Terug

Deel deze pagina:

Matchday! We mogen weer! Jubileumwedstrijd tegen FC Utrecht

Door Sven Heikens 19 reacties

Eindelijk! We mogen weer naar de Euroborg! Vanavond speelt FC Groningen om 21.00 uur tegen FC Utrecht. Een zware wedstrijd waar FC Groningen de steun van de ruim 15.000 aanwezige supporters goed kan gebruiken om voor de tweede driepunter op rij te gaan! Trainer Buijs heeft een nagenoeg fitte selectie. Abraham is sowieso niet bij de selectie. Postema en Lundqvist zijn nog twijfelgevallen.

Vermoedelijke opstellingen:

FC Groningen: Leeuwenburgh; Te Wierik, Dammers, Kasanwirjo; El Hankouri, Matusiwa, El Messaoudi, Gudmundsson; Suslov, De Leeuw, N'Gonge

FC Utrecht: Paes; Ter Avest, Van der Maarel, Janssen, Warmerdam; Maher, Ramselaar, Timber; Kerk, Dalmau, Boussaid.

Met een goedgevuld stadion vanaf minuut 1 achter het team! Met spelers en supporters op naar 3 punten! Come on FC!

Reacties:
Herman Badkuip21-08-2021 om 09:14

Verwacht vanavond vanaf 21.00 uur veel van de eerste thuiswedstrijd van FC Groningen tegen FC Utrecht. Goed gevuld Euroborg en alle supporters voor de buis krijgen vast en zeker een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Beide teams zullen gaan strijden voor de overwinning en krijgen kansen over en weer. Hoop dat het thuispubliek FCG flink zal steunen tijdens de hele wedstrijd, want ze zullen dat extra zetje in de rug hard nodig hebben. FC Utrecht is een sterk team met een prima middenveld en snelle spitsen. Achterin liggen zeker mogelijkheden voor het team van Danny Buijs....Ben benieuwd of ons middenveld met Hankouri, Matusiwa, el Messaoudi en Gudmundsson sterker zal zijn dan de Utrechters. Voorzetten vanaf de flanken van Gudmundsson en Hankouri op Strand Larsen en de Leeuw zullen belangrijk zijn! De laatste linie van het team van Hake is in het centrum [Jansen en van der Marel] vooral in de lucht kwetsbaar. Hoop dat van der Hoorn nog niet opgesteld gaat worden.....Uiteindelijk wordt het een dikverdiende, maar zwaarbevochten 3-2 overwinning in eigen Euroborg. Zou toch fantastisch zijn als wij weer 3 punten pakken! 

Robba21-08-2021 om 11:10

Centraal is koppen nou niet het minste bij Janssen, snelheid is eerder een probleem bij die twee. We gaan het zien of El Hankouri en Gudmundsson hele wedstrijd verdedigen of vooruit mogen. Dat zou het verschil maken. Die Kerk direct bij de 1e balcontact even laten merken dat je er bent, dan ben je daar ook vanaf :)

no guts no glory21-08-2021 om 14:32

Normaliter heeft Utrecht meer kwaliteit maar ik acht Groningen zeker niet kansloos. Zwakte van Utrecht ligt volgens mij ook achterin. Willem Jansen is een goede verdediger net als van der Marel maar ze zijn vrij statisch en niet zo wendbaar maar wel goed in de lucht. Ik zou zeker Ramon Postema opstellen. Dat is zo'n beetje de enige speler van de FC met diepgang. Die kan de verdediging uit elkaar trekken en daardoor ruimte creëren voor de andere spits(en) 

Danny Buijs moet maar kiezen tussen De Leeuw of Strand Larsen. 

A Matter of Honor21-08-2021 om 19:39

Als dank dat hij de vorige week de winnende tegen SC -Cambuur heeft gemaakt, mag Jörgen Strand Larsen vanavond op de bank gaan zitten in plaats van hem in de basis te laten beginnen. Hoe snel kan je een speler demotiveren is dan de vraag, terwijl N'Gonge toch een draak van een wedstrijd speelde tegen SC-Cambuur. Wie snapt dit nog?

Herman Badkuip21-08-2021 om 20:08

Had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat Jörgen Strand Larsen er weer naast zou staan. Maar aan de andere kant, trainer Danny Buijs ziet zijn spelers de hele week en zal veel vertrouwen hebben in Cyril N'Gonge op links. Laat N'Gonge ons vanavond maar eens verrassen met flitsend voetbal, dat heeft hij vorig seizoen vaak laten zien bij RKC. In de tweede helft wordt JSL vast en zeker ingezet als extra aanvaller en kan hij het duel tegen FC Utrecht beslissen met wederom een fraaie treffer!

Bikkel 21-08-2021 om 20:14

Vond die n gonge er vorige week maar bijlopen of die de vedette was... las een stuk over hem dat ie daar vaker last van heeft ... hij was het slechtste van het veld ! Hopelijk vanavond wat beter 

Oeleoptak21-08-2021 om 21:32

Goed voetbal van FC. Offensief waar mogelijk, mooi om naar te kijken. Zelfs Te Wierik speelt nu naar voren. 

Oeleoptak21-08-2021 om 21:33

Goed voetbal van FC. Offensief waar mogelijk, mooi om naar te kijken. Zelfs Te Wierik speelt nu naar voren. 

appie happie21-08-2021 om 21:35

Idd  leuk om naar te kijken..als er internet is... 28 min. Gezien ..hopelijk dadelijk meer

21-08-2021 om 23:14

Oost Europa... ben je Padt nog tegengekomen  Appie?

Bayern 21-08-2021 om 21:39

Legio kansen/mogelijkheden al gemist. Dan vrees ik echt dat dit zo'n wedstrijd wordt van 1kans 1goal voor Utrecht. Scoor nou verdomme eens man. 

Herman Badkuip21-08-2021 om 21:53

Heerlijke eerste helft met veel kansen voor FCG! Jammer dat er geen doelpunten zijn gevallen....misschien in de tweede helft? Zou verdiend zijn voor dit goed voetballende team van Buijs!

Bayern 21-08-2021 om 21:56

Misschien ben ik te negatief hoor. Maar als je dit soort helften niet in een 2-0 voorsprong kan omzetten wordt het erg lastig. Ik vrees dat het des Groningens 1 goede en 1 slechte helft wordt. Dat het als een kaartenhuis in elkaar stort en 0-3 wordt. 

Bayern 21-08-2021 om 21:54

Ik vraag mij serieus af wat Suslov denkt bij het nemen van zo'n vrije trap. Dat het geen goal wordt kan natuurlijk. Maar dit was een afzwaaier met buitenkant voet die ergens 10m naast de goal gaat. Wat is dat nou weer man?

TomOkker21-08-2021 om 22:18

Gudmundsson man van de wedstrijd, speelt een dijk van een partij

 

Oeleoptak21-08-2021 om 22:25

Klopt Tom. En inderdaad, als je zelf niet scoort uit de kansen vliegt ie er vaak aan de andere kant in.

Bayern 21-08-2021 om 22:55

Tja, van tevoren zou ik wellicht zeggen een punt tegen Utrecht is op zich prima. Maar ik denk dat ik voor heel veel mensen spreek als ik hier gewoon 2 verloren punten zie. 

Edit: Suslov man van de wedstrijd, op basis van Wat??? Die kansloze schoten/vrije trappen in de 2e ring? Dan was Gudmundsson 10x beter. En er waren meer jongens die het meer dan voldoende deden. Maar niet Suslov. 

Jantje21-08-2021 om 22:56

Wat verschikelijk slecht voetbal. 

TomOkker21-08-2021 om 22:56

N'gonge gellijk contract verlengen, technisch zeer goed en een geweldig spelinzicht, erg slimme speler. Oogt nonchalant maar dat is uiterlijke schijn. Complimenten voor onze scouting.

Sinds lange tijd voor FC begrippen een vermakelijke wedstrijd en dat zonder veel kansen te hebben gezien maar het seizoen is nog maar net begonnen. 

Herman Badkuip21-08-2021 om 22:58

Heel jammer hoor een tegenvallende tweede helft met veel minder kansen voor beide teams. FC Groningen had vanavond in deze jubileumswedstrijd meer verdiend, vond FC Utrecht voetballend tegenvallen. Leek wel of ze veel angst hadden voor onze FCG....

Pietjepal21-08-2021 om 23:01

Scoren is nog moeilijk maar Utrecht nauwelijks kansen, das toch wel bijzonder goed.
Qua punten slechts 1 punt dat schiet niet op, echter Utrecht is directe concurrent mogelijk en dan ontneem je ze gelukkig wel 2 punten, kon minder. Volgens mij heeft het team weer zaken waarop het kan trainen om te verbeteren. Wel lekker stabiele basis zo.  Voor Groningen-begrippen een prima partij, een seizoen zoals vorig jaar qua punten wordt echter een uitdaging.

21-08-2021 om 23:10

Tja.. een punt bij die "brilstand"",  kan het geen superprestatie vinden van beide kanten niet..maar er werd wel gevoetbald en goed gebikkeld... Je moet er niet aan denken dat G. Gudmundsson vertrekt, zonder hem zijn we kwetsbaarder.

Jammer dat de Leeuw nog niet gelukkig is of in stelling gebracht werd.  Matusiwa was wel tekenend voor de goede inzet van de FC G. Vrije trappen van Suslov idd niet om in te lijsten.

Volgende week naar Eindhoven

Andries21-08-2021 om 23:14

Een brilwedstrijd.

0-0.

De FC komt te kort in de details en slimmigheid.

Waren de bovenliggende partij maar kwamen niet klaar.

Utrecht wilde ook wel.

Maar beide partijen waren voortdurend aan het storen, zodat goed voetbal onmogelijk werd.

Vechtvoetbal dus.

Suslow moet geen vrije trappen nemen.

Eerst maar weer gaan oefenen.

Strand Larsen werd laat ingezet.

René van der Gijp zei tijdens het zien van Larsen's wereld goal: wat een houterig ventje of zoiets.

Dat is zo.

Strand Larsen is geen wervelwind Messi.

Strand Larsen moet een speciale behandeling krijgen door de speelwijze aan hem aan te passen.

De FC heeft geen hoogvliegers in die zin van het kaliber van de grote clubs.

Het is allemaal nog provinciaals.

Maar de spelers deden voor een enthousiast publiek hun stinkende best. 

De wedstrijd stond in het teken van de tegenstander niet te laten scoren.

Dat door middel van agressief spelverderf.

De tegenstander geen kans geven.

Dus het was een 0-0 wedstrijd.

Een bril wedstrijd.

Na de wedstrijd konden de toeschouwers hun bril afzetten.

Wat een wedstrijd, wat een spanning.

De weg naar de Grote Markt is nog steeds ver weg.

IK heb niet genoten.

Wat heb je aan 0-0.

Het begin was 0-0 en het eind was 0-0.

Ik zet mijn bril af en ga wat leukers doen.

m o i22-08-2021 om 01:23

Doe bist n azienmieger mien jong

Bikkel 22-08-2021 om 12:09

Kwakdeuze 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!