand20-08-2021 om 14:56

Laat duidelijk zijn dat de bank van Utrecht breder is. Echter je mag maar een beperkt aantal mensen wisselen. Dus eigenlijk zit de "winst" in wie de sterkste bank heeft want in het veld en qua tactiek maken beide teams elkaar zo goed als niets. De eventuele winst zit hem in de vorm van de dag. Zou 3 punten mooi vinden maar denk dat beide partijen er 1 punt aan overhouden. 
Zoals zo vaak aangehaald op dit forum is de bank van de Fc niet één die NU overloopt van getoonde  kwaliteit en constantheid en zeker niet qua aantal. En ik hoop echt dat er nog wat aanvullingen bij komen, voor de onderlinge concurrentie maar ook voor de keuze en de minder sterke gesteldheid van sommige spelers.

20-08-2021 om 15:19

X

campesino20-08-2021 om 17:03

Ik vind de bank van groningen dit jaar behoorlijk beter dan vorig jaar, vooral aanvallend. Met de basiself van vorige week heb je op de bank: strand larsen, postema, Paulus ( als hij fit is), lundqvist, dankerlui, sverko, van hintum, vd kaam. 

Is zo slecht toch niet?

grunn196720-08-2021 om 16:29

Tijd voor een overwinning, alweer 5 jaar geleden.

DanMan197120-08-2021 om 17:50

Transfer van Fleming naar Engeland is afgeketst. Nog een mooie last-minute deal?

Herman Badkuip20-08-2021 om 20:40

Fleming lijkt mij een voetballer, die wij goed kunnen gebruiken....zeker als Lundqvist naar Griekenland gaat. Zal wel een mooi prijskaartje aan Fleming hangen. Nuttige aanvallende middenvelder, die veel goaltjes meepikt! 

appie happie20-08-2021 om 18:02

Gegroet vanuit zuid- oost europa..ik hoop dat ik de wedstrijd kan zien.( internet)  op de mobiel dan..er is geen taverna met tv in de buurt..ook geen landgenoten.

Ook lekker..

 

Ik ben nog tot 2de week sept weg,mis veel wedstrijden ..ook van Ned.elftal op tijd voor Heerenveen ben ik net..

Herman Badkuip20-08-2021 om 20:41

Veel plezier Appie, we zullen je goed op de hoogte houden hoor! 

Metworst20-08-2021 om 22:14

Hey Appie, goeie vakantie daar. Ik volg het vanuit Umbrië, Italië.  Ook ik hoop er tegen Heerenveen bij te zijn. 

appie happie20-08-2021 om 22:43

Andries20-08-2021 om 18:46

Niet te veel aanvullingen.

Behalve Messi of Ronaldo.

NEC's suikeroom is nu miljardair.

Zou dat NEC helpen?

Waarom heeft de FC geen suikeroom, een miljardair, een groot voetbalfan.

Zou veel zaken kunnen oplossen.

Oud papier inzamelen schiet ook niet op.

Cambuur moet tegen PSV.

Zij kunnen hun borst nat maken.

Zivkovic verlaat de Chinese club.

Het is niet bekend wat zijn volgende club wordt.

Hij was laatst in de stad Groningen gesignaleerd.

Dus toch rook?

Laat maar komen.

Transfers zitten op slot.

Daar baal ik van.

Komen en gaan dat is leuk.

Nu is het een dooie boel.

 

 

 

appie happie20-08-2021 om 21:51

Mijn Griekse vriend(Yiannis) Panathinaikos fan...weet van niks zei hij net tegen me.

Alhoewel zijn huidige shirt hem wel aanstaat..Pana speelt ook in groen..

FC NL05020-08-2021 om 20:29

Naast Gudmundsson lijkt er nog een Zweed te vertrekken bij FC Groningen, want Griekse media melden vandaag dat Panathinaikos serieuze interesse heeft in Lundqvist er wordt zelfs gesteld dat komende 72 uur cruciaal gaan zijn voor de deal.

 

Bron : Σε πρώτο πλάνο Λούντκβιστ και εξτρέμ στον Παναθηναϊκό | Gazzetta

Herman Badkuip20-08-2021 om 20:47

Lundqvist heeft 't bij FC Groningen niet écht kunnen maken, ondanks zijn fijne vrije trap, prima techniek en goed overzicht. Mentaal niet al te sterk, als Fleming te betalen is, hebben wij een prima vervanger voor de Zweed.

Metworst20-08-2021 om 22:09

Deze had ik niet verwacht, maar alleen laten vertrekken als er een mooi bedrag op tafel komt. Is een prima speler voor de FC ,al is het voor de bank. Komt alleen wat minder uit de verf door het systeem wat we spelen, maar dat geldt voor meer spelers in het team. 

Als hij vertrekt komt er wellicht wat geld vrij voor versterking. Niet verhuren, tenzij met een verplichte koop optie. 

Marco20-08-2021 om 23:03

Lundqivist is een prima speler voor Groningen. Begon sterk als dynamische middenvelder. Doordat Hrustic faalde werd hij noodgedwongen spelbepaler en daar ligt niet zijn kracht. Daarna had Van Kaam zijn plekje overgenomen. In de play-offs tegen Utrecht speelde hij goed. Speler is toch goed voor 5 doelpunten per seizoen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!